Kust krt selliseid nimesid võetakse

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Juun 2026 09:15
Guest kirjutas: 18 Juun 2026 15:40 Kõik meie vähegi kuulsad käbid kelgivad oma laste koolilõpetamistega, sellel on vähemalt ilus nimi https://www.ohtuleht.ee/melu/1160493/fo ... amest-uhke
Gümnaasiumi lõpetamine on ilus ja tore, aga mida seal kelkida ja uhke olla.Tavaline asi.
Mingi kõva ala omandada kõrgkoolis - selle üle võiks uhke olla.
Asi pole kelkimises, vaid pilte pannakse sellepärast üles, et see on ikkagi oluline verstapost inimese elus. Minu poeg lõpetas alles põhikooli, aga ikka olen uhke tema üle, et ta tegi eksamid hästi, sai heasse gümnaasiumisse, nägi aktusel kena ja šikk välja, mängis klaverit. Väga tänulik olen, et mul selline poeg välja kukkus. Sest ise töötan koolis ja lapsi on igasuguseid. Mõnda veetakse juba esimesest klassist suvetöödega kuidagi edasi, osadel on käitumisraskused ja sõltuvushaigused. Alati mõtlen, et küll mul on vedanud, et ma lähen lapse klaverikontserdile, mitte politseisse tema pärast, nagu on mõne teise vanema argipäev. Nii et ära pisenda siin sinu jaoks tavalisi, aga iga pere jaoks väga olulisi sündmusi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2026 09:48
Guest kirjutas: 18 Juun 2026 15:40 Kõik meie vähegi kuulsad käbid kelgivad oma laste koolilõpetamistega, sellel on vähemalt ilus nimi https://www.ohtuleht.ee/melu/1160493/fo ... amest-uhke
Gümnaasiumi lõpetamine on ilus ja tore, aga mida seal kelkida ja uhke olla.Tavaline asi.
Asi pole kelkimises, vaid pilte pannakse sellepärast üles, et see on ikkagi oluline verstapost inimese elus. Minu poeg lõpetas alles põhikooli, aga ikka olen uhke tema üle, et ta tegi eksamid hästi, sai heasse gümnaasiumisse, nägi aktusel kena ja šikk välja, mängis klaverit. Väga tänulik olen, et mul selline poeg välja kukkus. Sest ise töötan koolis ja lapsi on igasuguseid. Mõnda veetakse juba esimesest klassist suvetöödega kuidagi edasi, osadel on käitumisraskused ja sõltuvushaigused. Alati mõtlen, et küll mul on vedanud, et ma lähen lapse klaverikontserdile, mitte politseisse tema pärast, nagu on mõne teise vanema argipäev. Nii et ära pisenda siin sinu jaoks tavalisi, aga iga pere jaoks väga olulisi sündmusi.
Kas sa siis ei tea, et siin ei ole lubatud lapse üle uhkust tunda enne, kui ta täiskasvanuna midagi saavutab ja emarolli ka ei tohi tähtsustada, sest mis see tühi ikka ära ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2026 05:02
Guest kirjutas: 15 Juun 2026 08:27 kui mu laps saab lapse ja paneb talle sellise nime. Mida ma ütleks? Kas üldse võiks midagi öelda
Juba enne seda kui su laps lapse saab, saad sa talle võimaldada piisavalt haridust, et ta sellist nime oma lapsele panna ei soovi. Loe õhtuti talle ette, vii raamatukokku, käi nukuteatris...
Ja siis see laps paneb oma maimukesele nimeks Pippi-Lotta, Tjorven või Olle, sest raamatutes olid lapsed selliste nimedega. Nii on see ka tänapäeval ja LaKendra pole mingi tohutult eriline nimi, et selle ümber lokku lüüa.
Külaline

Olle on ju väga ok nimi. Mõni võiks preili Soku järgi oma tütrele Hildur nimeks panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2026 21:47 Olle on ju väga ok nimi. Mõni võiks preili Soku järgi oma tütrele Hildur nimeks panna.
Ongi väga ok, mida ma tegelikult oma kommentaariga ka silmas pidasin. Eilsed "imelikud" nimed on täna täiesti aktsepteeritud ja omaks võetud. Kendra või LaKendra- vahet pole, kui inimene ise end oma nimega hästi tunneb.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2026 21:47 Olle on ju väga ok nimi. Mõni võiks preili Soku järgi oma tütrele Hildur nimeks panna.
Olle in ju samuti mujalt laenatud, mitte algupärane eesti nimi. Kõik need Olled, Kalled, Rasmused ja Pipid hakkasid eestis levima seoses Lindgreni raamatute tulekuga.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2026 10:11
Guest kirjutas: 20 Juun 2026 09:48

Kas sa siis ei tea, et siin ei ole lubatud lapse üle uhkust tunda enne, kui ta täiskasvanuna midagi saavutab ja emarolli ka ei tohi tähtsustada, sest mis see tühi ikka ära ei ole.

Tegelikult pole tõesti gümnaasiumi lõpetamine mingi eriline saavutus. Vähemalt 80% lastest omandab keskkhariduse. Kõige probleemsemad lapsed torkavad lihtsalt silma ja tundub, et neid on palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2026 21:55
Ongi väga ok, mida ma tegelikult oma kommentaariga ka silmas pidasin. Eilsed "imelikud" nimed on täna täiesti aktsepteeritud ja omaks võetud. Kendra või LaKendra- vahet pole, kui inimene ise end oma nimega hästi tunneb.
Ise valis nime või?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juun 2026 17:16
Ise valis nime või?
Kendra on järjekordne moodne laenunimi. Need, kes teavad, mida tähendab kindrakont, ilmselt oma lapsele sellist nime ei tahaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 18:26
Ise valis nime või?
Kendra on järjekordne moodne laenunimi. Need, kes teavad, mida tähendab kindrakont, ilmselt oma lapsele sellist nime ei tahaks.
Tahaks ikka, ilus nimi, tean isegi üht neidu. Sinu reieluu-teema pole sinnapoolegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 18:26
Ise valis nime või?
Ah kuule nii võibki iga nime pärast mõtlema jääda. Jätame siis lapsed nimetuks?

Minu enda nimi tähendab hollandi keeles perset🍑
Mu tütre nimi Olivia ja me kutseme teda täitsa vabalt oliiviks 🫒
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 18:26Kendra on järjekordne moodne laenunimi. Need, kes teavad, mida tähendab kindrakont, ilmselt oma lapsele sellist nime ei tahaks.
Miks see kondike sulle eriti rõve tundub?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juun 2026 21:06
Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 18:26Kendra on järjekordne moodne laenunimi. Need, kes teavad, mida tähendab kindrakont, ilmselt oma lapsele sellist nime ei tahaks.
Miks see kondike sulle eriti rõve tundub?
Tekitab assotsiatsiooni reieluuga. Ei ole rõve, lihtsalt minu kõrvus inetu nimi.
Külaline

Kendra OÜ, imestasin kui seda inimese nimena kuulsin.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 22:07 Kendra OÜ, imestasin kui seda inimese nimena kuulsin.
Ja kuidas siis meie oma Kene Varnik, kui tuntud spetsialist, hullem on?
Kene? Veider nimi samamoodi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 23:45
Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 22:07 Kendra OÜ, imestasin kui seda inimese nimena kuulsin.
Ja kuidas siis meie oma Kene Varnik, kui tuntud spetsialist, hullem on?
Keegi polegi väitnud, et hullem. Väga ilus nimi on, nagu ka Kendra.
Külaline

Kelgivad ja kelgivad. Ainult õnnetu inimene saab niiviisi rääkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 08:48Kelgivad ja kelgivad. Ainult õnnetu inimene saab niiviisi rääkida.
Ma pole küll sugugi õnnetu, kõik minu 3 last on normaalse kõrgharidusega. Mida on gümna lõpetamisel uhke olla, see on nii tavaline asi.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 08:48
Kelgivad ja kelgivad. Ainult õnnetu inimene saab niiviisi rääkida.
Pole mõtet kuulatagi selliseid. Loomulikult tuleb uhkust ja rõõmu tunda igas etapis ning neid tähistada. Elus on niigi palju raskusi ja negatiivsust. Oma valik, kes soovib elada tuimalt kuskil tulevikus, millal äkki midagi juhtub, mis lõpuks tema emotsioone väärib, selle asemel et olevikus elada ja rõõmu tunda. Ma usun, et kui see inimene teoreetiliselt peaks oma lapse kaotama, siis ei jõuaks ta ära kahetseda neid hetki, mida ta mööda lasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 09:41
Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 08:48Kelgivad ja kelgivad. Ainult õnnetu inimene saab niiviisi rääkida.
Ma pole küll sugugi õnnetu, kõik minu 3 last on normaalse kõrgharidusega. Mida on gümna lõpetamisel uhke olla, see on nii tavaline asi.
Kas sina siis oma sotsiaalmeediasse midagi ei postita? Paistab et mitte, see oleks ju taas kelkimine, kas pole :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline