Milline mootorratas osta?
Milline mootorratas osta?
Hei! Hakkan motikat ostma ja no ei suuda otsustada, kas Kawasaki Z650 või Honda Rebel 1100....tahaks madalama raamiga, et jalad vabalt maha ulatuks, olen naine noh
Mõlemad on A-kat. Kuna sain alles A-kat load, siis see on esimene motikas ja varasemat kogemust pole.
-
Külaline
Nende kahe vahel valides on see puhtalt maitseasi. Tee mõlemaga proovisõitu ja tunneta, kumb rohkem istub/meeldib.
Mul endal on Kawasaki Twister ehk pakutud valikutest pigem samuti Kawasakile lähem.
Mul endal on Kawasaki Twister ehk pakutud valikutest pigem samuti Kawasakile lähem.
-
Külaline
Mitte kumbagi ei soovitaks. Jätaks üldse ostmata, kui elu armas on.
Jah tean, et kõigil ei juhtu aga kaks aastat tagasi kaotasin ma oma sõbranna mootorratta õnnetuse pärast. Vastu posti ja läinud oligi. Ta oli alles 27 ja maha jäi 5a laps.
Nüüd mul tõusevad ihukarvad püsti, kui motikat kuulen või näen.
Vabandust, kuiteemat risustasin
Jah tean, et kõigil ei juhtu aga kaks aastat tagasi kaotasin ma oma sõbranna mootorratta õnnetuse pärast. Vastu posti ja läinud oligi. Ta oli alles 27 ja maha jäi 5a laps.
Ega mootorratas ise ju ei sõida. Ikka juht juhib. Mootorratas pole süüdi et juht saamatu on.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 07:48 Mitte kumbagi ei soovitaks. Jätaks üldse ostmata, kui elu armas on.
-
Külaline
See kahjuks oli lihtsalt üks õnnetu õnnetus. Isegi kiirus polnud tal suur.HeleLiis kirjutas: ↑30 Juun 2026 12:26Ega mootorratas ise ju ei sõida. Ikka juht juhib. Mootorratas pole süüdi et juht saamatu on.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 07:48 Mitte kumbagi ei soovitaks. Jätaks üldse ostmata, kui elu armas on.
Ei ütleks, et ta saamatu oli. Ka kõige kogenumal juhil võib selline õnnetus juhtuda. Mootorrattaga lihtsalt on suurem tõenäosus surma saada. Mootorratast on palju raskem kontrolli alla saada, kui autot.
-
Külaline
Aga kõik võib juhtuda ju ka autoroolisGuest kirjutas: ↑30 Juun 2026 13:23See kahjuks oli lihtsalt üks õnnetu õnnetus. Isegi kiirus polnud tal suur.HeleLiis kirjutas: ↑30 Juun 2026 12:26Ega mootorratas ise ju ei sõida. Ikka juht juhib. Mootorratas pole süüdi et juht saamatu on.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 07:48 Mitte kumbagi ei soovitaks. Jätaks üldse ostmata, kui elu armas on.
Ei ütleks, et ta saamatu oli. Ka kõige kogenumal juhil võib selline õnnetus juhtuda. Mootorrattaga lihtsalt on suurem tõenäosus surma saada. Mootorratast on palju raskem kontrolli alla saada, kui autot.
-
Külaline
Võib muidugi, aga auto ja mootorratta kokkupõrkes on mootorrattur see nõrgem pool. Kas saab surma või jääb vigaseks.
-
Külaline
Kui sul ikka on ette nähtud minna, küll sa lähed üht- või teistpidi. Ja kui ei ole, võid 3m kõrguselt puu otsast pea ees alla kukkuda (vanus 11), kivisest järsust mäest jalgrattaga alla sõites kurvist välja kihutada ja vastu mahalangenud puud sõita nii et ratas kaheksaks ja sulle veel peale kukub (vanus 12), autolt löögi saada (vanus 16), mootorrattaga õppesõitu tehes 50km kiirusel kukkuda (vanus 47) ja selle kõige juures veel mitte kunagi ühtegi luud murda. Kõik reaalselt minuga juhtunud õnnetused. Ptüi, ptüi, seni veel igati kõbus ja jätkan kõigi eelnimetatud tegevustega (vajadusel puude otsa ronimine, rattasõit, sh metsas, autoteede ületamine ja mootorrattasõit), loomulikult eeldades, et iga kord õnnetusi ei juhtu.
-
Külaline
Ja kes sinu eluloo vastu huvi tundis, et sa siis teemasse sellega sisse sõitsid?!Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 13:52
Kui sul ikka on ette nähtud minna, küll sa lähed üht- või teistpidi. Ja kui ei ole, võid 3m kõrguselt puu otsast pea ees alla kukkuda (vanus 11), kivisest järsust mäest jalgrattaga alla sõites kurvist välja kihutada ja vastu mahalangenud puud sõita nii et ratas kaheksaks ja sulle veel peale kukub (vanus 12), autolt löögi saada (vanus 16), mootorrattaga õppesõitu tehes 50km kiirusel kukkuda (vanus 47) ja selle kõige juures veel mitte kunagi ühtegi luud murda. Kõik reaalselt minuga juhtunud õnnetused. Ptüi, ptüi, seni veel igati kõbus ja jätkan kõigi eelnimetatud tegevustega (vajadusel puude otsa ronimine, rattasõit, sh metsas, autoteede ületamine ja mootorrattasõit), loomulikult eeldades, et iga kord õnnetusi ei juhtu.
-
Külaline
Eks sa peaks ikka ise kohapeal proovima. Nii üle neti sulle vaevalt keegi täpselt saab soovitada mis sinu pikkusega sobib.
Ka kogenud ja võimekas juht võib vea teha, ning mootorattaga on üldjuhul võimalust käest mineva olukorra päästmiseks vähem ja tagajärjed rängemad kui autoga. Isegi kui sa ise vigu ei tee, siis mootoratas väiksem kui auto ja jääb teistel juhtidel kergemini kahe silma vahele, nii et oht on ikkagi suurem. Eelnev pole nüüd hirmutamiseks et ära kindlasti motikaga sõida, aga tasub teadvustada et risk on kõrgendatud ja pole ainult "saamatute juhtide" teema.
Vene ajal olid sellised nagu võrr ja mopeed ja sääreväristaja, vbl on kõik üks ja sama, kas sellist osta ei kõlba? Jääb liiga aeglaseks? Selline vist turvalisem ka, ei tea, kas neid enam müüaksegi. Peaks ju müüdama, kes tahab motikat, aga tagasihoidlikumat, see piirdub sääreväristajaga.
-
Külaline
See on umbes nagu et keegi küsib soovitust korraliku mitme käiguga jalgratta kohta ja sa üritad selgeks teha, et ostku üldse ilma pedaalideta jooksuratas või midagi taolist. Et võib ju rahul olla küll.Tolmukübe kirjutas: ↑30 Juun 2026 16:04 Vene ajal olid sellised nagu võrr ja mopeed ja sääreväristaja, vbl on kõik üks ja sama, kas sellist osta ei kõlba? Jääb liiga aeglaseks? Selline vist turvalisem ka, ei tea, kas neid enam müüaksegi. Peaks ju müüdama, kes tahab motikat, aga tagasihoidlikumat, see piirdub sääreväristajaga.
-
Külaline
Mootorrattaga naine näeb välja räpane, äärmiselt ebaseksikas.
-
Külaline
Räpane? Kust otsast?Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 18:51 Mootorrattaga naine näeb välja räpane, äärmiselt ebaseksikas.
-
Külaline
Küll on see suur löök kõikidele naismootorratturitele, kõik tahaksid ju sinu jaoks seksikad olla. Oleksid pidanud neile varem teada andma.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 18:51 Mootorrattaga naine näeb välja räpane, äärmiselt ebaseksikas.
-
Külaline
Pane endale paksud nahkriided selga, siis ole nendega tükk aega ja vaata, kui apetiitne sa seejärel oled.
-
Külaline
Täoselt sama apetiitne, kui oma pereisa kuuma ilmaga oma füüsilise töökoha pealt koju laekubKülaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:52Pane endale paksud nahkriided selga, siis ole nendega tükk aega ja vaata, kui apetiitne sa seejärel oled.
-
Külaline
Miks peab? Vabalt võib kanda sõiduteksaseid ja tuult läbi laskvat kaitsmetega sõidutagi. Näiteks midagi sellist: https://www.revzilla.com/motorcycle/re ... esh-jacketKülaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:52Pane endale paksud nahkriided selga, siis ole nendega tükk aega ja vaata, kui apetiitne sa seejärel oled.
-
Külaline
Ja kuidas see ainult naisi puudutab? Mehed samasuguse varustusega ju.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:52Pane endale paksud nahkriided selga, siis ole nendega tükk aega ja vaata, kui apetiitne sa seejärel oled.
-
Külaline
See siis kaitseb sind, kui lendad külili asfaldile?Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:08Miks peab? Vabalt võib kanda sõiduteksaseid ja tuult läbi laskvat kaitsmetega sõidutagi. Näiteks midagi sellist: https://www.revzilla.com/motorcycle/re ... esh-jacketKülaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:52Pane endale paksud nahkriided selga, siis ole nendega tükk aega ja vaata, kui apetiitne sa seejärel oled.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tigger ja 4 külalist