Teie arvamus miks see foorum ei võta vedu üles

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Rõhuta, et soovid teada, mis punktidega sisse saadi.
See pole avalik info ja AI ei oska sellele vastata. Nagu siia kopeeritud vastustest nägid, saad AI-t suvalist üldist infot, mis ei asenda kuidagi kellegi kogemust. Minul oleks näiteks oma lapse kogemuse pealt väga palju rääkida ja arutangi seda oma tuttavatega. Seda infot pole mitte kuskil kirjas, seega ei saa AI sulle seda anda.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 15:06
Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 14:44Mina käin siin, et oma tundeid ja stressi vähendada.
Igal ühel oma põhjused. Kui kõik oleks korras, siis ma siin ei käiks.
Sinu stressi vähendab teiste kallal ülbitsemine, halvustamine, teemade solkimine?
Ei halvusta. Lihtsalt siin saab viia mõtteid natuke mujale.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2026 15:13
Rõhuta, et soovid teada, mis punktidega sisse saadi.
See pole avalik info ja AI ei oska sellele vastata. Nagu siia kopeeritud vastustest nägid, saad AI-t suvalist üldist infot, mis ei asenda kuidagi kellegi kogemust. Minul oleks näiteks oma lapse kogemuse pealt väga palju rääkida ja arutangi seda oma tuttavatega. Seda infot pole mitte kuskil kirjas, seega ei saa AI sulle seda anda.
Kui see on kuskil kirjas, blogides, kodulehtedel, ajaleheartiklites, siis saab ikka. Jah, muidugi on parem, kui keegi otse oma kogemusi jagab, aga kui ei jagata, siia tulebki sellega leppida, mis on ning selle info leidmisel on ai hästi abiks.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 15:20
Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 15:06
Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 14:44Mina käin siin, et oma tundeid ja stressi vähendada.
Igal ühel oma põhjused. Kui kõik oleks korras, siis ma siin ei käiks.
Sinu stressi vähendab teiste kallal ülbitsemine, halvustamine, teemade solkimine?
Mis su elus siis halvasti on? Ja kas sa pole mõelnud, et siia teisi halvustama tulles sa vaid võimendad oma probleeme. Korraks saad ehk leevendust, aga sinu probleemi see ju ei lahenda.
Külaline

milliseid äpardusi on juhtunud?
Koolikatsetel ja vestlustel juhtub äpardusi igal aastal – lapsed on ettearvamatud, pinge on suur ja vahel reageerib laps olukorrale täiesti ootamatult.
Siin on levinuimad ja reaalsed äpardused, mis koolivestlustel ette tulevad, jagatuna kolme rühma.
🤫 Liigne ausus ehk "Kodu saladused"
Koolipsühholoogid küsivad sageli lapse igapäevaelu kohta, et luua vaba õhkkond. Lapsed räägivad aga täpselt seda, mida näevad:
• Vanemate tülid: Küsimuse peale "Mida su ema ja isa õhtuti teevad?" on lapsed vastanud: "Karjuvad üksteise peale" või "Isa joob õlut ja ema on telefonis".
• Koolikatsete tegelik tagamaa: Kui komisjon küsib, miks laps siia kooli tulla tahab, vastab laps siiralt: "Ema ütles, et kui ma siia sisse ei saa, siis me oleme vaesed" või "Ema lubas mulle Lego, kui ma siin korralikult istun".
• Tervis ja hügieen: Laps teatab keset vestlust valju häälega: "Mul tegelikult kõht valutab ja ma lasin hommikul püksi" või "Ema ütles, et ma ei tohi täna nina nokkida".
🤐 Protest, klammerdumine ja täielik vaikus
Mõnikord tabab last katsete päeval esinemishirm või lihtsalt jonn:
• Ukse taha kinni jäämine: Laps keeldub viimasel sekundil klassiruumi astumast, hoides kahe käega uksepiidast või vanema jalast kinni.
• "Kivi" mängimine: Laps istub komisjoni ette, paneb käed risti ja ei vasta terve vestluse jooksul mitte ühelegi küsimusele, vaadates lihtsalt põrandat või lakke.
• Oma reeglite kehtestamine: Laps teatab õpetajale: "Mulle need küsimused ei meeldi, ma ei vasta" või hakkab keset vestlust laua all roomama ja peitust mängima.
🤦‍♂️ Vanemate endi äpardused
Sageli ei riku vestlust ära laps, vaid hoopis närveeriv lapsevanem:
• Eest vastamine: Komisjon küsib lapse nime või vanust, aga lapsevanem vastab automaatselt tema eest. See jätab mulje, et laps pole iseseisev.
• Lapse korrigeerimine keset testi: Kui laps eksib (nt ütleb, et lehmal on viis jalga), hüüab vanem vahele: "Sander, mis sul viga on, me ju eile kordasime seda!". See hirmutab lapse täielikult lukku.
• Hiljaks jäämine ja tormamine: Pere saabub katsetele viimasel minutil, higised, närvilised ja riius. Laps surutakse ruumi ilma, et ta jõuaks hingata või kohaneda.
🩹 Kuidas komisjon nendesse suhtub?
Õpetajad ja psühholoogid on professionaalid ja näinud kõike. Nad teavad, et 6–7-aastane laps ongi emotsionaalne. Kui laps ütleb midagi naljakat või piinlikku, siis komisjon ei mõista teid hukka – nad teavad, et see on laste pärusmaa. Palju hullemaks peetakse seda, kui vanem hakkab last ruumis riidlema või kui laps on silmapaistvalt ületreenitud ja vastab mehaaniliselt nagu robot.
Kas soovite teada, kuidas selliseid ootamatuid olukordi (nt lapse lukustumist) katsete päeval kohapeal kõige paremini lahendada?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 15:33
Mis su elus siis halvasti on? Ja kas sa pole mõelnud, et siia teisi halvustama tulles sa vaid võimendad oma probleeme. Korraks saad ehk leevendust, aga sinu probleemi see ju ei lahenda
Ma ei halvusta siin kedagi nagu ka enne ütlesin.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 14:54Mina ei olnud see, kes siia ai vastused kopis. Seega on õnneks vähemalt üks inimene veel siin, kes ai-d kasutada oskab. Perekoolis-perekoolis, saad aru, et pole enam perekooli? Kui üks vastus ei sobi ai-lt, siis muuda küsimust, küsi täpsemini, anna lisainfot. Rõhuta, et soovid teada, mis punktidega sisse saadi. Ja sinu jaoks peaks hästi sobima, et ai-ga võid ülbitseda, ta ei hakka vastu ülbama. Saad end ühtlasi välja elada, kaks ühes ja no harm done.
Selline Ai pläusti tootmine ja kopimine küll AI kasutamiseoskust ei tähenda. Ja ülbitseja oled sa küll ise. Kas ai ajab su närviliseks? Said aru, et AI ikka kõike nüüd ka ei tea?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 15:13Minul oleks näiteks oma lapse kogemuse pealt väga palju rääkida ja arutangi seda oma tuttavatega. Seda infot pole mitte kuskil kirjas, seega ei saa AI sulle seda anda.
Täpselt nii see ongi. Sellist infot, mida inimesed oma sõprade/tuttavatega jagavad ja varasemalt ka anonüümselt foorumites jagasid ei leia AI mitte kuidagi üles ja just sellisest infost ongi puudus. Tuttavatega on tore ja kasulik asju arutada, aga nt. kui su laps on tutvusringkonnas esimene, kes katsetama asub, siis saad sa küll oma kogemusi jagada, aga mitte teiste kogemustest õppida.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2026 16:14
Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 15:13Minul oleks näiteks oma lapse kogemuse pealt väga palju rääkida ja arutangi seda oma tuttavatega. Seda infot pole mitte kuskil kirjas, seega ei saa AI sulle seda anda.
Täpselt nii see ongi. Sellist infot, mida inimesed oma sõprade/tuttavatega jagavad ja varasemalt ka anonüümselt foorumites jagasid ei leia AI mitte kuidagi üles ja just sellisest infost ongi puudus. Tuttavatega on tore ja kasulik asju arutada, aga nt. kui su laps on tutvusringkonnas esimene, kes katsetama asub, siis saad sa küll oma kogemusi jagada, aga mitte teiste kogemustest õppida.
Järelikult ei ole puudus, kui inimesed enam ei tunne huvi foorumite vastu. See on ju nii ilmselge.
Külaline

No on teil ikka hädakesi :D Kärss külmunud ja maa kärnas :lol: ei suuda keegi teid aidata :lol:
Külaline

Ah, käige kuradile! Vähegi norm inimene ütleks aitäh, mitte ei kräunuks seee pole ikka seee, pole seeeee
Külaline

AI analüüs oli üsna õige. Loomulikult peaks kategooriavalik olema kitsam, et liiklus aktiveeruks. Soomlaste vastav foorum toimib igatahes väga edukalt. Käin seal väga tihti, Reddit pigem haruharva.
Ma olen üritanud luua huvitavaid teemasid, mis oleksid nn mõtlevate inimeste mõttevahetust tekitanud, aga piisavalt neid arutlejaid sageli pole leidunud. Samas mõned teised teemad, mis sai tehtud informaatilises mõttes, läksid lendu, sest muutusid lõputuks omavaheliselt vaidlemiseks. See mind häiribki, mitte kõige nutikam vaidleja võib lõputult iga sõna või lause kallal jahuma jääda.
Kokkuvõttes jah, üsna igav foorum, keegi enda elust midagi rääkida ei taha ja maailma sündmustest kaasamõtlejaid on vaid väike grupp. Ma ei usu, et seda lihtne muuta oleks. Kui just moderaator kustutaks need jahujad kiirelt ära, mõne aja pärast julgeks siis ehk juba suurem hulk inimesi postitusi teha.
Külaline

Mis imelisi kogemusi te mõne vastaja jutust leida loodaksite? Koolid on erinevad, lapsed on erinevad, üks kivistub, teine pistab vastamise asemel tantsima. Mis tarkust sellest ammutad?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 17:08Järelikult ei ole puudus, kui inimesed enam ei tunne huvi foorumite vastu.
Tunnevad ikka, on lasteaia grupid, sõpruskondade foorumid, siin puudelistega jah ei suudeta võidelda.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2026 17:46
Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 17:08Järelikult ei ole puudus, kui inimesed enam ei tunne huvi foorumite vastu.
Tunnevad ikka, on lasteaia grupid, sõpruskondade foorumid, siin puudelistega jah ei suudeta võidelda.
Ah? No siis ei tunnegi ju puudust, kui kõik grupid olemas on. Loogika. Puudelised? Muuda ennast ja muutub ka maailm. Ära tee välja jauramisest ja kõik on hästi. Mina saan siit küll kõik vastused, mis vaja. 10 vastajat vinguvad, 10 vastavad mööda ja ja 2 vastavad küsimusele, täiesti ok tulemus.
Külaline

Minule meeldivad kõik kogemuste jagamise teemad, eriti, kui kirjutatakse lapsepõlvest või kooliajast või noorusest või nõukaajast, siis tihti tuleb see äratundmine, et jaa, minul oli ju ka nii! Ja meenub nii mõnigi asi, mis ammu unustusehõlma vajunud.
Youtubes on venelaste hulgas populaarsed Ai tehtud lühivideod ühe pere elust nõukaajal ja seal kommentaarides paljud kiidavad just seda äratundmisrõõmu, et meil oli ka selline lamp või mul selline kapp. Ma ka vaatan just nostalgiast. Ega noortele see ei ütle muidugi midagi.

https://youtube.com/shorts/neTXZYFoM4U? ... amqJa4qSH7
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2026 17:36 AI analüüs oli üsna õige. Loomulikult peaks kategooriavalik olema kitsam, et liiklus aktiveeruks. Soomlaste vastav foorum toimib igatahes väga edukalt. Käin seal väga tihti, Reddit pigem haruharva.
Ma olen üritanud luua huvitavaid teemasid, mis oleksid nn mõtlevate inimeste mõttevahetust tekitanud, aga piisavalt neid arutlejaid sageli pole leidunud. Samas mõned teised teemad, mis sai tehtud informaatilises mõttes, läksid lendu, sest muutusid lõputuks omavaheliselt vaidlemiseks. See mind häiribki, mitte kõige nutikam vaidleja võib lõputult iga sõna või lause kallal jahuma jääda.
Kokkuvõttes jah, üsna igav foorum, keegi enda elust midagi rääkida ei taha ja maailma sündmustest kaasamõtlejaid on vaid väike grupp. Ma ei usu, et seda lihtne muuta oleks. Kui just moderaator kustutaks need jahujad kiirelt ära, mõne aja pärast julgeks siis ehk juba suurem hulk inimesi postitusi teha.
Alguses oli moderaator nii agar, et kustutas järjest ära kõik kommentaarid, mis tema arvates teemasse ei läinud. Ja need ei olnud üldse solvavad või halvustavad, vaid läksid lihtsalt oma rada, nii nagu see enamike teemade puhul on - algul on jutt aiast, aga lõpuks jõuab välja aiaauguni ja sellest veelgi kaugemale. See hävitas ruttu igasuguse arutelu ja teemaarenduse. Lisaks kustutati ära teatud sõnadega kommentaarid. Näiteks ühes kommentaaris oli sõna "lits" (ei olnud kellegi kohta öeldud, vaid neutraalne lause osa) ja see kustutati kohe ära.

Nii et mina küll ei arva, et moderaator peaks usinamalt kustutama. Kustutada oleks õige vaid mõnitavad-solvavad-tülile provotseerivad kommentaarid. See, et teema väljub oma algsetest piiridest, ei peaks küll kustutamise põhjus olema.
Külaline

Väga paluks siin mitte arutada koolikatsete teemal. Selleks on koolilapse nurk. Mõistan, et see on asjaosaliste jaoks praegu ülimalt oluline teema, aga uskuge mind, neid inimesi keda see teema ei puuduta, ei soovi sellest lugeda ega ammugi oskaks siin muljetada.

Mina sooviksin siin foorumis lugeda suhtejutte - abielust, suhetest, seksist, truudusetusest, probleemidest. Ehk pildikesi elust, millele saaks kaasa mõelda ja nõu anda või saada. Kindlasti on teretulnud igasugu kodunurga nipid, söögiteemad, aiandusega seotud teemad. Mulle isiklikult ei meeldi eriti poliitilised teemad, mitte et ma üldse ei jälgiks poliitikat, aga vot siin foorumis lugeda ja arvata nendel teemadel ei viitsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 22:47
Guest kirjutas: 08 Juun 2026 17:36 AI analüüs oli üsna õige. Loomulikult peaks kategooriavalik olema kitsam, et liiklus aktiveeruks. Soomlaste vastav foorum toimib igatahes väga edukalt. Käin seal väga tihti, Reddit pigem haruharva.
Alguses oli moderaator nii agar, et kustutas järjest ära kõik kommentaarid, mis tema arvates teemasse ei läinud. Ja need ei olnud üldse solvavad või halvustavad, vaid läksid lihtsalt oma rada, nii nagu see enamike teemade puhul on - algul on jutt aiast, aga lõpuks jõuab välja aiaauguni ja sellest veelgi kaugemale. See hävitas ruttu igasuguse arutelu ja teemaarenduse. Lisaks kustutati ära teatud sõnadega kommentaarid. Näiteks ühes kommentaaris oli sõna "lits" (ei olnud kellegi kohta öeldud, vaid neutraalne lause osa) ja see kustutati kohe ära.

Nii et mina küll ei arva, et moderaator peaks usinamalt kustutama. Kustutada oleks õige vaid mõnitavad-solvavad-tülile provotseerivad kommentaarid. See, et teema väljub oma algsetest piiridest, ei peaks küll kustutamise põhjus olema.
No see oli alguses, eks kõik õpivad. Nüüd ju pigem ei kustutata, ka päris sõimlevad ja ropud postitused seisavad siin kaua või ei kustutata üldse. Seega liigse kustutamise üle siin küll kurta ei saa, pigem vastupidi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 22:56
Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 22:47

No see oli alguses, eks kõik õpivad. Nüüd ju pigem ei kustutata, ka päris sõimlevad ja ropud postitused seisavad siin kaua või ei kustutata üldse. Seega liigse kustutamise üle siin küll kurta ei saa, pigem vastupidi.
sina kui kõige sõimlev kasutaja jutustad igas teemas kuidas keegi sind sõimab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist