Kust krt selliseid nimesid võetakse

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Aga minu nimi on Heino.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2026 16:11
Noh, Columbus Chrisostomuse üle tohivad kõik naerda, aga kui päriselus mõni selline tekib, siis enam ei tohi?
Siin teemas EI ole tegu hüpoteetilise arutelu ega kirjanduslike väljamõeldistega vaid väga konkreetse alaealise noore nime üle irvitamisega. Seda koos täisnime ja pildiga. Sa ei taju siin vahet?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2026 16:26
Noh, Columbus Chrisostomuse üle tohivad kõik naerda, aga kui päriselus mõni selline tekib, siis enam ei tohi?
Siin teemas EI ole tegu hüpoteetilise arutelu ega kirjanduslike väljamõeldistega vaid väga konkreetse alaealise noore nime üle irvitamisega. Seda koos täisnime ja pildiga. Sa ei taju siin vahet?
Just. Mulle justkui meenub, et see raadiohääl, kelle alaealise tütre nime üle siin ilgutakse, on varem ühe sarnase asjaga kohtusse läinud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 21:00 Lugesin ka täna lugu tublst tüdrukust ja mõtlesin, et küll on ikka hull lugu, kui kenale tütarlapsele nii kole nimi pannakse. Alati, kui seda kuulen, tekivad assotsiatsioonid lakkekrantsi või sõnaga lakkuma. Poisil oli ka mingi jube nimi, aga see ei jäänud isegi meelde.
Minul tekivad assotsiatsioonid: lakei ameleja
Külaline

Seda küll, et daami nime netiotsinguga leitaval kujul võiks siit eemaldada.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2026 16:34
Just. Mulle justkui meenub, et see raadiohääl, kelle alaealise tütre nime üle siin ilgutakse, on varem ühe sarnase asjaga kohtusse läinud.
Sa pead silmas seda, kus talle "kivim**n" öeldi ja ta kohtus lüüa sai?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2026 16:19Aga minu nimi on Heino.
Heino nimel pole viga midagi, minu mäletamist mööda Avandi oli see, kes hakkas sellenimelisi naeruvääristama ja sildistama.
Külaline

Ja millega ta nimelt kohtusse läheb siis? Kui keegi avaldab arvamust, et talle mingi nimi meeldib või ei meeldi, kuritegu ei ole. Ma arvan, et ka sinu või minu nimi kõigile ei meeldi. Ütlus, et küll pani imeliku nime, ei ole piisavalt solvav, kuna on kellegi arvamus, mitte solvang isiku pihta.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2026 16:38
Seda küll, et daami nime netiotsinguga leitaval kujul võiks siit eemaldada.
Daami? Tegu on alaealisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2026 10:55Ilus nimi, sa oled ebaviisakas ja maitselage.
Nimi on lausa õudne
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2026 16:48
Ja millega ta nimelt kohtusse läheb siis? Kui keegi avaldab arvamust, et talle mingi nimi meeldib või ei meeldi, kuritegu ei ole. Ma arvan, et ka sinu või minu nimi kõigile ei meeldi. Ütlus, et küll pani imeliku nime, ei ole piisavalt solvav, kuna on kellegi arvamus, mitte solvang isiku pihta.
Siinses, konkreetse lapse nime kohta tehtud lõimes on mainitud "prostituudi nimi", "lakkekrants", "lakei ameleja" jmt. Milleks sina selliseid väljendeid liigitasid, kui neid su oma lapsega kontekstis kasutataks?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2026 17:02
Külaline kirjutas: 16 Juun 2026 10:55Ilus nimi, sa oled ebaviisakas ja maitselage.
Nimi on lausa õudne
Sina oled õudne, täiskasvanud inimesel peaks häbi olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2026 17:07
Siinses, konkreetse lapse nime kohta tehtud lõimes on mainitud "prostituudi nimi", "lakkekrants", "lakei ameleja" jmt. Milleks sina selliseid väljendeid liigitasid, kui neid su oma lapsega kontekstis kasutataks?
Kui inimene ütleb, et tema jaoks tekitab see nimi assotsiatsiooni sõnaga lakkekrants, siis see on jällegi tema subjektiivne arvamusavaldus, mitte ta pole inimest lakkekrantsiks nimetanud. Siin on juriidiliselt suur vahe sees.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2026 17:29
Kui inimene ütleb, et tema jaoks tekitab see nimi assotsiatsiooni sõnaga lakkekrants, siis see on jällegi tema subjektiivne arvamusavaldus, mitte ta pole inimest lakkekrantsiks nimetanud. Siin on juriidiliselt suur vahe sees.
Kui teismeline enda nimega seoses seda teemat ning neid väljendeid loeb, ei ole sel juriidilisel korrektsusel absoluutselt mingit rolli. Seega mis eesmärki kannab või milleks taoline "subjektiivne arvamusavaldus" mõne täiskasvanu arvates vajalik on?

Empaatiavõime - puudub
Kasvatus - puudulik
Juriidika tundmine - eeskujulik
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2026 17:07
Loomulikult ta oleks solvunud. Teisi on seevastu tore mõnitada, nagu näha. Täiskasvanud inimesed...
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 20:50 Ameerikas on ühe teatud elukutse esindajatel kõigil sellised uhked nimed, mida keegi varem kuulnudki pole 😄
Nii madal ja labane kommentaar.
Külaline

Minu arust nö vanarahvas on olnud väga narrimishimulikud. Peeter Peeter termomeeter. Kalmer- kalmaar. Mari karvamari, karusmari. Mina olen kasvanud selliste" vaimukustega." Ja ega pole imestada, et tekibki kohe nimega mingi seos sarnase sõnaga. Seda on ju lapsepõlves "õpitud"
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 08:11 Minu arust nö vanarahvas on olnud väga narrimishimulikud. Peeter Peeter termomeeter. Kalmer- kalmaar. Mari karvamari, karusmari. Mina olen kasvanud selliste" vaimukustega." Ja ega pole imestada, et tekibki kohe nimega mingi seos sarnase sõnaga. Seda on ju lapsepõlves "õpitud"
Sellised kolivadki tänapäeval anonüümsetesse foorumitesse, nii saab narrimist jätkata. Hea, turvaline ja kui keegi julgeb nende käitumist kritiseerida, siis pööritatakse silmi ja kiljatatakse, et "issand jumal, ma ju ainult avaldan arvamust!". Tegelikkuses nad lihtsalt rahuldavad oma vajadust kiusamise järele.
Külaline

Või siis on neid, kes arvavad et mida naabrid arvavad.
Nagu siin oli huvitav mõte, et see arutlus on siin seepärast hea, et oma lapsele nad ei paneks nii erilist nime, sest muidu hakatakse narrima ja mõnitama. Kes hakkavad? Nemad? Teised? Meie?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist