Naised sõimavad sotsiaalmeedias üksteist igasuguse häbi ja filtrita

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Juun 2026 16:44
Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 16:40
Guest kirjutas: 05 Juun 2026 16:01

Sinu jutt põhineb eeldusel, et kõik ongi sisemiselt mädad, sõimlevad ja nõmedad inimesed. Ei ole nii. On väga palju inimesi, kes on meeldivad ja viisakad. Mitte mingit vajadust kuskil "auru välja lasta" ehk siis kedagi halvustada neil ei ole ei headel ega halbadel päevadel.
Ilus mõte, kuid kahjuks arvan, et eksid. Sa väidad, et maailmas on inimesi (ja mitte vähe), kes elus kordagi kellelegi halvasti ei ütle, ei solva kordagi, ei nähva, ei ütle mõnd krõbedamat sõna, isegi mitte vaikse häälega või omaette podinal? Kui tõesti nii arvad, siis oled küll ääretult positiivse mõtlemisega, kuid kahjuks ebarealistlike ootustega inimestele. Kõik on kunagi kedagi solvanud, seega ei pea kindlasti paika su mõte, et need, kes tunduvad toredad, on seda ka päriselt ja kogu aeg. Kui nii oleks, siis poleks maailmas negatiivseid emotsioone ega tülisid, sest enamik inimestest tunduvad suurem osa ajast toredad.
Sa räägid ju jälle täiesti muust asjast. Omaette pobisemine on hoopis midagi muud kui see, et sa pead inimesi valimatult igal hetkel sõimama, solvama, halvustama. Viisakas inimene hoiabki oma pahameele endale, mitte ei lähe teistega lakkamatult sõimlema.
Ei, see pole teine asi - see on ühe sama nähtuse erinevad avaldumisvormid. Kui on juba pahameel, siis ühel päeval võib selle kanal vabalt muutuda. Viisakusega pole enamasti siin midagi pistmit, pigem hoitakse end tagasi, sest see on ühiskondlik norm. Vananedes aga võib sellest normist ühel päeval savi olla ja teedki lihtsalt seda, mida ehk oled eluaeg teha tahtnud - ütled ebameeldivale bussijuhile otse välja, et ta on ebameeldiv, riidled tänaval poisikesega ja kurjustad poliitikuga, kes piisavalt pensionäridele raha ei anna.
Külaline

Ei, see pole teine asi - see on ühe sama nähtuse erinevad avaldumisvormid.
Mille vastu sa vaidled nii hirmsasti siis üldse. Jah, inimesed on erinevad ja väljendavad oma pahameelt erinevalt. Kasvatatud ja viisakas inimene pobiseb nina alla, teine valab oma pahameelt ebaviisakalt teiste peale välja. Ja lepi ometi sellega, et inimestel on vahe sees, mille peale nad üldse pahandavad ja kuidas nad seda väljendavad. Siin mõni arvab, et peab iga lauset halvustamisega alustama, teine ei sõima kedagi ka siis, kui talle miski ei meeldi. Inimeste iseloom ja kasvatus on väga erinevad. Ei ole kõik sõimlejat tüüpi, nagu sa siin järjekindlalt püüad selgeks teha.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Juun 2026 17:28
Ei, see pole teine asi - see on ühe sama nähtuse erinevad avaldumisvormid.
Mille vastu sa vaidled nii hirmsasti siis üldse. Jah, inimesed on erinevad ja väljendavad oma pahameelt erinevalt. Kasvatatud ja viisakas inimene pobiseb nina alla, teine valab oma pahameelt ebaviisakalt teiste peale välja. Ja lepi ometi sellega, et inimestel on vahe sees, mille peale nad üldse pahandavad ja kuidas nad seda väljendavad. Siin mõni arvab, et peab iga lauset halvustamisega alustama, teine ei sõima kedagi ka siis, kui talle miski ei meeldi. Inimeste iseloom ja kasvatus on väga erinevad. Ei ole kõik sõimlejat tüüpi, nagu sa siin järjekindlalt püüad selgeks teha.
Ma ei püüa midagi sellist selgeks teha, miks sa moonutad? Mu mõte on just, et mingit tüüpi pole olemas ja igaüks võib osutuda sõimajaks.
Ei-ei, sina üldse ei halvusta mind 😀, ei-ei. Sina mõtled nagu lill, ikka puhtalt ja positiivselt .. .
Külaline

Kirsi Timmer:

Miskipärast saan ma just nädalavahetuseti hilistel tundidel sõnumeid väga bravuursetelt naisterahvastelt.
Arusaadavalt ebaadekvaatsed sõnumid, alkohol on selleks ajaks juba oma töö teinud.
Kes avastab siis, et tema fotol on kindlasti mõni "kuri vaim", kellel tekib soov oma armuelu arutada.
Miskipärast tahetakse seda armuelu näiteks laupäeva öösel minuga jagada, kirutakse eksmehi, nende uut naist, halatakse, nõutakse vastuseid.
"Pane kaarte, siis räägime edasi!" oli ühe naise sõnum mulle täiskuu ajal nädalavahetuse öösel.
Kui vastust ei saa, muutuvad prouad agressiivsemaks. Nõudmised jätkuvad. Mõni saab kurjaks, tal on KOHE vastust vaja.
Mõni kustutab hommikul selginedes selle vestluse, mõni palub vabandust, aga järgmisel nädalavahetusel jätkub kõik samas taktis.
Tegelikult nii ei ole mõtet käituda, selliselt vastuseid ei saa ja oma vastuvõtule ma selliseid inimesi ka ei võta. Nii saab vaid bloki.
Mina magan öösiti, ka nädalavahetusel. Ja napsuste naistega nende suhteid ei lahka, ausalt, üldse ei huvita.
Need on eranditult naised, mitte kunagi mehed.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 12:45 Kirsi Timmer:

Miskipärast saan ma just nädalavahetuseti hilistel tundidel sõnumeid väga bravuursetelt naisterahvastelt.
Arusaadavalt ebaadekvaatsed sõnumid, alkohol on selleks ajaks juba oma töö teinud.
Kes avastab siis, et tema fotol on kindlasti mõni "kuri vaim", kellel tekib soov oma armuelu arutada.
Miskipärast tahetakse seda armuelu näiteks laupäeva öösel minuga jagada, kirutakse eksmehi, nende uut naist, halatakse, nõutakse vastuseid.
"Pane kaarte, siis räägime edasi!" oli ühe naise sõnum mulle täiskuu ajal nädalavahetuse öösel.
Kui vastust ei saa, muutuvad prouad agressiivsemaks. Nõudmised jätkuvad. Mõni saab kurjaks, tal on KOHE vastust vaja.
Mõni kustutab hommikul selginedes selle vestluse, mõni palub vabandust, aga järgmisel nädalavahetusel jätkub kõik samas taktis.
Tegelikult nii ei ole mõtet käituda, selliselt vastuseid ei saa ja oma vastuvõtule ma selliseid inimesi ka ei võta. Nii saab vaid bloki.
Mina magan öösiti, ka nädalavahetusel. Ja napsuste naistega nende suhteid ei lahka, ausalt, üldse ei huvita.
Sisuturundaja elu ongi suunamudimine ja pildil olemiseks mõeldakse abs kõike välja. Kuidas saab ühedel ja samadel inimestel koguaeg midagi juhtuda? Ei saagi, need lood mõeldakse lihtsalt välja.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 13:02
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 12:45 Kirsi Timmer:

Sisuturundaja elu ongi suunamudimine ja pildil olemiseks mõeldakse abs kõike välja. Kuidas saab ühedel ja samadel inimestel koguaeg midagi juhtuda? Ei saagi, need lood mõeldakse lihtsalt välja.
Misasja, mida siin välja mõeldakse? See on ju täiesti levinud teadmine, et õhtuti hakkavad sotsiaalmeediasse ja erinevatele infoaadressidele saabuma ebaadekvaatsed kirjad. See, et Timmerile ainult naised kirjutavad õhtuti, on siiski rohkem sellest, et naised on tema sihtgrupp.
Külaline

Viimaste kommentaaride valguses hakkasin mõtlema, et äkki siin sama asi! Et need veinised naised elavad siingi ennast välja. Ju kõik need agressiivsed jahujad on just need õhtused napsitajad. Selgitaks nii mõndagi. Ikka ja jälle olen mõelnud, et räägi nagu lapsega, mitu korda juba selgitatud, miks ta aru ei saa. :D
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 13:31 Viimaste kommentaaride valguses hakkasin mõtlema, et äkki siin sama asi! Et need veinised naised elavad siingi ennast välja. Ju kõik need agressiivsed jahujad on just need õhtused napsitajad. Selgitaks nii mõndagi. Ikka ja jälle olen mõelnud, et räägi nagu lapsega, mitu korda juba selgitatud, miks ta aru ei saa. :D
Mina olen üks "viimaste kommentaaride" autoritest ja pole aastaid alkoholi tarbinud. Õhtusel ajal kommenteerin küll, aga kommenteerin ka päeval ja hommikul. Agressiivseid kommentaare pole siin teemas viimasel paaril leheküljel küll ühtegi, muidu. On vaidlus ja oma veendumustega inimesed, kes pole valmis neist taganema. Ja miks peakski. "Miks ta juba aru ei saa" on üsna ülbe suhtumine, muide. Ta "ei saa ehk aru" seepärast, et pole sinuga nõus ja äkki polegi sul õigus, sellist mõtet pole tulnud? Või pole ühte selget tõde?
Külaline

Igatahes delfi kommentaariumis on küll peamiselt mehed ja sõim puudutab naiste pidevalt halvustamist. Midagi muud sealt väga lugeda ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 13:46 Igatahes delfi kommentaariumis on küll peamiselt mehed ja sõim puudutab naiste pidevalt halvustamist. Midagi muud sealt väga lugeda ei ole.
Delfis on ka poliitika, naisi poliitika ei huvita. Samas FB on jälle naised, näiteks FB kasutab Eestis ainult 40% mehi ja 60% naisi. Meestel suva kui naised ka nendega koos kommenteerivad, aga naistele ei meeldi mehed kes nende vestlusruumides on.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 13:45
Guest kirjutas: 06 Juun 2026 13:31 Viimaste kommentaaride valguses hakkasin mõtlema, et äkki siin sama asi! Et need veinised naised elavad siingi ennast välja. Ju kõik need agressiivsed jahujad on just need õhtused napsitajad. Selgitaks nii mõndagi. Ikka ja jälle olen mõelnud, et räägi nagu lapsega, mitu korda juba selgitatud, miks ta aru ei saa. :D
Mina olen üks "viimaste kommentaaride" autoritest ja pole aastaid alkoholi tarbinud. Õhtusel ajal kommenteerin küll, aga kommenteerin ka päeval ja hommikul. Agressiivseid kommentaare pole siin teemas viimasel paaril leheküljel küll ühtegi, muidu. On vaidlus ja oma veendumustega inimesed, kes pole valmis neist taganema. Ja miks peakski. "Miks ta juba aru ei saa" on üsna ülbe suhtumine, muide. Ta "ei saa ehk aru" seepärast, et pole sinuga nõus ja äkki polegi sul õigus, sellist mõtet pole tulnud? Või pole ühte selget tõde?
Juba sa ei saanudki aru. Viimased kommenteerijad kirjutasid, et agressiivsete kirjutajate taga on õhtused napsitajad, kes siis sotsmeedias sõna võtavad. See pani mind mõtlema, et siingi mitmes teemas on olnud üsna agressiivset jahumist, äkki sama ilming taustal. Ei puudutanud see seda teemat ega ka mingil viisil viimaste kommenteerijate kirjutamiskombeid.

Aga hea näide selle kohta, kui kergesti on võimalik valesti mõista, kui ei süvene. Nii need vaidlused siin tekivadki...
Külaline

Meestel suva kui naised ka nendega koos kommenteerivad, aga naistele ei meeldi mehed kes nende vestlusruumides on.
Mehed küll halvustavad naisi, kes remondi- või autofoorumites sõna võtavad. Kohe on, et mis naised ka sellest teavad, nagu mehena sündimine teeks inimese kohe nendel aladel spetsialistiks. Väga üleolevad on sinna eksinud naistega.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 14:59Meestel suva kui naised ka nendega koos kommenteerivad, aga naistele ei meeldi mehed kes nende vestlusruumides on.
Aastad on kinnitanud, et mees naistefoorumis lihtsalt nii ilmselge jobuindikaator, et raske on tolereerida selliste huvidega mehi. Mees, kes leiab aega ja tahtmist naiste foorumites kiibitseda on enamasti kas pooleldi pervo (hakkab mingeid seksiteemasid uurima), beetaisane (halab, et naine jättis maha, ise nii tubli ja hea), töötu või troll, või kõk need asjad korraga.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 15:53
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 14:59Meestel suva kui naised ka nendega koos kommenteerivad, aga naistele ei meeldi mehed kes nende vestlusruumides on.
Aastad on kinnitanud, et mees naistefoorumis lihtsalt nii ilmselge jobuindikaator, et raske on tolereerida selliste huvidega mehi. Mees, kes leiab aega ja tahtmist naiste foorumites kiibitseda on enamasti kas pooleldi pervo (hakkab mingeid seksiteemasid uurima), beetaisane (halab, et naine jättis maha, ise nii tubli ja hea), töötu või troll, või kõk need asjad korraga.
Paraku nii ta on. Pole ei siin ega vanas Perekoolis ühtki normaalset meest kohanud. Tõutäkk oma kümne lapse ja raha eest seksi ostmisega on neist kõige normaalsem olnud ja see ju ütleb juba palju.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 15:33
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 13:45
Juba sa ei saanudki aru. Viimased kommenteerijad kirjutasid, et agressiivsete kirjutajate taga on õhtused napsitajad, kes siis sotsmeedias sõna võtavad. See pani mind mõtlema, et siingi mitmes teemas on olnud üsna agressiivset jahumist, äkki sama ilming taustal. Ei puudutanud see seda teemat ega ka mingil viisil viimaste kommenteerijate kirjutamiskombeid.

Aga hea näide selle kohta, kui kergesti on võimalik valesti mõista, kui ei süvene. Nii need vaidlused siin tekivadki...
Klassika. Kui teine ei saanud aru, siis mitte teine "ei süvene", vaid sinagi sõnastasid nii, et on võimalik mitmeti mõista. Õpime enda rolli arusaamatustes ka nägema ning maailm on kohe parem paik!
Muidu olen täiesti nõus ja püüdsin sama ennegi selgitada - et veebis on arusaamatused lihtsamad tulema, sest intonatsioon ja žestid ei toeta mõtte edastamist, liiga suur roll on vastuvõtja mõttekäigul ja varasemal elukogemusel.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 16:14
Paraku nii ta on. Pole ei siin ega vanas Perekoolis ühtki normaalset meest kohanud. Tõutäkk oma kümne lapse ja raha eest seksi ostmisega on neist kõige normaalsem olnud ja see ju ütleb juba palju.
Ei nõustu. Tean mitmeid mehi, kes siin sõna võtnud, kes on täitsa normaalsed mehed. Osad lihtsalt ei julge tunnistada siin, et on mehed.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 15:45
Meestel suva kui naised ka nendega koos kommenteerivad, aga naistele ei meeldi mehed kes nende vestlusruumides on.
Mehed küll halvustavad naisi, kes remondi- või autofoorumites sõna võtavad. Kohe on, et mis naised ka sellest teavad, nagu mehena sündimine teeks inimese kohe nendel aladel spetsialistiks. Väga üleolevad on sinna eksinud naistega.
Seda arvad sina kui naine. Naised alati üritavad ette mõelda mida mehed või teised neist mõtlevad... suur osa mehi ei mõtlegi, nad vastavad küsimustele ratsionaalselt, aga naistele see jälle ei meeldi, sest naised arvavad et neid tuleks erilisemalt kohelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 16:14
Ainult selgeltnägijad suudavad ära mõistada kes on teiselpool ekraani, mis sugu, mis vanus jne. PK oli ka keegi kes paljusid mehi lausa nimepidi teadis.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 16:35
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 13:45 Mina olen üks "viimaste kommentaaride" autoritest ja pole aastaid alkoholi tarbinud. Õhtusel ajal kommenteerin küll, aga kommenteerin ka päeval ja hommikul. Agressiivseid kommentaare pole siin teemas viimasel paaril leheküljel küll ühtegi, muidu. On vaidlus ja oma veendumustega inimesed, kes pole valmis neist taganema. Ja miks peakski. "Miks ta juba aru ei saa" on üsna ülbe suhtumine, muide. Ta "ei saa ehk aru" seepärast, et pole sinuga nõus ja äkki polegi sul õigus, sellist mõtet pole tulnud? Või pole ühte selget tõde?

Klassika. Kui teine ei saanud aru, siis mitte teine "ei süvene", vaid sinagi sõnastasid nii, et on võimalik mitmeti mõista. Õpime enda rolli arusaamatustes ka nägema ning maailm on kohe parem paik!
Muidu olen täiesti nõus ja püüdsin sama ennegi selgitada - et veebis on arusaamatused lihtsamad tulema, sest intonatsioon ja žestid ei toeta mõtte edastamist, liiga suur roll on vastuvõtja mõttekäigul ja varasemal elukogemusel.
Oh anna kannatust! Äkki see klassika käib ta teisele poole. Loe nüüd veel kord minu need kaks lauset, mida sa ise copisid ja vaata, kuidas sinu vastus sellega kokku läheb. :lol:
Aga ükskõik, ma lahkun muudele tegevustele.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 17:03
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 16:35

Oh anna kannatust! Äkki see klassika käib ta teisele poole. Loe nüüd veel kord minu need kaks lauset, mida sa ise copisid ja vaata, kuidas sinu vastus sellega kokku läheb. :lol:
Aga ükskõik, ma lahkun muudele tegevustele.
Käibki mõlemale poolele. Täpselt seda ütlesingi, arusaamatuses on kaks poolt, mitte kunagi ainult üks. Selles, et mina ei saanud aru, mida sina mõtlesid, pole süüdi minu süvenematus, nagu sa väljendasid vaid ka see, et sina jätsid võimaluse mitmeti tõlgendamiseks. Juhin tähelepanu sõnale "ka".
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 6 külalist