Toidulisandid ja vitamiinid

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Juul 2026 21:40
Guest kirjutas: 01 Juul 2026 21:21 AD mõju hakkab selguma alles paari-kolme nädala pärast peale alustamist. Kuna nagu ütlesin, siis olen ravimitele tundlik ja olen hormoontundlik (katsetanud erinevaid AD-sid ja hormonaalseid ras vastaseid vahendeid) ning TEAN, et mul hakkab kohe kehakaal kasvama. Kord õnnestus mul ühe kuuajalise ravikuuriga juurde võtta 10 kilo. Tõsi - see ei olnud AD, vaid mingi muu naisteasju reguleeriv asi (kui ma õigesti mäletan, siis oli ravimi nimi Duphaston vmt). Kuu ajaga 10 kilo! Kujutad ette, kui keeruline oli hiljem seda alla saada?

Ma lihtsalt ei viitsi olla katsejänes ja oodata kuu aega, kas AD teeb oma tööd, samal ajal tõenäoliselt kehakaal hakkab kohe kasvama.
Lihtsam on ju valida ravim, mille kõrvaltoimeks ei ole kehakaalu tõus. Duphastoni puhul on see kõrvaltoime ju infolehele märgitud ja isegi mitte kui harvaesinev.
Vähem kui 1-l sajast on ikka väga harv.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Juul 2026 21:43
Külaline kirjutas: 01 Juul 2026 21:40
Guest kirjutas: 01 Juul 2026 21:21 AD mõju hakkab selguma alles paari-kolme nädala pärast peale alustamist. Kuna nagu ütlesin, siis olen ravimitele tundlik ja olen hormoontundlik (katsetanud erinevaid AD-sid ja hormonaalseid ras vastaseid vahendeid) ning TEAN, et mul hakkab kohe kehakaal kasvama. Kord õnnestus mul ühe kuuajalise ravikuuriga juurde võtta 10 kilo. Tõsi - see ei olnud AD, vaid mingi muu naisteasju reguleeriv asi (kui ma õigesti mäletan, siis oli ravimi nimi Duphaston vmt). Kuu ajaga 10 kilo! Kujutad ette, kui keeruline oli hiljem seda alla saada?

Ma lihtsalt ei viitsi olla katsejänes ja oodata kuu aega, kas AD teeb oma tööd, samal ajal tõenäoliselt kehakaal hakkab kohe kasvama.
Lihtsam on ju valida ravim, mille kõrvaltoimeks ei ole kehakaalu tõus. Duphastoni puhul on see kõrvaltoime ju infolehele märgitud ja isegi mitte kui harvaesinev.
Vähem kui 1-l sajast on ikka väga harv.
Quetiapine (mis mulle nüüd välja kirjutati) infolehel on kirjas:
Väga sage: võivad esineda rohkem kui 1 inimesel 10-st: kehakaalu tõus.

Ennast tundes, siis olen ma raudselt see üks inimene kümnest.

Duphastoni puhul juhtusin ma siis olema see üks sajast, sest kehakaal kasvas müraki. Lisaks kaasnes selle ravimi võtmisel mul pidurdamatu libiido tõus. Libiido suurenemine peaks iseenesest meeldiv nähtus olema, aga minul segas see tol korral elu, sest ma olin ka mitte sobivates olukordades koguaeg kiimas. Ei viitsi seda infolehte lugeda, kas libiido ebanormaalne tõus on ka kõrvaltoimetena ülesloetletud.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Juul 2026 21:38
Külaline kirjutas: 01 Juul 2026 21:21
Guest kirjutas: 30 Juun 2026 23:03 Neid on ikka veel. Mina tarbisin Elontrili, näiteks. See, et on kirjas võimalik kõrvaltoime, ei tähenda ju, et see tingimata sinul ka tuleb. Mina ikka prooviks, saad ju jälgida kehakaalu - kui suurenema peaks, siis jätad pooleli.
AD mõju hakkab selguma alles paari-kolme nädala pärast peale alustamist. Kuna nagu ütlesin, siis olen ravimitele tundlik ja olen hormoontundlik (katsetanud erinevaid AD-sid ja hormonaalseid ras vastaseid vahendeid) ning TEAN, et mul hakkab kohe kehakaal kasvama. Kord õnnestus mul ühe kuuajalise ravikuuriga juurde võtta 10 kilo. Tõsi - see ei olnud AD, vaid mingi muu naisteasju reguleeriv asi (kui ma õigesti mäletan, siis oli ravimi nimi Duphaston vmt). Kuu ajaga 10 kilo! Kujutad ette, kui keeruline oli hiljem seda alla saada?

Kuidas on võimalik mitte ülesüües võtta nii palju juurde? Kas toidu seedimine ja väljutamine lakkas?
Osa ravimeid (või ras vastaseid vahendeid) löövad keha hormonaalse tasakaalu niimoodi sassi, et tekib kontrollimatu söögiisu. Ongi põhimõtteliselt elu, kus sa kas piinled ja mõtled koguaeg toidule või annad isule järgi ja lihtsalt sööd... Lisaks võivad osad ravimid tekitada veepeetust, paistetust, panevad kõhu kinni jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2026 22:48Kuidas on võimalik mitte ülesüües võtta nii palju juurde? Kas toidu seedimine ja väljutamine lakkas?
Ainevahetus võib aeglustuda küll. Hormoonide talitlus saab häiritud ja kehakaal kasvab, sest algul ei saa arugi, et peaks tavalist toitumist ka maha tõmbama.
Sellest on paljud inimesed oma kogemustest kirjutanud, kuidas mõned ravimid põhjustavad kehakaalu tõusu ka lastel ja noortel inimestel. Mitte ainult AD.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2026 22:54
Külaline kirjutas: 01 Juul 2026 22:48Kuidas on võimalik mitte ülesüües võtta nii palju juurde? Kas toidu seedimine ja väljutamine lakkas?
Ainevahetus võib aeglustuda küll. Hormoonide talitlus saab häiritud ja kehakaal kasvab, sest algul ei saa arugi, et peaks tavalist toitumist ka maha tõmbama.
Sellest on paljud inimesed oma kogemustest kirjutanud, kuidas mõned ravimid põhjustavad kehakaalu tõusu ka lastel ja noortel inimestel. Mitte ainult AD.
Mina võin tuua näite oma koera pealt. Talle kirjutati hormoonipõhist allergiarohtu ja ta võttis lühikese ajaga palju juurde. Muidu oli 7 kg, aga kahe kuuga võttis 10 kg peale. See on ju protsentuaalselt väga suur tõus. Kusjuures süüa ma ei andnud talle rohkem kui varem. Nägin küll, et näljasem on, et kiiremini ajas toidu sisse, lisaks jõi väga palju vett, aga toidu kogus ei tõusnud. Siis lõpetati selle ravimi andmine ära, võttis 2 kg uuesti alla, aga 1 kg jäigi selga, nüüd on 8 kg. Ütle siis veel, et kui rohkem sööma ei hakka, ei saa juurde võtta. Saab ikka küll.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Juul 2026 21:43 Vähem kui 1-l sajast on ikka väga harv.
Sulle võib nii tunduda, aga ametlik skaala on selline:

Sage (esineb vähem kui 1 inimesel 10-st)
Aeg-ajalt (esineb vähem kui 1 inimesel 100-st)
Harv (esineb vähem kui 1 inimesel 1000-st)
Külaline

Guest kirjutas: 01 Juul 2026 23:15 Mina võin tuua näite oma koera pealt. Talle kirjutati hormoonipõhist allergiarohtu ja ta võttis lühikese ajaga palju juurde.
See ei ole mingi näitaja. Ozempic on samamoodi hormoonipõhine.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2026 23:39
Guest kirjutas: 01 Juul 2026 23:15 Mina võin tuua näite oma koera pealt. Talle kirjutati hormoonipõhist allergiarohtu ja ta võttis lühikese ajaga palju juurde.
No ja siis? Mis seos on Ozempicul ADga või muude ravimitega? Igal ravimil on ju oma eesmärk ja toimemehhanism. Kas Ozempic on ravim kõigi tõbede vastu?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2026 00:15
No ja siis? Mis seos on Ozempicul ADga või muude ravimitega? Igal ravimil on ju oma eesmärk ja toimemehhanism. Kas Ozempic on ravim kõigi tõbede vastu?
Oleneb ju, milliste hormoonide teket mõni ravim aktiveerib ja milliste toimet pärsib. Ega siis kõik toimi ometi ühtemoodi!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2026 00:18
Külaline kirjutas: 02 Juul 2026 00:15
Oleneb ju, milliste hormoonide teket mõni ravim aktiveerib ja milliste toimet pärsib. Ega siis kõik toimi ometi ühtemoodi!
Ja siis? Mis see siia puutub? Hormoone on erinevaid, osa soodustavad kaalukaotust, osa kaalutõusu. Testosterooni söömine pigem ka soodustab kaalukadu. Mina tõin näite, et ravimite (minu koera puhul siis allergiaravim) tõstis koeral meeletul koguses kaalu, kuigi ta ei söönud rohkem. Muidu ju öeldakse, et ega see tablett sind rohkem õgida ei käsi ja kõik käib kalorid sisse, kalorid välja põhimõttel. Tegelikult ei käi.
Külaline

Üsna vastuoluline, et igasuguste vitamiinide ja toidulisandite tarbimine on viimastel aastakümnetel hüppeliselt kasvanud, tervena elatud aastate arv aga üldse mitte. On neist siis ka reaalselt kasu või on see kasu kõigest psühholoogiline?
Külaline

Miks siis alakaalus inimestele seda imeravimit ei anta? Väideti, et söögikogus jääb samaks, krõbista ainult tabletti ja põmm, 10 kilo ühe kuuga :D
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2026 00:15
Seos on selline, et pole mõtet väita, et kui ravimi toimeaineks on mingi hormoon, et siis see ravim automaatselt tõstab kaalu ja et pole üldse vaja proovima hakatagi sellist ravimit. See on täielik valeinfo.
Külaline

Seos on selline, et pole mõtet väita, et kui ravimi toimeaineks on mingi hormoon, et siis see ravim automaatselt tõstab kaalu ja et pole üldse vaja proovima hakatagi sellist ravimit. See on täielik valeinfo.
Ja kes seda väitnud on? Et ma ütlesin, et koerale kirjutati hormoonravi, mis tõstis kaalu ei tähenda ometi seda, et iga hormoonravim tõstab kaalu. Hormoome on erinevaid. Ise mõtled pool juttu juurde ja siis hakkad sellele vastu vaidlema väidetega, mida kõik isegi teavad.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2026 15:39
Keegi ei olegi seda väitnud, et igasugune hormoonravim automaatselt tõstab kaalu. Aga osad tõstavad. Ja kui see on kirjas ka horm ravimi infolehel, siis sageli tõstab ka! Keegi ei ole seda välja mõelnud, et mõned ravimid tõstavad kehakaalu.

Näiteks ka osad vähiravid põhinevad hormoonravimitel. Ja patsiendid on nii näost kui kehast ümmargused. Tervena olid saledad ja normaalkaalus. Vaevalt, et need vähihaiged järsku aplalt sööma on asunud. See on ikka konkreetselt ravimite tagajärg.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2026 22:04 Keegi ei olegi seda väitnud, et igasugune hormoonravim automaatselt tõstab kaalu.
Üks siin väitis, et ta on "hormoontundlik" ja tõlgendas seda nii, et "TEAN, et mul hakkab kohe kehakaal kasvama". Kuigi loogiliselt võttes, kui ta on hormoonidele vastuvõtlik, siis peaks Ozempic tal ka hästi töötama - ainult et vastupidises suunas.

Järgmine oli veendunud, et misiganes hormoone manustades "hormoonide talitlus saab häiritud ja kehakaal kasvab".

Ja kolmas lisas, et "Mina võin tuua näite oma koera pealt. Talle kirjutati hormoonipõhist allergiarohtu ja ta võttis lühikese ajaga palju juurde."

See on mingi üleüldine foobia, et misiganes kujul misiganes hormoone manustad, siis raudselt hakkab kaal tõusma. Saage üle juba sellest, lugege ravimite infolehti ja rääkige oma foobiatest oma raviarstiga.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2026 22:04
Guest kirjutas: 02 Juul 2026 15:39
Keegi ei olegi seda väitnud, et igasugune hormoonravim automaatselt tõstab kaalu. Aga osad tõstavad. Ja kui see on kirjas ka horm ravimi infolehel, siis sageli tõstab ka! Keegi ei ole seda välja mõelnud, et mõned ravimid tõstavad kehakaalu.

Näiteks ka osad vähiravid põhinevad hormoonravimitel. Ja patsiendid on nii näost kui kehast ümmargused. Tervena olid saledad ja normaalkaalus. Vaevalt, et need vähihaiged järsku aplalt sööma on asunud. See on ikka konkreetselt ravimite tagajärg.
Sa ei tohi unustada, mis on ravimi infolehe mõte - kaitsta tootjat pahase kasutaja eest. Seetõttu pannakse kirja kõik, mis vähegi juhtuda võib. Ma loen alati hoolega ravimite infolehti, aga ei saa küll öelda, et midagi täide läinud oleks. Kui sa ei karda juhtumist, siis suure tõenäosusega ei juhtu ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 01:08Kui sa ei karda juhtumist, siis suure tõenäosusega ei juhtu ka.
Üksi mittekartmisest küll kasu pole 😀
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2026 01:08 Kui sa ei karda juhtumist, siis suure tõenäosusega ei juhtu ka.
Sinu puhul võib see niimoodi töötada, minu juhul juhtub alati just see, mida kartagi ei oska. Vaevalt ma ainuke olen.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 01:08Kui sa ei karda juhtumist, siis suure tõenäosusega ei juhtu ka.
Või siis selgub alles lahkamisel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], kaegu ja 13 külalist