Tomati lehtede eemaldamine
-
Külaline
Tomati lehtede eemaldamine
Loen erinevatest tomati kasvatamise nõuandenurkadest, et tomati lehti hakatakse eemaldama siis, kui esimesed viljad hakkavad värvuma. Minul on aga tomatid kõik veel rohelised ja üldsegi mitte veel värvi muutmas. Aga kasvuhoone on nagu džungel. Enam ei mahu liikumagi. Kas peaks ikka veel ootama? Tavaliselt saan esimese punase tomati alles juuli teises pooles.
Millal teie hakkate lehti eemaldama?
Millal teie hakkate lehti eemaldama?
-
Külaline
Õitsemise ajal juba võetakse lehti(alumisi) maha minu teada.
-
Külaline
Loe punkt nr 2.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2026 23:53 Õitsemise ajal juba võetakse lehti(alumisi) maha minu teada.
https://kodu.postimees.ee/4160445/milli ... urda-tuleb
-
Külaline
Teadma peaks reeglit, et tomatikobarat toidavad need lehed, mille vahel kobar paikneb ehk üks leht kobarast kõrgemal ja üks leht, mis jääb kobarast madalamale,” rõhutas Käär.
„Tihedama taimede asetuse korral võib lehti eemaldada ka taime keskelt. Kobara ümbrusest soovitan lehti võtta alles siis, kui esimene vili hakkab värvuma või on saavutanud sordiomase suuruse.”
„Tihedama taimede asetuse korral võib lehti eemaldada ka taime keskelt. Kobara ümbrusest soovitan lehti võtta alles siis, kui esimene vili hakkab värvuma või on saavutanud sordiomase suuruse.”
-
Külaline
Lehti võetakse kõige alumisi ära, kui kobarad küljes juba, aga miks dzungel, kas kasusid siis ei lõika või on iiga tihedasti istutatud?
-
Külaline
Kasvud eemaldan mitu korda nädalas. Liiga tiheldalt ei ole istutatud. Taimed olen lasknud kasvada 1-2-harulisena, mitte rohkem - aga taimemass on lihtsalt nii võimas...Guest kirjutas: ↑25 Juun 2026 21:22 Lehti võetakse kõige alumisi ära, kui kobarad küljes juba, aga miks dzungel, kas kasusid siis ei lõika või on iiga tihedasti istutatud?
Seda tean, et võetakse alumisi lehti ära. Aga see ei olnud küsimus. Erinevate õpetuste järgi algab lehtede eemaldamine alles siis, kui viljad hakkavad värvuma. Minul on aga veel puhta rohelised. Peaksin veel ligi kuu aega ootama. Aga ma ei tea, mis selleks ajaks mul kasvuhoones toimub.
-
Külaline
Alumisi lehti võid kohe eemaldada, aga mitte korraga ja palju, vaid paari lehe kaupa nädalas.
Kobarate vahelisi lehti eemalda alles siis (ja ettevaatlikult) kui viljad värvuma hakkavad.
Kobarate vahelisi lehti eemalda alles siis (ja ettevaatlikult) kui viljad värvuma hakkavad.
-
Külaline
Pane link, kus nii on öeldud!Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 11:30 Alumisi lehti võid kohe eemaldada, aga mitte korraga ja palju, vaid paari lehe kaupa nädalas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist