Kuidas leppida sellega, et su lapse isa on halb inimene
-
Külaline
Kuidas leppida sellega, et su lapse isa on halb inimene
Ongi seesmiselt halb, kahtlustav, salaviha pidaja. Elame juba aasta eraldi ja nüüd jõuavad minuni lood tema käitumise, suhtumise ja olemuse kohta teiste inimeste kaudu. Peab naabritega viha, häirib naabreid oma tegevustega, ei salli, kahtlustab, et ta oma isa varastas ta ratta. Sõimab liikluspolitseinikke sõnadega, mida ei kannata kirjutada. Peab end teistest paremaks, kõik tema riietus, asjad peavad olema väga kallid ja uued. Teise ringi asjad kunagi ei sobinud, sest äkki on toreda noore pere pakutud tasuta voodis keegi enne ära surnud. Tema seal ei maga. Teiste soovid, arvamused ei lugenud, võis kuulata su ära ja teha ikka nii nagu tema tahab. Minu või lapse soovid reisil olles olid kulutus, tekkis tal soov midagi osta, läks kohe poodi ja ostis. Lapse soov juua eirati ja loeti epistel, et peab kraanivee saamiseni ära kannatama kuna plastpudelist juua ei tohi. Ise ostis ja jõi küll vajadusel. Läbi kumas sadistlik nauding kellegi tuju, reisikogemuse rikkumisest taoliste õiendamistega, mis kehtisid kõik tal vaid teiste kohta, mitte ta enda. Kõik teised on lollid, riik on süüdi ja ühiskonna normid talle ei kehti.
Minu mure on see täna selle koha pealt, et ei soovi sellise inimese mõjutusi lapse ellu ja tema kasvamisse. Õnneks lapse kokkupuude temaga väga suur just ei ole, aga iga kord kui eksmehest kuulen, läheb tuju ära. Jah, olin kunagi rumal ja sinisilmne ning need jooned avaldusid ajapikku, algas kõik paraku vastupidiselt ja ülevoolavate kingitustega tema poolt. Klassika.
Elatise koha pealt on teinud ähvardusi, kui olen lapsele midagi ostnud, mis tema arust pole vaja või andnud natuke taskuraha, ähvardab, et tema elatist ei maksa. Kui selle peale kord ütlesin, et sel juhul pean kohtusse pöörduma, siis tema nõuab hooldusaja pooleks.
Kaastöötaja kirjeldas teda kord teistele firmas sõnadega türann.
Minu mure on see täna selle koha pealt, et ei soovi sellise inimese mõjutusi lapse ellu ja tema kasvamisse. Õnneks lapse kokkupuude temaga väga suur just ei ole, aga iga kord kui eksmehest kuulen, läheb tuju ära. Jah, olin kunagi rumal ja sinisilmne ning need jooned avaldusid ajapikku, algas kõik paraku vastupidiselt ja ülevoolavate kingitustega tema poolt. Klassika.
Elatise koha pealt on teinud ähvardusi, kui olen lapsele midagi ostnud, mis tema arust pole vaja või andnud natuke taskuraha, ähvardab, et tema elatist ei maksa. Kui selle peale kord ütlesin, et sel juhul pean kohtusse pöörduma, siis tema nõuab hooldusaja pooleks.
-
Külaline
Jääb siiski üle vaid iseennast süüdistada, et kingituste põhjal lapsele isa valisid. Täiskasvanud inimene siiski nii palju oma olemuselt ei muutu, et lausa inglist türanniks, kui just pole tegemist mingi vaimuhaigusega vms.
Ma olen vahel mõelnud, kuidas juba kooli ajal parajad tropid endale muudkui naisi ja lapsi saavad, aga tuleb välja, et pole väga probleemi. Tasuks enna natuke inimese tausta ja minevikku uurida. See pole nii keeruline tänapäeval.
Ma olen vahel mõelnud, kuidas juba kooli ajal parajad tropid endale muudkui naisi ja lapsi saavad, aga tuleb välja, et pole väga probleemi. Tasuks enna natuke inimese tausta ja minevikku uurida. See pole nii keeruline tänapäeval.
-
Seebitükike
- Teerajaja
- Kontakt:
klassikaline nartsisst, algul kenasti ja pärast nii nagu tema tahabKülaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:14 Ongi seesmiselt halb, kahtlustav, salaviha pidaja. Elame juba aasta eraldi ja nüüd jõuavad minuni lood tema käitumise, suhtumise ja olemuse kohta teiste inimeste kaudu. Peab naabritega viha, häirib naabreid oma tegevustega, ei salli, kahtlustab, et ta oma isa varastas ta ratta. Sõimab liikluspolitseinikke sõnadega, mida ei kannata kirjutada. Peab end teistest paremaks, kõik tema riietus, asjad peavad olema väga kallid ja uued. Teise ringi asjad kunagi ei sobinud, sest äkki on toreda noore pere pakutud tasuta voodis keegi enne ära surnud. Tema seal ei maga. Teiste soovid, arvamused ei lugenud, võis kuulata su ära ja teha ikka nii nagu tema tahab. Minu või lapse soovid reisil olles olid kulutus, tekkis tal soov midagi osta, läks kohe poodi ja ostis. Lapse soov juua eirati ja loeti epistel, et peab kraanivee saamiseni ära kannatama kuna plastpudelist juua ei tohi. Ise ostis ja jõi küll vajadusel. Läbi kumas sadistlik nauding kellegi tuju, reisikogemuse rikkumisest taoliste õiendamistega, mis kehtisid kõik tal vaid teiste kohta, mitte ta enda. Kõik teised on lollid, riik on süüdi ja ühiskonna normid talle ei kehti.
-
Külaline
Seebitükike kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:42klassikaline nartsisst, algul kenasti ja pärast nii nagu tema tahabKülaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:14 Ongi seesmiselt halb, kahtlustav, salaviha pidaja. Elame juba aasta eraldi ja nüüd jõuavad minuni lood tema käitumise, suhtumise ja olemuse kohta teiste inimeste kaudu. Peab naabritega viha, häirib naabreid oma tegevustega, ei salli, kahtlustab, et ta oma isa varastas ta ratta. Sõimab liikluspolitseinikke sõnadega, mida ei kannata kirjutada. Peab end teistest paremaks, kõik tema riietus, asjad peavad olema väga kallid ja uued. Teise ringi asjad kunagi ei sobinud, sest äkki on toreda noore pere pakutud tasuta voodis keegi enne ära surnud. Tema seal ei maga. Teiste soovid, arvamused ei lugenud, võis kuulata su ära ja teha ikka nii nagu tema tahab. Minu või lapse soovid reisil olles olid kulutus, tekkis tal soov midagi osta, läks kohe poodi ja ostis. Lapse soov juua eirati ja loeti epistel, et peab kraanivee saamiseni ära kannatama kuna plastpudelist juua ei tohi. Ise ostis ja jõi küll vajadusel. Läbi kumas sadistlik nauding kellegi tuju, reisikogemuse rikkumisest taoliste õiendamistega, mis kehtisid kõik tal vaid teiste kohta, mitte ta enda. Kõik teised on lollid, riik on süüdi ja ühiskonna normid talle ei kehti.
Ei pidanud ju olemas olema neid klassikalisi nartsissiste või siis ainult 2-4% inimestest või mis see protsent oligi? Ilmselt mingi muu spektrihäire või see piiripealne isiksuse tüüp. Kahjuks arvan ma, et sarnaseid mehi on Eestis palju.
-
Külaline
Seda, et ei lubanud lapsel juua, olen juba siit või perekoolist lugenud. Oled vist varem ka oma eksmehe kohta teema teinud?
Nõu anda ei oska. Eks võib-olla ei soodustaks laps ja isa suhtlust. Selline mees ilmselt väga ei ole ise ka huvitatud lapsest.
Nõu anda ei oska. Eks võib-olla ei soodustaks laps ja isa suhtlust. Selline mees ilmselt väga ei ole ise ka huvitatud lapsest.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:58 Seda, et ei lubanud lapsel juua, olen juba siit või perekoolist lugenud. Oled vist varem ka oma eksmehe kohta teema teinud?
Talle meeldivad inimesed valikuliselt. Laps meeldib kuna tema oma, aga ka lapsega on nad tihti põrkunud.
-
Külaline
Siis vist polegi muud teha, kui lapsele vastavalt ja eakohaselt selgitada, miks isa üks või teine tegu on vale.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 10:01Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:58 Seda, et ei lubanud lapsel juua, olen juba siit või perekoolist lugenud. Oled vist varem ka oma eksmehe kohta teema teinud?
Talle meeldivad inimesed valikuliselt. Laps meeldib kuna tema oma, aga ka lapsega on nad tihti põrkunud.
-
Külaline
Ilmselt pole sellseid mehi üks. Ka minu sõbranna mees keeras peale lahutust ära. Ütles jalutuskäigul lapsele, kui see juua palus, et tal pole raha seda osta, sest ema on kõik ta raha ära võtnud. Ise ta samuti ei olnud lapsest huvitatud, kuid pressis last enda juurde igal võimalikul juhul, et lihtsalt ema karistada, taotles ka hooldusõigust. Kui laps temaga oli, siis viis ta tegelikult hoopis oma ema juurde, ise temaga aega ei veetnud. Ka esines lapse üksijätmist, ise läks kodust minema. Või siis lasi lapsel olla terve päev arvutis, ise jõi teises toas õlut.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:58 Seda, et ei lubanud lapsel juua, olen juba siit või perekoolist lugenud. Oled vist varem ka oma eksmehe kohta teema teinud?
-
Külaline
Päris kummaline on niimoodi otsi kokku viia. Mis seos on sellel, et isa ei luba lapsel vett juua ja sellel, et mehel on armuke? See teine on ju selline teema, mida on omal ajal nii perekooli kui ka siia tuhandeid kordi tehtud, ja erinevate naiste poolt, sest teema on selline, mida juhtub paljude naistega. Kuidas on võimalik leiutada, et teemaalgataja on just täpselt see isik, kes on mehel on armuke teemasid teinud?Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 10:03Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:58 Seda, et ei lubanud lapsel juua, olen juba siit või perekoolist lugenud. Oled vist varem ka oma eksmehe kohta teema teinud?
Ja isegi, kui ta on ka armukestest teema teinud, siis so what? Selleks ju foorum ongi, et siia kirjutada oma muredest ja rõõmudes.
-
Külaline
Mehe armumise ajal siis oli selline. Kui armumine ja tunded ûle läksid, siis muutus selliseks nagu kirjeldasid?Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 09:14Jah, olin kunagi rumal ja sinisilmne ning need jooned avaldusid ajapikku, algas kõik paraku vastupidiselt ja ülevoolavate kingitustega tema poolt. Klassika.
Aga sina armusid kingituste tegemistest ja heast jutust?
Mis see klassika on? Mina ei tea.
-
Külaline
No aga kas on vahet ja oluline, et on varem selliseid teemasid teinud.
Inimesel on ilmselgelt suur häda ja valu selle pärast.
Ega muud saagi, et ilmselt tuleb selle tõsiasjaga leppida. Aga samas peaksid oma last nii palju kui või alik laitsma ja selgitama viisakalt ja eakohaselt isa "halba" käitumist. Suuremana ehk hakkab ise paremini aru saama asjadest.
Mu eks ka just väga hiilgava iseloomuga pole. Laps on nüüdseks 12 ja saab juba väga hästi aru. On ise mulle mõningaid isa käitumisi kommenteerinud. Ma sellesmõttes ei kaaguta ja musta kaasa, vaid üritan siis inimlikult selgitada miks isa vb nii käitub.
Inimesel on ilmselgelt suur häda ja valu selle pärast.
Ega muud saagi, et ilmselt tuleb selle tõsiasjaga leppida. Aga samas peaksid oma last nii palju kui või alik laitsma ja selgitama viisakalt ja eakohaselt isa "halba" käitumist. Suuremana ehk hakkab ise paremini aru saama asjadest.
Mu eks ka just väga hiilgava iseloomuga pole. Laps on nüüdseks 12 ja saab juba väga hästi aru. On ise mulle mõningaid isa käitumisi kommenteerinud. Ma sellesmõttes ei kaaguta ja musta kaasa, vaid üritan siis inimlikult selgitada miks isa vb nii käitub.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], KollaneBanaan ja 1 külaline