Ajuvabad vastused sul, seosetud ja sisutud.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:40Ja sina oled selgeltnägija. Klaar. Meenutad mulle mu vanavanaema, kes ladus ennustuskaarte. "Mis oli, mis on, mis tulema peab" Aga isegi tema ei võtnud ennnast nii koomiliselt tõsiselt kui sa ennast.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 09:30Tuleviku tööturust pole sul aimugi.
Anda lapsele edasi õigeid väärtusi
-
Külaline
-
Külaline
Õppimisvõimeline inimene kohaneb, kui olukord muutub. Õpib juurde, valib ümber jne. Harimatu inimese mõttemaailm on jäik, piiratud, väärtused ja hoiakud jäävad ajale jalgu. SInu pealtki ju näha.Tuleviku tööturust pole sul aimugi.
-
Külaline
Ajuvaba, lamp, muud sa ei oska öelda. See eristabki haritud inimest harimatust. Haritud inimene räägib laiema pildina, oskab tuua seoseid, analüüsida ja arutleda, harimatu lihtsalt pillub solvanguid, läheb isiklikuks, aga argumenteerida ei oska.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:43Ajuvabad vastused sul, seosetud ja sisutud.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:40Ja sina oled selgeltnägija. Klaar. Meenutad mulle mu vanavanaema, kes ladus ennustuskaarte. "Mis oli, mis on, mis tulema peab" Aga isegi tema ei võtnud ennnast nii koomiliselt tõsiselt kui sa ennast.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 09:30Tuleviku tööturust pole sul aimugi.
-
Külaline
Sisutu vastus. Küsimus ongi mida noor peaks õppima mis garanteerib talle töökoha. Kui sa ei tea, siis ütlegi. Aga jutustada sisutut juttu igavesest ümberõppest on elu raiskamine, selline noor ei hakka kunagi isegi pensioni saama, sest õppimise eest palka ei maksta.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:44Õppimisvõimeline inimene kohaneb, kui olukord muutub. Õpib juurde, valib ümber jne. Harimatu inimese mõttemaailm on jäik, piiratud, väärtused ja hoiakud jäävad ajale jalgu. SInu pealtki ju näha.Tuleviku tööturust pole sul aimugi.
Sa vist ise ei käi õueski eks?
-
Külaline
Sinu väide oli, et noor istugu kodus ja tööle ka ärgu mingu, sest midagi õppida pole, äkki 30 aasta pärast kaob amet ära. See jutt on ju päris rumal.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:46Sisutu vastus. Küsimus ongi mida noor peaks õppima mis garanteerib talle töökoha. Kui sa ei tea, siis ütlegi. Aga jutustada sisutut juttu igavesest ümberõppest on elu raiskamine, selline noor ei hakka kunagi isegi pensioni saama, sest õppimise eest palka ei maksta.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:44Õppimisvõimeline inimene kohaneb, kui olukord muutub. Õpib juurde, valib ümber jne. Harimatu inimese mõttemaailm on jäik, piiratud, väärtused ja hoiakud jäävad ajale jalgu. SInu pealtki ju näha.Tuleviku tööturust pole sul aimugi.
-
Külaline
Kuskohas ma seda kirjutanud olen?Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:55Sinu väide oli, et noor istugu kodus ja tööle ka ärgu mingu, sest midagi õppida pole, äkki 30 aasta pärast kaob amet ära. See jutt on ju päris rumal.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:46Sisutu vastus. Küsimus ongi mida noor peaks õppima mis garanteerib talle töökoha. Kui sa ei tea, siis ütlegi. Aga jutustada sisutut juttu igavesest ümberõppest on elu raiskamine, selline noor ei hakka kunagi isegi pensioni saama, sest õppimise eest palka ei maksta.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:44
Õppimisvõimeline inimene kohaneb, kui olukord muutub. Õpib juurde, valib ümber jne. Harimatu inimese mõttemaailm on jäik, piiratud, väärtused ja hoiakud jäävad ajale jalgu. SInu pealtki ju näha.
Lihtsalt mõtled välja ja hakkad minu eest rääkima ja paned mulle sõnu suhu?
-
Külaline
Sellele küsimusele on siin teemas sulle juba palju otseseid vastuseid antud. Väga mitmed liigid inseneeriat, pedagoogikat, eripedagoogika, meditsiini väga lai areaal, kaasagne tehnika, keegi mainis autoremonti. Mina tooksin eraldi välja veel eesti keele õpetaja vene tasutaga lastele. Bussijuhid, autojuhid, elektrikud, lendurid,Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:46Küsimus ongi mida noor peaks õppima mis garanteerib talle töökoha.
Ära nüüd hakka maadlema, et elekter veab end varsti ise majadesse ja kemps remondib end ise vananevates kinnisvararajoonides, busski remondib end ise, reisilennuki piloote ja lennujuhte pole peagi vaja, kõik autod sõidavad 10 aasta pärast ise ja lasteaialapsed valvavad ise üksteist, kasvatajate töökohad kaovad. Lehmad lüpsavad end ise ´ja jõudetunnil parandavad oma lüpsimasinaid? Vanureid juurde ei teki, nende hooldajaid pole vaja. Juriste pole vaja, kõik lahutusprotsessid viib kohe läbi AI, raamatupidamine teeb ennast täitsa ise, sööke ei valmista kokk, juukseid lõikab ka AI ja nii edasi.
Toll, päästeteenistus, vanglateenistus, piirivalve ja politsei ägavad liigse tööjõu all või? Pole piisavalt garanteeritud tööd, pätid saavad otsa. Kas sa vajad veel võimalikke õppe- ja tegevusvaldkondi sulle ette nämmutada?
-
Külaline
Misajast sessioonõpe, mikrokraadid, rahvaülikoolid ja kõik õhtused kursused ära kaotati, et neid ühtegi töö kõrvalt enam teha ei saa, kui on vaja end arendada, uusi teadmisi omandada või lausa ümber õppida. Imelik. Alles saadi natukenegi juurde õppida, nüüd sina ei saa. Ma saan senimaani, üle veebi, kasvõi courseras.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:46 Aga jutustada sisutut juttu igavesest ümberõppest on elu raiskamine, selline noor ei hakka kunagi isegi pensioni saama, sest õppimise eest palka ei maksta
-
Külaline
Võta cv.ee lahti ja loe kokku mitmele insenerile siis töökohta pakutakse. Inseneride palgast on eesti redditis palju teemasid olnud, üle keskmise palga eriti ei teenita. Eesti ei vaja insenere, sest meil ei ole tootmist, meil luua uusi tooteid. Me oleme allhankemaa ja inseneritöö tehakse ära välismaal.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:54Sellele küsimusele on siin teemas sulle juba palju otseseid vastuseid antud. Väga mitmed liigid inseneeriat, pedagoogikat, eripedagoogika, meditsiini väga lai areaal, kaasagne tehnika, keegi mainis autoremonti. Mina tooksin eraldi välja veel eesti keele õpetaja vene tasutaga lastele. Bussijuhid, autojuhid, elektrikud, lendurid,Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:46Küsimus ongi mida noor peaks õppima mis garanteerib talle töökoha.
Pedagoogika? Kuidas siin töökohti on kui linnades on õpetajate üleküllus, aga noored ei soovi maal elada.
Meditsiin? Eestis on meditsiinitöötajate ületootmine, paljud lähevad soome. Eesti riik maksab õpetamisele suurt raha, aga inimesed lähevad minema ja Eesti riigil puudub meditsiini jaoks raha.
Kaasaegne tehnika nagu autoremont. Eesti kutsekoolid ei suuda kaasas käia igal aastal muutunud automajandusega. Kutsekooliharidus on aastaid maas tegelikkusest.
Bussijuhtide palk on olematu, autojuhtide palk on olematu, elektrikuid on tööturul piisavalt (kui majanduskriisis keegi ei ehita, pole ka elektrikke vaja), lendurid? Eestil ei ole lennukeid ja lendureid on vaja ehk 10 inimest aastas.
Veel mingid tööerialad mida sa puusalt saaksid tulistada ilma et teaksid kas neid ka vajatakse?
Väga head, sisukad, hästisõnastatud vastused nelt postitajatelt.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:43Ajuvabad vastused sul, seosetud ja sisutud.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:40Ja sina oled selgeltnägija. Klaar. Meenutad mulle mu vanavanaema, kes ladus ennustuskaarte. "Mis oli, mis on, mis tulema peab" Aga isegi tema ei võtnud ennnast nii koomiliselt tõsiselt kui sa ennast.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 09:30Tuleviku tööturust pole sul aimugi.
-
Külaline
Jutt on töökohtadest mitte sellest mida sa õppida võiks.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:59Misajast sessioonõpe, mikrokraadid, rahvaülikoolid ja kõik õhtused kursused ära kaotati, et neid ühtegi töö kõrvalt enam teha ei saa, kui on vaja end arendada, uusi teadmisi omandada või lausa ümber õppida. Imelik. Alles saadi natukenegi juurde õppida, nüüd sina ei saa. Ma saan senimaani, üle veebi, kasvõi courseras.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:46 Aga jutustada sisutut juttu igavesest ümberõppest on elu raiskamine, selline noor ei hakka kunagi isegi pensioni saama, sest õppimise eest palka ei maksta
-
Külaline
Tegelen ametilt headhuntinguga. See on mu tööst 90%. Tean väga täpselt, mis tööerialasid vajatakse, kus ja kui palju headele tegijatele makstakse´ja millisrele ametitele nõudlus on muutunud. Sa rääkisid muide ainult garanteeritud töökohtadest, mitte garanteeritud hiigelpalgast. Aga mina muidugi teen otsepakkumisi inimestele, kes on lisaks osavusele ka normaalse suhtlusviisiga.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:05Veel mingid tööerialad
See, et Tallinnas või Tartus pole õpetajaid või õppejõude vaja mitte ühelgi erialal, on tõesti väga suur valeinformatsioon. Ma ei tea, kes sulle valetas. Mis puudutab autosid, mootoreid ja nende õppetaset, siis siin tulebki mängu see, kes on piisavalt nutikas, et end ka ise arendada sedamööda, kuidas areneb tehnika.
Jutt oli justnimelt vastus küsimusele "Mida noor inimene õppima peaks, mis garanteeriks talle töökoha". Ehk siis jutt oli sellest, mida õppida, mis töökoha ka annab.
Seda sa ju küsisid, et mida ta õppima peaks, et töökoht oleks. Sellele ka vastatakse.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:54Küsimus ongi mida noor peaks õppima mis garanteerib talle töökoha.
-
Külaline
Jah muidugi, kuskohast sa selle kõik võtad? Võta oska lahti ja vaata keda tegelikult vajatakse.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:14Tegelen ametilt headhuntinguga. See on mu tööst 90%. Tean väga täpselt, mis tööerialasid vajatakse, kus ja kui palju headele tegijatele makstakse´ja millisrele ametitele nõudlus on muutunud. Sa rääkisid muide ainult garanteeritud töökohtadest, mitte garanteeritud hiigelpalgast. Aga mina muidugi teen otsepakkumisi inimestele, kes on lisaks osavusele ka normaalse suhtlusviisiga.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:05Veel mingid tööerialad
See, et Tallinnas või Tartus pole õpetajaid või õppejõude vaja mitte ühelgi erialal, on tõesti väga suur valeinformatsioon. Ma ei tea, kes sulle valetas. Mis puudutab autosid, mootoreid ja nende õppetaset, siis siin tulebki mängu see, kes on piisavalt nutikas, et end ka ise arendada sedamööda, kuidas areneb tehnika.
Jutt oli justnimelt vastus küsimusele "Mida noor inimene õppima peaks, mis garanteeriks talle töökoha". Ehk siis jutt oli sellest, mida õppida, mis töökoha ka annab.
-
Külaline
Me elame kapitalistlikus riigis, kus inimesed teevad seda tööd, mis neile võimalikult suurt töötasu toob. See, et mingi bussifirma karjub kuidas tal ei ole bussijuhte kuna bussijuhipalk on miinimumpalk ja noored seda ametit ei vaata, ei tee bussijuhiks õppimist mõistlikuks. Kui sina naisena oled tõesti valmis miinimumpalga eest töötama, et oleks lihtsalt töö, siis tänapäeva noored nii ei mõtle. Arusaamade vahe näed isegi eks?
Pole mõtet õppida eriala kus palk kunagi ei tõuse või ala kaob üldse ära. Kuna teil pole aimugi tuleviku töökohtadest, siis lihtsalt vanainimeselikult surute oma lahendit peale, et teie väljamõeldud probleem laheneks.
-
Külaline
Kust sa selle vanainimese nüüd äkki välja võlusid? Probleemi minul töökohaga pole, sissetulek võik alati suurem olla, aga eks arenen, õpin, kaksvab edasi, nagu seni.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:27Pole mõtet õppida eriala kus palk kunagi ei tõuse või ala kaob üldse ära. Kuna teil pole aimugi tuleviku töökohtadest, siis lihtsalt vanainimeselikult surute oma lahendit peale, et teie väljamõeldud probleem laheneks.
Sellel inimesel on aga tõsine probleem, kes suuda leida ühtki ametit, mida ta aju suudaks õppida, mis püsiks läbi aastate ja tasu oleks pärast elementaarset kogemuse kogumist hea või väga hea.
-
Külaline
Mille vastu sa vaidled üldse? Et vähe on töökohti, mis miljonäriks teeks? Et istu kodus, joo ja ela sotsiaalabist? Imelik jutt sul küll. Sina kunagi rääkisid, et unistuste amet on ehitaja, kõik mehed lähevad ehitajaks. Aga see harimatu jobude kamp, kes lihttöölisest ehitajad on, nad ei oska ju nagunii rahaga ringi käia, joovad, elatisvõlglased. 40+ on tervis läbi ja ei võeta enam lihttööliseks ehitajaks ka. Mis see lahendus sinu arust on siis? Sinu jutt on ka väga jabur, et autojuhid, bussijuhid ei teeni midagi, teenivad ikka küll täitsa hästi. Sinu arusaam on selline, et polegi mõtet midagi õppida, sest kõik nõuab vaeva ja pingutust, aga palk pole miljonäri oma. Hariduseta sa ei saa ju ka mingit juhikohta või midagigi paremat. Ka ettevõtluseks ei jagu ajusid. Et mõnel põmmpeal on hästi läinud, ei ole üldine muster.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:27Me elame kapitalistlikus riigis, kus inimesed teevad seda tööd, mis neile võimalikult suurt töötasu toob. See, et mingi bussifirma karjub kuidas tal ei ole bussijuhte kuna bussijuhipalk on miinimumpalk ja noored seda ametit ei vaata, ei tee bussijuhiks õppimist mõistlikuks. Kui sina naisena oled tõesti valmis miinimumpalga eest töötama, et oleks lihtsalt töö, siis tänapäeva noored nii ei mõtle. Arusaamade vahe näed isegi eks?
Pole mõtet õppida eriala kus palk kunagi ei tõuse või ala kaob üldse ära. Kuna teil pole aimugi tuleviku töökohtadest, siis lihtsalt vanainimeselikult surute oma lahendit peale, et teie väljamõeldud probleem laheneks.
-
Külaline
Teema on noortest, mitte sinust isiklikult. Kui sa ei tea noorte tööturust midagi, siis nii ütlegi. Pole vaja hakata endast rääkima.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:37Kust sa selle vanainimese nüüd äkki välja võlusid? Probleemi minul töökohaga pole, sissetulek võik alati suurem olla, aga eks arenen, õpin, kaksvab edasi, nagu seni.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:27Pole mõtet õppida eriala kus palk kunagi ei tõuse või ala kaob üldse ära. Kuna teil pole aimugi tuleviku töökohtadest, siis lihtsalt vanainimeselikult surute oma lahendit peale, et teie väljamõeldud probleem laheneks.
Sellel inimesel on aga tõsine probleem, kes suuda leida ühtki ametit, mida ta aju suudaks õppida, mis püsiks läbi aastate ja tasu oleks pärast elementaarset kogemuse kogumist hea või väga hea.
-
Külaline
Tema arvab, et see on suur solvang, kui vanainimeseks kutsubKust sa selle vanainimese nüüd äkki välja võlusid?
-
Külaline
Noortel on väga palju õppida, mis toob hea palga ja töökoha. Inseneridest pole keegi töötu peale mõne vana kooli toriseja, kelle probleem on suhtlemisoskus, mitte teadmised. Kõik muud väited on sama rumalad.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:38Teema on noortest, mitte sinust isiklikult. Kui sa ei tea noorte tööturust midagi, siis nii ütlegi. Pole vaja hakata endast rääkima.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:37Kust sa selle vanainimese nüüd äkki välja võlusid? Probleemi minul töökohaga pole, sissetulek võik alati suurem olla, aga eks arenen, õpin, kaksvab edasi, nagu seni.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:27Pole mõtet õppida eriala kus palk kunagi ei tõuse või ala kaob üldse ära. Kuna teil pole aimugi tuleviku töökohtadest, siis lihtsalt vanainimeselikult surute oma lahendit peale, et teie väljamõeldud probleem laheneks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist