Kassipoeg

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Kassipoeg

Postitus Postitas Külaline »

Plaanis võtta sügisepoole perre uus kaaslane, kassikene. Seni olnud tavalised külatriibikud (ja arvatavasti on ka edaspidi), aga huvi pärast küsiks: kas keegi oskab öelda tõukassi poja hinna? Maine coon näiteks või vene sinised?
Külaline

Nende konkreetsete ei oska, aga minu tõukassid maksid 2000 €. Arvan, et 1000+ võiksid ikkagi arvestada.

Koertega oli sama, üks maksis 2000 €. Teiseks koeraks on Saksa lambakoer, kes 2 a tagasi ostes maksis 1000 €. Ise arvasin, et nii levinud tõug, et maksab vähem, aga mul lihtsalt polnud aimu kasvatajate hindadest.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Hinnad sõltuvad sellest, kas võtta kassipoeg lemmikuks või aretuskassiks. Lemmikud on odavamad, maine coon 700-1200 eurot, vene sinine 800-1300 eurot. Maine coonide hind sõltub ka värvusest.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Mul oli briti lühikarvaline, maailma kõige ilusam ja armsam...kuni ta suri südame äkksurma. Palun ära britti võta.
Külaline

Mu sõbrannal oli Maine Coon ja ta polnud üldse selline suur ja vahva, nagu piltidelt olen näinud. Täitsa tavalise kassi moodi oli. Mõtlen, et kas see tõug tõesti nii palju varieerub või see sõbranna valetas, et tal on tõukass. Ega mina pabereid ju ei näinud.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Eks ta vist valetas. Mul oli Maine Coon, oli suur ja vahva. Tõsi küll, ta oli tavalistest Maine Coonidest väiksem, nad niiviisi varieeruvad, aga tavakassist ikkagi suurem. Maine Cooni tunneb ära, tal on kõrva peal tutid.
Külaline

vene sinisel on odavama otsa hind tuhandest ülespoole. samas, korralikult aretajalt ostetuna tasub see ost ära. niivõrd ilus ja vaoshoitud tasane lemmik.
vastupidine valik on bengali, jutukas, ääretult uudishimulik, söögiga pirtsutav, rohkem nagu koer, kuid ikkagi lemmik.
Külaline

Kas Soovis ja Okidokis lemmikloomarubriigis siis ühtegi pakkumist pole, et peab siit hindasid küsima?
Külaline

Mul on tavaline "krants". On suhteliselt sõjakas. Kipub lööma. Häält teeb suht vähe. Võõraid pelgab väga.

Tuttaval on siiam. Ja ma ei ole mitte kunagi nii jutukat tegelast näinud. Isegi, kui ma helistan tuttavale, siis hakkab taustal kassi kisakoor :D See kass ei ole üldse sõjakas. Ei ründa kunagi. Ja ronib kõikidele sülle, kes vähegi külla lähevad.

Ühesõnaga, täpselt vastand minu kassile.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2026 20:44 Kas Soovis ja Okidokis lemmikloomarubriigis siis ühtegi pakkumist pole, et peab siit hindasid küsima?
Seal on enamik millerdajad, kes müüvad odavamalt. Kasvatajatel on sageli loomad juba ette broneeritud, ei jää väga üle kedagi, keda kuskil Okidokis või Soovis reklaamida.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2026 17:34 Mul oli briti lühikarvaline, maailma kõige ilusam ja armsam...kuni ta suri südame äkksurma. Palun ära britti võta.
äkksurma eest ei ole ükski kass kaitstud - mul suri varjupaigast võetud kollane "krants" jala pealt :( oli ca 5a vana terve ja tubli kassipoiss ...
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 30 Juun 2026 11:56 Eks ta vist valetas. Mul oli Maine Coon, oli suur ja vahva. Tõsi küll, ta oli tavalistest Maine Coonidest väiksem, nad niiviisi varieeruvad, aga tavakassist ikkagi suurem. Maine Cooni tunneb ära, tal on kõrva peal tutid.
Mul ühel kassil on ka kõrva peal tutid aga on on triibik 🤣.
Main Coon on ikka ka kindla näo markeeringuga+ muud, mitte ainult kõrvatuttide järgi.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 30 Juun 2026 20:44 Kas Soovis ja Okidokis lemmikloomarubriigis siis ühtegi pakkumist pole, et peab siit hindasid küsima?
Sealt ei tohi ühtegi kassi osta. Seal on kassivabrikud, kassiema ekspluateeritakse, paaritatakse vägisi, muudkui poegib, kuni kurnatusest ära sureb.. Ja kassipoegi need vabrikandid ei vaktsineeri, müüvad haigetena maha, peaasi, et raha saaks..
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 30 Juun 2026 21:16
Guest kirjutas: 29 Juun 2026 17:34 Mul oli briti lühikarvaline, maailma kõige ilusam ja armsam...kuni ta suri südame äkksurma. Palun ära britti võta.
äkksurma eest ei ole ükski kass kaitstud - mul suri varjupaigast võetud kollane "krants" jala pealt :( oli ca 5a vana terve ja tubli kassipoiss ...
Koeri on jah krantse, aga kass, keda krantsiks nimetatakse, pole mitte krants, vaid ikkagi ka tõukass, nimetus on euroopa lühikarvaline.. Laiailt levinud teine, üle ilma..
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Teile, kellel on toakassid ja suvila- kas võtate oma kassi suveks maale kaasa või leiate mingi muu lahenduse hoidja v hotelli näol?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2026 21:16
Nojah. Eks see on valus teema. Minu kallis britt suri niimoodi, et ma ei hakka üldse kirjeldamagi, kui jube see oli. Pärast selgus, et oli südamehaigus ja massiivsed trombid kogu kehas. Ja ma olen pärast seda juhtumit nii palju uurinud selle asja kohta. Brittide tavaline haigus - südame kaasasündinud probleemid, kõrge suremus südamehaigustesse. Geneetiline probleem. Kusjuures geeniuuringute kohta öeldi, et neid saab briti lühikarvalistel kassipoegadel teha vaid Soomes.
Sinu kassipoisi kohta ei tea muidugi öelda, eks neid äkksurmasid on teistelgi. Jube kogemus, ma ei soovi vaenlaselegi sellist üleelamist, mille tekitab oma armastatud kassi ootamatu surm.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist