Solkmed maasikatega

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Solkmed maasikatega

Postitus Postitas Külaline »

Lugesin et Eesti maasikatel on leitud solkmemune.
Võttis ära maasikaisu.
Kust need solkmemunad maasikakasvatuses maasikatele saavad?
Külaline

Sita seest. Väetis.
Külaline

Juttu oli paelussi munadest, mitte solkmetest. Satuvad sinna loodusest, loomadelt.
Külaline

Marjade pesemisest pole kuulnud? Elementaarne teadmine minu jaoks. Looduses liigub kõike, samuti põllumajanduses, see on normaalne. Ja normaalne on ka kõike pesta, mida suhu pistad, isegi oma õuelt võttes.
Muidugi on võimalus mingit jama sisse süüa kaduvväike, aga olemas.
Külaline

Selle artikli peale ei suuda enam maasikaid süüa, ju olen neid usse täis ka-oma aia pesemata maasikaid sageli söönud.
Külaline

Ma ei mõista teie hirme, lähen koduõuelt maasikaid sööma. Alati ja igal pool on võimalus parasiite saada, sellele ei pea ometi kogu aeg mõtlema. Kui võimalik, tuleb marju pesta, kui ei saa, siis sööd niisama ja kui peaks tulema parasiit, siis võtad ravimit ja kogu moos.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 12:28 Ma ei mõista teie hirme, lähen koduõuelt maasikaid sööma. Alati ja igal pool on võimalus parasiite saada, sellele ei pea ometi kogu aeg mõtlema. Kui võimalik, tuleb marju pesta, kui ei saa, siis sööd niisama ja kui peaks tulema parasiit, siis võtad ravimit ja kogu moos.
Paelussist ei saa mingite käsimüügiravimitega lahti.
Külaline

Maasikatest on kõige rohkem leitud taimekaitsemürke, kui väliskirjandust lugeda. Mul sugulane oli kord Soomes maasikakasvanduses tööl. Seal muidugi pidevalt hooajatöölised erinevatest maadest. Anti nn mürgikanistrid kätte ja räägiti lühike õpetus. Reaalselt ei mõõtnud keegi neid õigeid vahekordi, segati kokku, nagu jumal juhatas. Mürgitati tihti ja põhjalikult. Maasikal on ülepea kahjureid piisavalt, seega ei usu, et mujal teisiti on.
Igal juhul meie poemaasikat ei osta, kasvatan ise ja teen toorhoidiseid külmiku täis. Kui kevadeks otsa saavad, ostan ökomaasikamoosi.
Alternatiivina otsiks väiksema maasikatalu ja ostaks otse sealt. Ja laseks alati kuuma vee alt läbi.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 13:43
Guest kirjutas: 25 Juun 2026 12:28 Ma ei mõista teie hirme, lähen koduõuelt maasikaid sööma. Alati ja igal pool on võimalus parasiite saada, sellele ei pea ometi kogu aeg mõtlema. Kui võimalik, tuleb marju pesta, kui ei saa, siis sööd niisama ja kui peaks tulema parasiit, siis võtad ravimit ja kogu moos.
Kus ma rääkisin käsimüügiravimistest? :o
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 16:35
[/quote]
No siis ei ole ju nii lihtne, et "kogu moos"?!
Pead minema perearstile, viima proovid, saad mingi AD retsepti, millel võivad olla kõrvalmõjud... Parem jätta maasikad söömata, siis on "kogu moos".
Külaline

ega ainult maasikad paelusse levita.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 16:57
Pead minema perearstile, viima proovid, saad mingi AD retsepti, millel võivad olla kõrvalmõjud... Parem jätta maasikad söömata, siis on "kogu moos".
[/quote]

AD? Ab ka ei aita.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 10:40 Marjade pesemisest pole kuulnud? Elementaarne teadmine minu jaoks. Looduses liigub kõike, samuti põllumajanduses, see on normaalne. Ja normaalne on ka kõike pesta, mida suhu pistad, isegi oma õuelt võttes.
Muidugi on võimalus mingit jama sisse süüa kaduvväike, aga olemas.
Mul päris mitu tuttavat irvitavad, kui kuulevad, et ma oma koduaia peenralt korjatud maasikaid pesen. Täpselt sama napakas tegevus on nende arvates mandariinide-apelsinide ja banaanide pesemine.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 16:57
[/quote]AD?
No jumala eest, ära siis söö maasikaid, mul on täiesti savi. Mina söön edasi.
Külaline

Pole see asi nii hull midagi. Parasiitidega nakatuvad nõrga immuunsusega inimesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 17:27ega ainult maasikad paelusse levita.
Just, metsas ei tohi ühtki mustikat suhu pista. Vaarikat vast võib.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 18:46
Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 16:57
[/quote]

AD? Ab ka ei aita.
[/quote]Teda võib AD küll aidata - terviseärevuse vastu.
Külaline

päriselt või :D? kas kõik sellised "hirmsad" hapukurgihooaja kirjutised panevad su millestki loobuma? õue ikka julged veel minna? tead, hiljuti kukkusid ühele põllule drooni tükid :d :D :D
Külaline

See näitab ainutl seda, et Eestis on ikka veel elusloodust ka alles ja paljudele maasikapõldudele eksivad loomad ära. Olen Hispaania maasikaistandusi käinud vaatamas, mingeid loomi sinna eksida ei saa, kõik on piiratud ja streriilne. Ainult mürke ja väetisi kasutatakse hirmsat moodi.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Juun 2026 13:07 See näitab ainutl seda, et Eestis on ikka veel elusloodust ka alles ja paljudele maasikapõldudele eksivad loomad ära. Olen Hispaania maasikaistandusi käinud vaatamas, mingeid loomi sinna eksida ei saa, kõik on piiratud ja streriilne. Ainult mürke ja väetisi kasutatakse hirmsat moodi.
See on tore jah, aga vaevalt sa seda elusloodust omale kõhtu tahad. Ja paelussi ei ole üldse mitte naljaasi nagu mõni siis oma smailisid täis pikitud tekstiga arvab
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist