Uute riiete hooldus

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Sellise asja triikimine on õudus kuubis.
Soovitaks sulle sellist asja nagu rõivaauruti, tõesti väga hea asi. Sellega saad sirgeks kõik riided.
Pesunaine

Postitus Postitas Pesunaine »

Jah, pesen ja see pole mingi foobia. Varem ei pesnud ja see oli lihtsalt teadmatusest. Aga mul sündis enneaegne laps ja kui ta haiglas oli, öeldi millalgi, et nüüd võite juba oma riided tuua talle, aga kõik tuleb vähemalt 60 kraadiga läbi pesta, et eemaldada tekstiilitööstuse kemikaalide jäägid. Madala temperatuuriga need välja et tule. Pärast seda hakkasime mehega omi uusi riideid ka enne kandmist läbi pesema. Muidugi ei mõju täiskasvanule need samamoodi kui beebile, aga kas ma tahan neid enda nahale? Ei. Eriline huumor on, et paljude beebi- ja lasteriiete pesemistemperatuuriks on märgitud max 40. Loomulikult pesen ikkagi 60-ga.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 15:35 Muidugi pesen. Lõpptoodetest leitakse isegi mürke, millega pritsitakse puuvillapõlde, rääkimata muudest kemikaalidest, mis kanga tootmise ja värvimise ajal kasutatakse. Mu massöörist sõbranna ütles, et talle oli õpingute ajal nalja teinud, kui räägiti sellest, et teksade värv imendub naha sisse ja näiteks meemassazhiga muutub mesi jalgu masseerides halliks. Nüüd ta on üle 20 aasta massöör olnud ja ütles, et tunneb teksakandjad alati ära, sest õlid-kreemid muudavad jalgadel masserides värvi.
Ma teksasid ei kanna. Aga teen endale ka meemassazi. Säärtele. Mul on kuiv nahk. Mesi muutub ka halliks. Minu arvates on see surnud nahk, mida saab säärtelt eemaldada nii meega naksutades. Igatahes sel eesmärgil ma seda teengi ja mõjub hästi. Paremini kui mingid koorijad.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Ei pese läbi. Pesin kunagi vaid lapse beebiriideid alguses läbi.
Traksik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Traksik »

Mina pesen uued riided läbi. Voodipesu ka.
Tiiu

Postitus Postitas Tiiu »

Mees ostis poest endale musta värvi teksased, millel on jube spetsiifiline lõhn juures. Olen neid juba 5 korda 60 kraadise veega pesnud, kuid hais ei taandu. Palun nõuandeid kuidas sellest haisust lahti saada?
Mari

Postitus Postitas Mari »

Varem ei pesnud, aga viimased 4-5 aastat on sellest rohkem räägitud ja nüüd pesen enne kandmist läbi kõik riided (v.a joped ja mantlid, kui need just imelikult ei haise) ja ka voodipesu.
Külaline

Pesen ja lasen kuivatist läbi. Eriti laste riided, siis tõmbavad kokku ära ja saab kandma hakata. Muidu ootad kuni lapsed sisse kasvaks ja peale esimest pesu juba riided väikesed.
Külaline

ei pese - sest riided ei näe pärast esimest pesemist peaaegu kunagi NII head välja, nagu äsja ostetuna. Ükskõik kui kallid riided.
Üldse püüan teha pigem paikset pleki/mustuse eemaldust - on rõiva- ja keskkonnasõbralikum.
Kaltsuka omad pesen.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 14:35 ei pese - sest riided ei näe pärast esimest pesemist peaaegu kunagi NII head välja, nagu äsja ostetuna. Ükskõik kui kallid riided.
Üldse püüan teha pigem paikset pleki/mustuse eemaldust - on rõiva- ja keskkonnasõbralikum.
Kaltsuka omad pesen.
Et ühe korra peavad eriti ilusad olema või üldse ei pese?
Külaline

Muidugi pesen läbi. Ma isegi olen poes riideid proovides enamasti higine, sest talvel on paksude vatid seljas ja suvel lihtsalt on kogu aeg ju palav.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 17:30
Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 14:35 ei pese - sest riided ei näe pärast esimest pesemist peaaegu kunagi NII head välja, nagu äsja ostetuna. Ükskõik kui kallid riided.
Kaltsuka omad pesen.
Et ühe korra peavad eriti ilusad olema või üldse ei pese?
mingi aja peaksid ikka parimas välimuses olema, pesen siis kui vajadus. Valged linased riided tuleb peale 1-2 kandmist pesta, aga näiteks teksad, seelikud, kampsunid, pidulikud riided, kontorikleidid - neid võib päris mitu korda kanda enne pesu. Ei higista ega mäkerda tööl ega teatris ju.
Külaline

Mul hakkab kohe üle keha selline vastik fantoom sügelus, kui seda teemat loen :lol:
Külaline

Päris paljudel rõivastel ja tekstiilitoodetel on tänapäeval peal Öko-Tex märgistus, mis peaks tähendama siis seda, et need ei sisalda mingeid kahjulikke ühendeid. Googeldades leidsin, et neid ei pea ka enne kasutamist läbi pesema. Ma muidu olen ikka pesnud, just otse vastu ihu käivad asjad nagu pesu, sokid, t-särgid.
Sadullajeva

Postitus Postitas Sadullajeva »

Tiiu kirjutas: 18 Aug 2024 13:32 Mees ostis poest endale musta värvi teksased, millel on jube spetsiifiline lõhn juures. Olen neid juba 5 korda 60 kraadise veega pesnud, kuid hais ei taandu. Palun nõuandeid kuidas sellest haisust lahti saada?
Ilmselt olid odavad teksad a la 20 €. Ega siin muu ei aita, kui viska need minema ja osta talle uued väheke kallimad, näit. 60-70 €. Kui neid edasi pesed, siis varsti pead ka pesumasina ära viskama ja uue ostma, sest teksade lõhn "nakatab" läbi pesumasina pere teisi riideesemeid. Uus pesumasin maksab päris palju.
Külaline

Kaltsuka omad pesen.
Appi, mis suhtumine. Aluspesul eemaldad ainult pruuni triibu,on ju?
Külaline

Kas pesete kõik meeste uued ülikonnad ka enne esimest kasutamist läbi? Vähemalt püksid ju puudutavad nahka... Triiksärgid samuti?
Oma õmmelda lastud peokleidid ja pidulikud kostüümid?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 01:59 Kas pesete kõik meeste uued ülikonnad ka enne esimest kasutamist läbi? Vähemalt püksid ju puudutavad nahka... Triiksärgid samuti?
Kus sa neid pidulikke kostüüme veel näed?
Vaata, poest ostetud adjade puhul räägitakse töödeldud kemikaalidest ja et teised inimesed on neid korduvalt selga proovinud.
Kas su õmbleja käib ka su kostüümis päevi ringi?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 01:59 Kas pesete kõik meeste uued ülikonnad ka enne esimest kasutamist läbi? Vähemalt püksid ju puudutavad nahka... Triiksärgid samuti?
Pintsakut mitte, püksid ja triiksärgid jah. Õmmelda lastud peokleite mul pole ja kostüüme ei kanna - ei oska öelda, mida nendega teeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 09:14
Pintsakut mitte, püksid ja triiksärgid jah. Õmmelda lastud peokleite mul pole ja kostüüme ei kanna - ei oska öelda, mida nendega teeks.
Sa pesed üle mehe ülikonna püksid? No kuule tõesti, pese ikka pintsak ka, milleks poolele teele jääda?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline