Tervisega seotud valeteadmised
-
Külaline
Tervisega seotud valeteadmised
Milliseid müüte või valearusaame olete kuulnud seoses tervisega?
Mul on näiteks sugulane, kes ütleb, et ta ei tohi mustsõstart suu sissegi võtta. Põhjus selles, et tal on ülimadal vererõhk. Mustsõstral on tõesti vererõhku alandav toime, aga kindlasti see madalat vererõhku enam veel madalamaks ei tee.
Ja arvamus, et 110/60-le vererõhk (mis tal tavaliselt on) on eluohtlikult madal, on samuti valearusaam. Vaidleme temaga tihti sel teemal, aga tema on endas kindel, et tal on eriline vererõhk ja kindel teadmine, et teatud toiduainetest tuleb temal eemale hoida.
Mul on näiteks sugulane, kes ütleb, et ta ei tohi mustsõstart suu sissegi võtta. Põhjus selles, et tal on ülimadal vererõhk. Mustsõstral on tõesti vererõhku alandav toime, aga kindlasti see madalat vererõhku enam veel madalamaks ei tee.
Ja arvamus, et 110/60-le vererõhk (mis tal tavaliselt on) on eluohtlikult madal, on samuti valearusaam. Vaidleme temaga tihti sel teemal, aga tema on endas kindel, et tal on eriline vererõhk ja kindel teadmine, et teatud toiduainetest tuleb temal eemale hoida.
-
Külaline
I tüübi suhkruhaigus tekib liigsest magusa söömisest.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 15:46 Milliseid müüte või valearusaame olete kuulnud seoses tervisega?
Hehee.. mul on eluaeg olnud 110/60, isegi veids alla. Sul on õigus, selles pole midagi erilist ja mustsõstrad vm toidus sellele kyll midagi ei tee.
Kohvi on hea juua
-
Külaline
Just.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 16:28 I tüübi suhkruhaigus tekib liigsest magusa söömisest.
Olles ise nüüdseks 3 aastat diabeediku lapse ema, siis selline valearusaam lausa ärritab.
Ja olen ka selliseid "toredaid" turtsatusi kuulnud, et siis poleks pidanud lapsele nii palju magusat andma
-
Külaline
-
Külaline
Inimesed ei tee vahet I ja II tüübi vahel, II tüübi riskitegur on küll liigne kehakaal ja kehvad toitumisharjumused. Sellest see valearusaam ilmselt tuleb.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 16:47Just.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 16:28 I tüübi suhkruhaigus tekib liigsest magusa söömisest.
Olles ise nüüdseks 3 aastat diabeediku lapse ema, siis selline valearusaam lausa ärritab.
Ja olen ka selliseid "toredaid" turtsatusi kuulnud, et siis poleks pidanud lapsele nii palju magusat andma.
-
Külaline
Ma olen kindel, et ta ajas lihtsalt musta sõstra musta arooniaga segamini. Aroonia (nii marjadena, kui kompotina) võtab küll madala vererõhuga inimestel prakiliselt pildi eest ära. Vähemalt minul ja mu isal küll.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 15:46 Mul on näiteks sugulane, kes ütleb, et ta ei tohi mustsõstart suu sissegi võtta. Põhjus selles, et tal on ülimadal vererõhk. Mustsõstral on tõesti vererõhku alandav toime, aga kindlasti see madalat vererõhku enam veel madalamaks ei tee.
Ennast härib see, kui räägitakse, et august on mädakuu ja augustis toimunud opid lähevad kõik mädanema. Mind on 2x augustis opereeritud ja pole midagi mädanema läinud.
-
Külaline
"Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.
-
Külaline
no röga ja mädane tatt ei ole küll viirustest, vaid hoopis bakteritest tingitudKülaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:34 "Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.
-
Külaline
Kõik maailmas leiduvad haigused, mis on inimesele tekkinud pärast koroonavaktiini manustamist, on tingitud sellest vaktsiinist.
-
Külaline
esimese paugu paneb enamasti ikka viirus, tekitab haigusseisundi. seda kasutavad siis bakterid ära, tulles ka pidusöögile. nii on see vähemalt lihtsamate haiguste puhul, nohud-köhad.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:54no röga ja mädane tatt ei ole küll viirustest, vaid hoopis bakteritest tingitudKülaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:34 "Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.
-
Külaline
Siia võib lisada ka selle, et kui kõrvad paljad on ja tuult saavad, siis sellest tekib kõrvapõletik.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:34 "Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.
Suures osas kõrvapõletik siiski on nohu tüsistus. Eriti lastel, kes veel nuusata ei oska ja kellel on nina ka kõrvakanalid kitsad ja välja arenemata.
-
Külaline
Samas neid köha-nohu haigusi nimetatavad arstidki külmetushaigusteks. Külmetamisega on siin seos siiski täiesti ka olemas, külmetus nõrgestab organismi ja viirus hakkab paremini külge. Viiruseid ringleb igal pool kogu aeg, aga tugev ja terve inimene ei haigestu, külma saanud inimene haigestub kergemini. Seega see nüüd täitsa vale ka ei ole, et külmetada ei tohiks, võib kergemini haigeks jääda küll, kuigi haigust põhjustab siiski viirus.
-
Külaline
Ega selles kontekstis olegi vale. Aga näiteks on sellised "külmetushaiguse" põdejad raudkindlad, et nad ei ole teistele ümberringi ohtlikud, sest nad on ju ainult külmetushaiguses, see pole mingi viirus, mis nakkaks ...Väga tihti kuuleb sellist vigast ja mõnes olukorras ka ohtlikku mõttekäiku. Sama lugu nende kõhuviirustega, kus ka inimesed ei taipa, et võivad nakkust levitada, sest neil on ju lihtsalt seedehäired, küllap on süüdi see eilne pidu, kus sõin segamini soolast ja magusat. Viimane on jälle üks jabur vääruskumus, nagu see võiks tekitada kõhuprobleeme (pean silmas tervet inimest - kellel mingid talumatused või kroonilised kõhuprobleemid, siis ehk võibki nii olla).Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 19:47 Samas neid köha-nohu haigusi nimetatavad arstidki külmetushaigusteks. Külmetamisega on siin seos siiski täiesti ka olemas, külmetus nõrgestab organismi ja viirus hakkab paremini külge. Viiruseid ringleb igal pool kogu aeg, aga tugev ja terve inimene ei haigestu, külma saanud inimene haigestub kergemini. Seega see nüüd täitsa vale ka ei ole, et külmetada ei tohiks, võib kergemini haigeks jääda küll, kuigi haigust põhjustab siiski viirus.
-
Külaline
Kas sa tahad sellest mulle, kes ma saan kõrvapõletiku praktiliselt kohe kui mul kõrvad tuult saavad, pikemalt rääkida? Võin kinnitada, et ma oskan nuusata.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 19:33Siia võib lisada ka selle, et kui kõrvad paljad on ja tuult saavad, siis sellest tekib kõrvapõletik.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:34 "Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.
Suures osas kõrvapõletik siiski on nohu tüsistus. Eriti lastel, kes veel nuusata ei oska ja kellel on nina ka kõrvakanalid kitsad ja välja arenemata.
1. päevas tuleb teha 10000 sammu
2. munad on ebatervislikud
3. suhkur teeb hüperaktiivseks (palun näidake mulle kas vói ühte teadusartiklit)
2. munad on ebatervislikud
3. suhkur teeb hüperaktiivseks (palun näidake mulle kas vói ühte teadusartiklit)
-
Külaline
Mulle meeldis see ka, et vaktsiin kaitseb 95% nakatumise ja 100% hospitaliseerimise ja surma vastu.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 19:01 Kõik maailmas leiduvad haigused, mis on inimesele tekkinud pärast koroonavaktiini manustamist, on tingitud sellest vaktsiinist.
“ Esmaspäeval avaldas ravimitootja Moderna, et nende vaktsiini efektiivsus on esialgsete tulemuste põhjal 94,5%.”
-
Külaline
Keskkõrval on normaalses olukorras ainult üks ühendus välismaailmaga – väike kanalikene nimega kuulmetõri, mis ühest otsast avaneb keskkõrva ja teine ots jõuab ninaneelu. Normaalses olekus on kuulmetõri kokku vajunud ja läheb regulaarselt lahti neelamise või haigutamise ajal. Sedasi loomuliku ventilatsiooni abil püsib rõhk keskkõrvaruumis kogu aeg samasugune kui õhurõhk väliskeskkonnas.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 20:11Kas sa tahad sellest mulle, kes ma saan kõrvapõletiku praktiliselt kohe kui mul kõrvad tuult saavad, pikemalt rääkida? Võin kinnitada, et ma oskan nuusata.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 19:33Siia võib lisada ka selle, et kui kõrvad paljad on ja tuult saavad, siis sellest tekib kõrvapõletik.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:34 "Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.
Nohu korral läheb tursesse nii nina limaskest kui ka kuulmetõrve limaskest. Normaalset keskkõrva ventilatsiooni ei toimu, keskkõrv jääb umbseks, koos sinna sattunud limaga on see haigustekitajatele soodne keskkond paljunemiseks. Rõhu muutus tekitab valu, põletikulised limaskestad on punetavad ja turselised, nuuskamisel satub keskkõrvaruumi tatt ja limarakud toodavad sinna veel lima juurde. Mikroobidel on pidu!
Ehk siis tuul nõrgestab su immuunsüsteemi ja sealt saab alguse ka viiruslik või bakteriaalne kõrvapõletik.
Sul võibolla on ninas ka mingi teema, et vaheseinad on kõverad või kitsad vms, mis kohe tüsistubki kõrvades.
Ei pea üldse suur nohu olema, et see kõrvadesse lööks. Kui on krooniline häda, jääbki korduma.
Tean ise väga hästi. Väiksena olin ise koguaeg kõrvapõletikega hädas. Ja alati polnud otseselt nohu vajagi, et põletik jälle platsis oleks.
-
Külaline
Ei aja sassi. Meil on korduvalt olnud see teemaks. Ja ikka just mustsõstrast käib alati jutt. Ta ise on suur aiandusinimene. Seega täiesti kindlalt eristab arooniat ja musta sõstart.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:52Ma olen kindel, et ta ajas lihtsalt musta sõstra musta arooniaga segamini. Aroonia (nii marjadena, kui kompotina) võtab küll madala vererõhuga inimestel prakiliselt pildi eest ära. Vähemalt minul ja mu isal küll.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 15:46 Mul on näiteks sugulane, kes ütleb, et ta ei tohi mustsõstart suu sissegi võtta. Põhjus selles, et tal on ülimadal vererõhk. Mustsõstral on tõesti vererõhku alandav toime, aga kindlasti see madalat vererõhku enam veel madalamaks ei tee.
Ennast härib see, kui räägitakse, et august on mädakuu ja augustis toimunud opid lähevad kõik mädanema. Mind on 2x augustis opereeritud ja pole midagi mädanema läinud.
-
Külaline
Vahepeal oli iga tuntud surnud inimese kohta arvamus, et suri kindlasti koroonavaktsiini tagajärjel.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 19:01 Kõik maailmas leiduvad haigused, mis on inimesele tekkinud pärast koroonavaktiini manustamist, on tingitud sellest vaktsiinist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist