Kellest võiks saada Eesti president?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 19:52
Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 18:42Juhina on nii Thatcher kui ka sinu vihatud Eesti naisjuhid Kaja Kallas ning Kersti Kaljulaid väga tugevad juhid.
Kallast ma sellesse punti küll ei paneks, sest presidendiks ta kohe kindlasti EI sobiks. Teda tahetakse juba praegusest ametipostilt lahti raputada. Loodetavasti ei maandu ta sealt Eesti prseidendiks.
Rääkisin juhtidest. Jah, Eesti presidendiks ta kindlasti ei sobiks, aga mitte juhiomaduste puudumise (mis tegelikult polegi presidendile vajalikud, pigem on oluline läbirääkimisvõime ja mõtteselgus) tõttu.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 18:42Juhina on nii Thatcher kui ka sinu vihatud Eesti naisjuhid Kaja Kallas ning Kersti Kaljulaid väga tugevad juhid.
Üks KK on meil veel ja mida head neist ükski on teinud?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 20:06
Üks KK on meil veel ja mida head neist ükski on teinud?
Juba see, mis ameteid nad pidanud on ning mitte lühikest aega, räägib nende juhivõimetest.
Kes on kolmas KK, pole õrna aimugi. Kersti Krachti sa ju ometi ei mõtle, või siiski?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 14:46
Guest kirjutas: 25 Juun 2026 14:35 Mulle sümpatiseerib kohati Yana Toom. Ei oska öelda, kas tal presidendile vajalikke omadusi on, aga temas on sirgeselgsus, mis mulle meeldib.
Paneks kohe Putini siis juba
Halb nali. Minu arvates on Toomil just see miski, mida paljudel eesti naispoliitikutel pole. Ta julgeb ausalt välja öelda ja oma sõnade eest ka seista. Võibolla polekski nii paha mõte presidendikohale keegi, kes oskaks idanaabriga tema oma keeles (seda siis igas mõttes) suhelda ja teda niimoodi ohjes hoida.
Külaline

Jüri Luik valitakse.
Poliitiliselt korrektne lojaalsus erakonnale, välisesindajana piisav kogemus, kuid kohaliku rahva poolehoiust ilma jääv poliitik
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 20:19Juba see, mis ameteid nad pidanud on ning mitte lühikest aega, räägib nende juhivõimetest.
Kes on kolmas KK, pole õrna aimugi. Kersti Krachti sa ju ometi ei mõtle, või siiski?
Elementaarne
Pilt
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 20:49
Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 20:19Juba see, mis ameteid nad pidanud on ning mitte lühikest aega, räägib nende juhivõimetest.
Elementaarne
Tõsi, muidugi, üldse ei tulnud pähe.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 20:40 Jüri Luik valitakse.
Poliitiliselt korrektne lojaalsus erakonnale, välisesindajana piisav kogemus, kuid kohaliku rahva poolehoiust ilma jääv poliitik
Minu poolehoid on tal küll. Miks ei peaks olema?
Külaline

Võiks jah, aga Isamaa on ju paha-paha.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 20:27
Guest kirjutas: 25 Juun 2026 14:35 Mulle sümpatiseerib kohati Yana Toom. Ei oska öelda, kas tal presidendile vajalikke omadusi on, aga temas on sirgeselgsus, mis mulle meeldib.
Halb nali. Minu arvates on Toomil just see miski, mida paljudel eesti naispoliitikutel pole. Ta julgeb ausalt välja öelda ja oma sõnade eest ka seista. Võibolla polekski nii paha mõte presidendikohale keegi, kes oskaks idanaabriga tema oma keeles (seda siis igas mõttes) suhelda ja teda niimoodi ohjes hoida.
Toomi kandidatuur on igal juhul välistatud. Ta pole sünnijärgne Eesti kodanik, vaid sai selle aastal 2006 Savisaarelt “eriliste teenete” vms eest. Enne seda oli ta Venemaa kodanik.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 20:27
Kõik siinnimetatud naised julgevad oma arvamuse välja öelda ja oma sõnade eest seista. Seepärast neid ei sallitagi. Nagu ei sallita ka Jürgen Ligit. Yana Toom ei ole küll kindlasti mingi sobiv kandidaat, tuleta meelde tema seisukohta "Aljoša" osas (et venelastele tehti ikka liiga).
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 21:12 Mart Helme on juba olemas. Mida tühja enam teisi vaadata.
EKRE oma lootusetu kandidaadiga on vabatahtlikult loobunud võimalusest läbirääkimistel osaleda ja tulevase presidendi valimist mingis suunas mõjutada. Mõttetu kamp kes oskab ainult alati kõigele vastu olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 21:36 Toomi kandidatuur on igal juhul välistatud. Ta pole sünnijärgne Eesti kodanik, vaid sai selle aastal 2006 Savisaarelt “eriliste teenete” vms eest. Enne seda oli ta Venemaa kodanik.
Kas Ilvesel oli sünnijärgne eesti kodakondsus? Samuti tema Ameerikas sündinud lastel? Tüüp oskas ainult elegantselt nötsu närida ja ameerikat kiita.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 22:48
Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 21:12 Mart Helme on juba olemas. Mida tühja enam teisi vaadata.
EKRE oma lootusetu kandidaadiga on vabatahtlikult loobunud võimalusest läbirääkimistel osaleda ja tulevase presidendi valimist mingis suunas mõjutada. Mõttetu kamp kes oskab ainult alati kõigele vastu olla.
Mart saab presidendiks.
Sina tahaksid mingit mõttetut, kes kõigega nõus on.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2026 23:26 Kas Ilvesel oli sünnijärgne eesti kodakondsus? Samuti tema Ameerikas sündinud lastel? Tüüp oskas ainult elegantselt nötsu närida ja ameerikat kiita.
Eesti kodakondsust ei anta mitte selle järgi, kus sa sünnid, vaid selle järgi, kes on su vanemad. Eesti kodaniku lapsel on sünnijärgne Eesti kodakondsus. Toomas Hendrik Ilvese isa oli 1923. aastal Tallinnas sündinud insener Endel Ilves ja ema oli 1927. aastal Tallinnas sündinud Irene Ilves. Mõlemad põgenesid II maailmasõja ajal Rootsi ja THI sündis Stockholmis. Loomulikult on ka temal sünnijärgne Eesti kodakondsus. Kuna tema vanemad said 1962. aastal ka USA kodanikeks, oli ka THI-l USA kodakondsus kuni 1993. aasta 1. aprillini, mil ta sellest loobus.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 22:00Kõik siinnimetatud naised julgevad oma arvamuse välja öelda ja oma sõnade eest seista. Seepärast neid ei sallitagi.
Ekre ütleb välja nii nagu asjad on, ilma ilustamata.
Mart on järgmine president.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

See keda mina tahaksin näha, ei taha vist ise olla selle koha peal. Ivo Linnat pean silmas. Nagunii on presidendiamet rohkem tseremoniaalne.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Guest kirjutas: 24 Juun 2026 20:47 Seadusest tulenevalt saab Eesti president olla sünnipärane Eesti kodanik, vähemalt 40 aastat vana. Peaministri sõnul võiks ta olla naine ning välispoliitikas väga tugev. Pakkuge oma eelistus koos põhjendusega. Ehk juhtub mõni otsustaja lugema ja saab inspiratsiooni. :)
Kionka. Just praegu kuluks ära president, kes on välispoliitikas pädev (seetõttu on ka Karis välistatud).
Külaline

Kõigepealt pakuksin iseennast
Külaline

Minu esimene valik oleks Varro Vooglaid. Erakondadesse ta ei kuulu, haritud, oskab rääkida, äraostamatu, tunneb põhiseadust. Aga ta ei oleks nõus kahjuks kandideerima.
Igasugused “naispoliitikud” on viimaste aastatega nii masendavad olnud, et mul on tekkinud põhimõte mitte valida naisi ainuüksi nende soo pärast. Anastassia Kovalenko-Kõlvartit kannatab kuulata ja loodetavasti Sandra Laur läheb ka poliitikasse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist