Iga päevaga aina reaalsem sõjaoht

vana hea klassika
Vasta
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 30 Mai 2026 09:14
Tõutäkk kirjutas: 30 Mai 2026 06:48a selleks tuleb ukrainlasi ka igakülgselt aidata.
Mina olen neile kinkinud 2 autot, drooni Mavic pro ja generaatori.
Ilmselt abina jõudis kohale ühe auto tagatuli, ülejäänu parseldati maha vms, kui vaadata, kui masendaval kohal Ukraina on ikka veel, peale kõiki neid aastaid ja sõda, oma korruptsiooniindeksiga. See on umbes sama hea tulemus, mis Valgevenel ja Usbekistanil.
Sa võid seda Ukraina rahvast niipalju aidata kui tahad, kui pea kogu ladvik ja asjaajamine on mäda, pole sellest palju abi. Slava Ukrainaga said eestlased väikse maitse suhu, kuidas see Ukraina abistamine välja kukub, aga see on näitena muidugi ainult liivaterake mererannas. Selles mõttes pole imestada, et sõda kuidagi lõpetada ei soovita.
D-Maxi pilt tehtud Bahmutis 2022 sügisel. Ka X-traili video on mul olemas Ukrainast.
Tuleb aidata nende kaudu, kes teevad seda südamega, mitte oma rahakotti täites või poliitilist profiiti lõigates.
Siit leiab erinevaid abistajaid. https://www.militaar.net/phpBB2/viewforum.php?f=78
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 09:14
Tõutäkk kirjutas: 30 Mai 2026 06:48a selleks tuleb ukrainlasi ka igakülgselt aidata.
Ilmselt abina jõudis kohale ühe auto tagatuli, ülejäänu parseldati maha vms, kui vaadata, kui masendaval kohal Ukraina on ikka veel, peale kõiki neid aastaid ja sõda, oma korruptsiooniindeksiga. See on umbes sama hea tulemus, mis Valgevenel ja Usbekistanil.
Sa võid seda Ukraina rahvast niipalju aidata kui tahad, kui pea kogu ladvik ja asjaajamine on mäda, pole sellest palju abi. Slava Ukrainaga said eestlased väikse maitse suhu, kuidas see Ukraina abistamine välja kukub, aga see on näitena muidugi ainult liivaterake mererannas. Selles mõttes pole imestada, et sõda kuidagi lõpetada ei soovita.
Putin võiks kohe sõja lõpetada, millegi pärast soovib ta saata võimalikult palju venelasi sõtta surema, sest sureb seal massiliselt. Sa kirud küll ukrainlasi kui nad kaitsevad oma riiki, samas venemaa korruptsioon on 1000x suurem kui ukrainas.
Külaline

Mida kaugemale ukrainlased suudavad venemaal tehaseid ja rajatisi põlema panna, seda mõttetumaks muutub sõda venemaale. Kahjud on suuremad juba sellest kui palju raha kulub sõja peale ja sanktsioonid ei lase ka maha põlenud rajatisi taastada. Lõpuks pommitavad ukrainlased moskvat nagu venelased on siiani kiievit pommitanud. Vaesed venelased, sõda muutub väga hapuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:00 ... samas venemaa korruptsioon on 1000x suurem kui ukrainas.
Siinkohal sa kahjuks eksid. Ukraina on üks korrumpeerunumaid riike maailmas ja selles suhtes Venamaast eespool.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:31
Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:00 ... samas venemaa korruptsioon on 1000x suurem kui ukrainas.
Siinkohal sa kahjuks eksid. Ukraina on üks korrumpeerunumaid riike maailmas ja selles suhtes Venamaast eespool.
Ukrainas on vähemalt presidendivalimised, venemaal on Putin igavesti võimul olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:33
Ukrainas on vähemalt presidendivalimised, venemaal on Putin igavesti võimul olnud.
Tegelikult pole Z enam Ukraina legitiimne president.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:34
Kuidas ta siis ei ole? Mis see Zelenski seal ikka muudab, ukrainlased venelastega koos enam kunagi olla ei soovi.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:34Tegelikult pole Z enam Ukraina legitiimne president.
Onju hea meel kui ukraina droonid teevad hävitustööd venemaal.
Kuidas sina end sellest tunned?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2026 11:47
Postitus on kustutatud
See kellegi nime väänamine näitab rääkija madalalaubalisust ja vähendab tunduvalt jutu tõsiseltvõetavust.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 30 Mai 2026 11:34
Iga demokraatliku riigi president, valitsus vms on legitiimne hetkeni kuni võim on üle antud, sest ei saa olla võimuvaakumit. Ukraina PS koha pealt ei saa sõjaolukorras olla valimisi, seega pole võimalik Zelenskil ka võimu üle anda, kui ka toimuksid valimised ja Ze ei võidaks.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:00 Sa kirud küll ukrainlasi kui nad kaitsevad oma riiki, samas venemaa korruptsioon on 1000x suurem kui ukrainas
Ma ei kiru neid, ma viitasin nende suurele korruptsioonile, mis pole aastate jooksul kuidagi vähenenud ja mis kahjuks on suureks takistuseks, et teistel saaks mingi normaalne suhe ja usaldus selle riigi ja riigivalitsemise suhtes olla.
Venemaal ei ole 1000x hullem see korruptisoon. Nende tulemus oli 22/100st. Võrdluseks Ukrainal siis 36/100 ja Soomel näiteks 88/100. Sellised tabelid pole puhas tõde, aga midagi nad siiski näitavad. Ka Somaaliasse või Venetsueelasse mina isiklikult mingit “abi” ei saadaks.
See on allikas - https://www.transparency.org/en/cpi/202 ... QCe7hReahH
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Guest kirjutas: 30 Mai 2026 11:31
Ei vasta tõele. Korruptsioonitaju indeksi järgi on Ukraina 104. kohal ja Venemaa 157. 182 riigi edetabelis (madalam koht tähendab siis suuremat korrumpeeritust).
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 13:21Venemaal ei ole 1000x hullem see korruptisoon. Nende tulemus oli 22/100st. Võrdluseks Ukrainal siis 36/100
Ehk siis matemaatilselt korrektne oleks öelda, et Venemaal on poole hullem korruptsioon kui Ukrainas.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 13:09
Guest kirjutas: 30 Mai 2026 11:47
Postitus on kustutatud
See kellegi nime väänamine näitab rääkija madalalaubalisust ja vähendab tunduvalt jutu tõsiseltvõetavust.
Kelle poolt sa oled? Venemaa poolt?
See buutin on bandiit ja terrorist, kurjusetelg maailmas nr1.
Mina näeks teda istumas Tartu vanglas vangikongis.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 13:21
Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:00 Sa kirud küll ukrainlasi kui nad kaitsevad oma riiki, samas venemaa korruptsioon on 1000x suurem kui ukrainas
Ma ei kiru neid, ma viitasin nende suurele korruptsioonile, mis pole aastate jooksul kuidagi vähenenud ja mis kahjuks on suureks takistuseks, et teistel saaks mingi normaalne suhe ja usaldus selle riigi ja riigivalitsemise suhtes olla.
Venemaal ei ole 1000x hullem see korruptisoon. Nende tulemus oli 22/100st. Võrdluseks Ukrainal siis 36/100 ja Soomel näiteks 88/100. Sellised tabelid pole puhas tõde, aga midagi nad siiski näitavad. Ka Somaaliasse või Venetsueelasse mina isiklikult mingit “abi” ei saadaks.
See on allikas - https://www.transparency.org/en/cpi/202 ... QCe7hReahH
Oled rahvuselt venelane?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 11:34Tegelikult pole Z enam Ukraina legitiimne president.
Äkki siis ikka ütled, miks ta pole?
Enne oli ja enam pole. Millised on sinu allikad?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2026 09:14

Vastan kõrvalt kõigile teadmiseks - abi saatke ainult kohapeal olevate Eesti võitlejate kaudu, siis on kindel, et läheb droonijuppideks.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2026 01:44
Ma isiklikult arvan ka, et relvatööstus on äri nagu iga teinegi ja hea lobitöö ehk hirmutamise tulemusena ostame me relvi palju-palju.
Iga asja tootmine on äri, aga tugevasti relvastatud olemine midagi uut ja enneolematut, seda on teinud iga endast ja oma turvalisusest lugu pidav riik. Külma sõja päevil olid Lääne-Euroopa riigid palju rohkem relvastatud ja omasid tugevamat sõjaväge kui praegu. Seda peeti täiesti normaalseks, et saata potentsiaalsele sõjalisele ründajale sõnum: "Ära parem tule - meid ei oleks kerge alistada".

Siis aga kukkus NLiit kokku ja hakati uskuma mingit udujuttu nn. ajaloo lõpust - et nüüd ongi kõik nii hästi, et ei olegi enam sellist riiki olemas, kes tahaks Euroopa riikidele kallale tungida. Ja usuti, et eurooplased võivad hakata oma relvastust kokku tõmbama ja sõjaväge vähendama - mis me ikka sõjalise jõu peale raha kulutame, kui seda vaja ei lähe - kulutame maksumaksja raha parem millegi muu peale.

Siis aga kukkus illusioon ajaloo lõpust kokku ja hakati aru saama, et... sõjaliselt nõrk olemine pole vist ikka hea mõte? Kuna vahepeal aga usuti seda nn. ajaloo lõppu, on nüüd tähelepanu pööramine relvastusele ja sõjaväele (mängitakse läbi stsenaariume, kes ja kust võiks sõjaliselt rünnata, ostetakse relvastust juurde jne.) nagu midagi enneolematut, uskumatut.
Külaline

Ükskord see sõda lõppeb nagunii ja siis lahevad need venemaa okupandid kõrilõikajad tagasi oma kodulinna ja külla oma inimesi lõikuma.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2026 15:02 Ükskord see sõda lõppeb nagunii ja siis lahevad need venemaa okupandid kõrilõikajad tagasi oma kodulinna ja külla oma inimesi lõikuma.
Ma mäletan kuidas vanaema rääkis kotipoistest, kes peale II MS rongide katustel sõitsid ja meie talumehi kimbutasid. Varastasid, röövisid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist