Kujuta ette- ei ole! Kogu olukord ongi täpselt nii- mitme kaasasündinud või lapseeast alguse saanud terviseprobleemiga täiskarsklasest naine, toetatud elamise nimetuse all olevas üürikorteris- ehk siis üürikorteris, mis kuulub ühele puuetega inimeste TOETUSühingule- tegelikult ma ei vajaks seda teenust, saaksin ise ka hakkama, ainult et...üürituru hinnad on veelgi hullemad ,kui see praegune 280.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:47Ma olen täiesti veendunud, et sinu sotsiaaltöötajal on sinu loost, toimetulekust ja vajadustest oma versioon meile rääkida, mida sina praegu ei räägi.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:41Kas sa arvad ,et ma pole seda kõike proovinud? Toiduabis on enamasti säilivustähtaja ületanud toidud, aga üks minu eripärasid on see, et ma ei suuda süüa mittevärsket toitu ja mu menüü on vägagi piiratud . Riideabi- klge olge normaalsed, olen ju ikkagi naine 55+ kes ei saa käia mingites kaltsudes (pealegi suuremaid numbreid praktiliselt seal polegi ), sotsiaalkorterit üksik inimene ei saa...saab ühikatoa parimal juhul või siis voodikoha majutusasutuses.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:28
Saab ju taotleda ka eluasemekulude hüvitamist, samuti sotsiaalkorterit, sotsiaalabi, toiduabi jne. Pöördu oma KOV sotsiaaltöötaja poole.
Minusugusele oleks abiks vaid see, kui ma saaksin igakuiselt selle 150 eurot, mis ma tööl teenin (olen osaajaga, kuigi mulle on ka see ääretult koormav) ja tööülesannete täitmisega on sageli raskusi) rohkem töövõimetoetust. Ja üldse- ebanormaalne on ,et tervise tõttu puuduva töövõimega inimene saab alla alampalga suurust toetust. Selle vea peaks president kohe ära parandama..aga kuna temast ei sõltu midagi, siis on ta mõttetu kuluartikkel lihtsalt
Kellest võiks saada Eesti president?
-
Külaline
-
Külaline
Ma olen sama vana ja leian endale kaltsukast paari euro eest suurepäraseid riideid. Samuti ei põlga poes ära allahinnatud toitu. Sotsiaalkortereid antakse küll üksikutele inimestele - enamik selle saajaid ongi üksikud inimesed. Aga lihtsam on muidugi viriseda.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:41Kas sa arvad ,et ma pole seda kõike proovinud? Toiduabis on enamasti säilivustähtaja ületanud toidud, aga üks minu eripärasid on see, et ma ei suuda süüa mittevärsket toitu ja mu menüü on vägagi piiratud . Riideabi- klge olge normaalsed, olen ju ikkagi naine 55+ kes ei saa käia mingites kaltsudes (pealegi suuremaid numbreid praktiliselt seal polegi ), sotsiaalkorterit üksik inimene ei saa...saab ühikatoa parimal juhul või siis voodikoha majutusasutuses.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:28Saab ju taotleda ka eluasemekulude hüvitamist, samuti sotsiaalkorterit, sotsiaalabi, toiduabi jne. Pöördu oma KOV sotsiaaltöötaja poole.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:18
Toimetulekutoetus on häbiväärselt väike summa. Mismoodi saab inimene osta sellega ravimid, vajalikud riided-jalatsid (kui eelmised ära lagunevad) ,maksta sidevahendite eest ja veel ka süüa? Too näide mõnest üksi elavast puudega inimesest ,kellel kulub igakuiselt mittekompenseeritavatele ehk retseptita ravimitele 20 eurot, ja kes saab siis ülejäänud 200 eest maksta neti ja telefoni eest ning süüa ja osta kasvõi kaltsukast uued jalatsid (temu tellimuse miinimumsummaks 30 eurot raha ei ole)
Minusugusele oleks abiks vaid see, kui ma saaksin igakuiselt selle 150 eurot, mis ma tööl teenin (olen osaajaga, kuigi mulle on ka see ääretult koormav) ja tööülesannete täitmisega on sageli raskusi) rohkem töövõimetoetust. Ja üldse- ebanormaalne on ,et tervise tõttu puuduva töövõimega inimene saab alla alampalga suurust toetust. Selle vea peaks president kohe ära parandama..aga kuna temast ei sõltu midagi, siis on ta mõttetu kuluartikkel lihtsalt
-
Külaline
Autismist tulenevalt on mul teatud eripärad ja üks neist on säilivustähtaja ületanud toitude puhul kohene okserefleks. Jah, riideid saab vahest tõesti uuskasutuskeskuste sooduspäevadelt, aga suuremaid numbreid üleriideid sealt soodusmüügi ajal küll enam ei saa. Samuti ka jalatseid- nende hind on sooduka ajalgi 4-5 eurot enamasti ning tasakaaluprobleemide tõttu saan ma kanda vaid täismadalaid ,ilma kinnisteta jalatseid...ja neid on ülimalt harva isegi täishinnaga saada. Aga sotsiaalkorterit olen ma korduvalt küsinud ja väidetakse et pole...ühesõnaga ei olevat põhjust mul seda saada kah, kuna olen toetatud elamise teenusel (muidu elaksin kuuse all ) ja minu tahe teenuselt ära tulla ei olevat piisav argument sotsiaalkorteri saamiseks.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:10Ma olen sama vana ja leian endale kaltsukast paari euro eest suurepäraseid riideid. Samuti ei põlga poes ära allahinnatud toitu. Sotsiaalkortereid antakse küll üksikutele inimestele - enamik selle saajaid ongi üksikud inimesed. Aga lihtsam on muidugi viriseda.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:41Kas sa arvad ,et ma pole seda kõike proovinud? Toiduabis on enamasti säilivustähtaja ületanud toidud, aga üks minu eripärasid on see, et ma ei suuda süüa mittevärsket toitu ja mu menüü on vägagi piiratud . Riideabi- klge olge normaalsed, olen ju ikkagi naine 55+ kes ei saa käia mingites kaltsudes (pealegi suuremaid numbreid praktiliselt seal polegi ), sotsiaalkorterit üksik inimene ei saa...saab ühikatoa parimal juhul või siis voodikoha majutusasutuses.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2026 23:28
Saab ju taotleda ka eluasemekulude hüvitamist, samuti sotsiaalkorterit, sotsiaalabi, toiduabi jne. Pöördu oma KOV sotsiaaltöötaja poole.
-
Külaline
Kui sa toetatud elamise teenusel hakkama ei saa, taotle siis kogukonnas elamise teenust. Sa ju ei saa seda teenust mitte selleks, et eluase odavam oleks, vaid seepärast, et sa vajad tuge. Järelikult vajad sa rohkem tuge.
Kommenteerijad, pole mõtet temaga vaielda, tal on psüühiline erivajadus ning seepärast talle tundubki Eesti ja maailm nii ebamugav koht.
Kommenteerijad, pole mõtet temaga vaielda, tal on psüühiline erivajadus ning seepärast talle tundubki Eesti ja maailm nii ebamugav koht.
-
Külaline
Saan teenust eluaseme pärast. Olin kunagi olukorras, kus mul lõppes korraga nii üürrileping kui tööleping. Ning kuna ma olin mingil määral juba selle toetusühingu teenusel (nõustamine ja riideabi), siis aitasid nemad mind sellest seisust välja, üürides mulle oma MTÜ korteri 180 euroga...kahjuks aga üür on tõusnud 100 eurot, töövõimetoetused aga napilt paarkümmend. Kogukonnas elamine mulle aga ei sobiks absoluutselt, see on mu erinevate teiste diagnooside tõttu välistatud.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:30 Kui sa toetatud elamise teenusel hakkama ei saa, taotle siis kogukonnas elamise teenust. Sa ju ei saa seda teenust mitte selleks, et eluase odavam oleks, vaid seepärast, et sa vajad tuge. Järelikult vajad sa rohkem tuge.
-
Külaline
Toetatud elamise teenuse saamiseks on vajalik suunamiskiri. Kui sa saad seda teenust, siis mitte eluaseme hinnasoodustuseks, vaid seepärast, et sul on tuge vaja.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:38Saan teenust eluaseme pärast. Olin kunagi olukorras, kus mul lõppes korraga nii üürrileping kui tööleping. Ning kuna ma olin mingil määral juba selle toetusühingu teenusel (nõustamine ja riideabi), siis aitasid nemad mind sellest seisust välja, üürides mulle oma MTÜ korteri 180 euroga...kahjuks aga üür on tõusnud 100 eurot, töövõimetoetused aga napilt paarkümmend. Kogukonnas elamine mulle aga ei sobiks absoluutselt, see on mu erinevate teiste diagnooside tõttu välistatud.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:30 Kui sa toetatud elamise teenusel hakkama ei saa, taotle siis kogukonnas elamise teenust. Sa ju ei saa seda teenust mitte selleks, et eluase odavam oleks, vaid seepärast, et sa vajad tuge. Järelikult vajad sa rohkem tuge.
-
Külaline
Suunamiskirja saamine oli lihtne,sest ma olin niikuinii selle ühingu teenusel. Ja tegelikult ma olen väga iseseisev, nii et seda tuge ma ei vajakski üldse enam ammu...aga ma ei saa teenuselt ära minna, kuna siis poleks mul kuskil elada.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:49Toetatud elamise teenuse saamiseks on vajalik suunamiskiri. Kui sa saad seda teenust, siis mitte eluaseme hinnasoodustuseks, vaid seepärast, et sul on tuge vaja.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:38Saan teenust eluaseme pärast. Olin kunagi olukorras, kus mul lõppes korraga nii üürrileping kui tööleping. Ning kuna ma olin mingil määral juba selle toetusühingu teenusel (nõustamine ja riideabi), siis aitasid nemad mind sellest seisust välja, üürides mulle oma MTÜ korteri 180 euroga...kahjuks aga üür on tõusnud 100 eurot, töövõimetoetused aga napilt paarkümmend. Kogukonnas elamine mulle aga ei sobiks absoluutselt, see on mu erinevate teiste diagnooside tõttu välistatud.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:30 Kui sa toetatud elamise teenusel hakkama ei saa, taotle siis kogukonnas elamise teenust. Sa ju ei saa seda teenust mitte selleks, et eluase odavam oleks, vaid seepärast, et sa vajad tuge. Järelikult vajad sa rohkem tuge.
-
Külaline
Sa siis teeskled abivajadust ja su teenusepakkuja ka? Suunamiskiri ju antakse peale hindamist. Tõenäolisemalt sa siiski vajad seda teenust.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 01:05Suunamiskirja saamine oli lihtne,sest ma olin niikuinii selle ühingu teenusel. Ja tegelikult ma olen väga iseseisev, nii et seda tuge ma ei vajakski üldse enam ammu...aga ma ei saa teenuselt ära minna, kuna siis poleks mul kuskil elada.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:49Toetatud elamise teenuse saamiseks on vajalik suunamiskiri. Kui sa saad seda teenust, siis mitte eluaseme hinnasoodustuseks, vaid seepärast, et sul on tuge vaja.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:38
Saan teenust eluaseme pärast. Olin kunagi olukorras, kus mul lõppes korraga nii üürrileping kui tööleping. Ning kuna ma olin mingil määral juba selle toetusühingu teenusel (nõustamine ja riideabi), siis aitasid nemad mind sellest seisust välja, üürides mulle oma MTÜ korteri 180 euroga...kahjuks aga üür on tõusnud 100 eurot, töövõimetoetused aga napilt paarkümmend. Kogukonnas elamine mulle aga ei sobiks absoluutselt, see on mu erinevate teiste diagnooside tõttu välistatud.
Aga las ta jääda.
2023.aastal oli töövõimetoetuse päevamäär puuduva töövõime korral 18,60 eurot, sel aastal 22,78 eurot. Seega tõus 4,18 päevas ja 30 päeva eest 125,40 eurot. Vaevalt, et üür korraga 100 eurot tõusis, ikka jupikaupa.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:38kahjuks aga üür on tõusnud 100 eurot, töövõimetoetused aga napilt paarkümmend.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Kui ühistu on võtnud renoveerimiseks laenu, siis ongi 100 eurot otsas.Arutleja kirjutas: ↑28 Juun 2026 08:522023.aastal oli töövõimetoetuse päevamäär puuduva töövõime korral 18,60 eurot, sel aastal 22,78 eurot. Seega tõus 4,18 päevas ja 30 päeva eest 125,40 eurot. Vaevalt, et üür korraga 100 eurot tõusis, ikka jupikaupa.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:38kahjuks aga üür on tõusnud 100 eurot, töövõimetoetused aga napilt paarkümmend.
Sellegipoolest on väide, et töövõimetoetus on tõusnud napilt paarkümmend eurot, vale. 2026.aastal tõusis (30 päeva) toetus 31,20, 2025.a 35,10, 2024.a 59,10, 2023.a 68,10, 2022.a 36 eurot jne.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 09:33Kui ühistu on võtnud renoveerimiseks laenu, siis ongi 100 eurot otsas.Arutleja kirjutas: ↑28 Juun 2026 08:522023.aastal oli töövõimetoetuse päevamäär puuduva töövõime korral 18,60 eurot, sel aastal 22,78 eurot. Seega tõus 4,18 päevas ja 30 päeva eest 125,40 eurot. Vaevalt, et üür korraga 100 eurot tõusis, ikka jupikaupa.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 00:38kahjuks aga üür on tõusnud 100 eurot, töövõimetoetused aga napilt paarkümmend.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Äkki ajab ta segi toimetuletoetusega, seda tõsteti vist 22 eurot.Arutleja kirjutas: ↑28 Juun 2026 09:54Sellegipoolest on väide, et töövõimetoetus on tõusnud napilt paarkümmend eurot, vale. 2026.aastal tõusis (30 päeva) toetus 31,20, 2025.a 35,10, 2024.a 59,10, 2023.a 68,10, 2022.a 36 eurot jne.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 09:33Kui ühistu on võtnud renoveerimiseks laenu, siis ongi 100 eurot otsas.
-
Külaline
palun ei :OGuest kirjutas: ↑26 Juun 2026 09:08 Minu esimene valik oleks Varro Vooglaid. Erakondadesse ta ei kuulu, haritud, oskab rääkida, äraostamatu, tunneb põhiseadust. Aga ta ei oleks nõus kahjuks kandideerima.
Igasugused “naispoliitikud” on viimaste aastatega nii masendavad olnud, et mul on tekkinud põhimõte mitte valida naisi ainuüksi nende soo pärast. Anastassia Kovalenko-Kõlvartit kannatab kuulata ja loodetavasti Sandra Laur läheb ka poliitikasse.
-
Külaline
Hea valik jah.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 15:46Minu esimene valik oleks Varro Vooglaid.
-
Külaline
Või siis Mart Helme.
-
Külaline
Siis peab Moonika välja vahetama. Tema jutu poolest küll kohe üldse presidendiprouaks ei sobi.
-
Külaline
Väga hästi sobib.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 17:35Siis peab Moonika välja vahetama. Tema jutu poolest küll kohe üldse presidendiprouaks ei sobi.
-
Külaline
Presidendiproua ei saa olla nagu turumutt, kes üldse ei mõtle, mida ta läterdab.
-
Külaline
Oled sa ka mingi nõrguke. Alles oli üks turumutt lausa president.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 19:33Presidendiproua ei saa olla nagu turumutt, kes üldse ei mõtle, mida ta läterdab.
-
Külaline
Kaljulaid mulle ei meeldi, aga üks on selge - turumutt ta küll ei olnud ja proua Helme ei kannata ühestki otsast välja võrdlust ühegi eelneva presidendi ega presidendiprouaga. Ikka täiesti teisest muinasjutust on see proua - muinasjutust, kus on oluline valjuhäälselt0 õiendada ja sõjakalt sõimata selleks, et pildil olla.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist