Toidulisandid ja vitamiinid

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Toidulisandid ja vitamiinid

Postitus Postitas Külaline »

Olen märganud, et erinevalt noorusest, on mõned vitamiinid, vaatamata korralikule toitumisele, siiski vajalikud juurde võtta. Mul surevad öösel käed ja jalad ära - perearst soovitas passi vaadata, aga juhtusin ühe omaealise apteekri otsa ja ta ütles, et tehku ma korralik kuur hästiimenduvat magneesiumit. Mõte oli hea ja toimis. Kõikidel kuudel, kus on "r" võtan ma d-vitamiini. Aga siis veel c vitamiin. Seesama apteeker ütles, et tema võtab acerolat pidevalt, aga kui on viiruste aeg või organism nõrk, teeb kuuri Formula Vitale 1000-ga. Mida teie tarbite ja vanuse võiks ka panna. ma ise olen 58
Külaline

Ei tarbi mitte midagi. Vanus 57
Külaline

Magneesiumi võtan õhtuti regulaarselt. D-vitamiini talvel. Q10 sisaldavaid nn. naistevitamiine aeg-ajalt. Kollageeni toidulisandit või glükoosamiini, mul on liigestega probleeme. Seleenikuuri tegin ka vahepeal.
Külaline

Ei tarbi mitte midagi ja ei ole kunagi ka tarbinud, vanus 55.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 12:21 Ei tarbi mitte midagi. Vanus 57
kas sellepärast ei tarbi, et ei ole liigesehädasid, lihaskrampe ega viirushaigusi või mingil muul põhjusel?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2026 12:42
kas sellepärast ei tarbi, et ei ole liigesehädasid, lihaskrampe ega viirushaigusi või mingil muul põhjusel?
Mina olen üks teine inimene, 54 aastane. Aga mina jah ei tarbi selle tõttu, et pole liigesehädasid, lihaskrampe, viirushaigusi, midagi pole viga. Kunagi arsti soovitusel võtsin d-vitamiini, et see on ikka kohustuslik meie kliimas. Tundsin, et see teeb pigem südame pahaks ja siis jäi seegi soiku.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 12:42
No mulle tundub, et see on üks raha raiskamine kõik. Millalgi aastaid tagasi ostsin mingeid vitamiine, millel oli palju häid tagasisidesid -ei saanud aru, et minu jaoks oleks midagi muutunud, kui mitte arvestada õhemat rahakotti. Nüüd ei tarbi ja hädasid ka ei ole. Kui tekivad, siis ma ei usu, et toidulisanditest või vitamiinidest mingit kasu on.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 12:51
Guest kirjutas: 29 Juun 2026 12:42
No mulle tundub, et see on üks raha raiskamine kõik. Millalgi aastaid tagasi ostsin mingeid vitamiine, millel oli palju häid tagasisidesid -ei saanud aru, et minu jaoks oleks midagi muutunud, kui mitte arvestada õhemat rahakotti. Nüüd ei tarbi ja hädasid ka ei ole. Kui tekivad, siis ma ei usu, et toidulisanditest või vitamiinidest mingit kasu on.
TA olen. No sel juhul arusaadav. Mina sain magneesiumist küll silmnähtavalt kasu ja siis hakkasingi mõtlema, et äkki olen mina ainus, kes ei tea asjast suurt midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 13:03
TA olen. No sel juhul arusaadav. Mina sain magneesiumist küll silmnähtavalt kasu ja siis hakkasingi mõtlema, et äkki olen mina ainus, kes ei tea asjast suurt midagi.
Minule soovitas AI vedelat magneesiumi juurde võtta, kui kõhukinnisusega hädas olin. Väga ilusti seletas ära, mida osta ja kuidas tarbida, aga ma sain sellest veel kõrvetised lisaks. Kõhukinnisusest sain oma tarkusega lahti.
Külaline

Aegajalt vaid magneesiumi, kui jalad krampi hakkavad kiskuma või rahutuks muutuvad. Vanus 37
Külaline

Mina see 55, kes midagi ei tarbi. Liigesehädad on küll, aga selle vastu mingid toidulisandid küll ei aita. Nagu teada, on enamike lisandite kasutegur ümmargune null.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 15:22
Mina see 55, kes midagi ei tarbi. Liigesehädad on küll, aga selle vastu mingid toidulisandid küll ei aita. Nagu teada, on enamike lisandite kasutegur ümmargune null.
Päris nii küll ei ole. Kollageen aitab täiesti kindlasti, glükoosamiiniga on nii ja naa arvamusi, minul on positiivsed kogemused ja retseptiga pole ta ka kallis, seega kahju pole mingit. Magneesiumi toime on ka täiesti tõestatud, see on küll närvide toetamiseks, kuid jalgade ebamugavustunne ongi üks neid tundeid, mida meievanused tunnevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2026 15:50
Guest kirjutas: 29 Juun 2026 15:22

Päris nii küll ei ole. Kollageen aitab täiesti kindlasti, glükoosamiiniga on nii ja naa arvamusi, minul on positiivsed kogemused ja retseptiga pole ta ka kallis, seega kahju pole mingit. Magneesiumi toime on ka täiesti tõestatud, see on küll närvide toetamiseks, kuid jalgade ebamugavustunne ongi üks neid tundeid, mida meievanused tunnevad.
Magneesium ja D-vitamiin aitavad, kollageen toidulisandina kindlasti mitte.
Külaline

Mina kasutan Mg igapäevaselt või üle päeva, d-vit võtan sügisest kevadeni, lisaks kasutan tsinki 2-3 korda nädalas ja biotiini samamoodi 2-3 korda nädalas. Kasutan ka melatoniini. Juuksed-küüned on head, rahutuid jalgu ei ole ja energiapuudust ei tunne. Arvan, et peaksin neid toidulisandeid kasutama ja kasutan ka. Ostan kõik viimseni iHerbist. Eesti apteekidest ei osta mitte midagi peale retseptiravimite, ei pea vajalikuks kohalikku ahnet kaupmeest nuumata. Mõttetud on kõikvõimalikud Eesti päritolu toidulisandite reklaamid, eriti hull on Ecosh - täiesti mõttetu raharaiskamine, kõrge hind, väikesed sisaldused. Kusjuures olen teinud teste enne-ja-pärast, Ameerika toidulisandid toimivad hästi, d-vitamiini taseme muutus seerumis on olnud otseses seoses tarbitava toidulisandiga. iHerbist ostan ka näiteks kõik päikesekaitsevahendid, k.a. aaloe 100% geeli. Toimib troopikamaades jube hästi.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 17:25 Mõttetud on kõikvõimalikud Eesti päritolu toidulisandite reklaamid, eriti hull on Ecosh - täiesti mõttetu raharaiskamine, kõrge hind, väikesed sisaldused.
Ma olen see, kes paar korda tarvitas, aga mõju ei olnud. Just Ecoshi omi ma ostsingi, seat neil oli mitukümmend positiivset tagasisidet, kui tõhusad need ikka on... :|
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 17:25 Mina kasutan Mg igapäevaselt või üle päeva, d-vit võtan sügisest kevadeni, lisaks kasutan tsinki 2-3 korda nädalas ja biotiini samamoodi 2-3 korda nädalas. Kasutan ka melatoniini. Juuksed-küüned on head, rahutuid jalgu ei ole ja energiapuudust ei tunne. Arvan, et peaksin neid toidulisandeid kasutama ja kasutan ka. Ostan kõik viimseni iHerbist. Eesti apteekidest ei osta mitte midagi peale retseptiravimite, ei pea vajalikuks kohalikku ahnet kaupmeest nuumata. Mõttetud on kõikvõimalikud Eesti päritolu toidulisandite reklaamid, eriti hull on Ecosh - täiesti mõttetu raharaiskamine, kõrge hind, väikesed sisaldused. Kusjuures olen teinud teste enne-ja-pärast, Ameerika toidulisandid toimivad hästi, d-vitamiini taseme muutus seerumis on olnud otseses seoses tarbitava toidulisandiga. iHerbist ostan ka näiteks kõik päikesekaitsevahendid, k.a. aaloe 100% geeli. Toimib troopikamaades jube hästi.
Nõustun kõigega, välja arvatud sellega, et Eestist ei saa soodsa hinnaga hea toimega head toodet. Saab ikka küll!
Kasutan ka suhteliselt igapäevaselt magneesiumi, aegajalt bioaktiivset seleeni, olenevalt päevast elektrolüüte.
Ameerikas on muidugi lubatud annused kordades suuremad kui Euroopas või Eestis.
Külaline

Kasutan ka suhteliselt igapäevaselt magneesiumi, aegajalt bioaktiivset seleeni, olenevalt päevast elektrolüüte.
Ja miks sul neid on vaja tarvitada?
Külaline

Mina ei võta d-vitamiini seetõttu, et "keegi ütles,et ikka peab võtma" või "keegi arvas, et saab toidust ja ei pea võtma"

Lasen d-vitamiini sisalduse sügisel vereanalüüsiga määrata ja siis on mul mingi teadmine, kas mul on d-vitamiini vähe või palju ja kas peaks juurde võtma. Minul küll sügisel tavaliselt kohe, kui keha peab rohkem riietega katma hakkama, kukub d-vitamiin madalaks. Talvel kontrollin ka, kuidas d-vitamiini näit on - kas toidulisand ikka tõstab taset ja ega üleliia pole saanud.

Mg tahaks ka võtta, sest jalalihased kisuvad pingesse. Aga ei saa - sest Mg lööb mul vererõhu liiga alla ja siis on ensetunne halb ja uimane. Olen proovinud Mg doosi madaldada, jaganud tablette lausa pooleks, veerandiks - ikka lööb vereõhu alla. Määrin Mg õli jalgadele, natuke ehk vähendab lihaspinget, kuigi piisavalt ei aita.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2026 19:58 Mina ei võta d-vitamiini seetõttu, et "keegi ütles,et ikka peab võtma" või "keegi arvas, et saab toidust ja ei pea võtma"

Lasen d-vitamiini sisalduse sügisel vereanalüüsiga määrata ja siis on mul mingi teadmine, kas mul on d-vitamiini vähe või palju ja kas peaks juurde võtma. Minul küll sügisel tavaliselt kohe, kui keha peab rohkem riietega katma hakkama, kukub d-vitamiin madalaks. Talvel kontrollin ka, kuidas d-vitamiini näit on - kas toidulisand ikka tõstab taset ja ega üleliia pole saanud.

Mg tahaks ka võtta, sest jalalihased kisuvad pingesse. Aga ei saa - sest Mg lööb mul vererõhu liiga alla ja siis on ensetunne halb ja uimane. Olen proovinud Mg doosi madaldada, jaganud tablette lausa pooleks, veerandiks - ikka lööb vereõhu alla. Määrin Mg õli jalgadele, natuke ehk vähendab lihaspinget, kuigi piisavalt ei aita.
Milleks seda ainult näidu pärast võtta? Kui tunne hea, siis pole vahet, mida näit ütleb. Vähemasti pole ma seda kunagi võtnud ja mõtlen, et mida ma siis kaotanud olen võrreldes nendega, kes võtavad?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2026 20:34Milleks seda ainult näidu pärast võtta? Kui tunne hea, siis pole vahet, mida näit ütleb. Vähemasti pole ma seda kunagi võtnud ja mõtlen, et mida ma siis kaotanud olen võrreldes nendega, kes võtavad?
Kui sa näitudest üldse ei hooli, kas ei pelga nt osteoporoosi? Ei taha, et mu luud hakkaksid kergesti puruks praksuma🙂
"Kaltsium ja D-vitamiin moodustavad organismis ülitõhusa duo luude, hammaste ja lihaste tervise toetamiseks. D-vitamiin on kaltsiumi imendumiseks hädavajalik. Ilma piisava D-vitamiinita ei suuda keha kaltsiumi omastada, mistõttu hakkab organism seda võtma luude varudest."
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline