Siin vist räägivad 70+ inimesed, kelle jaoks AI on mingi imeasi. AI mõte ongi aidata suurest infohulgast (sisuliselt kõik, millele internetis kõigis maailma keeltes ligipääs on) kiiresti tuum üles leida. Muidu jäädki väide väite järel vaidlema. AI annab sulle kohe kogu info.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2026 07:06 Minu arust on siin väga tüütu, kui hakatakse kopeerima mingeid AI meetriseid üllitisi. Enne nagu ei olnud, et oleks pandud siia mingeid google otsinguid. Eriti tobe, kui küsitakse arvamust ja siis jälle tuleb mingi AI üldsõnaline jutuke. Nagu enda pea enam üldse ei lõikaks, arvamust ka enam pole, rääkimata mõtlemisest.
Teie arvamus miks see foorum ei võta vedu üles
-
Külaline
-
Külaline
Seda saaksite AI käest küsida, aga te ju kas ei oska või ei julgeKülaline kirjutas: ↑08 Juun 2026 23:12P.S. koolikatse puhul ei olnud algne jutt mitte katsetest endast, vaid justnimelt sellest, et kus inimesed selliseid asju tänapäeval arutavad.
-
Külaline
Tundub, et siinsed tahavadki targutada, vaielda, ropendada, sõimelda, halvustada. Algne teema ununeb ja tühja kah sellest infost, vastusest.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2026 12:14Siin vist räägivad 70+ inimesed, kelle jaoks AI on mingi imeasi. AI mõte ongi aidata suurest infohulgast (sisuliselt kõik, millele internetis kõigis maailma keeltes ligipääs on) kiiresti tuum üles leida. Muidu jäädki väide väite järel vaidlema. AI annab sulle kohe kogu info.
-
Külaline
Sel AI'd jumaldaval tüübil on siin ilmselgelt eesmärk trollida ja seda foorumi külastatavust veelgi maha tõmmata. Selle asemel võiksid lihtsalt ise AI'ga jutustada ja uurida nt. kuidas funktsionaalset lugemist arendada.
Nende pikkade ja mõttetute AI tekstide foorumisse kopeerimine tuleks foorumi reeglitega ära keelata, kedagi need ei huvita, keegi neid lugeda ei viitsi ja need ainult tapavad teemasid.
Nende pikkade ja mõttetute AI tekstide foorumisse kopeerimine tuleks foorumi reeglitega ära keelata, kedagi need ei huvita, keegi neid lugeda ei viitsi ja need ainult tapavad teemasid.
-
Külaline
Tegelikult, kui vaadata teisi foorumeid, Trip või militaar net, näiteks, siis ega seal ka väga suurt liikumist pole. On päevi, kus pole ühtegi kommentaari, aga sellest hoolimata foorum elab ja toimib.
Seega see, et mõnes alarubriigis midagi ei toimu, ei tähenda, et foorumit pole vaja. Mäletan, PK-s oli süsteem, kus uute postituste taha ilmus ümbriku-ikoon. Nii olid lugemata teemad kohe näha.
Seega see, et mõnes alarubriigis midagi ei toimu, ei tähenda, et foorumit pole vaja. Mäletan, PK-s oli süsteem, kus uute postituste taha ilmus ümbriku-ikoon. Nii olid lugemata teemad kohe näha.
-
Külaline
Ilmselt jah ja väga hangunud mõistusega. Kunagi oli Redditis väga palju vaimukaid naljavastuseid välja kutsunud teema, tegin selle siia ja siin ilmusid ainult vanainimeselikud tõsised tött-tött vastused.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2026 12:14Siin vist räägivad 70+ inimesed, kelle jaoks AI on mingi imeasi.
-
Külaline
Mina olin see, kes soovitas AI-d kasutada, aga mitte see, kes küsis, et miks te koolikatsete kohta AI käest ei küsi. Sellisel puhul pole AI käest ju midagi küsida, sest ei taheta formaalset infot, vaid kogemusi ja taustainfot. AI on minu meelest superhea abivahend just faktide leidmisel, info koondamisel, tõlgendamisel. Nt teed vereanalüüsi ja lased tal selgitada, mida see tähendab. Ükskord avastasin nt, et mul oli günekoloogilise läbivaatuse eprikriisis kirjas, et mul adenomüootiline emakas. Ma arvasin, et see tähendan, et mul on müoomid või soodumus nendeks. AI selgitas, et adenomüoos ei tähenda müoome, vaid seda, et emaka sisemust vooderdav kude (endomeetrium) kasvab läbi emaka lihaskoest (müomeetriumist). Kui ma pille ei võtaks (mis hoiab emaka limaskesta õhukese), siis emaka limaskest hakkaks vohama ning põhjustaks valu ja vererohkeid päevi jmt. Arst polnud võtnud vaevaks seda selgitada.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2026 12:33 Sel AI'd jumaldaval tüübil on siin ilmselgelt eesmärk trollida ja seda foorumi külastatavust veelgi maha tõmmata. Selle asemel võiksid lihtsalt ise AI'ga jutustada ja uurida nt. kuidas funktsionaalset lugemist arendada.
-
Külaline
Kas tõega on eliitkoolides ja Kapa-kohila koolis samasugused koolikatsed?
AI vastses olid variandid mis lapsega võib juhtuda, seal saaks ju veel edasi küsida minu laps on ...selline...kuidas teda paremini ette valmistada? Leia kooli..xx.. kohta infot mida on küsitud, leia reaalseid kogemusi xx kooli koolikatsetega.
AI-ga vestlus on nagu vestlus targa sõbraliku inimesega, oska ainult küsida. Kõike otsib ja püüab aina aidata.
AI vastses olid variandid mis lapsega võib juhtuda, seal saaks ju veel edasi küsida minu laps on ...selline...kuidas teda paremini ette valmistada? Leia kooli..xx.. kohta infot mida on küsitud, leia reaalseid kogemusi xx kooli koolikatsetega.
AI-ga vestlus on nagu vestlus targa sõbraliku inimesega, oska ainult küsida. Kõike otsib ja püüab aina aidata.
-
Külaline
Mida veel tuleks ära keelata? Minu arust tuleks keelamine ära keelata. Õpi edasi astuma, kui miski ei meeldi. Hästi kasulik oskus. Ei pea seisma jääma ja tänitama kukkuma.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2026 12:33 Sel AI'd jumaldaval tüübil on siin ilmselgelt eesmärk trollida ja seda foorumi külastatavust veelgi maha tõmmata. Selle asemel võiksid lihtsalt ise AI'ga jutustada ja uurida nt. kuidas funktsionaalset lugemist arendada.
mulle ei meeldi õelutsemine ja plähmimine. siin foorumis on paljudel keeruline aru saada, et õige võib olla ka kellegi teise arvamus, mitte ainult tema oma. funktsionaalset lugemisoskust ja soovi arutleda on ka vähe. no ja sellepärast ma viimasel ajal siin eriti ei käi kah.
-
Külaline
Miks sa siis siin edasi käid kui nii õudne on?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2026 14:26Ilmselt jah ja väga hangunud mõistusega. Kunagi oli Redditis väga palju vaimukaid naljavastuseid välja kutsunud teema, tegin selle siia ja siin ilmusid ainult vanainimeselikud tõsised tött-tött vastused.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2026 12:14Siin vist räägivad 70+ inimesed, kelle jaoks AI on mingi imeasi.
-
Külaline
Mina AI-d ei kasuta, aga mingi tüüp siin pidevalt hõikab iga teise kommentaari peale, et mis sa sellest tehisaru vastusest siia paned. Selline mulje, et ainult hüüdlausetega tohib kommenteerida ja normaalsed sisukad kommentaarid ei sobi.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2026 07:06 Minu arust on siin väga tüütu, kui hakatakse kopeerima mingeid AI meetriseid üllitisi.
-
Külaline
Olen seda endalt ka küsinud. Tulen lehele Vaata aktiivseid teemasid, max 1 avan. Siis klikin Avaleht ja märgin kõik loetuks. Mingi nostalgia värk vistKülaline kirjutas: ↑09 Juun 2026 16:54Miks sa siis siin edasi käid kui nii õudne on?
-
Külaline
Tegelikult noored ei puutugi asjasse, meil on just üle keskea inimesi palju, kui rahvastikupüramiidi vaadata. Ehk siis selliseid 40-75 inimesi võiks foorumites (ka siin) just ollagi. Ei ole enam nii kiire lastega, aega jääb üle või kontoris igav õhtupoolik, saabki foorumis aega kulutada. Ja eks neid siin lugemas käibki, aga mitte kirjutamas.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2026 23:17Kulla inimene. Sa ei saanud aru, mis kontekstis tuli AI jutuks ja nüüd muudkui saed? Jutt oli sellest, et tänased noored ei viitsi foorumites laterdada ja otsivad konkreetset infot, mida saab googlest, AI käest ja otse fb gruppidest. Ja neil ei ole mingit vajadust selliste foorumite järele. Sinul on vajadus, minul ka, aga noori peale ei tule ja see pole foorumi viga, vaid noorte mõtteviis on teistsugune. Nad ei aktsepteeri info allikana selliseid mammutite kohti nagu on foorumid. Nii on ja lepi sellega - ja pole mõtet õhata, kuidas oleks aga normaalne foorum, küll siin alles käiks elu ... ei käiks. Need ajad on möödas.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2026 23:12Oota, kohe tullakse sind õpetama, kuidas sa AI käest kogu selle info nagu naksti kätte saad. Või visatakse sulle nina peale, et miks sa siis ei tee neid teemasid ise.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2026 22:54 Väga paluks siin mitte arutada koolikatsete teemal. Selleks on koolilapse nurk. Mõistan, et see on asjaosaliste jaoks praegu ülimalt oluline teema, aga uskuge mind, neid inimesi keda see teema ei puuduta, ei soovi sellest lugeda ega ammugi oskaks siin muljetada.
Mina sooviksin siin foorumis lugeda suhtejutte - abielust, suhetest, seksist, truudusetusest, probleemidest. Ehk pildikesi elust, millele saaks kaasa mõelda ja nõu anda või saada. Kindlasti on teretulnud igasugu kodunurga nipid, söögiteemad, aiandusega seotud teemad. Mulle isiklikult ei meeldi eriti poliitilised teemad, mitte et ma üldse ei jälgiks poliitikat, aga vot siin foorumis lugeda ja arvata nendel teemadel ei viitsi.
P.S. koolikatse puhul ei olnud algne jutt mitte katsetest endast, vaid justnimelt sellest, et kus inimesed selliseid asju tänapäeval arutavad.
-
Külaline
Naiivsus ja heausklikkus on vähenenud mitte ainult noortes vaid ikka ka vanemates. Enam ei kipu keegi oma eraelust laialt heietama kohas, kuhu info saab raiutud igaveseks. See on pigem edasiminek, mitte taandareng - 2000-ndate alguse "oh-internet-on-nii-lahe-uus-asi" on asendunud teadliku kasutamisega. Te ikka ei saa aru, et maailm on muutunud, mitte ainult noored.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2026 17:58Tegelikult noored ei puutugi asjasse, meil on just üle keskea inimesi palju, kui rahvastikupüramiidi vaadata. Ehk siis selliseid 40-75 inimesi võiks foorumites (ka siin) just ollagi. Ei ole enam nii kiire lastega, aega jääb üle või kontoris igav õhtupoolik, saabki foorumis aega kulutada. Ja eks neid siin lugemas käibki, aga mitte kirjutamas.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2026 23:17Kulla inimene. Sa ei saanud aru, mis kontekstis tuli AI jutuks ja nüüd muudkui saed? Jutt oli sellest, et tänased noored ei viitsi foorumites laterdada ja otsivad konkreetset infot, mida saab googlest, AI käest ja otse fb gruppidest. Ja neil ei ole mingit vajadust selliste foorumite järele. Sinul on vajadus, minul ka, aga noori peale ei tule ja see pole foorumi viga, vaid noorte mõtteviis on teistsugune. Nad ei aktsepteeri info allikana selliseid mammutite kohti nagu on foorumid. Nii on ja lepi sellega - ja pole mõtet õhata, kuidas oleks aga normaalne foorum, küll siin alles käiks elu ... ei käiks. Need ajad on möödas.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2026 23:12
Oota, kohe tullakse sind õpetama, kuidas sa AI käest kogu selle info nagu naksti kätte saad. Või visatakse sulle nina peale, et miks sa siis ei tee neid teemasid ise.
P.S. koolikatse puhul ei olnud algne jutt mitte katsetest endast, vaid justnimelt sellest, et kus inimesed selliseid asju tänapäeval arutavad.
-
Külaline
Mina olen see külaline, kes selle foorumi alguasaegadel tegi teema Revolvri blokeerimiseks. Selline oligi teema pealkiri - palun blokeerida kasutaja Revolver. Mis te arvate, mis juhtus? Mind blokeeriti, kuna see pidavat olema KIUS. Seda otsustas mingi Turvasiil või mis ta oli. Ma olin blokeeritud miski 2-3 päeva, siis lasti uuesti lahti. Vot selline modereerimine toimus selle foorumi algusnädalatel. Praegu on ilmselt kõik ( ka Turvasiil?) sellega nõus, et Revolvri blokeerimine oli hea mõte ja et ma ei kiusanud kedagi.
-
Külaline
Sa nagu tõsiselt arvad, et AI kasutamine nõuab mingeid erilisi oskuseid? Ah?
-
Külaline
Mingeid oskusi siiski nõuab. ChatGPT on laisk ja otsib pealiskaudselt või ei viitsi üldse otsida ja pakub huupi või suisa valetab. Seega tuleb alati sõnad peale lugeda. Ja tema vastuste õigsuses alati kahelda. Ta võib enesekindlalt jumal teab mida väita.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2026 21:22Sa nagu tõsiselt arvad, et AI kasutamine nõuab mingeid erilisi oskuseid? Ah?
Uudistega kah end eriti kursis ei hoia.
-
Külaline
AI seda, milleks sa ta seadistad. Mida täpsem ja spetsiifilisem nende parameetrite panemisel oled, seda kasulikum ta sulle on. Ei anna valeinfot, kui seadistad, et see on keelatud. On rangelt faktipõhine, kui nii seadistad. Ei kirjuta sulle pikki tiraade, kui annad käsu salvestada, et vastused peavad olema lühikesed ja konkreetsed jne. Ja kui tahad, et ta midagi mäletaks, siis pead seda talle konkreetselt ütlema, nt "salvesta mällu igaveseks, et esitad ainult kontrollitud ja allikaviidetega väiteid" või "vastad alati konkreetselt, ei hakka isegi mingeid edasiarendusi tegema" jne.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2026 21:25Mingeid oskusi siiski nõuab. ChatGPT on laisk ja otsib pealiskaudselt või ei viitsi üldse otsida ja pakub huupi või suisa valetab. Seega tuleb alati sõnad peale lugeda. Ja tema vastuste õigsuses alati kahelda. Ta võib enesekindlalt jumal teab mida väita.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2026 21:22Sa nagu tõsiselt arvad, et AI kasutamine nõuab mingeid erilisi oskuseid? Ah?
Uudistega kah end eriti kursis ei hoia.
-
Külaline
Tervise teema all see AI-külaline SIIRALT imestab ja SIIRALT küsib, et miks üleminekuea vaevustega külaline ometi ei räägi oma murest AI-ga ja küsib foorumist.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2026 12:33 Sel AI'd jumaldaval tüübil on siin ilmselgelt eesmärk trollida ja seda foorumi külastatavust veelgi maha tõmmata. Selle asemel võiksid lihtsalt ise AI'ga jutustada ja uurida nt. kuidas funktsionaalset lugemist arendada.
Ja siin me siis küsime, miks see foorum ei võta vedu üles.... No miks peakski võtma, kui meist osa siin lausa ei luba küsida ega teemasid teha, vaid käsib AI-d kasutada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 7 külalist