Tore. Tavaline inimene, tänan.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 16:26Mina olingi alkohoolik. Kõik algas samamoodi, et alkohol tekitas hea, rahuliku tunde, võttis ärevuse maha. Lõpuks ei läinud ühtegi kainet päeva mööda, hommikuti oli halb ja tõotasin, et täna enam ei joo, aga peale tööd võtsin ikkagi poest veinipudeli näppu. Võõrutus oli nii raske, et ma tean, et teist korda ma sellega enam hakkama ei saaks, seetõttu ei julgegi enam alkoholi juua. Nüüd juba 7 aastat. Aga ärevus, kurvameelsus ja tuhat mõtet peas on muidugi tagasi.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 10:42 Jah, mõistan täielikult, mida räägid. Mina olingi juba peaaegu alkohoolik samal põhjusel. See "hea" mõju on kahjuks ajutine, ühel hetkel saabub ka alkoholi tarbimisel see hämaram pool. Kinnitan, et ka ilma alkoholita on siiski sama hingeseisundi leidmine võimalik, kuigi see on palju vaevalisem, samas jätkusuutlikum, kui selle korra kätte saanud oled. Kõik, mida alkoholi sinuga "ise" teeb, tuleb ilma alkoholita endal saavutada, mis on väga suur töö. Kuid vähemalt ei sula selle töö tulemus igal hommikul ära nagu lumememm.
Hakka või jooma
-
Külaline
Tore. Tavaline inimene, tänan.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 16:26Mina olingi alkohoolik. Kõik algas samamoodi, et alkohol tekitas hea, rahuliku tunde, võttis ärevuse maha. Lõpuks ei läinud ühtegi kainet päeva mööda, hommikuti oli halb ja tõotasin, et täna enam ei joo, aga peale tööd võtsin ikkagi poest veinipudeli näppu. Võõrutus oli nii raske, et ma tean, et teist korda ma sellega enam hakkama ei saaks, seetõttu ei julgegi enam alkoholi juua. Nüüd juba 7 aastat. Aga ärevus, kurvameelsus ja tuhat mõtet peas on muidugi tagasi.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 10:42 Jah, mõistan täielikult, mida räägid. Mina olingi juba peaaegu alkohoolik samal põhjusel. See "hea" mõju on kahjuks ajutine, ühel hetkel saabub ka alkoholi tarbimisel see hämaram pool. Kinnitan, et ka ilma alkoholita on siiski sama hingeseisundi leidmine võimalik, kuigi see on palju vaevalisem, samas jätkusuutlikum, kui selle korra kätte saanud oled. Kõik, mida alkoholi sinuga "ise" teeb, tuleb ilma alkoholita endal saavutada, mis on väga suur töö. Kuid vähemalt ei sula selle töö tulemus igal hommikul ära nagu lumememm.
-
Külaline
Küsimus teile, kes te kas joote või olete igapäevaselt alkoholi joonud: kas teil organism ei ütle piisavalt valjusti, et see on vastunäidustatud? Ma ise joon ka alkoholi, mõnikord isegi paar korda nädalas, aga palju rohkem lihtsalt ei taha, sest järgmisel päeval ütleb mu maks, mida ta sellest arvab ning samuti on (enamasti) igasugune isu läinud veel kohe järgmisel päeval otsa tarbida.
-
Külaline
Mu maks ei ütle mulle mitte midagi. Aga pole kunagi aru saanud inimestest, kes hommikul pead parandavad alkoholiga. Ainult klaasidest jääkide ära valamine on juba vastik - see lõhn on järgmisel hommikul nii ebameeldiv.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 23:31 Küsimus teile, kes te kas joote või olete igapäevaselt alkoholi joonud: kas teil organism ei ütle piisavalt valjusti, et see on vastunäidustatud? Ma ise joon ka alkoholi, mõnikord isegi paar korda nädalas, aga palju rohkem lihtsalt ei taha, sest järgmisel päeval ütleb mu maks, mida ta sellest arvab ning samuti on (enamasti) igasugune isu läinud veel kohe järgmisel päeval otsa tarbida.
-
Külaline
Maks ei ütle mulle küll midagi, kahtlen, et sullegi ütleb, sest maks ei tunne valu ega muid tundeid. Miski muu valutab sul.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 23:31 Küsimus teile, kes te kas joote või olete igapäevaselt alkoholi joonud: kas teil organism ei ütle piisavalt valjusti, et see on vastunäidustatud? Ma ise joon ka alkoholi, mõnikord isegi paar korda nädalas, aga palju rohkem lihtsalt ei taha, sest järgmisel päeval ütleb mu maks, mida ta sellest arvab ning samuti on (enamasti) igasugune isu läinud veel kohe järgmisel päeval otsa tarbida.
Pidevalt (siin on jutt iga päev) tarbimisel tekib mõneks ajaks tolerants ja lähed rahulikult peale pudelt veini või poolt pudelit brändit tööle. Hommikul on veidi uimane olla, aga õhtul ostad ja tarbid jälle.
-
Külaline
Midagi maks või miski ikka ütleb. Üldiselt "ütleb" ta igasugu asju. Nt tahab magusat või soolast. Või ei taha liiga magusat.
Nii ka minus miski on järgmisel päeval peale alkoholi, alkoholi vastane. Ma ei saa ka aru, kui järgmine päev on halb olla, siis öeldakse et võta peale. Need on juba alkohoolikud kes nii ütlevad või suudavad?
Ja samas mõnel maal on alko nagu kultuuri osa. Iga päev? võetakse söögi kõrvale veini. Kas tõesti iga päev? See peab ju ikka pähe ka hakkama. Või neile enam ei hakka?
Nii ka minus miski on järgmisel päeval peale alkoholi, alkoholi vastane. Ma ei saa ka aru, kui järgmine päev on halb olla, siis öeldakse et võta peale. Need on juba alkohoolikud kes nii ütlevad või suudavad?
Ja samas mõnel maal on alko nagu kultuuri osa. Iga päev? võetakse söögi kõrvale veini. Kas tõesti iga päev? See peab ju ikka pähe ka hakkama. Või neile enam ei hakka?
-
Külaline
Tavaliselt on minu peas rahu. Mõtted kihutavad ainult siis, kui on käsil midagi suuremat, mõni projekt hakkab kulmineeruma vmt. Siis õhtul on peas täielik virvarr. Aga need on erandid, mida ehk kord kvartalis tuleb ette, kui niigi sageli. Siis teen ehk ühe suure gin tooniku rohke jääga. Aga üldiselt ma alkoholi ei tarbi ja mingit isu ega vajadust selle järele ei tunne. Vana-aastaõhtul võtan ühe klaasi šampanjat.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 08:00 Kas teie peas on igapäevaselt rahu või kihutab teil ka mõtted nagu mul.
-
Külaline
Nagu tellitud, postimehe tervise osas lugu, miks tekib peale joomist pohmakaärevus.
Lugesin loo läbi saada selgust oma seisundisse. imelikul kombel ei teki mul mingit ärevust, mõttehägu, kassiahastust. Hoopis rahu tekib. Mõtteselgus.
Lugesin loo läbi saada selgust oma seisundisse. imelikul kombel ei teki mul mingit ärevust, mõttehägu, kassiahastust. Hoopis rahu tekib. Mõtteselgus.
-
Külaline
Äkki sul pole lihtsalt pohmakat. Pohmakaga kaasneb suht alati ahastus.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2026 08:56 Nagu tellitud, postimehe tervise osas lugu, miks tekib peale joomist pohmakaärevus.
-
Külaline
Ma arvan, et inimesed on erineva vastuvõtlikkusega. Mõnel tekib sõltuvus, mõnel mitte. Mõnel tekib see kiiremini, mõnel aeglasemalt, mõnel mitte kunagi ehkki ka mõnikord tarbib.
Mina tarbin veini aegajalt. Ja niimoodi aastakümneid. Ei ole tarvitamise sagedus sagenenud ega kogused suurenenud. Keegi siin rääkis, et paari-kolme aastaga suureneb sagedus ja kogus. Minul mitte. Tänaseks olen tükk vana inimest juba. Lapsi saada ei kavatse. Olemasolevad on juba ammu täiskasvanud. Kuniks mu alkoholi tarvitamises midagi negatiivsema poole peale ei muutu, seni ma probleemi ei näe. Käin tööl, kõik kohustused on täidetud, kellelegi liiga ei tee, kedagi ei sega. Kui tahan joon nädalavahetusel lõõgastuseks veini. Ennast alkohoolikuks ei pea.
Mina tarbin veini aegajalt. Ja niimoodi aastakümneid. Ei ole tarvitamise sagedus sagenenud ega kogused suurenenud. Keegi siin rääkis, et paari-kolme aastaga suureneb sagedus ja kogus. Minul mitte. Tänaseks olen tükk vana inimest juba. Lapsi saada ei kavatse. Olemasolevad on juba ammu täiskasvanud. Kuniks mu alkoholi tarvitamises midagi negatiivsema poole peale ei muutu, seni ma probleemi ei näe. Käin tööl, kõik kohustused on täidetud, kellelegi liiga ei tee, kedagi ei sega. Kui tahan joon nädalavahetusel lõõgastuseks veini. Ennast alkohoolikuks ei pea.
-
Külaline
Korra nädalas on nii tavaline tarbimine, et sellega vast mingid kogused ei suurene.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2026 21:53 Ma arvan, et inimesed on erineva vastuvõtlikkusega. Mõnel tekib sõltuvus, mõnel mitte. Mõnel tekib see kiiremini, mõnel aeglasemalt, mõnel mitte kunagi ehkki ka mõnikord tarbib.
-
Külaline
Mida mõeldakse ahastuse all?Guest kirjutas: ↑25 Juun 2026 11:45Äkki sul pole lihtsalt pohmakat. Pohmakaga kaasneb suht alati ahastus.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2026 08:56 Nagu tellitud, postimehe tervise osas lugu, miks tekib peale joomist pohmakaärevus.
-
Külaline
Kassiahastus. Ilmselt tähendab see seda, et inimene on joonud ja mingit jama kokku keeranud. Hommikul tuleb kõik see meelde ja siis on tal kohutavalt häbi teiste ees. Ja see tekitab ahastust.Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 05:38Mida mõeldakse ahastuse all?Guest kirjutas: ↑25 Juun 2026 11:45Äkki sul pole lihtsalt pohmakat. Pohmakaga kaasneb suht alati ahastus.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2026 08:56 Nagu tellitud, postimehe tervise osas lugu, miks tekib peale joomist pohmakaärevus.
-
Külaline
Füüsiliselt on ju ka paha olla. Pea lõhub, süda on paha ja lausa peksleb rinnus, sest nii paha on.Külaline kirjutas: ↑26 Juun 2026 08:19Kassiahastus. Ilmselt tähendab see seda, et inimene on joonud ja mingit jama kokku keeranud. Hommikul tuleb kõik see meelde ja siis on tal kohutavalt häbi teiste ees. Ja see tekitab ahastust.
Kõik see kokku ongi ahastus.
Mul õnneks selliseid pohmakaid elus väga väga vähe olnud.
-
Külaline
Kuj on ath, siis olevat nii et alko vaigistab mõtted.ja et seda tunnet säilitada, võtavad nad juurde ja juurde.
Aga mis vahe on siis ath ja neil teistel, kel pole ath. Kui on pidu võetakse juurde. Ühed tahavad mõtteid vaigistada. Teised purju jääda. Mis vahe neil on
Aga mis vahe on siis ath ja neil teistel, kel pole ath. Kui on pidu võetakse juurde. Ühed tahavad mõtteid vaigistada. Teised purju jääda. Mis vahe neil on
-
Külaline
Ath on alati ath.
Alkoholitarvitaja ei ole joodik, kui ta pole kuritarvitaja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline