Kaalulangetus teekond võidud

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 20:53 Minu arust oli toit palju kvaliteetsem, ei olnud neid säilitusaineid ja keemiat toidus sees. Sai ja leib olid järgmisel päeval kõvad, nüüd ei lähegi kõvaks kunagi, läheb enne hallitama. Kõigi toiduainetega on nii. Praegu on poes peamiselt mingi täielik saast.
Jah, ma sama meelt. Sõid selleks, et elus püsida, nii öelda. Sellist toitu, mida jubedalt oleks tahtnud palju süüa, polnud. Sest kui delikatessi (bt grillkana) sai, siis nelja peale oli kogus väga väike ikka.
Külaline

Vanasti tehti tihti ise magustoitu ka. Seepärast, et poest polnud saada. Ikka suhkrut ja võid pandi koogi sisse. Aga kui ma praegu teeks kooke ja magustoite, siis ma kosuks ikka...või võtame nt rosinakissell. Suhkur, rosinad, tärklis ja peal veel törts vahukoort. Tundub nagu vanasti oli seal vähem kaloreid, kui praegu :)
Tegelikilt oli mu ema ka ikka paks. Kaalust võttis all seoses krooni tulekuga. Sest siis tekkis olukord, kus tuli kokku hoida ka kõhu kõrvalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 09:34 Vanasti tehti tihti ise magustoitu ka. Seepärast, et poest polnud saada. Ikka suhkrut ja võid pandi koogi sisse. Aga kui ma praegu teeks kooke ja magustoite, siis ma kosuks ikka...või võtame nt rosinakissell. Suhkur, rosinad, tärklis ja peal veel törts vahukoort. Tundub nagu vanasti oli seal vähem kaloreid, kui praegu :)
Tegelikilt oli mu ema ka ikka paks. Kaalust võttis all seoses krooni tulekuga. Sest siis tekkis olukord, kus tuli kokku hoida ka kõhu kõrvalt.
No tegelikult rosinakissell törtsu vahukoorega ei anna meeletult kaloreid. Palju vähem kui mingid keemiat täis transrasvadega koogid, mis praegu poes on. Või, suhkur jne ei tee midagi, ikkagi on see puhas kraam, kui kogused on kontrolli all. Kooki ei tehtud ka iga päev. Poes ei ole sellist puhast kooki enam praktiliselt saada või on see ülikallis, näiteks Gustavi tooted on üsna puhtad, aga kallid. Aga isegi kui praegu teed nullist toitu, on see keemiaga ära mürgitatud, kui just kõike mahedalt ei osta. Kanaliha, piiim, kõik on antibiootikume ja jumal teab mida täis.
Külaline

Oeh, ma juba pikalt uritan kaalu alla saada. No mitte grammi ka ei liigu, isegi kui koik kirja panen ja mega piinliku tapsusega jalgin. Samas ei ole nagu alla andmise tunnet ka. Pusin ikka ilusti edasi.
Hetkel istun ikka enda 73kg otsas. Eks nais kas uuel nadalal on mingit muutust. Praegu olen tuntavalt oma portsjone vahendanud.
Külaline

Arvutasin, et mul läheb praegu kaal alla tempoga keskmiselt 200g päevas.
Sellises stiilis jätkates peaks augusti lõpuks kokkuvõtteks -10kg ära tulema.
Kui ainult suudaksin ahvatlustest mööda vaadata... nt kas koos perega ahjukartulid peekoniga või sulatan mikros omale eraldi lõunaks sügavkülmutatud lillkapsast+paneeritud kalafileed. Teised pereliikmed minu dieediga kahjuks kaasa pole tulnud, kuigi mulle tundub, et oleks vaja, välja arvatud see, et nad usinalt hävitavad minu poolt poest koju tassitud puuviljadevarusid.
Mees ütles, et tema hakkab kaasa lööma alates sellest hetkest, kui ma suudan nii palju alla võtta, et temaga sama kaalu juba saavutanud olen. Sinna mul veel 6kg minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 14:22 Arvutasin, et mul läheb praegu kaal alla tempoga keskmiselt 200g päevas.
Kui ainult suudaksin ahvatlustest mööda vaadata... nt kas koos perega ahjukartulid peekoniga või sulatan mikros omale eraldi lõunaks sügavkülmutatud lillkapsast+paneeritud kalafileed. Teised pereliikmed minu dieediga kahjuks kaasa pole tulnud, kuigi mulle tundub, et oleks vaja, välja arvatud see, et nad usinalt hävitavad minu poolt poest koju tassitud puuviljadevarusid.
Mees ütles, et tema hakkab kaasa lööma alates sellest hetkest, kui ma suudan nii palju alla võtta, et temaga sama kaalu juba saavutanud olen. Sinna mul veel 6kg minna.
Nõme mees.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 14:22 Arvutasin, et mul läheb praegu kaal alla tempoga keskmiselt 200g päevas.
Esiteks: tubli oled! 10 kilo on juba selline kaalukadu, mida on hästi näha ja tunda :)
Teiseks: ära tee perele neid rasvas ujuvaid ahjukartuleid ometi, kui nad nii nõmedalt mittetoetavad on ja ERITI, kui neil ka kaaluga kehvemad lood! Peaaegu iga toitu saab teha nii, et seal on midagi soivat nii näljasemale kui saledamat joont hoida proovimavale osale perest.

Minule õnneks maitseb aedvili rohkem kui ahjukartul. Aga ma võtakski palju aedvilju (ja miks sügavkülmutatud, praegu värsket nii palju saadaval ja palju parem?) ning nt 1 ahjukartuli, selle tükeldaks 4-6 palakeseks, segaks aedviljadega. Aedviljad saab ka ahjus teha tegelikult, palju ürte jm maitseaineid peale, natuke võid-oliiviõli, veidi küüslauku, tilli: väga head jäävad. Mu meelest kui tunned, et pead igapäevaselt ahvatlustest mööda vaatama, siis on läbikukkumine juba sellesse üritusse eos sisse kirjutatud.

Ma ka alandan kaalu hetkel. Aga mu jaoks oluline, et söök, mille abil ma alla võtan, oleks siiski maksimaalselt maitsev. Nt täna tegin pastat, mul peres kõik peale minu piibuorgid. Igatahes juurde tegin wokk-pannil värsked suvikõrvitsakuubikud, suure punase paprika ribad, peotäis kirsstomateid, küüslauku - kõik peaks jääma mõnusalt krõmps, lisasin soola jt maitseaineid ning endale võtsingi suure portsu neid aedvilju, lisaks väikse koguse pastat, teistel oli osakaal vastupidine. Kõik said kõhu täis, mina ise samuti, ega pidanud keegi vesistama.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:27
Teiseks: ära tee perele neid rasvas ujuvaid ahjukartuleid ometi, kui nad nii nõmedalt mittetoetavad on ja ERITI, kui neil ka kaaluga kehvemad lood!
Väga hea tähelepanek! Miks üldse on vaja teha tänapäeval sellist rammusat toitu, kui muud valikut on piisavalt?! Ja siis imestada, et terve pere on paksud...
Külaline

Las mees teeb endale ja lapsele eraldi süüa, mida soovib. Sina sööd oma toitu.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 14:22 Kui ainult suudaksin ahvatlustest mööda vaadata... nt kas koos perega ahjukartulid peekoniga või sulatan mikros omale eraldi lõunaks sügavkülmutatud lillkapsast+paneeritud kalafileed.
Su ahjukartul oleks palju mõistlikum valik, kui see kalapaneering. Prae niisama kala ilma paneeringuta, siis on sellel rohkem jumet kaalualandamisel.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 23:45
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 14:22 Kui ainult suudaksin ahvatlustest mööda vaadata... nt kas koos perega ahjukartulid peekoniga või sulatan mikros omale eraldi lõunaks sügavkülmutatud lillkapsast+paneeritud kalafileed.
Su ahjukartul oleks palju mõistlikum valik, kui see kalapaneering. Prae niisama kala ilma paneeringuta, siis on sellel rohkem jumet kaalualandamisel.

No tõesti, mis valikud! Tavaline valge kalafilee pannile. Kartulid võib üldse menüüst välja jätta.
Külaline

vabandan, ma tõesti ei teadnud, et dieedil olija peab kodukontoris töötamise kõrvalt jõudma teha 6 sooja toidukorda päevas: 3 omale ja 3 perele.
Kui ma seda teeksin, siis töötegemiseks aega ei jääkski.
Te tõesti ise mittekunagi valmistoite või sügavkülmutatud toite aja kokkuhoiuks ei tarbigi?

Lähme parem kaalulangetuse võitude teema juurde tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 11:33 vabandan, ma tõesti ei teadnud, et dieedil olija peab kodukontoris töötamise kõrvalt jõudma teha 6 sooja toidukorda päevas: 3 omale ja 3 perele.
Te tõesti ise mittekunagi valmistoite või sügavkülmutatud toite aja kokkuhoiuks ei tarbigi?

Valmistoite ning sügavkülmutatud rasvaseid toite tõesti ei tarbi. Paneeritud filee asemel oleks sügavkülmutatud kalafilee. Sooje toidukordi pole vaja üldse teha. Tervislikud võileivad, salatid, õhtuks kanakintsuliha/filee, kõrval aedviljad kreeka jogurtiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 11:33 vabandan, ma tõesti ei teadnud, et dieedil olija peab kodukontoris töötamise kõrvalt jõudma teha 6 sooja toidukorda päevas: 3 omale ja 3 perele.

Ära mängi märtrit ega lolli.
Saledaks

Postitus Postitas Saledaks »

Absoluutselt ongi raske teha erinevaid toite. Aga kui natuke ette planeerida, on teostatav.
- 3 sooja toidukorra asemel saab vabalt olla 1, hommikune puder sobib ju kõigile (nt tatrapuder)
- igapäevase eraldi toidutegemise asemel saab teha toidu kaheks päevaks.
- endale saad nt kaheks päevaks kanafilee ribad vähese oliivõliga praadida ja kaks paeva salatit süüa
- või teed kaheks päevaks supi mida kõik söövad. Teised nt kõrvale leiba ja mingi kerge magustoit, kaalulangetaja loobub leivast ja magustoidust

Iseenesest on võimalik kui tahta, pere teised liikmed peaksid aru saama, et see kaalulangetamine sulle tähtis ja omalt poolt kas kaasa aitama või siis vähemalt järeleandmisi tegema toidu suhtes.

See on pikk ja vaevaline teekond (isikliku kogemuse põhjal) seega igasugune toetus ja abi kulub ära.
Saledaks

Postitus Postitas Saledaks »

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 10:48 Oeh, ma juba pikalt uritan kaalu alla saada. No mitte grammi ka ei liigu, isegi kui koik kirja panen ja mega piinliku tapsusega jalgin. Samas ei ole nagu alla andmise tunnet ka. Pusin ikka ilusti edasi.
Hetkel istun ikka enda 73kg otsas. Eks nais kas uuel nadalal on mingit muutust. Praegu olen tuntavalt oma portsjone vahendanud.
Pea vastu. Mul midagi on läinud (88 pealt 86 peale), aga selleks on kogused ikka väga väiksed olnud ja nii kui korraks lasen distsipliinist lahti, viskab kaalunumbri üles tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 07:48
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 22:42
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 21:34

Sul on numbrid väga nihkes. Võid oma nutikella ära visata.
Sa võid iseennast ära visata, kui soovid. Söön pea 2000 kcal ja kaal on 3 kuuga langenud 9 kg.
Selge, alustasid paksuna, siis jah langeb.
75,5 kg pole treenitud inimese kohta kindlasti paks.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 18:09
Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 15:43
Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 15:07

Ma täiesti tunnistan, et midagi ma teen ise ka valesti. Lisaks on ainevahetus selline, et mees sööb Kooki, aga mina võtan juurde. pluss geneetika, hormoonid jne. Ma mõnikord mõtlen, et annaks mõlemad väiksed sõrmed ära, kui saaksin elada normaalses kaalus ja normaalse suhtega toitu. praeguseks on toidust saanud hirmu allikas.
Mina ei saa sellest aru, et nõukaajal oli põhitoit kartul ja jahukaste, aga polnud seda ülekaalu probleemi, nüüd iga teine siin kirjutab umbes, et mees sööb kooki, aga tema võtab juurde! Milles siis on asi? Vast väheses liikumises ikka? Nõukaajal tehti palju füüsilist tööd ja käidi jala. Nüüd tehakse heal juhul päevas tund trenni, ülejäänud aeg istutakse tagumikku laiaks, sest mingit füüsilist koormust enam vaja pole, ei kodus ega tööl. Ja siis on see jutt, et toidu poole vaatamisest tuleb kaalu juurde. No ei tule, olenemata vanusest.
Nõukaajal oli kõike vähe. Jahukastet mina isiklikult ei söönud ja meil oli kodus põhitoit kapsasupp mida ma ei taha enam iial näha ka, öäk. Või lõpus seda saepuru meenutavat saia-leiba. Praegu kõik saada ja liiga palju.
Toidu poole vaatamine ja kaalutõus on muidugi liialdatud, aga fakt on see, et mõned inimesed saanud kaalu ja ainevahetuse loterii ja on neid, kellel lihtsalt kõik jube raske. Sõidan rattaga, käin ujumas, aga töötan kodunt nii et tõesti, nii palju nagu postiljon ei kõnni. Keskmiselt 6km päevas tuleb siiski.

Meil oli nõuka ajal alati kõike kodus lademetes-naturaalviinerit, suitsuvorsti, maksapasteeti, silmu, angerjat, kalamarja, tursiti einet, ungari aedviljakonserve jne. Jahukastet ei söönud, see oli siis ikka seenekaste või maksakaste või äkki isegi vorstikaste. Olin kõhna, kui piibuork, samamoodi mu vanemad.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 17:57
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 22:42
Sa võid iseennast ära visata, kui soovid. Söön pea 2000 kcal ja kaal on 3 kuuga langenud 9 kg.
No mis see treenitud inimene siis niiväga alla võtab?
Naiskuulitõukaja on arvatavasti kah treenitud, aga välja näevad ikka nagu mitte modellid.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 18:13
Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 17:57

No mis see treenitud inimene siis niiväga alla võtab?
Naiskuulitõukaja on arvatavasti kah treenitud, aga välja näevad ikka nagu mitte modellid.
Alla võtab, sest kaalu on juurde tulnud. Milline loll küsimus! See ei tähenda, et ta paks on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist