Kaalulangetus teekond võidud

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Saledaks kirjutas: 19 Juul 2024 12:39 Saledaks saamise teekond keeruline. Olen 2nd väga jälginud, mida söön, üles kirjutanud, kaloreid lugenud. "Libastunud" ega küpsisepaki otsa kukkunud pole. Maksimaalselt 1200 päevas. Kilo on suure vaevaga läinud. Kõnnin-ujun sisuliselt iga päev. Uni on hirmus kehv olnud, see pidi mõjutama, ja stressitase ka kõrgemal kui peaks. Tundub, et keha lihtsalt hoiab kinni kõigest.

Aga mõtlesin hoops kirjutada ühe tuttava kaalulangetusteekonnast, mida paar päeva tagasi kuulsin.

Naine 65 aastat vana, algkaal midagi üle 100 (110-120 ringis). On nüüd 8 kuud dieedil olnud, 24 kilo läninud ja menüü on väga sarnane sellele, mis siin keegi välja tõi.
Hommikul 1 võileib. Lõuna 1 õun ja väike maitsestamata jogurt. Õhtul 150 aurutatud juurvilja ja väike tükk kala või kana või kodujuustu. Õhtusöök maksimaalselt kell 6. Kui õhtul hiljem pilt häguseks ees läheb ja näljast nõrkemas, joob klaasi kefiiri.
8 kuu jooksul ei ole söönud ühtegi grammi suhkrut, ei alkoholi, süsivesikud ikka väga miinimumi peal, mõnikord õhtusöögil üks kartul.

Ja noh, kui nii toituda, eks see kaal siis ka läheb. Ei teagi, kas see peaks pigem kedagi motiveerima või on vastupidine efekt. Mulle väga motiveerivalt samas ei mõju.
Oo õudust, kuidas on võimalik 1200 kcal süüa? Kui pikk oled ja kui palju kaalud?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 14:57
Saledaks kirjutas: 19 Juul 2024 12:39 Saledaks saamise teekond keeruline. Olen 2nd väga jälginud, mida söön, üles kirjutanud, kaloreid lugenud. "Libastunud" ega küpsisepaki otsa kukkunud pole. Maksimaalselt 1200 päevas. Kilo on suure vaevaga läinud. Kõnnin-ujun sisuliselt iga päev. Uni on hirmus kehv olnud, see pidi mõjutama, ja stressitase ka kõrgemal kui peaks. Tundub, et keha lihtsalt hoiab kinni kõigest.

Aga mõtlesin hoops kirjutada ühe tuttava kaalulangetusteekonnast, mida paar päeva tagasi kuulsin.

Naine 65 aastat vana, algkaal midagi üle 100 (110-120 ringis). On nüüd 8 kuud dieedil olnud, 24 kilo läninud ja menüü on väga sarnane sellele, mis siin keegi välja tõi.
Hommikul 1 võileib. Lõuna 1 õun ja väike maitsestamata jogurt. Õhtul 150 aurutatud juurvilja ja väike tükk kala või kana või kodujuustu. Õhtusöök maksimaalselt kell 6. Kui õhtul hiljem pilt häguseks ees läheb ja näljast nõrkemas, joob klaasi kefiiri.
8 kuu jooksul ei ole söönud ühtegi grammi suhkrut, ei alkoholi, süsivesikud ikka väga miinimumi peal, mõnikord õhtusöögil üks kartul.

Ja noh, kui nii toituda, eks see kaal siis ka läheb. Ei teagi, kas see peaks pigem kedagi motiveerima või on vastupidine efekt. Mulle väga motiveerivalt samas ei mõju.
Oo õudust, kuidas on võimalik 1200 kcal süüa? Kui pikk oled ja kui palju kaalud?
1.72 ja 87 kilo. Aga olulisem on ilmselt vanus 46a. 20ndates polnud mingi probleem 3-5 kilo maha saada kui oli juurde kogunenud (kaal 62-65 kandis), 30ndates oli juba raskem peale laste sündi tagasi kaal saada. Aga sain lähedale. Koroonaga tuli kõvasti juurde ja nüüd 40ndate keskel on lootusetu seis.
Külaline

See on 3 kg kuus. Siin midagi ei klapi. Sellise algkaalu ja dieediga peaks minema min 10 kg kuus. Minimaalselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 10:18

See on 3 kg kuus. Siin midagi ei klapi. Sellise algkaalu ja dieediga peaks minema min 10 kg kuus. Minimaalselt.
Nõus, et midagi ei klapi. see 65aastane naine on nii vastu pidanud 8 kuud ja siis toimib, aga tema pole ka libastunud. Mina pean vastu ca 2nd, siis tuleb mingi üritus või nädalavahetus, kus ma ei söö nagu põrsas, vaid pean ikka piiri, aga söön rohkem kui ma enda kohta peaks. Nt täna tulevad külalised, ma panen endale limiiidiks 2 klaasi valget veini veini, üks ports kanashashlõkki salatiga. lapsed tegid ise koogi, võtan väikse tüki, ühe. Ja homseks on kaal tagasi seal, kust alustasin. Ma täiesti tunnistan, et midagi ma teen ise ka valesti. Lisaks on ainevahetus selline, et mees sööb Kooki, aga mina võtan juurde. pluss geneetika, hormoonid jne. Ma mõnikord mõtlen, et annaks mõlemad väiksed sõrmed ära, kui saaksin elada normaalses kaalus ja normaalse suhtega toitu. praeguseks on toidust saanud hirmu allikas.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 15:07

Ma täiesti tunnistan, et midagi ma teen ise ka valesti. Lisaks on ainevahetus selline, et mees sööb Kooki, aga mina võtan juurde. pluss geneetika, hormoonid jne. Ma mõnikord mõtlen, et annaks mõlemad väiksed sõrmed ära, kui saaksin elada normaalses kaalus ja normaalse suhtega toitu. praeguseks on toidust saanud hirmu allikas.
Mina ei saa sellest aru, et nõukaajal oli põhitoit kartul ja jahukaste, aga polnud seda ülekaalu probleemi, nüüd iga teine siin kirjutab umbes, et mees sööb kooki, aga tema võtab juurde! Milles siis on asi? Vast väheses liikumises ikka? Nõukaajal tehti palju füüsilist tööd ja käidi jala. Nüüd tehakse heal juhul päevas tund trenni, ülejäänud aeg istutakse tagumikku laiaks, sest mingit füüsilist koormust enam vaja pole, ei kodus ega tööl. Ja siis on see jutt, et toidu poole vaatamisest tuleb kaalu juurde. No ei tule, olenemata vanusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 15:43

Ma täiesti tunnistan, et midagi ma teen ise ka valesti. Lisaks on ainevahetus selline, et mees sööb Kooki, aga mina võtan juurde. pluss geneetika, hormoonid jne. Ma mõnikord mõtlen, et annaks mõlemad väiksed sõrmed ära, kui saaksin elada normaalses kaalus ja normaalse suhtega toitu. praeguseks on toidust saanud hirmu allikas.
Mina ei saa sellest aru, et nõukaajal oli põhitoit kartul ja jahukaste, aga polnud seda ülekaalu probleemi, nüüd iga teine siin kirjutab umbes, et mees sööb kooki, aga tema võtab juurde! Milles siis on asi? Vast väheses liikumises ikka? Nõukaajal tehti palju füüsilist tööd ja käidi jala. Nüüd tehakse heal juhul päevas tund trenni, ülejäänud aeg istutakse tagumikku laiaks, sest mingit füüsilist koormust enam vaja pole, ei kodus ega tööl. Ja siis on see jutt, et toidu poole vaatamisest tuleb kaalu juurde. No ei tule, olenemata vanusest.
Loomulikult oli ülekaaluprobleeme.
Mida ei olnud nõuka-ajal, oli töödeldud toit, snäkid, magus. Oli vaid paari sorti kommi, kamašokolaad, 2 limonaadi ja kõik. Poekookigi sai mingist eripoest.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 16:37

Loomulikult oli ülekaaluprobleeme.
Mida ei olnud nõuka-ajal, oli töödeldud toit, snäkid, magus. Oli vaid paari sorti kommi, kamašokolaad, 2 limonaadi ja kõik. Poekookigi sai mingist eripoest.
Liikumises on kindlasti ka asi. Minu meelest on uskumatu, kuidas inimesed on tänapäeval täielikult autodest sõltuvuses, väikesed käigudki on vaja autoga teha. Kui käin oma sünnilinnas (väikelinn, kus jalgsi jõuab maksimaalselt 15-20 minutiga sisuliselt igale poole), siis vaatan alati imestusega, et linn on paksult autosid täis, ainult turistid heal juhul veel jalutavad. Kohalikud jalgsi ei käi, lapsed viiakse autoga kooli (10 min jalutuskäik) jne.
Külaline

No aga kus sa liikusid siis? Mul oli kool 200 m kaugusel, vahrtunnis tegid paar tiiru koridoris. Pood oli selle 200 m sees. No kel see nii liikuv töö ikka oli. Läksid 50 m kaugusele bussipeatusesse, siis oma tehasesse või vabrikussr, seisid seal ühe koha peal. Mingeid tavalisi jõusaale vms tavainimestele küll ei olnud, keegi metsajooksi ei teinud.
Külaline

keegi metsajooksi ei teinud.
Meil oli alevis mingi mees, kes käis jooksmas. Teda vaadati nagu mingit hullu ja veidrikku.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 17:11 No aga kus sa liikusid siis? Mul oli kool 200 m kaugusel, vahrtunnis tegid paar tiiru koridoris. Pood oli selle 200 m sees. No kel see nii liikuv töö ikka oli. Läksid 50 m kaugusele bussipeatusesse, siis oma tehasesse või vabrikussr, seisid seal ühe koha peal. Mingeid tavalisi jõusaale vms tavainimestele küll ei olnud, keegi metsajooksi ei teinud.
No minul seal väikelinnas oli kooli 10 minutit kõndimist. Autoga kooli ei viidud mind mitte ainsatki korda ja selleks puudus ka vajadus. Käisin kahes huviringis, ühte jõudsin umbes 8 minutiga, teine asus sisuliselt linna teises otsas, kohalikus mõistes ikka kaugel. Sinna tuli ehk isegi 20 min ära. Vanemad käisid ka linnas jalgsi tööle, igapäevased poeskäigud tehti jalgsi. Pood ka just päris ukse all polnud. Auto oli meil peres olemas, sellega sõideti nt nädalavahetusel maale, enne seda käidi tavaliselt autoga poes ka. Minu meelest oli enamikul teistel sarnane elustiil. Linna piires sõideti autoga ikka pigem erandjuhul.
Külaline

Mis autost sa jahud? Bussidega sõideti, rattaga, talvel tõukekelguga.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 17:38 Mis autost sa jahud? Bussidega sõideti, rattaga, talvel tõukekelguga.
Ma ei saa täpselt aru kellele sa vastad, aga äkki siis mulle, olen eelneva kommentaari autor. Mis mõttes ma autost "jahun"? Kirjeldasin lihtsalt, et minu kunagine kodulinn on praegusel ajal autodest umbes, varasematel aegadel sõideti linnas sees autoga väga harva, isegi kui enamikes peredes olid autod olemas. Meie linnas liiguti küll igapäevaselt kõige rohkem jalgsi, rattaga ehk ka, täiskasvanud eelkõige. Ei mäleta näiteks, et keegi klassikaaslastest või üldse koolist oleks nt koolis rattaga käinud (mis oleks iseenesest loogiline olnud), ikka tuldi jalgsi. Tõukekelke ei mäleta üldse, et keegi oleks kasutanud. Millalgi 80ndatel avati meil tõesti linnaliinid ka, vist 3 tk, varem linnas ühistransporti polnud. Kõige rohkem kasutasid neid minu meelest vanemad inimesed. Kuskile aja peale minekut oleks bussidega olnud keeruline planeerida, sest ega need kuigi tihti ei käinud. Igaks juhuks veelkord konteks - räägin liikumisest väikelinna piires.
Külaline

Nõukaajal oli kõike vähe. Jahukastet mina isiklikult ei söönud ja meil oli kodus põhitoit kapsasupp mida ma ei taha enam iial näha ka, öäk. Või lõpus seda saepuru meenutavat saia-leiba. Praegu kõik saada ja liiga palju.
Toidu poole vaatamine ja kaalutõus on muidugi liialdatud, aga fakt on see, et mõned inimesed saanud kaalu ja ainevahetuse loterii ja on neid, kellel lihtsalt kõik jube raske. Sõidan rattaga, käin ujumas, aga töötan kodunt nii et tõesti, nii palju nagu postiljon ei kõnni. Keskmiselt 6km päevas tuleb siiski.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 18:09

Nõukaajal oli kõike vähe. Jahukastet mina isiklikult ei söönud ja meil oli kodus põhitoit kapsasupp mida ma ei taha enam iial näha ka, öäk. Või lõpus seda saepuru meenutavat saia-leiba. Praegu kõik saada ja liiga palju.
Toidu poole vaatamine ja kaalutõus on muidugi liialdatud, aga fakt on see, et mõned inimesed saanud kaalu ja ainevahetuse loterii ja on neid, kellel lihtsalt kõik jube raske. Sõidan rattaga, käin ujumas, aga töötan kodunt nii et tõesti, nii palju nagu postiljon ei kõnni. Keskmiselt 6km päevas tuleb siiski.
* töötan kodust. Enne kui keegi troll ütleb, et mis töö kui ei oska kirjutadagi 😉
Külaline

Ega kodus oli nõukaajal ka ikka tegemist palju: robottolmuimejast, nõudepesumasinast ja täisautomaatsest pesumasinast ei teatud midagi. Toidud tehti kõik nullist. Paljud tassisid vett sisse ja solki välja, köeti pliiti, tehti aias peenraid jne. See kõik oli ikkagi liigutamine. Nüüd ollakse ainult diivani peal pikali telekas või internetis, ainus liikumine on külmkapi juurde ja see pole ka enam kuskil eemal köögis, vaid kohe diivani kõrval. Palju edu siis kehakaaluga võitlemisel.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 19:38 Ega kodus oli nõukaajal ka ikka tegemist palju: robottolmuimejast, nõudepesumasinast ja täisautomaatsest pesumasinast ei teatud midagi. Toidud tehti kõik nullist. Paljud tassisid vett sisse ja solki välja, köeti pliiti, tehti aias peenraid jne. See kõik oli ikkagi liigutamine. Nüüd ollakse ainult diivani peal pikali telekas või internetis, ainus liikumine on külmkapi juurde ja see pole ka enam kuskil eemal köögis, vaid kohe diivani kõrval. Palju edu siis kehakaaluga võitlemisel.
No kellele need õismäed ja mustamäed ehitati? Kortermajad, lift sees, Riga pesumasin, ja tead, viiner, makaron ja pelmeen olid täitsa leiutatud. Leiba ja vorsti tuli jah ise viilutada, see oli ainus füüsiline tegevus. Tööpäevadel söödi sööklas.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 20:11
No kellele need õismäed ja mustamäed ehitati? Kortermajad, lift sees, Riga pesumasin, ja tead, viiner, makaron ja pelmeen olid täitsa leiutatud. Leiba ja vorsti tuli jah ise viilutada, see oli ainus füüsiline tegevus. Tööpäevadel söödi sööklas.
See ju ongi imekspandav, et hoolimata viinerist, makaronist ja pelmeenist, ei vohanud rasvumine nagu epideemia.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 20:36
Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 20:11
See ju ongi imekspandav, et hoolimata viinerist, makaronist ja pelmeenist, ei vohanud rasvumine nagu epideemia.
Sest neid asju ei saanud osta lademetes.
Külaline

Minu arust oli toit palju kvaliteetsem, ei olnud neid säilitusaineid ja keemiat toidus sees. Sai ja leib olid järgmisel päeval kõvad, nüüd ei lähegi kõvaks kunagi, läheb enne hallitama. Kõigi toiduainetega on nii. Praegu on poes peamiselt mingi täielik saast.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 17:24
keegi metsajooksi ei teinud.
Meil oli alevis mingi mees, kes käis jooksmas. Teda vaadati nagu mingit hullu ja veidrikku.
Jaa!!!! Täpselt!!! Ja ka nüüd mu maakohas vaadatakse kui pooletoobist kahte naist kes käivad talvel jões ujumas 😀
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 1 külaline