Naised sõimavad sotsiaalmeedias üksteist igasuguse häbi ja filtrita
-
Külaline
No näed siis, arutle foorumis nii mehed naistele ei kirjuta.
-
Külaline
Ma olen sama asja kohta kunagi siia teema teinud. Lausa hämmastav, kuidas vanemad prouad sõimavad. Ja just vanemad - nii 70+ vanuses. Pildi peal sellised, kes peaksid olema toredad ja lahked vanaemad. Tegelema köögikunsti, käsitöö ja lapselastega ehk siis tegelema selliste meeldivate asjadega. Aga tegelikult sõimavad noort neidu, kes võiks vanuse poolest olla nende lapselaps.
Viimati lugesin tülgastavat sõnavõttu proua Antonina Kersna (tuntud ravitseja ja ka selgeltnägijate tuleproovist tuttav tegelane) fb lehelt. Too proua on ka 70+ vanuses kui mitte juba 80+.
Ja paljud sõimlevad nimed on juba ka ammu meelde jäänud ja tuttavad. Üks neist Brita Haberland (tema on küll vist noorem naine). Ja veel mingid konkreetsed nimed. Meestest meenub kohe keegi varjunimega Kalju Kotkas, kes ei jäta kunagi võimalust kasutamata, kui saab kellelegi sitasti öelda.
Minu arust siin foorumis küll selliseid naisi ei ole. Eks öeldakse ikka teravalt aegaajalt, aga laussõimu küll pole. Labaselt sõimlev on hoopis see revolvrihärra, kes on selle teema teinud.
Viimati lugesin tülgastavat sõnavõttu proua Antonina Kersna (tuntud ravitseja ja ka selgeltnägijate tuleproovist tuttav tegelane) fb lehelt. Too proua on ka 70+ vanuses kui mitte juba 80+.
Ja paljud sõimlevad nimed on juba ka ammu meelde jäänud ja tuttavad. Üks neist Brita Haberland (tema on küll vist noorem naine). Ja veel mingid konkreetsed nimed. Meestest meenub kohe keegi varjunimega Kalju Kotkas, kes ei jäta kunagi võimalust kasutamata, kui saab kellelegi sitasti öelda.
Minu arust siin foorumis küll selliseid naisi ei ole. Eks öeldakse ikka teravalt aegaajalt, aga laussõimu küll pole. Labaselt sõimlev on hoopis see revolvrihärra, kes on selle teema teinud.
-
Külaline
See on tõesti tõsi. Vanad naised sõimlevad peamiselt ja neil täitsa ükskõik ka, kas oma nime alt või anonüümselt. Ise kahtlustan, et asi on selles, et nende enda elu on olnud raske. Teeninda meest, ela tema käpa all terve elu, sel ajal oli normaalne, et mehel oli ka armuke või armukesed. Ja siis on suhtumine selline, et kui nooremad naised enam ei ela sellist elu, siis olen mina ju kogu oma elu ära raisanud mitte millegi peale. Ega siis ju lastegagi head suhted ei olnud, sest neid ei tohtinud hellitada, jäeti üksi jne. Nüüd ongi need vanatädid üksi ja elu raisus. Sellepärast noored naised ei meeldigi, kes enda eest seisavad ja ei talu enam meeste poolt päheistumist.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 11:55 Ma olen sama asja kohta kunagi siia teema teinud. Lausa hämmastav, kuidas vanemad prouad sõimavad. Ja just vanemad - nii 70+ vanuses. Pildi peal sellised, kes peaksid olema toredad ja lahked vanaemad. Tegelema köögikunsti, käsitöö ja lapselastega ehk siis tegelema selliste meeldivate asjadega. Aga tegelikult sõimavad noort neidu, kes võiks vanuse poolest olla nende lapselaps.
-
Külaline
Samas, elu võiks inimesi vanemas eas just leplikumaks ja rahulikumaks teha, kuna teatud vanuses on inimesel juba elukogemust ja -tarkust. Paljud inimesed muutuvadki vanemas eas tolerantsemaks ja pehmemaks. Mu oma ema oli noorena üsna konkreetne ja karm tädi, aga 80+ vanuses leebe ja armas inimene. Hea vanaema oma lapselastele.
Siin ei ole midagi hämmastavat, see on laialt levinud nähtus, nimeks tige vanaeit.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 11:55 Ma olen sama asja kohta kunagi siia teema teinud. Lausa hämmastav, kuidas vanemad prouad sõimavad. Ja just vanemad - nii 70+ vanuses.
-
Külaline
Minu vanaemaga oli sama lugu. Ütles mulle ükskord, et tema elu algas siis, kui vanaisa ära suri. Et ei pea enam kolm korda päevas süüa tegema, vanaisa järelt koristama, teda pidevalt teenindama ja torisemist kuulama. Kindlasti ei lähe kõik vanad naised tigedaks, ainult mõned. See Antonina Kersna on mullegi FB-s silma jäänud, samuti Kalju Kotkase nime all tegutsev härra. Õudukas. Kui nüüd mõtlema hakata, ega neid räuskavaid vanamehi pole ju tegleikult vähem kui vanu naisi. Mingi teatud väike protsent suudab väga palju saasta toota, kuigi suurem osa vanainimesi on ju täiesti normaalsed.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:23 Samas, elu võiks inimesi vanemas eas just leplikumaks ja rahulikumaks teha, kuna teatud vanuses on inimesel juba elukogemust ja -tarkust. Paljud inimesed muutuvadki vanemas eas tolerantsemaks ja pehmemaks. Mu oma ema oli noorena üsna konkreetne ja karm tädi, aga 80+ vanuses leebe ja armas inimene. Hea vanaema oma lapselastele.
-
Külaline
Ise ta siis ei söönud midagi?Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:36Minu vanaemaga oli sama lugu. Ütles mulle ükskord, et tema elu algas siis, kui vanaisa ära suri. Et ei pea enam kolm korda päevas süüa tegema, vanaisa järelt koristama, teda pidevalt teenindama ja torisemist kuulama. Kindlasti ei lähe kõik vanad naised tigedaks, ainult mõned. See Antonina Kersna on mullegi FB-s silma jäänud, samuti Kalju Kotkase nime all tegutsev härra. Õudukas. Kui nüüd mõtlema hakata, ega neid räuskavaid vanamehi pole ju tegleikult vähem kui vanu naisi. Mingi teatud väike protsent suudab väga palju saasta toota, kuigi suurem osa vanainimesi on ju täiesti normaalsed.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:23 Samas, elu võiks inimesi vanemas eas just leplikumaks ja rahulikumaks teha, kuna teatud vanuses on inimesel juba elukogemust ja -tarkust. Paljud inimesed muutuvadki vanemas eas tolerantsemaks ja pehmemaks. Mu oma ema oli noorena üsna konkreetne ja karm tädi, aga 80+ vanuses leebe ja armas inimene. Hea vanaema oma lapselastele.
-
Külaline
Ise ta sõi tõesti vähe ja ei oleks vajanud mingit kolm korda päevas söögitegemist. Nüüd teeb süüa siis, kui tema seda soovib, mitte kellegi käsu peale, kes ise ei liguta lillegi. Siin on vahe sees. Lisaks oli minu vanaisa üleolev naiste suhtes, seda kannatada terve elu on tõesti väljakutse. Aga siis ei olnud kombeks lahku minna, hambad risti ja kannatad.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:59Ise ta siis ei söönud midagi?Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:36Minu vanaemaga oli sama lugu. Ütles mulle ükskord, et tema elu algas siis, kui vanaisa ära suri. Et ei pea enam kolm korda päevas süüa tegema, vanaisa järelt koristama, teda pidevalt teenindama ja torisemist kuulama. Kindlasti ei lähe kõik vanad naised tigedaks, ainult mõned. See Antonina Kersna on mullegi FB-s silma jäänud, samuti Kalju Kotkase nime all tegutsev härra. Õudukas. Kui nüüd mõtlema hakata, ega neid räuskavaid vanamehi pole ju tegleikult vähem kui vanu naisi. Mingi teatud väike protsent suudab väga palju saasta toota, kuigi suurem osa vanainimesi on ju täiesti normaalsed.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:23 Samas, elu võiks inimesi vanemas eas just leplikumaks ja rahulikumaks teha, kuna teatud vanuses on inimesel juba elukogemust ja -tarkust. Paljud inimesed muutuvadki vanemas eas tolerantsemaks ja pehmemaks. Mu oma ema oli noorena üsna konkreetne ja karm tädi, aga 80+ vanuses leebe ja armas inimene. Hea vanaema oma lapselastele.
-
Külaline
Okei, sul kõik elu käibki käsu peale, jube viha isegi oma vanaisa vastu.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 13:07Ise ta sõi tõesti vähe ja ei oleks vajanud mingit kolm korda päevas söögitegemist. Nüüd teeb süüa siis, kui tema seda soovib, mitte kellegi käsu peale, kes ise ei liguta lillegi. Siin on vahe sees. Lisaks oli minu vanaisa üleolev naiste suhtes, seda kannatada terve elu on tõesti väljakutse. Aga siis ei olnud kombeks lahku minna, hambad risti ja kannatad.Guest kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:59Ise ta siis ei söönud midagi?Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2026 12:36
Minu vanaemaga oli sama lugu. Ütles mulle ükskord, et tema elu algas siis, kui vanaisa ära suri. Et ei pea enam kolm korda päevas süüa tegema, vanaisa järelt koristama, teda pidevalt teenindama ja torisemist kuulama. Kindlasti ei lähe kõik vanad naised tigedaks, ainult mõned. See Antonina Kersna on mullegi FB-s silma jäänud, samuti Kalju Kotkase nime all tegutsev härra. Õudukas. Kui nüüd mõtlema hakata, ega neid räuskavaid vanamehi pole ju tegleikult vähem kui vanu naisi. Mingi teatud väike protsent suudab väga palju saasta toota, kuigi suurem osa vanainimesi on ju täiesti normaalsed.
-
Külaline
Tige vanaeit oli nooruses vastik ja õel mõrd. Ainult nägu oli siledam.
-
Külaline
Eks see kibestumus ole. Ja nüüd on sotsiaalmeedia kättesaadav ka nendele vanematele. Ja elavad seda valimatult nooremate peal välja.
-
Külaline
"Küll nüüd mutt jookseb"
Kas te kohta on nii öeldud? Mina kuulsin enda kohta sellist ütlust, kui aitasin oma last.
Miks nii öelda? Ütleja ei näi minu poolt olevat. Ta kritiseerib mind? St ta ei pea minu käitumist õigeks või lööb tal välja mingi omapoolne karmi armastuse tunne, kui teda ei aidatud ?
Kas te kohta on nii öeldud? Mina kuulsin enda kohta sellist ütlust, kui aitasin oma last.
Miks nii öelda? Ütleja ei näi minu poolt olevat. Ta kritiseerib mind? St ta ei pea minu käitumist õigeks või lööb tal välja mingi omapoolne karmi armastuse tunne, kui teda ei aidatud ?
-
Külaline
Kuidas te selliseid lumpenite kirjutisi leiate? Ma olen mitmes nostalgiagrupis, looduse- ja muusika- ja toidu jne grupis ja ei ole kordagi midagi sellist kohanud.
-
Külaline
FB-s viskab mingeid suvalisi asju ka ette. Just praegu viskas mulle ette (ELU24 artikkel), et Mallukas kiusab BSH-d ja seda olidki vastavad prouad kommenteerinud. Mingi kena proua, lillepilt taustaks, et Mullikas, idioot, lõoeta ära. Ja muudki krõbedamat veel.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2026 10:06 Kuidas te selliseid lumpenite kirjutisi leiate? Ma olen mitmes nostalgiagrupis, looduse- ja muusika- ja toidu jne grupis ja ei ole kordagi midagi sellist kohanud.
-
Külaline
Ok, selliseid ma ei loe ja seepärast ei visata ka.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2026 10:12FB-s viskab mingeid suvalisi asju ka ette. Just praegu viskas mulle ette (ELU24 artikkel), et Mallukas kiusab BSH-d ja seda olidki vastavad prouad kommenteerinud. Mingi kena proua, lillepilt taustaks, et Mullikas, idioot, lõoeta ära. Ja muudki krõbedamat veel.
-
Külaline
See on see eestlase lemmiktoit on teine eestlane.
-
Külaline
Ma siin ka alguses mõtlesin, et mõni üksik tige jauraja, kes teemast aru ei saa või ärritub arvamusele, mis tema omaga kokku ei lähe. Nüüd olen aru saanud, et nii see ei ole. Siin ja mujalgi liigub üks seltskond neid õnnetuid, kel palju tigedust ja vähe aru. Kõige hullem kombinatsioon üldse. Asi pole teemas, nad haaravad kellegi kirjutisest ühe sõna ja kukuvad provotseerima. Olgugi, et jutt on loogikavastane, pole vahet, peaasi, et saab välja elada.
Kohe ei teagi, kas rumalaid on juurde tulnud (vanus?) või keegi maksab selle eest, et meid omavahel tülli ajada?
Kõige targem on neid ignoreerida ja mitte hakata selgitama oma seisukohta, las lämbuvad ise oma viha kätte. On siis põhjuseks mis iganes.
Kohe ei teagi, kas rumalaid on juurde tulnud (vanus?) või keegi maksab selle eest, et meid omavahel tülli ajada?
Kõige targem on neid ignoreerida ja mitte hakata selgitama oma seisukohta, las lämbuvad ise oma viha kätte. On siis põhjuseks mis iganes.
-
Külaline
Ei tea kas seda saab võtta mingi uhhuuna, aga olla nii et inimene st aju otsib kiiret dopamiini. Selleks sobib skrollimine, shoppamine, aga ka sõimlemine ja halvasti ütlemine.
Kui nii võtta, siis võib see ollagi nii. Saab ära nähvata oma arvamuse ja vastu ka kohe ei öelda et see on loll või vale,nagu päriselus võidakse sind kohe peesse saata. Ütleb netis ära oma, dopamiin käes ja otsib uut kohta kus öelda halvasti. Sest see dopamiini laks ei kestvat kaua, vaja uut võimalust selle tõstmiseks.
Kui nii võtta, siis võib see ollagi nii. Saab ära nähvata oma arvamuse ja vastu ka kohe ei öelda et see on loll või vale,nagu päriselus võidakse sind kohe peesse saata. Ütleb netis ära oma, dopamiin käes ja otsib uut kohta kus öelda halvasti. Sest see dopamiini laks ei kestvat kaua, vaja uut võimalust selle tõstmiseks.
-
Külaline
See on õige küll, selline laks on lühiajaline, nagu ka maiustustest saadav, skrollimine, arvutimängud jne, samas kui pikema toimeajaga dopamiini saaks trenni tehes, sõpru kallistades ja nendega koos viibimine, uues harrastuse leidmine, kunst jne. Ilmselt ei õnnestu seda rühma kohe mitte saada kunsti nautima ja trenni tegema, sõpru ilmselt ka pole. Arvestades, et suured vanuserühmad on vanaks saamas, läheb vist ainult hullemaks. Aga ega ei peagi oma FB kontot avalikuna hoidma ega ülepea foorumites käima.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2026 18:07 Ei tea kas seda saab võtta mingi uhhuuna, aga olla nii et inimene st aju otsib kiiret dopamiini. Selleks sobib skrollimine, shoppamine, aga ka sõimlemine ja halvasti ütlemine.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist