Inimene, kelle jaoks iga vähe arukam vastus on tema arust kirjutatud tehisaruga, on ikka omaette nähtus juba. Kujutad ette, mõnel lõikab pea endalgi, et oma arvamust öelda. Oled ikka veel rumalam, kui enne arvasin.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:59Inimene kes kirjutab oma vastused tehisaruga ei viitsi väga keskenduda.
Telefonile vastamine
-
Külaline
-
Külaline
No perearsti infotelefon ja laua broneerimine on ikka päris teisest ooperist näited, kui teemaalgatuses toodu. Kindlasti on valdkondi, kus peab telefoni teel suhtlema. Aga sellega ei tegele ometi juht.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:07Nii ikka iga asjaga ei saa, et homsesse lükata. Meenutan viimast kahte telefonikõnet endalgi. Ühe kõne tegin perearsti infotelefonile, et küsida, kas perekonnaliikme selliste esimest korda esinevate sümptomite puhul minna EMOsse või on lihtsamaid lahendusi. Tänu taevale ta ei öelnud mulle, et saatku ma kirjalikult, nad seal homme vaatavad, millal vastavad.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:47Ja mis sinuga juhtub, kui saad homme vastuse?
Teise telefonikõne tegin reedel ühte restorani, soovisin teada, kas neil samaks õhtuks lauda neljale on. Järgmisel päeval saabunud vastusest poleks mingit kasu olnud, sest ootamatud külalised saabusid vaid üheks õhtuks. Kõiki Põhja-Eesti sobivaid restorane läbi käima ka vast ei hakka.
Ahjah, autooabi ka saabus sugulasele telefonikõne peale, mitte ei oodanud ta teepervevl katkises autos, kuni keegi kuskil paberil sooviaavaldust ootab ja homme-ülehomme reageerib.
Neid täiesti asjalikke küsimusi, millele on ainumõistlik saada jah-ei vastus kiiresti ja telefonis, on palju. Küsimus muidugi peab olema enne valmis mõeldud ja asjalikult esitatud. Ja mismoodi see ülemuse elu lihtsamaks teeks, kui ta peaks raskete otsuste puhul kirjalikke vastuseid tippima, selle asemel, et võimalusel toru võtta ja vastata, milline tema otsus on.
-
Külaline
See oli siis arukas vastus. Minu jaoks sisutühiKülaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:08Inimene, kelle jaoks iga vähe arukam vastus on tema arust kirjutatud tehisaruga, on ikka omaette nähtus juba. Kujutad ette, mõnel lõikab pea endalgi, et oma arvamust öelda. Oled ikka veel rumalam, kui enne arvasin.
-
Külaline
Mida see juht siis üldse teha tohib? Oma töötajale ei tohi helistada ja küsida mida küsida on vaja?Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:10
No perearsti infotelefon ja laua broneerimine on ikka päris teisest ooperist näited, kui teemaalgatuses toodu. Kindlasti on valdkondi, kus peab telefoni teel suhtlema. Aga sellega ei tegele ometi juht.
Juhil on keelatud kasutada telefoni...
Kes tänapäeval laudu kuhugi broneerib telefoni teel, selleks on äpid olemas. Kus võsa vahel küll elatakse.
Päris naljakas on siin mõnd postitust lugeda, kus peetakse noor olemist mingiks suureks isiklikuks saavutuseks ja ka vaimseks eeliseks. Noor olla on kahtlemata tore, aga mis värk sellega on, et ta aru ei saa, et natuke vanem inimene on juba noor olnud. Tal on see kogemus olemas. Kogemus ja teadmine, mis on nooruse eelised, mis on vanemaealisuse eelised. Mis on pädevused on vanemana ära kadunud või juurde tulnud.
Noor inimene pole aga vanem ega vana olnud. Ta ei tea sisuliselt sellest midagi. See on umbes sellel tasemel enesekindlus, nagu mingil ministril, kes võis põllumajanduse üle otsuseid vastu võtta, kuna oli mitmeid kordi maal lehma näinud. Seda võiks meeles pidada, et noorus pole mingi saavutus.
Noor inimene pole aga vanem ega vana olnud. Ta ei tea sisuliselt sellest midagi. See on umbes sellel tasemel enesekindlus, nagu mingil ministril, kes võis põllumajanduse üle otsuseid vastu võtta, kuna oli mitmeid kordi maal lehma näinud. Seda võiks meeles pidada, et noorus pole mingi saavutus.
Sama.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 10:54Mõnigi niiöelda klienditeenindaja, kes telefoni võtab ja vajadused välja selgitab, maksab väga palju. Meie ettevõttes on spetsialist-klienditeenindaja kindlasti paremini makstud kui klienditeeninduse osakonna juht või IT-juht.
-
Külaline
Sellel restoranil, ega ka teisel restoranil, mis olid valikus, ei ole äppe. Lisaks pole kindel, kas äpis, kui see oleks, saaks kokku leppida laua asukoha ja küsida, kas neil juhtub olema meid teenindama panna mõni saksa keelt vähegi oskav teenindaja. Kui nüüd vähegi suudad, ära pruuska, et seda küsida kidlasti ei tohi või peaks kirjalikult küsima. Aga võsa kohta võin vastata küll, natuke on veel metsa ja maasikavälu taga lepavõsa.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:12Kes tänapäeval laudu kuhugi broneerib telefoni teel, selleks on äpid olemas.
-
Külaline
Millised restoranid siis? Ütle nimed välja.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:22Sellel restoranil, ega ka teisel restoranil, mis olid valikus, ei ole äppe. Lisaks pole kindel, kas äpis, kui see oleks, saaks kokku leppida laua asukoha ja küsida, kas neil juhtub olema meid teenindama panna mõni saksa keelt vähegi oskav teenindaja. Kui nüüd vähegi suudad, ära pruuska, et seda küsida kidlasti ei tohi või peaks kirjalikult küsima. Aga võsa kohta võin vastata küll, natuke on veel metsa ja maasikavälu taga lepavõsa.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:12Kes tänapäeval laudu kuhugi broneerib telefoni teel, selleks on äpid olemas.
-
Külaline
Tegeleb ikka küll, kui on tavapärasest olulisemalt suuremat kiiret otsust vaja. Näiteks mina ei hakkaks otsustama, kas teeme Rally Estoniaga või muu säärasega 90 000 eurose barteri. Ralli oli mõistagi suvanäide. See on firma raha ja ehkki töös olen päris laiades piirides otsustes vaba, siis omanike raha loopimine vasakule ja paremale pole minu pädevuses. Kui küsitaks, kas saab 10% soodsamalt, vastan ikka, sest sellistes piirides soodustuste tegemine on minu kompetentsi ja ametikoha pädevuse sees.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:10Aga sellega ei tegele ometi juht
-
Külaline
Leib resto ja aed. Noa. Nagu öeldud, samaks õhtuks, umbes tund-poolteist enne saabumist.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:29Millised restoranid siis? Ütle nimed välja.
-
Külaline
-
Külaline
Mis see brasserie siia puutub, sinna polnud vähimatki plaani minna.
-
Külaline
Sest nad muutsid veebilehe nimeKülaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:02Mis see brasserie siia puutub, sinna polnud vähimatki plaani minna.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:44https://leebrasserie.ee/Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:39
Leib resto ja aed. Noa. Nagu öeldud, samaks õhtuks, umbes tund-poolteist enne saabumist.
On netis broneerimine olemas
-
Külaline
Ja seda juhtub iga päev ja iga kell, et tekib selline situatsioon nagu teemaalgatuses on?Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:29Tegeleb ikka küll, kui on tavapärasest olulisemalt suuremat kiiret otsust vaja. Näiteks mina ei hakkaks otsustama, kas teeme Rally Estoniaga või muu säärasega 90 000 eurose barteri. Ralli oli mõistagi suvanäide. See on firma raha ja ehkki töös olen päris laiades piirides otsustes vaba, siis omanike raha loopimine vasakule ja paremale pole minu pädevuses. Kui küsitaks, kas saab 10% soodsamalt, vastan ikka, sest sellistes piirides soodustuste tegemine on minu kompetentsi ja ametikoha pädevuse sees.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:10Aga sellega ei tegele ometi juht
-
Külaline
Inimene, sina ei saanud ju üldse teemast aru!Guest kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:12
Mida see juht siis üldse teha tohib? Oma töötajale ei tohi helistada ja küsida mida küsida on vaja?
Juhil on keelatud kasutada telefoni...
Kes tänapäeval laudu kuhugi broneerib telefoni teel, selleks on äpid olemas. Kus võsa vahel küll elatakse.
-
Külaline
Iga nädal mitu korda meil. Eriti kevadel-suvel, kui üritusi on palju. Samuti enne jõulu ja uusaastapidusid. Autokoolid, keeltekoolid, kauplusteketid, alkoholitootjad. Enne Vabariigi aastapäeva. Spordiürituste puhul. Bartereid, suuri allahindlusi, ikka 95%seid. Lastehaiglad ja heategvusorganisatsioonid küsivad toetust. Mitte alati selles suurusjärgus, aga jah, väga sageli. Teemaks IT ja meedia kombinatsioon.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:16Ja seda juhtub iga päev ja iga kell, et tekib selline situatsioon nagu teemaalgatuses on?Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:29Tegeleb ikka küll, kui on tavapärasest olulisemalt suuremat kiiret otsust vaja. Näiteks mina ei hakkaks otsustama, kas teeme Rally Estoniaga või muu säärasega 90 000 eurose barteri. Ralli oli mõistagi suvanäide. See on firma raha ja ehkki töös olen päris laiades piirides otsustes vaba, siis omanike raha loopimine vasakule ja paremale pole minu pädevuses. Kui küsitaks, kas saab 10% soodsamalt, vastan ikka, sest sellistes piirides soodustuste tegemine on minu kompetentsi ja ametikoha pädevuse sees.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 11:10Aga sellega ei tegele ometi juht
-
Külaline
Laua broneerimine on nagu nädala tegu.. Aga mitte nii, et täna tuleb mõte, läheks. Helistaks, küsiks.. Saaks kohe vastuse. Mitte et ootan meile vastust.
-
Külaline
Esimene variant oli NOA, kui seal poleks saanud laua asukoha suhtes telefonitsi kiiresti kokkuleppele, oleks Leib Resto telefon olnud järgmine. Kolme kiiret ei-jah vastust oli lihtsalt ruttu vaja. Neil NOAs polnud selle vastu midagi. Kas see brasserie äpp lubaks ka küsida ettekandja keeleoskuse kohta ja laua paigutust kokku leppida, jääbki mulle teadmata.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:09Sest nad muutsid veebilehe nime
Kui pole just juubelilauaga, aga on restoranides tihedam periood - reede õhtu, suveaeg, puhkused, veel mõned kooolide lõpetamised - siis ma ei näeks mingit põhjust ka üldse restorani laudu mitu päeva ette broneerida. See pole ju mingi haruldane samm, et reisi Taimaale broneerid ehk neli kuud varem, et saaks töölt puhkuse võtta.
-
Külaline
Tead ma ei saa sinu poleemikast aru. Kumb siis oli oluline, kas broneerida telefoniga, broneerida netis, broneerida e-maili teel või minna lihtsalt kohale ja kui kohta ei ole, siis mujale? Kui elada keeruliselt, siis saab tõesti elada.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:31Esimene variant oli NOA, kui seal poleks saanud laua asukoha suhtes telefonitsi kiiresti kokkuleppele, oleks Leib Resto telefon olnud järgmine. Kolme kiiret ei-jah vastust oli lihtsalt ruttu vaja. Neil NOAs polnud selle vastu midagi. Kas see brasserie äpp lubaks ka küsida ettekandja keeleoskuse kohta ja laua paigutust kokku leppida, jääbki mulle teadmata.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:09Sest nad muutsid veebilehe nime
Kui pole just juubelilauaga, aga on restoranides tihedam periood - reede õhtu, suveaeg, puhkused, veel mõned kooolide lõpetamised - siis ma ei näeks mingit põhjust ka üldse restorani laudu mitu päeva ette broneerida. See pole ju mingi haruldane samm, et reisi Taimaale broneerid ehk neli kuud varem, et saaks töölt puhkuse võtta.
-
Külaline
Ma ei hakka külalisi lohistama mööda linna restoranide uksetaguseid, see poleks viisakas ja oleks mõttetult keeruline. Oliliselt lihtsam on teha see 40 sec kõne ja siis teada saada, kuhu suunas sõitma hakata ja peas kohe selge, kuhu kasvõi parkida ja otsustada, kas istumine on sees või väljas - et saaks riietust valida. Kui on aega tund või poollteist, millest pool tundi kulub kohalesõiduks ja parkimiseks, siis oleks üsna totter roolis olles mõistatada, kas restoran on mu kodulehelt tehtud küsimustele vastuse saatnud. Nii kohtade saadavuse või muude küsimuste kohta.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2026 12:35Tead ma ei saa sinu poleemikast aru. Kumb siis oli oluline, kas broneerida telefoniga, broneerida netis, broneerida e-maili teel või minna lihtsalt kohale ja kui kohta ei ole, siis mujale? Kui elada keeruliselt, siis saab tõesti elada.
Kõik ei planeeri niisuguseid asju nagu spontaanne idee minna kuskile sööma, nädalaid ette. Pole seda vajadust ega võimalust.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist