Aia bassein

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Aia bassein

Postitus Postitas Tõutäkk »

Ostsin ka laste jaoks basseini 5m diameetriga ja 1,2m sügavust. Esialgu lasin vett alla meetri kuna poiss abivahenditeta vee peal veel. ei püsi. Sellega seoses on hulk küsimusi:
Mis kloori või abivahendit kasutate, et vesi kasvama ei läheks?
Variante ju palju, kas kasutada klooripreparaate, kasutada kloorigeneraatorit ja/või lisaks ka osoonigeneraatorit?
Ma tellisin omale kanistri hüpokloritit. generaatorite ostu ma esialgu ei plaani.
Filtriks ostsin liivafiltri.
Mis variante keegi kasutab?
Kas ka mingit moodi kütate ka, kui ilmad jahedad? Siis millega, kümblustünni väline ahi, vana keskküttekatel, vanniahi vms?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Paari kuuga ei lähe sul seal midagi kasvama
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 27 Juun 2026 20:49 Paari kuuga ei lähe sul seal midagi kasvama
Eksid. Seisev vesi läheb nädala-paariga roheliseks.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Ei lähe.
Külaline

kui tahad odavalt, siis viska 10kg soola sisse ja see hoiab päris palju elukaid eemale. Kloor sind ei aita.
Külaline

Kui meile bassein tuli, siis müüjad ikka teadsid, mida vaja ja kaasa osta.
Külaline

Läheb küll kasvama. Mul tuttavad kasutavad spets vedeliku ja pumpa. Milliseid täpselt, kahjuks ei tea. Aga ilmselt see vahend on klooripõhine.
Külaline

Kus Pariisis on kuum, praegu üks striimib, Seine mõlemad kaldad on linnas inimesi paksult täis. Noored ja lapsed hüppavad sillalt alla pommi. On alles elu.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2026 22:10 Kus Pariisis on kuum, praegu üks striimib, Seine mõlemad kaldad on linnas inimesi paksult täis. Noored ja lapsed hüppavad sillalt alla pommi. On alles elu.
Ja millist vahendit sa kodusesse basseini oskad soovitada?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2026 23:38
Külaline kirjutas: 27 Juun 2026 22:10 Kus Pariisis on kuum, praegu üks striimib, Seine mõlemad kaldad on linnas inimesi paksult täis. Noored ja lapsed hüppavad sillalt alla pommi. On alles elu.
Ja millist vahendit sa kodusesse basseini oskad soovitada?
Ma oskan googeldada https://kaup24.ee/et/sport-puhkus-matka ... =112633379
Külaline

Meil oli ka suur õuebassein, kui laps väike oli. Igavene nuhtlus, ei saanud ikka piisavalt soojaks, kuna meie ilm on nagu on, ega seda kuumalainet suurt me ei näe. Ok, kandsime toast kuuma vett juurde. Vesi läheb jah kasvama nädalaga, kuigi pole tingimata silmaga näha. Me ka mürke me ei tahtnud, seega vahetasime vett iga nädal, kokkuvõttes oli jantimist oli ikka liiga palju.
Proovida võiksid Bayrol Soft & Easy hapnikuga toodet, saad tellida Leedust, Amazonist. Meil on ka sisebassein ja kasutame seda juba aastaid, (kui vett vahetame, siis kõigepealt tuleb kloorishokk algul ikka teha). Varem puhastasime vett broomiga, kuni broomiseadmeid enam Eestisse ei toodud, seejärel võtsime hapniku kasutusele. Vesi püsib puhas (kontrollime), laps aastaid ujunud, mingeid probleeme pole tekkinud.
Sel viisil saad vee küll terve suve puhtana hoida.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 27 Juun 2026 20:43 Ostsin ka laste jaoks basseini 5m diameetriga ja 1,2m sügavust. Esialgu lasin vett alla meetri kuna poiss abivahenditeta vee peal veel. ei püsi. Sellega seoses on hulk küsimusi:
Variante ju palju, kas kasutada klooripreparaate, kasutada kloorigeneraatorit ja/või lisaks ka osoonigeneraatorit?
Ma tellisin omale kanistri hüpokloritit. generaatorite ostu ma esialgu ei plaani.
Kas ka mingit moodi kütate ka, kui ilmad jahedad? Siis millega, kümblustünni väline ahi, vana keskküttekatel, vanniahi vms?
Suht lihtne - aastaid basseini peetutud, sellist 3.6 m läbimõõduga. Selle klooriga hoian kontrolli all. https://www.bauhaus.ee/kloor-m63g-1-kg

Kloori panen juurde tavaliselt peale suuremat kasutust ja seismise ajal ca korra nädalas. Testriga saab alati ka taset kontrollida. Testkomplekt näiteks selline : https://kaup24.ee/et/sport-puhkus-matka ... =108102139

Ei tasu üle doseerida ning ei saa ka lasta taset alla, siis läheb suht kiiresti käest. Olen hoidnud taseme kogu aeg normi piires ning pole lastel mingeid hädasid. Samuti pole ka veel kloorilõhna kui klooritase õige hoida. Kloorikartusest niipalju et spaad ja basseinid hoitakse kõik klooriga puhtad.

Filtreid ei kasuta, vett vahetan ca kuu tagant, sõltuvalt ilmast ja päikesest ja kasutamise intensiivsusest.

Bass on terassi peal ehk jalgadega rohtu ega pori sisse ei tassita. Muru on üks kõige suurem vee vaenlane, ehk üle serva lendav vesi teeb bassu ümbruse suht kiiresti poriseks ning see tassitakse jalgadega vette.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2026 21:59
Tõutäkk kirjutas: 27 Juun 2026 20:43 Ostsin ka laste jaoks basseini 5m diameetriga ja 1,2m sügavust. Esialgu lasin vett alla meetri kuna poiss abivahenditeta vee peal veel. ei püsi. Sellega seoses on hulk küsimusi:
Suht lihtne - aastaid basseini peetutud, sellist 3.6 m läbimõõduga. Selle klooriga hoian kontrolli all. https://www.bauhaus.ee/kloor-m63g-1-kg

Kloori panen juurde tavaliselt peale suuremat kasutust ja seismise ajal ca korra nädalas. Testriga saab alati ka taset kontrollida. Testkomplekt näiteks selline : https://kaup24.ee/et/sport-puhkus-matka ... =108102139

Ei tasu üle doseerida ning ei saa ka lasta taset alla, siis läheb suht kiiresti käest. Olen hoidnud taseme kogu aeg normi piires ning pole lastel mingeid hädasid. Samuti pole ka veel kloorilõhna kui klooritase õige hoida. Kloorikartusest niipalju et spaad ja basseinid hoitakse kõik klooriga puhtad.

Filtreid ei kasuta, vett vahetan ca kuu tagant, sõltuvalt ilmast ja päikesest ja kasutamise intensiivsusest.

Bass on terassi peal ehk jalgadega rohtu ega pori sisse ei tassita. Muru on üks kõige suurem vee vaenlane, ehk üle serva lendav vesi teeb bassu ümbruse suht kiiresti poriseks ning see tassitakse jalgadega vette.
Kõigile kloor ei sobi, misiganes spa vm basseinideski, tekib näiteks silmaärritus. Tuleb katsetada ja vaadata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tigger ja 3 külalist