Vanema gen mehed vs uuema gen mehed?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Egalitaar kirjutas: 24 Aug 2024 13:21
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 11:27 Mulle tundub just, et noorem generatsioon mõistlikum kui vana. Ei kohtle naist kodumasinana, vaid võtavad ise ka vastutuse. Käruga rallivad mehed tunduvad kõik nooremapoolsed. Vanem gen arvab, et lapse kärutamine on naiste töö ja tema asi on diivanil peeru lasta seni kuni naine, titt süles, talle võileiba teeb.
Kindlasti on ka erandeid, aga minu kogemus on selline.
Võrdsus on kaasa toonud selle, et üle võetakse ka vastassoo halvimad omadused.

40+ meeste täpne kirjeldus. Seni lapsega ei tegele, kui naine lahku läheb alles tekib suur huvi laste vastu.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 13:14
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 11:27 Mulle tundub just, et noorem generatsioon mõistlikum kui vana. Ei kohtle naist kodumasinana, vaid võtavad ise ka vastutuse. Käruga rallivad mehed tunduvad kõik nooremapoolsed. Vanem gen arvab, et lapse kärutamine on naiste töö ja tema asi on diivanil peeru lasta seni kuni naine, titt süles, talle võileiba teeb.

40+ meeste täpne kirjeldus. Seni lapsega ei tegele, kui naine lahku läheb alles tekib suur huvi laste vastu.
Miks see nii on huvitav?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 15:42

Miks see nii on huvitav?
See ilmselt nõukaajast pärit, kus naise koht oli köögis ja kõlbas vaid lapsi kantseldama. Nende 40+ vanuste vanemad ise sellistest kodudest pärit. Mitte küll kõik aga suur osa.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 16:13
See ilmselt nõukaajast pärit, kus naise koht oli köögis ja kõlbas vaid lapsi kantseldama. Nende 40+ vanuste vanemad ise sellistest kodudest pärit. Mitte küll kõik aga suur osa.
Nõukaajal pidi naine ju ikka traktorist-müüriladuja-lüpsieesrindlane ja lisaks kõigele veel kangelasema ka olema. Polnud mingit sellist ideoloogiat, et naine ainult kööki kõlbab. Küll aga oodati, et naine nagu muuseas köögitoimetused ka ära teeb kõigele muule lisaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 16:13See ilmselt nõukaajast pärit, kus naise koht oli köögis ja kõlbas vaid lapsi kantseldama. Nende 40+ vanuste vanemad ise sellistest kodudest pärit. Mitte küll kõik aga suur osa.
Mis imelises nõukaajas sina elasid? Nõukaajal pidi naine meestega võrdselt tööl käima. Ja lapsehoolduspuhkus oli hiilgeajal üks aasta.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 16:40
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 16:13See ilmselt nõukaajast pärit, kus naise koht oli köögis ja kõlbas vaid lapsi kantseldama. Nende 40+ vanuste vanemad ise sellistest kodudest pärit. Mitte küll kõik aga suur osa.
Mis imelises nõukaajas sina elasid? Nõukaajal pidi naine meestega võrdselt tööl käima. Ja lapsehoolduspuhkus oli hiilgeajal üks aasta.
Mina ise ei ole nõukaajal elanud aga mu vanemad küll. Ma ise 89 sündinud.

Käisid naised jah ka tööl aga kodus veel lisaks oli köögikata ja laste eest vastutav.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Guest kirjutas: 06 Juun 2024 11:27 Mulle tundub just, et noorem generatsioon mõistlikum kui vana. Ei kohtle naist kodumasinana, vaid võtavad ise ka vastutuse. Käruga rallivad mehed tunduvad kõik nooremapoolsed. Vanem gen arvab, et lapse kärutamine on naiste töö ja tema asi on diivanil peeru lasta seni kuni naine, titt süles, talle võileiba teeb.
Värske uurimus leidis just vastupidist. Üllatuslikult on just noored, "gen Z", mingid seksistlikud degenerandid, samas kui paljukirutud boomerid on, vastupidi, mõistlikud ja üle kesmise võrdõiguslikumad, mistõttu seeniorite tänitamine on selgelt ebaõiglane ja vale. https://www.ipsos.com/sites/default/fil ... INAL_0.pdf
Kohe alguses, 6. "Key Findings", eriti soovitaksin lk 53, aga ka 55, 70.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Jaan 2026 16:13
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 15:42

Miks see nii on huvitav?
Nõuka-ajal käisid kõik naised tööl, sünnitasid noorelt ja jätsid lapsed oma 50-aastaselt pensionile läinud vanemate hoolde.
Külaline

Nõukaajal sai lastega kodune olla küll.
Külaline

Sõimerühmadesse võeti lapsi alates 28 elupäevast ning vanemates rühmades oli lapsi kuni pea kooliealisteni välja. Lisaks jagati lapsed tihti veel kahte gruppi - ööpäevarühma ja päevase rühma lapsed. Päevase rühma lapsed viibisid lastepäevakodus keskmiselt 9-14 tundi, ööpäevase rühma omad veetsid seal aga terve nädala ning koju said vaid nädalavahetusel. Ööpäevarühma sai panna lapse, kes oli vähemalt aasta vana.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juun 2026 20:04 Sõimerühmadesse võeti lapsi alates 28 elupäevast ning vanemates rühmades oli lapsi kuni pea kooliealisteni välja. Lisaks jagati lapsed tihti veel kahte gruppi - ööpäevarühma ja päevase rühma lapsed. Päevase rühma lapsed viibisid lastepäevakodus keskmiselt 9-14 tundi, ööpäevase rühma omad veetsid seal aga terve nädala ning koju said vaid nädalavahetusel. Ööpäevarühma sai panna lapse, kes oli vähemalt aasta vana.
Ehk linnades, maakohtades selliseid võimalusi ei olnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline