Hakka või jooma

vana hea klassika
Külaline

Hakka või jooma

Postitus Postitas Külaline »

Jälle kogesin ma alkoholi "head" mõju. Head ei saa ju alko puhul öelda, aga kuidas seda nimetada.
Ma joon üldse alkot väga harva. Ma ei saa, mul hakkab pea valutama. Aga kui peavalu kõrvale jätta, mulle alko meeldib.
Nimelt jõin üleeile õhtul. Vaimne seisund muutus kohe paremaks. Rahulikkus, lõbusus, mõttevaikus peas. Eile jätkus see mõttevaikus alko järelmõjul. kuigi juba olin ammu kaineks saanud. Juba sama päeva õhtuks tegelikult.
Nii ma mõtlengi, kas saaks seda head tunnet pähe, kui 10 mõtet korraga ei tormaks, nagu tavaliselt. Vaid peas on vaikus. Eile ma istusin ja vaatasin kuidas puude ladvad liiguvad, ilma muule mõtlemata. Väga mõnus oli.
Täna vaatan ka. Need liiguvad. Aga peas toimub- mul on vaja teha see ja see, siis minna sinna, kas ma jõuan, siis kargab mingi mõte tegemata asjadest ja siis veel ja veel mõni u 20 mõtet.
Ma tahaks seda mõttevaikust või mõtterahu pähe ja igapäevaselt. Ei saa ju hakata jooma sel põhjusel.
Kas teie peas on igapäevaselt rahu või kihutab teil ka mõtted nagu mul.
Eile tuli laps oma probleemiga. Ma suutsin sellele keskenduda. Kuulata. Ilma et mul peas hakkaks kerima- Kui ta nii arvab, siis edasi teeb ta nii. Siis juhtub see. Ja siis see.
Mulle meeldis mu eile mõttekäik. Ma kuulasin. Ei hakanud õpetama, targutama, hoiatama, hirmuma ise ja sealt edasi ei mõelnud 10 halba asja edasi.
Kas te peades toimub midagi sarnast igapäevaselt? Kuigi teiste probleemide korral mis mu enda elu ei puuduta, ma võin üsna rahulik olla.
Ei saa ju hakata jooma, et normaalseks muutuda?
Külaline

ATH-ga inimesed ongi sel põhjusel sõltuvustele väga vastuvõtlikud, et neil teeb ka ainete tarbimine keskendumist ja peas valitsevat segadust taltsutada. Oma mõtteid saad ise ka õppida suunama. See on samasugune harjutamine nagu trennis hakkas vaikselt oma keha treenima.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Psüühiliste hädade vasu aitab tablett, ei pea muresid pudelisse uputama.
Külaline

Jah, mõistan täielikult, mida räägid. Mina olingi juba peaaegu alkohoolik samal põhjusel. See "hea" mõju on kahjuks ajutine, ühel hetkel saabub ka alkoholi tarbimisel see hämaram pool. Kinnitan, et ka ilma alkoholita on siiski sama hingeseisundi leidmine võimalik, kuigi see on palju vaevalisem, samas jätkusuutlikum, kui selle korra kätte saanud oled. Kõik, mida alkoholi sinuga "ise" teeb, tuleb ilma alkoholita endal saavutada, mis on väga suur töö. Kuid vähemalt ei sula selle töö tulemus igal hommikul ära nagu lumememm.
Külaline

Mõistan samuti. Mina ei ravi seda alkoholiga, aga ma tean täpselt, mis tunne on, kui ühel hetkel on peas rahu. Mõtted on korras, pole tungi kuhugile joosta või midagi teha rapsida.

Kuna olen absoluutselt ravimite vastane, siis olen püüdnud enda jaoks toimivaid lahendusi leida muul viisil. Mind aitab jooga ja hingamisharjutused. Samuti füüsiline trenn. Pean saama korralikult puhata ja ennast välja magada. Alko toimib minu puhul kehvasti.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Juun 2026 09:50 Psüühiliste hädade vasu aitab tablett, ei pea muresid pudelisse uputama.
Parem pudel kui tablett.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2026 12:46
Tolmukübe kirjutas: 22 Juun 2026 09:50 Psüühiliste hädade vasu aitab tablett, ei pea muresid pudelisse uputama.
Parem pudel kui tablett.
Vastupidi ikka.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 12:54
Parem pudel kui tablett.
Vastupidi ikka.
Ei ole. Tablettide otsas istud aastaid. Alkoholiga jood siis, kui tahad end maha laadida. Iga kell enne sotsialiseerun koos alkoga kui olen mingi depressiivne ja üksik tablettide otsas.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 15:56
Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 12:54

Parem pudel kui tablett.
Vastupidi ikka.
Ei ole. Tablettide otsas istud aastaid. Alkoholiga jood siis, kui tahad end maha laadida. Iga kell enne sotsialiseerun koos alkoga kui olen mingi depressiivne ja üksik tablettide otsas.
Need alkoholiga sotsialiseeriujad ei suuda sageli piiri pidada ja istuvad seal alkoholi otsas aastakümneid mitte aastaid. Tabletiravi midagi ravib ka, aga alkohol lõhub aju. Tulemus on hullem, kui enne oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 15:59
Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 12:54 Vastupidi ikka.
Need alkoholiga sotsialiseeriujad ei suuda sageli piiri pidada ja istuvad seal alkoholi otsas aastakümneid mitte aastaid. Tabletiravi midagi ravib ka, aga alkohol lõhub aju. Tulemus on hullem, kui enne oli.
Kord nädalas alkoholi tarbida pole miskit hullu. Tablett ravib haigusi, alkoholi ja sotsialiseerumisega elad lõbusat elu ja mingit stressi polegi.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2026 16:02

Kord nädalas alkoholi tarbida pole miskit hullu. Tablett ravib haigusi, alkoholi ja sotsialiseerumisega elad lõbusat elu ja mingit stressi polegi.
Kui kord nädalas on vaja sotsialiseerumiseks alkot juua, siis viitab see juba probleemile.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 16:06

Kui kord nädalas on vaja sotsialiseerumiseks alkot juua, siis viitab see juba probleemile.
Ei viita ta midagi. Vaja pole ka mitte, kui mingit istumist või vestlust ei tee, siis ei joo ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 16:02

Pole ühtki rõõmsameelset alkoholiprobleemiga isikut näinud. Alkohol on depressant. Kõik tinutajad on alustanud rõõmsast väiksest tinutamisest. Hiljem jääb juba korra nädalas väheks või see korra nädalas tähendab seda, et reedel alustad, laupäeval oled täis, pühapäeval üritad taastuda. Mitte kedagi rõõmsaks see ei tee.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 16:09

Pole ühtki rõõmsameelset alkoholiprobleemiga isikut näinud. Alkohol on depressant. Kõik tinutajad on alustanud rõõmsast väiksest tinutamisest. Hiljem jääb juba korra nädalas väheks või see korra nädalas tähendab seda, et reedel alustad, laupäeval oled täis, pühapäeval üritad taastuda. Mitte kedagi rõõmsaks see ei tee.
Ausalt öeldes ma ei tunne alkoholiprobleemiga isikuid, seega jään vastuse võlgu. Meie oleme saanud kümneid ja kümneid aastaid juua või mitte juua, depressiooni ei tea, et oleks kellelgi olnud, alati on lõbus ja tore.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2026 10:42 Jah, mõistan täielikult, mida räägid. Mina olingi juba peaaegu alkohoolik samal põhjusel. See "hea" mõju on kahjuks ajutine, ühel hetkel saabub ka alkoholi tarbimisel see hämaram pool. Kinnitan, et ka ilma alkoholita on siiski sama hingeseisundi leidmine võimalik, kuigi see on palju vaevalisem, samas jätkusuutlikum, kui selle korra kätte saanud oled. Kõik, mida alkoholi sinuga "ise" teeb, tuleb ilma alkoholita endal saavutada, mis on väga suur töö. Kuid vähemalt ei sula selle töö tulemus igal hommikul ära nagu lumememm.
Mina olingi alkohoolik. Kõik algas samamoodi, et alkohol tekitas hea, rahuliku tunde, võttis ärevuse maha. Lõpuks ei läinud ühtegi kainet päeva mööda, hommikuti oli halb ja tõotasin, et täna enam ei joo, aga peale tööd võtsin ikkagi poest veinipudeli näppu. Võõrutus oli nii raske, et ma tean, et teist korda ma sellega enam hakkama ei saaks, seetõttu ei julgegi enam alkoholi juua. Nüüd juba 7 aastat. Aga ärevus, kurvameelsus ja tuhat mõtet peas on muidugi tagasi.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2026 16:09
Ei viita ta midagi. Vaja pole ka mitte, kui mingit istumist või vestlust ei tee, siis ei joo ka.
Sa ei tea alkoholist eriti midagi, nagu näha. See on lühike etapp, kus alkoholi tarbimisel ainult plussid on. Maksimum paar aastat, enamasti lühem. Edasi oled samamoodi konksu otsas ja hulleminigi, kui tablettide puhul. Sinu jutt peaks paika, kui maailmas ei eksisteeriks alkoholisõltuvust, paraku on see olemas ning tekib just sellistel inimestel, kellest me siin räägime, kiiresti. Sellest sõltuvusest vabanemine on omaette protsess ja probleem, mis pole jõukohane kõigile.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2026 16:26
Guest kirjutas: 22 Juun 2026 10:42 Jah, mõistan täielikult, mida räägid. Mina olingi juba peaaegu alkohoolik samal põhjusel. See "hea" mõju on kahjuks ajutine, ühel hetkel saabub ka alkoholi tarbimisel see hämaram pool. Kinnitan, et ka ilma alkoholita on siiski sama hingeseisundi leidmine võimalik, kuigi see on palju vaevalisem, samas jätkusuutlikum, kui selle korra kätte saanud oled. Kõik, mida alkoholi sinuga "ise" teeb, tuleb ilma alkoholita endal saavutada, mis on väga suur töö. Kuid vähemalt ei sula selle töö tulemus igal hommikul ära nagu lumememm.
Mina olingi alkohoolik. Kõik algas samamoodi, et alkohol tekitas hea, rahuliku tunde, võttis ärevuse maha. Lõpuks ei läinud ühtegi kainet päeva mööda, hommikuti oli halb ja tõotasin, et täna enam ei joo, aga peale tööd võtsin ikkagi poest veinipudeli näppu. Võõrutus oli nii raske, et ma tean, et teist korda ma sellega enam hakkama ei saaks, seetõttu ei julgegi enam alkoholi juua. Nüüd juba 7 aastat. Aga ärevus, kurvameelsus ja tuhat mõtet peas on muidugi tagasi.
Täpselt nii. Mina samasugune, kuid praegu, peale eelmisel aastal läbitud psühholoogi sessiooni ning suhteliselt edukat ja rahulikku aastat, olen leidnud mingi hingerahu ja saan öelda, et on võimalik ka ilma alkoholita jõuda vaimsesse stabiilsusesse. Eks ta keeruline on ja sõltub sama palju juhusest kui enda tahtmisest ja tegutsemisest.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2026 16:12
Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 16:09
Ausalt öeldes ma ei tunne alkoholiprobleemiga isikuid, seega jään vastuse võlgu. Meie oleme saanud kümneid ja kümneid aastaid juua või mitte juua, depressiooni ei tea, et oleks kellelgi olnud, alati on lõbus ja tore.
Sa ju räägid alkoholitarbimisest lõbutsemise eesmärgil. Siin teemas oli juttu ängi ja ärevuse tõrjumisest alkoholiga. Siin on kaks täiesti erinevat protsessi ja loogiline, et lõbutsedes ei pruugi tekkida sellist sõltuvust, sest siis oled sa vaimselt korras ja alkohol on lihtsalt lisand, kuid ärevuse ja ängi puhul saavutad sa vaimse normaalsuse alles alkoholi tarbides, seega on vajadus selle järele palju tugevam.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 16:37
Guest kirjutas: 22 Juun 2026 16:09
Sa ei tea alkoholist eriti midagi, nagu näha. See on lühike etapp, kus alkoholi tarbimisel ainult plussid on. Maksimum paar aastat, enamasti lühem. Edasi oled samamoodi konksu otsas ja hulleminigi, kui tablettide puhul. Sinu jutt peaks paika, kui maailmas ei eksisteeriks alkoholisõltuvust, paraku on see olemas ning tekib just sellistel inimestel, kellest me siin räägime, kiiresti. Sellest sõltuvusest vabanemine on omaette protsess ja probleem, mis pole jõukohane kõigile.
Ei tea teie probleeme, nagu ütlesin, me 20-30 aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 16:26
Idioot oled?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist