Elektrijalgratas
-
Külaline
Elektrijalgratas
Kui hea asi on elektrijalgratas? Kas aku peab hästi vastu? Kas vajab erihooldust? Kui hästi üleüldiselt vastu peab? Kas on hea sõita sellega? Tänan konstruktiivseid vastajaid!
-
Külaline
Ma olen üle 50a jalgratastega sõitnud ja olen ka natuke elektriratta peale mõelnud, aga ma kindlasti ei osta seda vist kunagi, sest minu jaoks on kõige hullem selle ratta kaal. Tavaratast on võimalik vajadusel treppidest vedada - kunagi lapsena lausa 8.korrusele, kui lift rikkis oli - aga elektriratta puhul ma isegi kahtlen, kas suudaksin ta üldse paar trepiastetki tõsta (nt pärnu mnt viadukti rsttatee lõpeb trepiga ja mitmes kohad veel) või keldri kaldteed mööda keldrist välja vinnata. Liftiga kortermajas elavale sugulasele sellega ka külla minna ei saa, sest nagu tavaratast seda lifti tagumise ratta peale püsti ei pane. Ja kallis on ta ka liialt, et julgeks seda kuhugi välja rattahoidjasse jätta. Kõik tehnilised iseärasused, et kuidas laadida ja kui tihti, on eelpoolkirjutatu kõrval väike probleem.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 20:35 Kui hea asi on elektrijalgratas? Kas aku peab hästi vastu? Kas vajab erihooldust? Kui hästi üleüldiselt vastu peab? Kas on hea sõita sellega? Tänan konstruktiivseid vastajaid!
-
Külaline
endal on tavaline ratas, aga reisidel olen palju kordi elektrikat laenutanud ja ausalt väga väga tahaks endale ka!
Kasutan ratast sõidu-, mitte spordivahendina ja see väike särts teeb liikumise ikka 10x lihtsamaks.
Mis mind pidurdab, on kõrge hind ja see et ei julgeks kallist eset samamoodi igale poole jätta.
Kasutan ratast sõidu-, mitte spordivahendina ja see väike särts teeb liikumise ikka 10x lihtsamaks.
Mis mind pidurdab, on kõrge hind ja see et ei julgeks kallist eset samamoodi igale poole jätta.
-
Külaline
Alustuseks ostsin odavama akuratta, tähtis oli, et aku võim oleks alates kümnest.
Viies aasta, keritud linnas ca 14000 km, ühe akuga sai sõidetud 11000.
Väga tänan sugulast, kes käis omal ajal pinda, et sõida akurattaga lühikesi otsi auto asemel
Sõitmine on palju kergem, higiseks end ei aja, ühe laadimisega vedas nii 70 km välja, kui kasutada keskmist või väikest kiirust
Väga tänan sugulast, kes käis omal ajal pinda, et sõida akurattaga lühikesi otsi auto asemel
Sõitmine on palju kergem, higiseks end ei aja, ühe laadimisega vedas nii 70 km välja, kui kasutada keskmist või väikest kiirust
-
Külaline
palun jaga mis mudel sul on?Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 08:54 Alustuseks ostsin odavama akuratta, tähtis oli, et aku võim oleks alates kümnest.
Minu soovitus elektrirattal. Vaadata 1000w mootoriga 48v akusüsteemiga. Sellisel on jõudu ja jäksab ka käru vedada, ilma, et peaks pedaale sõtkuma. Parim oleks muidugi 2 rattaveoga, oleks ka libedaga ja mudasel pinnal hea vedu. Lisaks osta ka varuakupakk juurde, saab sõidukilomeetreid juurde.
Näiteks https://www.aliexpress.com/item/1005011 ... in_prod%3A
Või odavam üherattaveoga https://www.aliexpress.com/item/1005012 ... 01469322_1
Juhin tähelepanu sellele, et elektrisõidukid võimsusega 251-1000w kuuluvad pisimopeedide klassi. Pisimopeed, mis selle võimsusega võib sõita 50+ kmh peab olema kiirus piiratud 25kmh peale.
Pisimopeedidel on kohustuslik liikluskindlustus, samas erinevalt mopeedist ei vaja pisimopeed registreerimist, ülevaatust, juhiluba ega ka kiivrit.
Näiteks https://www.aliexpress.com/item/1005011 ... in_prod%3A
Või odavam üherattaveoga https://www.aliexpress.com/item/1005012 ... 01469322_1
Juhin tähelepanu sellele, et elektrisõidukid võimsusega 251-1000w kuuluvad pisimopeedide klassi. Pisimopeed, mis selle võimsusega võib sõita 50+ kmh peab olema kiirus piiratud 25kmh peale.
Pisimopeedidel on kohustuslik liikluskindlustus, samas erinevalt mopeedist ei vaja pisimopeed registreerimist, ülevaatust, juhiluba ega ka kiivrit.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tigger ja 4 külalist