Pensionieelikud
-
Külaline
Pensionieelikud
Olen ise 58 ja mõtlen, et kas jääda eelpensionile - tean tean, uus sõna on "paindlik pension". Tööl võiks ju veidi veel käia aga täielik vabadus oleks ka ahvatlev. või jääks ja käiks tööl edasi? mul töökaaslane tegi nii ja on hirmus rahul. või käiks poole kohaga edasi? Kuidas olete toiminud ja kas olete rahul?
-
Külaline
Oleneb palju rahast kaotad, aga kui on plaan tööl edasi käia, siis mina küll läheks. Pmst hakkad ju kohe saama pensioni näol lisaraha.
-
Külaline
-
Külaline
Mul oli võimalik puudega lapse emana minna sooduspensionile 5a varem, läksingi ja saan pensionit, aga töötan veel edasi (soodustingimustel pensioni korral on see lubatud).
aga kas edasi töötades pension suureneb või jääb samaks?Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 20:15 Mul oli võimalik puudega lapse emana minna sooduspensionile 5a varem, läksingi ja saan pensionit, aga töötan veel edasi (soodustingimustel pensioni korral on see lubatud).
-
Külaline
Aga 58-selt ei saa ju veel eelpensionile. Nüüd on selle nimi küll paindlik pension ja sinna saab minna kuni 5 aastat enne õiget aega:
Paindlikule pensionile võib minna kuni viis aastat enne üldist vanaduspensioniiga ning mis tahes ajal pärast vanaduspensioniiga. Selleks et varem pensionile minna, peab sul olema rohkem pensionistaaži.
Paindlikule pensionile võib minna kuni viis aastat enne üldist vanaduspensioniiga ning mis tahes ajal pärast vanaduspensioniiga. Selleks et varem pensionile minna, peab sul olema rohkem pensionistaaži.
-
Külaline
Panen lingi ka:Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 20:22 Aga 58-selt ei saa ju veel eelpensionile. Nüüd on selle nimi küll paindlik pension ja sinna saab minna kuni 5 aastat enne õiget aega:
https://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/p ... ik-pension
-
Külaline
natuke suureneb, igal aastal aprillis arvutatakse ümber, aga võrreldes indekseerimise arvelt tuleva suurenemisega on see staaži suurenemise arvelt suurenemine tegelikult väga väike.
2. ja 3.sammas kogunevad veel edasi mul kuni töötan, alles siis kui lõplikult koju jään, võtan nende sammastega midagi ette.
mul on ainult esimene sammas ja üle 50 aasta staaži. kolm last ka. pigem peaks siis vist 5 aastat kauem töötama...Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 20:26natuke suureneb, igal aastal aprillis arvutatakse ümber, aga võrreldes indekseerimise arvelt tuleva suurenemisega on see staaži suurenemise arvelt suurenemine tegelikult väga väike.
2. ja 3.sammas kogunevad veel edasi mul kuni töötan, alles siis kui lõplikult koju jään, võtan nende sammastega midagi ette.
-
Külaline
Kuna 58-aastaselt paindlikule pensionile jääda ei saa, siis mis sellest praegu üldse arutada?!
-
Külaline
no ma olen 58 ja pool. see tähendab, et 1,5 aasta pärast saaks. paras aeg arutluseks.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 20:48 Kuna 58-aastaselt paindlikule pensionile jääda ei saa, siis mis sellest praegu üldse arutada?!
-
Külaline
Kaotad 30% kui lähed viis aastat varem. Lingil on tabel olemas. 30% on päris palju.
-
Külaline
nojah. mis see keskmine pension on? miski 800.-? sellest 30% miski 600 siis. kui viis aastat hiljem minna on 50% juurde 1200.- siis. mnjah - poolevõrra erinev...
-
Külaline
Alustaks sellest, kas vajalik 40 aastat tööstaaži on sul üldse olemas, et 5 aastat varem pensionile jääda?Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 20:50
no ma olen 58 ja pool. see tähendab, et 1,5 aasta pärast saaks. paras aeg arutluseks.
-
Külaline
mul on 50
-
Külaline
oled 58aastane, töötanud 50 aastat.
mooses, kas soveti ajal avati algklassi õpilasele juba tööraamat?
-
Külaline
Ei avatud. See on jälle anonüümne foorum oma tuntud headuses: igaüks kirjutab, mis pähe tuleb, olgu see tõde või muinasjutt.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 05:55 oled 58aastane, töötanud 50 aastat.
-
Külaline
mina olen 70, aga noh, anonüümses foorumis võib ju "külastaja" tõepoolest üks ja ainus kasutaja olla
-
Külaline
Olen ka mõelnud.. saan pensionile 60+ mõni kuu, tänu laste arvule. Kas sel juhul saan ka pensioni edasi lükata? Mis oleks mõistlik? Tööl edasi käiks niikuinii, kui tervis vähegi peab.
-
Külaline
Kui sa teiste teemasse oma isikliku infoga sisse sõidad, siis võiks ju kuidagi märku anda, et sina pole teemaalgataja. Eriti, kui sellel infol teemaalgataja jaoks mingit väärtust pole.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 07:49
mina olen 70, aga noh, anonüümses foorumis võib ju "külastaja" tõepoolest üks ja ainus kasutaja olla![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 3 külalist