Telefonile vastamine
-
Külaline
Telefonile vastamine
Meil on selline töö, et ülemuse telefon pole rahvale teada. Kõned tulevad meie telefonile, alluvatele. Mida saame, lahendame ise. Aga väga tihti, peab ülemus vastama ise.
Ülemus aga teeb tööd. Kas mõttetööd või reaalselt teebki midagi. Ei saa vastata. Me siis vabandame välja, et ülemus on praegu hõivatud.
Aga hullem on see mõttetöö aeg. Võtame tel vastu, viin ülemusele, et ta vastaks. Ülemus ei taha et teda segatakse praegu. Jälle vabandame välja.
Aga selle telefoni viimise juures on mul küll isiklik probleem. Ülemus nö pöörirab silmi, ohkab, mitte praegu. Ja siis tekib endal tunne, et oled midagi valesti teinud, seganud, häirinud.
On asi ülemuses või minus?
Ülemus aga teeb tööd. Kas mõttetööd või reaalselt teebki midagi. Ei saa vastata. Me siis vabandame välja, et ülemus on praegu hõivatud.
Aga hullem on see mõttetöö aeg. Võtame tel vastu, viin ülemusele, et ta vastaks. Ülemus ei taha et teda segatakse praegu. Jälle vabandame välja.
Aga selle telefoni viimise juures on mul küll isiklik probleem. Ülemus nö pöörirab silmi, ohkab, mitte praegu. Ja siis tekib endal tunne, et oled midagi valesti teinud, seganud, häirinud.
Minu töö oli ka selline, et küllalt sageli nõuti kõnelemist ülemusega. Kõigepealt nõuti või paluti meilt, me vastasime eitavalt, siis hakati ülemust nõudma. Kas taheti midagi kiiremini, odavamalt või lausa tasuta, barterisse või arvati, et ülemused annavad ikka järele, sest neil pole aega kaubelda. Paljud arvavad ka, et ülemused ei jaga niikuinii matsu ja neile saab ülbusega peale lennates mingeid paremaid tingimusi. Reaalsuses meie ülemus alati võttis need kõned üle või lausa helistas tagasi. Kuulas selle mesijutu või hästipeidetud ähvardused ära, tänas küsimuste eest ja ütles kindla ühetimõistetava ei. Absoluutselt alati. Päris alguses algaja noore ülemusena ta isegi paar korda kaalus järele andmist, lõi kõikuma, võibolla oli meelitatud. Siis tegid alluvad talle kerge vaevaga selgeks, et kui ta ülemusena tahab üldse kellegi autoriteeti kõigutada, siis ohverdagu iseenda oma, mitte kaastöötajate omi.
Kui alluv ütleb kliendile põhjendatud ei, siis ülemus peab teda uskuma, toetama, mitte tanki alla viskama. Austan seda ülemust selle mõistmise eest elu lõpuni.
Kui alluv ütleb kliendile põhjendatud ei, siis ülemus peab teda uskuma, toetama, mitte tanki alla viskama. Austan seda ülemust selle mõistmise eest elu lõpuni.
Viimati muutis Pille, 28 Juun 2026 10:04, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Ongi aeg see pidev helistamise komme välja juurida. Nii ei saa ju midagi teha, kui pidevalt keegi helistab. Osad ei oska oma probleemi ka kuidagi formuleerida, lorisevad seal telefoni otsas maast ja ilmast. Mis see nii tähtis asi on siis, mida ei saa kirja teel lahendada. Minu ülemus ka telefonile ei vasta, sest ta ei jõuaks nii midagi teha, kui pidevalt katkestatakse. Alluvad teda ka ei tülita, vaid paluvad ülemusele kirjutada. Ülemus siis tegeleb edasi. Mitte midagi ei ole lahti, mingit alluvate tema kabinetti pidevat asja ka ei ole.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 09:20 Meil on selline töö, et ülemuse telefon pole rahvale teada. Kõned tulevad meie telefonile, alluvatele. Mida saame, lahendame ise. Aga väga tihti, peab ülemus vastama ise.
-
Külaline
Asi on sinus, teemaalgatuse põhjal tundud hädine ja saamatu.. Tõesti - las klient pöördub ülemuse poole e-kirja teel. Ja kui tingimata on asju vaja telefoni kaudu ajada, no võta siis number ja ütle, et teile helistatakse tagasi. Ja ülemus helistab, siis kui vabaneb.
-
Külaline
Jaa. Olen liiga tundlik vist. Seda tahangi teada, kas asi minus. Klientidest on ka nagu kahju, et nad ei saa vastust.
Kliendina ma ise ka ju ei tahaks muudkui helistada.
-
Külaline
Aga miks sa kliendina peaks aina helistama. Kirjuta kiri ja sulle vastatakse.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:31 Jaa. Olen liiga tundlik vist. Seda tahangi teada, kas asi minus. Klientidest on ka nagu kahju, et nad ei saa vastust.
-
Külaline
Mis imelik firma teil on siis, et klient saab vastuse ainult ülemuselt, ülejäänud kamp on kasutu. Tundub, et on suuremat sorti juhtimisviga, kui on eeldus, et ülemus on mingi klienditeenindustelefonile vastaja, kes ainsana kohalolijatest midagi jagab. Millal ta siis olulisemate ülesannetega tegeleb.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:31 Jaa. Olen liiga tundlik vist. Seda tahangi teada, kas asi minus. Klientidest on ka nagu kahju, et nad ei saa vastust.
-
Külaline
Telefoniga saab vastused kohe, lisaks kiirelt juurde küsida. E-mailiga suhelda on ajuvaba.
-
Külaline
Ja mis sinuga juhtub, kui saad homme vastuse? Ja mis juhtub, kui mõtled hetke, enne kui küsid ja paned oma küsimused kirja. Mitte midagi. Need pidevad helistajad on sellised, kes helistavad ja siis alles hakkavad mõtlema, et mida ma üldse tahtsin küsida. Arutleb ja arutab seal omaette pool tundi, enne kui asi pointini jõuab. Sellise töö peale pannakse tavaline klienditeenindaja, kes seda siis seal kuulab, kelle aeg ei maksa palju. Mitte et ülemus peab pooled kõned ise vastu võtma ja oma aega raiskama.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:34 Telefoniga saab vastused kohe, lisaks kiirelt juurde küsida. E-mailiga suhelda on ajuvaba.
-
Külaline
Siis ma valin juba teise koha kust osta, lihtne eks. Kui sul on telefoniga suhtlemise foobia, siis on see sinu probleem.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:38Ja mis sinuga juhtub, kui saad homme vastuse? Ja mis juhtub, kui mõtled hetke, enne kui küsid ja paned oma küsimused kirja. Mitte midagi. Need pidevad helistajad on sellised, kes helistavad ja siis alles hakkavad mõtlema, et mida ma üldse tahtsin küsida. Arutleb ja arutab seal omaette pool tundi, enne kui asi pointini jõuab. Sellise töö peale pannakse tavaline klienditeenindaja, kes seda siis seal kuulab, kelle aeg ei maksa palju. Mitte et ülemus peab pooled kõned ise vastu võtma ja oma aega raiskama.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:34 Telefoniga saab vastused kohe, lisaks kiirelt juurde küsida. E-mailiga suhelda on ajuvaba.
-
Külaline
Minul ei ole mingit foobiat, see on lihtsalt paljuski ajaraisk neid mõttetuid heietamisi kuulata. Sellega ei peaks tegelema ülemus. Eriti kui samal ajal on olemas inimesed, kes midagi ise lahendada ei oska, peab iga asja pärast ülemust tülitama.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:44Siis ma valin juba teise koha kust osta, lihtne eks. Kui sul on telefoniga suhtlemise foobia, siis on see sinu probleem.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:38Ja mis sinuga juhtub, kui saad homme vastuse? Ja mis juhtub, kui mõtled hetke, enne kui küsid ja paned oma küsimused kirja. Mitte midagi. Need pidevad helistajad on sellised, kes helistavad ja siis alles hakkavad mõtlema, et mida ma üldse tahtsin küsida. Arutleb ja arutab seal omaette pool tundi, enne kui asi pointini jõuab. Sellise töö peale pannakse tavaline klienditeenindaja, kes seda siis seal kuulab, kelle aeg ei maksa palju. Mitte et ülemus peab pooled kõned ise vastu võtma ja oma aega raiskama.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:34 Telefoniga saab vastused kohe, lisaks kiirelt juurde küsida. E-mailiga suhelda on ajuvaba.
-
Külaline
Mis ülemusest sa vanainimene räägid? Ülemus ja ülemus, ega me nõukogudeajal ela.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:47Minul ei ole mingit foobiat, see on lihtsalt paljuski ajaraisk neid mõttetuid heietamisi kuulata. Sellega ei peaks tegelema ülemus. Eriti kui samal ajal on olemas inimesed, kes midagi ise lahendada ei oska, peab iga asja pärast ülemust tülitama.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:44Siis ma valin juba teise koha kust osta, lihtne eks. Kui sul on telefoniga suhtlemise foobia, siis on see sinu probleem.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:38
Ja mis sinuga juhtub, kui saad homme vastuse? Ja mis juhtub, kui mõtled hetke, enne kui küsid ja paned oma küsimused kirja. Mitte midagi. Need pidevad helistajad on sellised, kes helistavad ja siis alles hakkavad mõtlema, et mida ma üldse tahtsin küsida. Arutleb ja arutab seal omaette pool tundi, enne kui asi pointini jõuab. Sellise töö peale pannakse tavaline klienditeenindaja, kes seda siis seal kuulab, kelle aeg ei maksa palju. Mitte et ülemus peab pooled kõned ise vastu võtma ja oma aega raiskama.
-
Külaline
Selles mõttes on sul õigus, et paljud helistajad ei mõtle enne numbri valimist oma küsimusi või lauseid läbi. Neid "seda, et noh et noh et teil nagu on kas seda on ka nagu niimoodi nagu eeee teha või nii?" kuuleb küll palju. Mida? Kuidas? Millest täpselt jutt? Teine problemaatiline seltskond on need, kes tahab küsida, et öelge lihtsalt mis maksab. See on mõnes töökohas absurdne küsimus, kui helistada ja küsida midagi täpsustamata ja ise asjatundmatu olles, et ehitage mulle üks maja või tehke mulle üks tasuline operatsioon, mis see maksab ka, öelge kohe, ma ootan telefoni otsas.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:38Ja mis sinuga juhtub, kui saad homme vastuse? Ja mis juhtub, kui mõtled hetke, enne kui küsid ja paned oma küsimused kirja. Mitte midagi. Need pidevad helistajad on sellised, kes helistavad ja siis alles hakkavad mõtlema, et mida ma üldse tahtsin küsida. Arutleb ja arutab seal omaette pool tundi, enne kui asi pointini jõuab. Sellise töö peale pannakse tavaline klienditeenindaja, kes seda siis seal kuulab, kelle aeg ei maksa palju. Mitte et ülemus peab pooled kõned ise vastu võtma ja oma aega raiskama.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:34 Telefoniga saab vastused kohe, lisaks kiirelt juurde küsida. E-mailiga suhelda on ajuvaba.
Mõnigi niiöelda klienditeenindaja, kes telefoni võtab ja vajadused välja selgitab, maksab väga palju. Meie ettevõttes on spetsialist-klienditeenindaja kindlasti paremini makstud kui klienditeeninduse osakonna juht või IT-juht. On ettevõtteid ja spetsiifikaid, kus pole mõtet ja oleks lausa võimatu, et kliendiga kogu suhtlust peavad ja tema soove viivad ellu erinevad inimesed.
-
Külaline
No see "vanainimene" oskab vähemalt õigekirja, erinevalt sinust, noorest ja targast.Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:48
Mis ülemusest sa vanainimene räägid? Ülemus ja ülemus, ega me nõukogudeajal ela.
-
Külaline
Vägev oskus.
-
Külaline
Inimene kes kirjutab oma vastused tehisaruga ei viitsi väga keskenduda.
-
Külaline
Miks sa vanainimesi vihkadKülaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:48Mis ülemusest sa vanainimene räägid? Ülemus ja ülemus, ega me nõukogudeajal ela.
-
Külaline
See vanamees on ju siin ise kõigist vanem, siis arvab, et vanainimene on mingi solvang, mida igale poole topib
-
Külaline
Nii ikka iga asjaga ei saa, et homsesse lükata. Meenutan viimast kahte telefonikõnet endalgi. Ühe kõne tegin perearsti infotelefonile, et küsida, kas perekonnaliikme selliste esimest korda esinevate sümptomite puhul minna EMOsse või on lihtsamaid lahendusi. Tänu taevale ta ei öelnud mulle, et saatku ma kirjalikult, nad seal homme vaatavad, millal vastavad.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:47Ja mis sinuga juhtub, kui saad homme vastuse?
Teise telefonikõne tegin reedel ühte restorani, soovisin teada, kas neil samaks õhtuks lauda neljale on. Järgmisel päeval saabunud vastusest poleks mingit kasu olnud, sest ootamatud külalised saabusid vaid üheks õhtuks. Kõiki Põhja-Eesti sobivaid restorane läbi käima ka vast ei hakka.
Ahjah, autooabi ka saabus sugulasele telefonikõne peale, mitte ei oodanud ta teepervevl katkises autos, kuni keegi kuskil paberil sooviaavaldust ootab ja homme-ülehomme reageerib.
Neid täiesti asjalikke küsimusi, millele on ainumõistlik saada jah-ei vastus kiiresti ja telefonis, on palju. Küsimus muidugi peab olema enne valmis mõeldud ja asjalikult esitatud. Ja mismoodi see ülemuse elu lihtsamaks teeks, kui ta peaks raskete otsuste puhul kirjalikke vastuseid tippima, selle asemel, et võimalusel toru võtta ja vastata, milline tema otsus on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: roosaroos ja 7 külalist