Kust krt selliseid nimesid võetakse

vana hea klassika
Külaline

Kust krt selliseid nimesid võetakse

Postitus Postitas Külaline »

Lakendra Amerii
Külaline

https://elu24.postimees.ee/178531/alari ... alist-nime
Külaline

Ameerikas on ühe teatud elukutse esindajatel kõigil sellised uhked nimed, mida keegi varem kuulnudki pole 😄
Külaline

Lugesin ka täna lugu tublst tüdrukust ja mõtlesin, et küll on ikka hull lugu, kui kenale tütarlapsele nii kole nimi pannakse. Alati, kui seda kuulen, tekivad assotsiatsioonid lakkekrantsi või sõnaga lakkuma. Poisil oli ka mingi jube nimi, aga see ei jäänud isegi meelde.
Külaline

Minul ka kas lakkekrants või lake(vilets söök)
Külaline

Alati on need mingid Alarid ja Hilled, kes oma lastele puzzis nimesid panevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 21:18 Minul ka kas lakkekrants või lake(vilets söök)
Ära kadetse. Kena tüdruk ägeda nimega, las ta olla nüüd. Kivisaar ju põhjendas kenasti ära ka, miks selline nimevalik. Kõik ei pea olema Marid või Tiidud.
Külaline

Kas tõesti meeldivamat tähekombinatsiooni ei suutnud leida, kui peab haruldane olema?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 21:34
Ära kadetse. Kena tüdruk ägeda nimega, las ta olla nüüd. Kivisaar ju põhjendas kenasti ära ka, miks selline nimevalik. Kõik ei pea olema Marid või Tiidud.
Nu maitia. USAs tegelevad sarnaste eriliste nimede välja mõtlemisega sellised...ütleme mitte eriti kirka mõistusega mustanahalised. Paratamatult tekib kohe seos.

On ju olemas meil vähem levinud nimesid, mis kohe selliseid seoseid ei tekita. Kui mõningast sarnasust otsida, siis näiteks Leila, Amelia. Kasvõi lihtsalt Kendra ilma La-ta.
Külaline

Selle kõrval on Põud ja Kõu täitsa ok nimed.
Külaline

Muidu räägitakse et lapsed hakkavad narrima....
Kas siin foorumis käivad lapsed ka?
Külaline

Mingist ajast on ju nimekomisjon, kes paris suvalist tähekombot lapsele eesnimeks panna ei luba.
Mulle seostub see nimi veidrt nii prantsuse kui ka inglise keele artiklitega la ja a, et miks ja kuidas need kokku on pandud…
Aga, vanemate valik ja kui noorele ei meeldi, siis kord elus saab nime tasuta vahetada.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 21:34
Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 21:18
Jah, ega ju Mari ja Lakendra Amerii vahel rohkem variante pole, on mida kadestada :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 21:00 Lugesin ka täna lugu tublst tüdrukust ja mõtlesin, et küll on ikka hull lugu, kui kenale tütarlapsele nii kole nimi pannakse. Alati, kui seda kuulen, tekivad assotsiatsioonid lakkekrantsi või sõnaga lakkuma. Poisil oli ka mingi jube nimi, aga see ei jäänud isegi meelde.
Sest sul on rõhk vales kohas.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juun 2026 07:21
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 21:00 Lugesin ka täna lugu tublst tüdrukust ja mõtlesin, et küll on ikka hull lugu, kui kenale tütarlapsele nii kole nimi pannakse. Alati, kui seda kuulen, tekivad assotsiatsioonid lakkekrantsi või sõnaga lakkuma. Poisil oli ka mingi jube nimi, aga see ei jäänud isegi meelde.
Sest sul on rõhk vales kohas.
Eesti keeles on tavaliselt rõhk esimesel silbil.
Kus selles nimes rõhk on - tiad, põle aimugist.
Külaline

Hea teema. Olen ka kohanud lapse sõpradel kummalisi nimesid ja ei tea, kuidas on õige käituda. Minu sisemine mina, ütleks oh jeerum, mis nimi. Aga nii pole ju viisakas?
Jätad imestamata ja oled viisakas? Vähemalt oma lapsega ei hakka seda jutuks võtma ega arutama, et mis kuradi nimi see on. Veel vähem haakima sinna sõna nagu. Nagu lake- ahahaha. Ok, nii narrida lapse sõbra nime pole ilus. Nii õpetan lapsele ise narrimist.
Aga suurem segadus on mu enda sees. See keegi, väiklane ja kritiseeriv pool minus, ikka imestab, kuigi ei peaks. Peaks suhtuma austusega teise nimesse või vähemalt mitte hakkama oma peas tekitama mingit seost - lake, lakekrants.
Kuidas muutuda viisakamaks inimeseks ka sisemiselt?
Tema vanemad ju otsustasid panna oma lapsele sellise nime ja see ei kuulu arvustamisele.
Nt kui mu laps saab lapse ja paneb talle sellise nime. Mida ma ütleks? Kas üldse võiks midagi öelda
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juun 2026 08:27
Nt kui mu laps saab lapse ja paneb talle sellise nime. Mida ma ütleks? Kas üldse võiks midagi öelda
Kasvata oma last nii, et ta peab oluliseks muud kui tulevasele lapsele "peene" nime valimise. Eriti naeruväärne, kui selline eesnimi on komplektis maavillase perekonnanimega.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 21:00 Poisil oli ka mingi jube nimi, aga see ei jäänud isegi meelde.
Huvi pärast otsisin... oh jah.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juun 2026 10:31
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 21:00 Poisil oli ka mingi jube nimi, aga see ei jäänud isegi meelde.
Huvi pärast otsisin... oh jah.
Ütleb ta enda kohta nii mõndagi...
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 15 Juun 2026 10:13
Guest kirjutas: 15 Juun 2026 08:27
Kasvata oma last nii, et ta peab oluliseks muud kui tulevasele lapsele "peene" nime valimise. Eriti naeruväärne, kui selline eesnimi on komplektis maavillase perekonnanimega.
Jah, ei sobi. Kunagi tundsin ühte naist, eesnimi oli Diana, perekonnanimi täiesti tavaline, maavillane. No pane siis Mari või Jaanika, vms.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist