Kliendikaardid

vana hea klassika
Vasta
kasutaja11
Kontakt:

Kliendikaardid

Postitus Postitas kasutaja11 »

Hei, tervislikel põhjustel pole ise ikka omajagu aega toidupoes ise käinud ja selleks, et poes mitte lolli olukorda jääda mõtlesin, et küsin pigem siit...kui Maxima, Rimis või ükskõik mis toidupoes on kliendikaart, siis kuidas seda kasutada kassas? Kas ise kuidagi või müüja? Kas kauba skannimise ajal või peale skannimist? :oops:
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

kasutaja11 kirjutas: 08 Juun 2026 21:52 Hei, tervislikel põhjustel pole ise ikka omajagu aega toidupoes ise käinud ja selleks, et poes mitte lolli olukorda jääda mõtlesin, et küsin pigem siit...kui Maxima, Rimis või ükskõik mis toidupoes on kliendikaart, siis kuidas seda kasutada kassas? Kas ise kuidagi või müüja? Kas kauba skannimise ajal või peale skannimist? :oops:
Tänapäeval saab klindikaardi enamasti kas magnetribaga pangakaardi lugejast läbi tõmmata, samamoodi nagu pangakaardi korraks lugejasse panna või näiteks Partnerkaardi puhul piisab, kui kaardiga lugejat külje pealt viibata/puudutada. Eks kassiirid suunavad vajadusel. Mingites poodides veel skaneerib kassiir kaardilt ribakoodi, näiteks Depos.
Külaline

kasutaja11 kirjutas: 08 Juun 2026 21:52 Hei, tervislikel põhjustel pole ise ikka omajagu aega toidupoes ise käinud ja selleks, et poes mitte lolli olukorda jääda mõtlesin, et küsin pigem siit...kui Maxima, Rimis või ükskõik mis toidupoes on kliendikaart, siis kuidas seda kasutada kassas? Kas ise kuidagi või müüja? Kas kauba skannimise ajal või peale skannimist? :oops:
Kassas tõmbad läbi makseterminali külgriba või piiksutad nagu pangakaarti. Kui hätta jääd, annad kaardi kassapidajale ja ta teeb seda ise. Lihtsam on maksta iseteeninduskassas, seal saad kasutada telefonis olevat äppi või pulti - siis ei pea mingit kaarti kasutama.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2026 22:31
Kassas tõmbad läbi makseterminali külgriba või piiksutad nagu pangakaarti. Kui hätta jääd, annad kaardi kassapidajale ja ta teeb seda ise. Lihtsam on maksta iseteeninduskassas, seal saad kasutada telefonis olevat äppi või pulti - siis ei pea mingit kaarti kasutama.
Kui inimene ei oska kliendikaarti viibutada või terminalist läbi tõmmata, siis ei oska ta ammugi telefoni vastavat äppi tõmmata ja seda kasutada.
kasutaja11
Kontakt:

Postitus Postitas kasutaja11 »

Seda ongi arvata, et vähemalt üks inimene peab ikka "ära panema", ei saa ju ometi seda võimalust kasutamata jätta. Aitäh siiski kahele teisele inimesele, kes oskasid ilusti vastata, olenemata mis nad endamisi mõtlesid. Viimase kommenteerija kurvastuseks veel seda, et saan äppidega ka hakkama, teema lahenduse leidnud. :) Kui kunagi ise peaksid millegagi abi vajama, siis mina loodan, et Sind ei naeruvääristata, olenemata mis see mure või probleem on.
Külaline

Erinevates kohtades on erinevad viisid oma kliendikaardi registreerimiseks - ei pane ükski müüja pahaks, kui küsite, kas ta saaks seda ise teha. Maximas nt klienditeenindaja juures ostes saab ise kaarditerminalis registreerida, aga kui kobalt teha ei õnnestu, ja olen näinud, et paljud lasevad müüjal teha. Nii et ära muretse!
Külaline

kasutaja11 kirjutas: 09 Juun 2026 14:51 Seda ongi arvata, et vähemalt üks inimene peab ikka "ära panema", ei saa ju ometi seda võimalust kasutamata jätta. Aitäh siiski kahele teisele inimesele, kes oskasid ilusti vastata, olenemata mis nad endamisi mõtlesid. Viimase kommenteerija kurvastuseks veel seda, et saan äppidega ka hakkama, teema lahenduse leidnud. :) Kui kunagi ise peaksid millegagi abi vajama, siis mina loodan, et Sind ei naeruvääristata, olenemata mis see mure või probleem on.
Mina olen siis see nn "ärapanija". Täiesti siiralt! Mina ei tahtnud ära panna, halvustada ega midagi muud sellist. Ma lihtsalt nagu tegelikult ka arvan, et igasuguste äppidega õiendamine (nende tõmbamine ja kasutamine) on keerulisem, kui korra kassas kliendikaardi viibutamine või läbi tõmbamine. Ma ise isiklikult eelistan seetõttu just kliendikaarte poes kasutada, sest minu mõistes on sellega toimetamine lihtsam, kui terve poeskäigu ajal telefoni näpus hoidaja sellega piiksutada.

Väga kurb, et minus ärapanijat näed!
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 20:06 minu mõistes on sellega toimetamine lihtsam, kui terve poeskäigu ajal telefoni näpus hoidaja sellega piiksutada.
Minu mõistes on mingeid kaarte kaasas tassida, välja otsida, kusagilt terminalist läbi lohistada jne tunduvalt ebamugavam. Mul ei ole rahakottigi, sest telefonist piisab. Ma ei hakka üldse rääkima sellest mugavusest, et telefoniga piiksutan ju asjad endale otse kotti ja pärast lihtsalt vajutan kassa ees telefonis "maksa" nuppu ja lähen välja. Ei pea kusagil mingeid kaarte otsima, viibutama, siis veel maksma hakkama, asju kotti toppima vmt. Aga igaühele oma.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 20:12
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 20:06 minu mõistes on sellega toimetamine lihtsam, kui terve poeskäigu ajal telefoni näpus hoidaja sellega piiksutada.
Minu mõistes on mingeid kaarte kaasas tassida, välja otsida, kusagilt terminalist läbi lohistada jne tunduvalt ebamugavam. Mul ei ole rahakottigi, sest telefonist piisab. Ma ei hakka üldse rääkima sellest mugavusest, et telefoniga piiksutan ju asjad endale otse kotti ja pärast lihtsalt vajutan kassa ees telefonis "maksa" nuppu ja lähen välja. Ei pea kusagil mingeid kaarte otsima, viibutama, siis veel maksma hakkama, asju kotti toppima vmt. Aga igaühele oma.
Ei taha nüüd kuidagi teemat mingiks vaidluseks keerata, aga lühidalt ütlen, et inimestel ongi erinevad mugavuse eelistused.

Telefoni pead ju samamoodi kotist otsima, piiksutama ja kogu poeskäigu ajal näpu vahel hoidma (mis on minu arust ülimalt ebamugav). Lisaks on natukene hügieeni teema ka, sest poes võivad näpud mõnikord määrduda ja kleepuma hakata (puuvilju tõstes vmt) ja siis nende näppudega telefoniga toimetada... Minu jaoks häiriv, aga selge see, et see on minu kiiks.

Lisaks, kui nägemine ei ole enam see, siis on raske telefoniekraani jälgida - kas asi läks läbi või mitte. Pult annab piiksu või värinaga märku.
Millest selline arvamus, et asjad saab otse kotti piiksutada vaid telefoniga? Vastama ei pea, sest vaielda ei soovi ja sinu valikut ei laida - tean, et paljud eelistavad samamoodi toimetada.
Külaline

Ma olen äpitaja. Minu jaoks on mugav valida, samas pakkida ja nii jälgin samas ka koti täituvust. Mulle ei meeldi kassapidajaga suhelda, ei meeldi, et ta minu toitu puutub (nad tootavad nii kiiresti, et vahepeal suisa loobivad asju) jne. Iseteeninduse tulek oli mulle suur rõõm. Viimasel paaril kuul olen igas toidupoes 100% ostukontrolli calitud. Nuta või naera, aga mu hoolsalt pakitud koti pohjast kisub müüja valja kaupu ja ega ta tagasi pane… pole iial ühtegi eksimust olnud, aga ma lähen ka varsti tavakassasse tagasi.
Külaline

Ma olen äpitaja. Minu jaoks on mugav valida, samas pakkida ja nii jälgin samas ka koti täituvust. Mulle ei meeldi kassapidajaga suhelda, ei meeldi, et ta minu toitu puutub (nad tootavad nii kiiresti, et vahepeal suisa loobivad asju) jne. Iseteeninduse tulek oli mulle suur rõõm. Viimasel paaril kuul olen igas toidupoes 100% ostukontrolli calitud. Nuta või naera, aga mu hoolsalt pakitud koti pohjast kisub müüja valja kaupu ja ega ta tagasi pane… pole iial ühtegi eksimust olnud, aga ma lähen ka varsti tavakassasse tagasi.
Külaline

Sinu närviline olek on lausa tuntav, pole ime et sind kontrollitakse.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 23:43 Mulle ei meeldi kassapidajaga suhelda, ei meeldi, et ta minu toitu puutub (nad tootavad nii kiiresti, et vahepeal suisa loobivad asju) jne.
Peaksid pigem tegelema oma vaimse tervisega, sest see ei ole normaalse inimese jutt. Kassapidajaga suhelda ei ole mingit vajadust, isegi teretama ei pea, kui see sinu jaoks raske on ja seda "sinu toitu" on enne kassapidajat puutunud juba kümned inimesed.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist