Viimane raamat mida lugesite?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Arutleja kirjutas: 28 Juun 2024 13:46
Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 11:50
Arutleja kirjutas: 28 Juun 2024 09:42 Enamik siin nimetatud raamatutest on põnevikud või krimkad. Tõenäoliselt loetakse neid ikka meelelahutuseks mitte huvist uute teadmiste vastu. Nii et pole see parem midagi Türgi seriaalidest. Igaühele oma. Mina, muideks, vaatasin huviga Sajandi armastust, mida nüüd telekas jälle kordab. Tänu sellele tekkis ka suur huvi Osmanite dünastia ja üldse Türgi ajaloo ja kommete vastu, millest ma varem midagi ei teadnud. Lugesin tookord palju netist lisaks, nii eesti, inglise kui ka vene keeles. Raamatuid selle kohta ei leidnud, aga ega eriti aktiivselt otsinud ka.
Türgi ajalugu on ca 100 aastat vana. Sa mõtled Pärsia, hindustani ja Rooma-Bütsantsi segu?
Kas Eesti ajalugu algas sinu arust Eesti Vabariigi loomisega? Enne seda oli vist ka ikka midagi. Täpselt nii nagu enne Türgi Vabariiki oli Osmanite riik.
Sa siis pead nt Rootsi-Vene sõda eesti ajalooks?
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 13:52
Arutleja kirjutas: 28 Juun 2024 13:46
Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 11:50
Türgi ajalugu on ca 100 aastat vana. Sa mõtled Pärsia, hindustani ja Rooma-Bütsantsi segu?
Kas Eesti ajalugu algas sinu arust Eesti Vabariigi loomisega? Enne seda oli vist ka ikka midagi. Täpselt nii nagu enne Türgi Vabariiki oli Osmanite riik.
Sa siis pead nt Rootsi-Vene sõda eesti ajalooks?
Tee uus teema, kui tahad vaielda, millal algas mingi riigi ajalugu.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Mina --> https://www.reddit.com/r/meirl/s/R3kcCGe6AI
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 14:19 Mina --> https://www.reddit.com/r/meirl/s/R3kcCGe6AI
Ja ometi tegid lahti raamatute teema ja kirjutasid kommentaarigi.
Külaline

"Sa siis pead nt Rootsi-Vene sõda eesti ajalooks?"
------------
Ma küll pean. Ka palju varasemaid sündmusi. Nt Ümera ja Madisepäeva lahingut, TÜ asutamist ja paljut muudki, mis toimus Eesti territooriumil.
lugeja

Postitus Postitas lugeja »

Bernard Kangro "Jäälätted".
Külaline

Mis te arvate Lennart Meri raamatutest? Vanematekodus on hulgaliselt tema teoseid ja mõtlesin, et hakkan vaikselt otsast pihta.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 22:02 Mis te arvate Lennart Meri raamatutest? Vanematekodus on hulgaliselt tema teoseid ja mõtlesin, et hakkan vaikselt otsast pihta.
Seal ei ole mitte midagi lugeda. Mqa selle tegelase fenomenist aru ei saa. Mingit isikukultust üritati siin temast teha. Ei olnud ta nii eesti mees midagi. Aga lollile eesti matsile võib rääkida mida iganes. ja mats usub, sest nii peab.
Vii jäätmejaama see pahn.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 09:14
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 22:02 Mis te arvate Lennart Meri raamatutest? Vanematekodus on hulgaliselt tema teoseid ja mõtlesin, et hakkan vaikselt otsast pihta.
Seal ei ole mitte midagi lugeda. Mqa selle tegelase fenomenist aru ei saa. Mingit isikukultust üritati siin temast teha. Ei olnud ta nii eesti mees midagi. Aga lollile eesti matsile võib rääkida mida iganes. ja mats usub, sest nii peab.
Miks see oahn on? Ta oli ju filmimees, ringi rännanud ja ilma näinud. Tema kohta öeldi, et ta valdas ka kirjasõna. Seetõttu on su kommentaar üllatav.
Külaline

Iga eestlane, kes teab midagi nõukogude süsteemist ja selle võimuorganitest, saab aru, mis tagapõhi on inimesel, kes sooritas nõukogude ajal 22 reisi välismaale, paljud nendest hästi tuntud KGB filiaalide VEKSA, RODINA, APNi ja NSV Liidu Rahukaitse Komitee ülesannetes. See oli ajal, kui aus eestlane ei võinud isegi unistada reisist välismaale,»
rastas 1990. aastate algul Viimsis äärmiselt ihaldusväärse krundi, mida kolmest küljest piiritleb Läänemeri. Tollal oli see nii Viimsi elanikele kui ka vallajuhtidele suur au ja rõõm, et nii väärikas naaber sinna kolis. Meril lubati 8 hektari suurune krunt erastada EVPdes vaid sümboolse summa eest. Ei hoolitud, et kinnisvaraarendajad vallale oluliselt suuremat summat pakkusid.

Esialgu tehti detailplaneering, mis jagas maa neljaks krundiks. Elama asus sinna ka Lennart Meri poeg.

Kuid peagi lasi Meri maalapile teha uue detailplaneeringu, mis jagas osa neljast krundist ringi nii, et tekkis kolm krunti.

Kuuldavasti plaanis president ülejäänud krundid maha müüa. Keskkonnaminister Villu Reiljan keeldus sellist detailplaneeringut lubamast. Maatüki müügile seati ka tingimus, et jalakäijatele jääb rannale juurdepääs ja krundile viiv autotee vabaks. Mõlemat tingimust aastate jooksul rikuti.

Omaette skandaaliks kujunes presidendi majaehitus, millesse oli segatud mitu kahtlase kuulsusega ärimeest.
Külaline

Midagi Dick Franciselt
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:06 Iga eestlane, kes teab midagi nõukogude süsteemist ja selle võimuorganitest, saab aru, mis tagapõhi on inimesel, kes sooritas nõukogude ajal 22 reisi välismaale, paljud nendest hästi tuntud KGB filiaalide VEKSA, RODINA, APNi ja NSV Liidu Rahukaitse Komitee ülesannetes. See oli ajal, kui aus eestlane ei võinud isegi unistada reisist välismaale,»
Olen nõukaaja laps, aga neid asju tõesti väga täpselt ei tea. Mäletan vaid jutte, et kultuuriinimestele olid piirid -vähemasti N-liidu siseselt- pisut rohkem avatud, kui nn reakodanikule. Ta reisis ju väga palju just riigisiseselt, kogus pärimusi ja kultuurilugusid erinevatelt rahvastelt. Mis tagapõhja sa siin silmas pead? Oli ta sinu meelest kagebešnik?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 11:14
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:06 Iga eestlane, kes teab midagi nõukogude süsteemist ja selle võimuorganitest, saab aru, mis tagapõhi on inimesel, kes sooritas nõukogude ajal 22 reisi välismaale, paljud nendest hästi tuntud KGB filiaalide VEKSA, RODINA, APNi ja NSV Liidu Rahukaitse Komitee ülesannetes. See oli ajal, kui aus eestlane ei võinud isegi unistada reisist välismaale,»
Olen nõukaaja laps, aga neid asju tõesti väga täpselt ei tea. Mäletan vaid jutte, et kultuuriinimestele olid piirid -vähemasti N-liidu siseselt- pisut rohkem avatud, kui nn reakodanikule. Ta reisis ju väga palju just riigisiseselt, kogus pärimusi ja kultuurilugusid erinevatelt rahvastelt. Mis tagapõhja sa siin silmas pead? Oli ta sinu meelest kagebešnik?
Sellised kahtlustused on aastaid üleval olnud. Isegi tema varjunimi Nikolajev on ringi liikunud. Sa googelda. Minu arust kus suitsu seal tuld. Kas teadsite, et Lennarti onupoeg Arnold Meri oli nõukogude liidu kangelane. Aga loe siit näiteks

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/6900 ... -moistatus
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 11:40 Sellised kahtlustused on aastaid üleval olnud. Isegi tema varjunimi Nikolajev on ringi liikunud. Sa googelda. Minu arust kus suitsu seal tuld. Kas teadsite, et Lennarti onupoeg Arnold Meri oli nõukogude liidu kangelane. Aga loe siit näiteks

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/6900 ... -moistatus
Artiklis on juttu Georg Merist, Lennarti isast.
Külaline

Harry Potteri fännina lugesin mina viimati Tom Feltoni memuaare Draco Malfoy'na üles kasvamisest :D
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 09:14
Ära, troll, kägise. Meri võis olla mis tahes, aga omal ajal mõjus nt Hõbevalge eestlaste eneseteadvusele väga kosutavalt. Lugeda tasub kõiki Mere raamatuid - kasvõi tõeliselt hea eesti keele pärast.
Seebitükike
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Seebitükike »

Suslik kirjutas: 27 Juun 2024 14:02 Hiljaaegu avastasin enda jaoks uue krimiseeria ka, Elly Griffiths'i Ruth Galloway juhtumid - selline mõnus muhekrimi, aga siiski sisukam kui nt Agatha Raisini lood (mille puhul ma ikka ja jälle imestan, kui endale uue osa laenutan, aga ikka loen :D).

Võtsin selle teksti põhjal ka mõlemast sarjast paar raamatut. Ei ole kahjuks kumbki minu jaoks. Liiga palju kõrvalist mula. Saaks poole lühemalt teha, oleks tunduvalt huvitavam.
on jah igav, heietab ja heietab sellest algul rasedusest ja hiljem lapsest, lootsin paremat.
Külaline

Villem Grossi "Talvepuhkus". Nüüd ma sain filmist "Naine kütab sauna" palju paremini aru, sealt on see naise abielu lugu välja jäänud.
Külaline

Asimov Forward Fountation
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 01:44 Ei loe raamatuid. Kooli ajal tuli lugeda ja see tekitas vastikust raamatute vastu ja ei lugenud ka. Sa pidid ka suvel lugema. Ausalt öäkk.
Peab tõesti igav olema, et lugeda. Samas ei ütle, et ei loe tulevikus. Aga siiani üle 50a pole tulnud tahtmist lugeda.
Hoopis sina oled igav inimene, kui sa raamatuid ei loe. Küllap ka kitsa silmaringi ja viletsa väljendusoskusega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist