Mis krdi vahe seal on? Mis sul talvel tegemata jääb sellepärast, et kell 16 juba pime on?Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 16:21 normaales graafikuga inimese jaoks on juba suur vahe, kas õhtul on pime kell 19 või 20, kell 20 või 21. Selles ongi vahe ja see on suur vahe.
Kellakeeramisest
-
Külaline
-
Külaline
Mina mõtlen nii, et Soome on ainus teine läänemeresoomlaste riik maailmas, pealegi veel meie naaber - ma leian, et me peaksime pigem ikka nendega kokku hoidma ja ühes kellaajas olema.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2026 16:19 Miks peaks olema soome ajas.
-
Külaline
Jah, sa oled uskumatu. Jumal ka vist siinkohal ei aita sul paremini mõista inimesi, kes elavad sinust erinevat elu. Tööd alustad sina 8-9 (seega hilja), oh sa linnupoeg, kas tõesti juba nii varakult?Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 16:18Sa oled ikka uskumatu. Mis kell need su tavalised "varahommikust" tööd alustavad inimesed siis ka alustavad. Mina otse loomulikult töötan ei hängi/grilli/pidutse. Trenni teen küll ja justnimelt väljas. Tööd alustan vahemikus 8-9, suvel ei ole pime, talvel on pime, olenemat sellest kas meil on suve või talveaeg. Aga väga suur vahe on kas tööpäeva lõppedes on veel pime või mitte.
Su jutus puudub muide igasugune loogika. Need sinu tund aega hommikul maanteel sõitvad inimesed ei saa olla "varavalges" tööd alustavad inimesed, sest talvel see lihtsalt pole võimalik. Lisaks peavad nad talvel nagunii peale tööd pimedas tagasi sõitma. Võta mispidi tahad, need kes kuskil kaugel tööl käivad peavad talvel pimedas oma sõite tegema igal juhul. Sest meil nimelt on talvel valget aega niivõrd vähe. Lisa sinna juurde veel pilevs ilm ja vihm ning on ka keset päeva üsna pime.
Ja mis on sinu arvates vale olla soovis olla õhtul pärast tööd veel aktiivne? Mõned meist võib-olla ei soovi sellist elu, mis koosneb ainult tööst ja magamisest.
-
Külaline
Mis probleem peab olema inimesel, kes ei suuda oma silmi kinni hoida ja peab klappidega magama? Kui õudne. Trussaarid ja rinnahoidja on ka seljas?Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 15:42Kle, praegu on suveaeg ja ikka on kell 4 juba päike kõrgel - mingit vahet ei ole, sest kell 4 on normaalse graafikuga inimese jaoks täpselt sama palju öö kui kell 3. Mina nr magangi silmaklapiga kevadest sügiseni ja on hea rahulik. Igal juhul pooldan vööndiaega.Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 12:54 Kui minu enda aju ütleb mulle, et ma ei soovi kell 3 hommikul ärgata, sest siis on juba valge, siis nii ongi
-
Külaline
Sa oled nii piiratud inimene, et ma ei hakka isegi mitte midagi selgitama. Jah, on palju inimesi, kes alustavad tööd kell 4 hommikul. Guugelda või küsi AI käest järele. Saad ka teada ja targemaks. Praegu ma arvan, et sa lihtsalt trollid.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:03Postitus on kustutatud
-
Külaline
Provotseerid?Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:03Miks peaks keegi keset ööd oma tööd alustama, kui ta pole just selline, kel uni varakult ära läheb.
-
Külaline
Ma sõna palju ei kasutaks selles lauses. On üksikuid ameteid, kus töö algab kell 4 öösel. Nii oleks korrektne.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:41Jah, on palju inimesi, kes alustavad tööd kell 4 hommikul
-
Külaline
Just, absoluutselt nõus.
Mõni alustab oma tööd kell 4 ja siis arvab, et see on mingi tavaline asi. Ei ole! See on ülimalt erandlik ja mina isiklikult ei teeks seda iial.
-
Külaline
Ei trolli, ma ei kujuta ühtki sellist ametit ette. Isegi ühistransport ei sõida nii vara. Ära tule mulle mingitest graafikuga töödest rääkima, räägi oma tööst.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:41Sa oled nii piiratud inimene, et ma ei hakka isegi mitte midagi selgitama. Jah, on palju inimesi, kes alustavad tööd kell 4 hommikul. Guugelda või küsi AI käest järele. Saad ka teada ja targemaks. Praegu ma arvan, et sa lihtsalt trollid.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:03Postitus on kustutatud
-
Külaline
AI vastus:Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:41Sa oled nii piiratud inimene, et ma ei hakka isegi mitte midagi selgitama. Jah, on palju inimesi, kes alustavad tööd kell 4 hommikul. Guugelda või küsi AI käest järele. Saad ka teada ja targemaks. Praegu ma arvan, et sa lihtsalt trollid.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:03Postitus on kustutatud
pagarid ja kondiitrid
turutöötajad
veoautojuhid
koristajad
postiljonid
lennujaama pagasikäitlejad
kalurid
Vabandust tõesti, ma ei liigu sellises ringkonnas, tuhat vabandust! Kas nüüd nende töökohtade kohta saab öelda, et PALJUD?
-
Külaline
Sellest AI nimekirjast on kindlasti õiged kondiitrid/pagarid, postiljonid ja kalurid. Ülejäänute kohta küll mingit reeglit pole, et nad poolest ööst tööd alustaksid. Pikamaajuhid elavad üldse oma graafiku järgi. Keda peetakse turutöötajateks?Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 18:28AI vastus:
pagarid ja kondiitrid
turutöötajad
veoautojuhid
koristajad
postiljonid
kalurid
Vabandust tõesti, ma ei liigu sellises ringkonnas, tuhat vabandust! Kas nüüd nende töökohtade kohta saab öelda, et PALJUD?Eks jah, igaühele oma.
-
Külaline
Kui kell 8-9 on hiline tööpäeva algus, siis kust küll tulevad need inimesed, kes selliseks kellaajaks tööle minnes hommikuti Tallinna liiklust ummistavad? Kell 4-5 pole siin mingeid ummikuid, kuigi sinu jutu järgi on Tallinnas massilisele kella neljaks hommikul lauta lüpsile minevaid inimesi, kel on vaja Soomega samas ajavööndis olla, sest Põhja-Eesti elanikena on nad Soomega tihedalt seotud.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 16:50Jah, sa oled uskumatu. Jumal ka vist siinkohal ei aita sul paremini mõista inimesi, kes elavad sinust erinevat elu. Tööd alustad sina 8-9 (seega hilja), oh sa linnupoeg, kas tõesti juba nii varakult?![]()
![]()
![]()
Sa nagu selle peale ei tule, et sinust erinevalt alustavad paljud iniesed tööd kell 4-5 hommikul? Need inimesed väärivad samuti veits valgust, ei?
Ja kui kaua need sinu massiliselt hommikul keel 4 tööd alustavad inimesed ka töötavad? Miks nad ei soovi peale tööd ka veidi päevavalgust näha. Lehmi ju õues nagunii ei lüpsta.
Jumal tõesti siin ei aita, sa oled oma argumentidega juba ammu ummikusse jooksnud, mine parem õue ja naudi mõnusat sooja ja valget õhtut.
-
Külaline
Äkki need on turul kaupa müüvad inimesed. Turge vist küll kuskil kell 4 ei avata, ei tea miks nemad peavad justnimelt kell 4 siis alustama. Ja postiljonid ei käi vist ka enam varahommikul, või pigem ei käi postiljone enam pea üldse. Kaluritel on ju pigem hooajaline töö. Eks neid graafikuga töötajaid on ju tegelikult märksa rohkem, kasvõi tele ja raadio hommikuprogrammide tegijad. Aga talveaeg neid ikka ei aita. Kui tööpäeva algab kell 4, siis peab inimene ~kell 3 ärkama ja reaalsuses oleks vahe ainult paaril suvekuul. Kogu ülejäänud aasta algaks neil tööpäev ikkagi pimedas ja koos päiksetõusuga. Küll aga näeksid nad sel juhul peale tööd veel valget aega.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 19:02Sellest AI nimekirjast on kindlasti õiged kondiitrid/pagarid, postiljonid ja kalurid. Ülejäänute kohta küll mingit reeglit pole, et nad poolest ööst tööd alustaksid. Pikamaajuhid elavad üldse oma graafiku järgi. Keda peetakse turutöötajateks?
-
Külaline
Talvel ongi KOGU AEG pime ja polegi vahet. Vahe on suvel, kui talvel on meil siin nagunii pime, siis miks ma peaks endale keelama suvel valge aja nautimist? Ma saan aru, et sina oled tubase eluviisiga ja oma jalga õue ei tõsta, aga kõik ei ole nagu sina.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 16:30Mis krdi vahe seal on? Mis sul talvel tegemata jääb sellepärast, et kell 16 juba pime on?
-
Külaline
Miks sa ikka ei suvatse selgitada, miks need su teadlased justnimelt vööndiaega soovitavad kui ühes ja samas ajavööndis on valge aja pikkus asukohast sõltuvalt vägagi erinev? Ja jaga palun ka, kust sa leidsid info, et vööndiaeg lepiti kokku arstide ja teadlaste poolt justnimelt inimeste tervise huvisid silmas pidades.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 16:28Arstide ja teadlaste soovitus ongi siinkohal ainuke adekvaatne mõõdupuu.
-
Külaline
See AI vist teeb kokkuvõtteid laiast maailmast. Meil ööturge pole, aga Leedus riideturud küll hiljuti algasid poolest ööst.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 21:37Äkki need on turul kaupa müüvad inimesed. Turge vist küll kuskil kell 4 ei avata, ei tea miks nemad peavad justnimelt kell 4 siis alustama. Ja postiljonid ei käi vist ka enam varahommikul, või pigem ei käi postiljone enam pea üldse.
Ühest maapostljonist oli saade - tema ärkas tõesti kell 5, et 6-paiku jaotuspunktis alustada. Oli nii pakikuller kui ka postiljon samal ajal.
Lehmi tänapäeval enam nii vara ei lüpsta.
Talviti vist kojamehed ka alustavad väga varakult, et vähemalt 7ks tee lumest puhas oleks.
Seda mäletan oma korterielust, kui meie maja ja vastasmaja kojamehed omavahel valjuhäälset vestlust pidasid nii 5 paiku ja nii mõnigi majaelanik neile aknast sama valjuhäälselt oma pahameelt väljendas.
-
Külaline
Aga miks see inimene ise ei selgita, kes kirjutas, et PALJUD inimesed lähevad kella 4-5 tööle. Kus ta on nüüd? Nimetas mind rumalaks, eluvõõraks ja trolliks. Las lööb need ametid kõik letti.
-
Külaline
Arstid ja teadlased on eelkõige inimesed ja inimesed teevad otsuseid suures osas emotsioonide najal. Seepärast ei leia teadlased ja arstid tihtilugu üksmeelt. See ongi inimkonda edasi viinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 21:44Miks sa ikka ei suvatse selgitada, miks need su teadlased justnimelt vööndiaega soovitavad kui ühes ja samas ajavööndis on valge aja pikkus asukohast sõltuvalt vägagi erinev? Ja jaga palun ka, kust sa leidsid info, et vööndiaeg lepiti kokku arstide ja teadlaste poolt justnimelt inimeste tervise huvisid silmas pidades.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 16:28Arstide ja teadlaste soovitus ongi siinkohal ainuke adekvaatne mõõdupuu.
-
Külaline
Teadlased ei väida, et vööndiaeg lahendab kõik geograafilised erinevused või et Tallinnas ja Võrus on valge aja pikkus täpselt sama. Väide on palju konkreetsem: kui valida püsiva vööndiaja ja püsiva suveaja vahel, siis vööndiaeg on päikeseajale lähemal. Suveaeg nihutab kokkuleppelise kellaaja päikeseajast veel ühe tunni võrra eemale. Kuna inimese ööpäevarütmi üks peamisi sünkroniseerijaid on valgus (eriti hommikune valgus) soovitavad uneuurijad ja kronobioloogiad püsivat vööndiaega.Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 21:44Miks sa ikka ei suvatse selgitada, miks need su teadlased justnimelt vööndiaega soovitavad kui ühes ja samas ajavööndis on valge aja pikkus asukohast sõltuvalt vägagi erinev? Ja jaga palun ka, kust sa leidsid info, et vööndiaeg lepiti kokku arstide ja teadlaste poolt justnimelt inimeste tervise huvisid silmas pidades.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 16:28Arstide ja teadlaste soovitus ongi siinkohal ainuke adekvaatne mõõdupuu.
Vööndiaeg kui mõiste loomulikult ei tekkinud algselt arstide kokkuleppena, vaid 19. sajandi lõpus praktilise ajastandardina raudteede ja navigatsiooni jmt vajadustest. Tervise- ja uneuurijate väide puudutab tänapäevast valikut: kui ühiskond peab valima püsiva vööndiaja, püsiva suveaja või kellakeeramise vahel, siis teadlased eelistavad püsivat vööndiaega, sest see on päikeseajale ja inimese ööpäevarütmile omasem.
-
Külaline
https://cv.ee/et/vacancy/1587611/omniva ... ndja-tartuGuest kirjutas: ↑02 Juun 2026 18:28AI vastus:Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:41Sa oled nii piiratud inimene, et ma ei hakka isegi mitte midagi selgitama. Jah, on palju inimesi, kes alustavad tööd kell 4 hommikul. Guugelda või küsi AI käest järele. Saad ka teada ja targemaks. Praegu ma arvan, et sa lihtsalt trollid.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 17:03Postitus on kustutatud
pagarid ja kondiitrid
turutöötajad
veoautojuhid
koristajad
postiljonid
kalurid
Vabandust tõesti, ma ei liigu sellises ringkonnas, tuhat vabandust! Kas nüüd nende töökohtade kohta saab öelda, et PALJUD?Eks jah, igaühele oma.
Näiteks.
Jah, nii varane algus on muidugi erand, aga mõte ongi ju selles, et töid on igasuguseid ja ei saa üksikinimese elurütmi järgi kellaaega otsustada. Kell 3-4 tööpäeva algus on erand, aga 6-7 vahetustega töö korral juba vägagi tavaline. 8-9 muidugi veel tavalisem.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist