Aegunud ravim

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 12:15
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 12:13
Guest kirjutas: 06 Juun 2026 12:06

Spetsialist on rääkinud
Arst (kes selle kommentaari kirjutas) ongi spetsialist.
Arst? Foorumis võid sa kosmonaut ka olla. Arst teab ravimi sisust sama palju kui ta pakendilt loeb.
Aa, jälle sina, kes sa arvad, et arstid ei tea farmakoloogiast mitte midagi.
Külaline

Arst? Foorumis võid sa kosmonaut ka olla. Arst teab ravimi sisust sama palju kui ta pakendilt loeb.
No arst teab ravimitest ja nende mõjust kahtlemata rohkem, kui ennast Google abil "spetsialistiks" koolitanud suvaline tädi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 12:57

No arst teab ravimitest ja nende mõjust kahtlemata rohkem, kui ennast Google abil "spetsialistiks" koolitanud suvaline tädi.
Üha rohkem arste ju ka uhuutavad oma võluveega jne.
Külaline

Huvitav, et see on mingi uuema generatsiooni probleem vist, et kui päev-paar tähtaeg üle, siis viskame kohe ära.
Minu meelest ei juhtu tablettidega, kui neid on hoitud kuivas kohas, ka aastakümnetega mitte midagi.
Ise hoian nagu rariteeti viimast nõukaaegset analgiinikarpi, kust siis hambavalu korral vajadusel pisikese killu saab hambaauku pandud.
Need, mis EI seisa, on apteegis kohapeal kokkusegatud mikstuurid ja mingid valmislahused, aga isegi osasid neist, nt pertussiin või nohutilgad, võib rahus ka kuid või isegi aastaid peale tähtaega kasutada.
(mul oli lähisugulane apteeker, kuuldavasti olevat paljud tema tuttavad arstid-apteekrid enne rahareformi koju varuks just erinevaid tablette ostnud, sest need seisvat rahus aastaid).

muide, ma tegin täna lõunaks spagette, mille pakendil oli parim enne 2023, täitsa elus oleme.
ei juhtu midagi aastatega ei kuivainete ega tablettidega.
Külaline

Võrdled kuivand makarone ravimitega? Uhhuutamine on tõesti lahe. Poes makaronid maksavad 28 senti rimis, süüa 3 aastat vana jama...
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 11:47
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 11:45
Guest kirjutas: 06 Juun 2026 10:32

Miks nii väidad? Kui arst kirjutab ravimi, siis tarbin kohe nii palju kui nõutud on. Ainuke ravim mis mul niisama sahtlis vedeleb on ibukas, aga ibukat ei tasugi palju võtta, sest kõrvaltoimena pidi tekitama kuulmislangust. Xanax on juba selline ravim mida väga igaühele ei välja ei kirjutata, ta on sõltuvust tekitav ravim. Ravimid koosnevad paljudest ainetest, üks on ravim haiguse vastu, teine aine kaitseb su maksa, kolmas magu, neljas neere. Kui ravim on vananenud, siis toimeained hakkavad lagunema ja siis saavadki siseorganid pihta. Kui Xanaks maksav 5-10 euroni, mida siis mingi prügikasti jama sisse veel süüa? Võta uus retsept arstilt.
Just seetõttu, et see on sõltuvusttekitav ravim, ei taha perearstilt uut retsepti võtta. Pärast hakka veel põhjendama, miks mul seda nii palju kulub. Eelmise retsepti võtsin sügisel. Ja sellest pakist on võetud vaid 4 tabletti. Seega, põhimõtteliselt terve pakk on alles (arvestades, kui palju seal sees on).
:lol: :lol: :lol: Pigem netist ostetud kui retseptiga saadud.
Kui sa nüüd püüdsid sellele viidata, et ma olen ebaseaduslikult ostnud (loe: olen sõltlane), siis ei saaks need tabletid kuidagi aeguda. Sõltlane tarvitab ikka kohe ära ja tuleb puudu ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 17:36
Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 11:45
Just seetõttu, et see on sõltuvusttekitav ravim, ei taha perearstilt uut retsepti võtta. Pärast hakka veel põhjendama, miks mul seda nii palju kulub. Eelmise retsepti võtsin sügisel. Ja sellest pakist on võetud vaid 4 tabletti. Seega, põhimõtteliselt terve pakk on alles (arvestades, kui palju seal sees on).
Kui sa nüüd püüdsid sellele viidata, et ma olen ebaseaduslikult ostnud (loe: olen sõltlane), siis ei saaks need tabletid kuidagi aeguda. Sõltlane tarvitab ikka kohe ära ja tuleb puudu ka.
Netist võibki aegunuid saada, sest sõltlased tõesti vajavad. Muidu saaks ju e-perearstikeskusest paluda retsepti pikendamist ja ostad apteegist.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 17:56

Netist võibki aegunuid saada, sest sõltlased tõesti vajavad. Muidu saaks ju e-perearstikeskusest paluda retsepti pikendamist ja ostad apteegist.
No, kui ma olen sõltlane ja ostsin netist aegunud ravimi, siis ma ju ei muretseks, et kas seda võib tarvitada või mitte. Või, mis su jutu point praegu on? Sõltlasel on ilmselt ükskõik, kui aeg on üle läinud.
Külaline

Läksin huvi pärast vaatama, milline säilivusaeg on minu ravimikapis oleval rahustil. Seal on peal lausa aasta 2019.
Kui ma kasutan seda ravimit vaid siis, kui väga harva täielik paanikahoog tekib, nii keskmiselt 2-3 tabletti aastas, siis kestabki üks 30 tabletiga karp 10-15 aastat. (arsti ettekirjutusel antidepressant üle päeva, rahusti vaid vajadusel).
Ma arvan, et kui mul mõjub 7a vana rohi, siis see 2,5 kuud üle tähtaja ei tekita mingit probleemi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 18:15
Guest kirjutas: 06 Juun 2026 17:56
No, kui ma olen sõltlane ja ostsin netist aegunud ravimi, siis ma ju ei muretseks, et kas seda võib tarvitada või mitte. Või, mis su jutu point praegu on? Sõltlasel on ilmselt ükskõik, kui aeg on üle läinud.
Ometi siis kahtled kui teema tegid.
Külaline

Minul olid veel viimased reumatoloogilise haiguse rohud((Prednisolon) kapis 02/2025 kuupäevaga ja toimisid veel täitsa normaalselt.
Retsept oli läbi saanud aga kodus olemas veel pea pool purki(50tbl kogu purk).
Külaline

Oi teil on alles palju haiguseid. #vanadekodu
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2026 19:40 Oi teil on alles palju haiguseid. #vanadekodu
No saad veidi vanemaks, ja on sul ka!
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2026 20:57
Guest kirjutas: 06 Juun 2026 19:40 Oi teil on alles palju haiguseid. #vanadekodu
No saad veidi vanemaks, ja on sul ka!
Kui palju vanaks peab siis saama?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist