Et siis pikas püsisuhtes naine peaks igaks juhuks lahku minema, sest äkki mees on petnud? Või mis see sinu jutu point on?Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:52 Kuidas siia nii eluvõõrad ja roosade prillidega inimesed on sattunud. Mul pole statistikat ega protsente ette näidata, aga lihtsalt tean elukogemuse põhjal, et üsna arvestatav osa inimesi on püsisuhte/abielu jooksul kaaslast petnud. On väga naiivne arvata, et keegi hakkab ausalt kuskil uuringus või isegi anonüümses küsitluses tunnistama, et jaaaaa, ikka olen petnud?See protsent on kindlasti suurem kui uuring näitab. Näiteid elust kui palju. Küsige näiteks mõne vallalise naise käest, kui palju on tema ümber abielus mehi tiirelnud. Või vaadake kehvas abielus olevaid inimesi, kes laenu või laste pärast koos on. Seks ja romantika tehakse kellegi teisega ära.
Mida te partnerile ei andestaks?
-
Külaline
-
Külaline
Tädi "kõik pikas, ühes suhtes olnud inimesed on lollakad" on teemasse jõudnud.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 15:22Nii on. Ma olen samamoodi hämmingus, kui roosade prillidega osad naised on. Tõenäoliselt pikalt ühes suhtes olnud inimesed, kes ei tea ümbritsevast elust ei ööd ega mütsi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:52 Kuidas siia nii eluvõõrad ja roosade prillidega inimesed on sattunud. Mul pole statistikat ega protsente ette näidata, aga lihtsalt tean elukogemuse põhjal, et üsna arvestatav osa inimesi on püsisuhte/abielu jooksul kaaslast petnud. On väga naiivne arvata, et keegi hakkab ausalt kuskil uuringus või isegi anonüümses küsitluses tunnistama, et jaaaaa, ikka olen petnud?See protsent on kindlasti suurem kui uuring näitab. Näiteid elust kui palju. Küsige näiteks mõne vallalise naise käest, kui palju on tema ümber abielus mehi tiirelnud. Või vaadake kehvas abielus olevaid inimesi, kes laenu või laste pärast koos on. Seks ja romantika tehakse kellegi teisega ära.
-
Külaline
Õnneks inimese olemus ja kombed elu jooksul palju ei muutu- kes noore ja vallalisena palju ringi tõmbas ja igal tondil end trukkida lasi või iga naisega aeles, kes sellega nõus oli, ega see hiljem ka mingi vooruse verstapost kuidagi olla ei saa ega suudagi, isegi kui väga tahaks. Tegusid olematuks ei tee, aga iga tegu on potentsiaalne käitumismuster tulevikuks, mis saab inimest kätte just tema nõrkusehetkel. Sellist asja oleks üliimelik eeldada, et inimene hoorab kõigepealt korralikult ringi ja siis hakkab äkki truuks ja ustavaks abieluinimeseks. Sellepärast tulebki enne natuke uurida, mis elustiili inimene enne kooselu harrastas (või oleks tahtnud harrastada). Hiljem - vanale karule on uusi trikke keeruline õpetada. Nii häid kui halbu trikke.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:52 Kuidas siia nii eluvõõrad ja roosade prillidega inimesed on sattunud. Mul pole statistikat ega protsente ette näidata, aga lihtsalt tean elukogemuse põhjal, et üsna arvestatav osa inimesi on püsisuhte/abielu jooksul kaaslast petnud. On väga naiivne arvata, et keegi hakkab ausalt kuskil uuringus või isegi anonüümses küsitluses tunnistama, et jaaaaa, ikka olen petnud?See protsent on kindlasti suurem kui uuring näitab. Näiteid elust kui palju. Küsige näiteks mõne vallalise naise käest, kui palju on tema ümber abielus mehi tiirelnud. Või vaadake kehvas abielus olevaid inimesi, kes laenu või laste pärast koos on. Seks ja romantika tehakse kellegi teisega ära.
-
Külaline
See on teadatuntud fenomen, et sotsiaalseid tabuteemasid on raske usaldusväärselt mõõta, sest inimesed ei kipu ausalt tunnistama.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 00:23 Mina küll ei mõista, miks ma ei peaks uuringus tunnistama, et petnud olen - kui olen? Et tegelikult on abikaasa selle uuringu korraldanud ja võtab su vahele? Veider mõte.
Mis naiivsusesse puutub, siis eks naiivsust on ka maailmas, aga samamoodi on maailmas kinnismõtlemist, et nii nagu minu sõpruskonnas-suguvõsas elatakse, elatakse igal pool. Tegelikult tõmbab sarnane ikka vägagi sarnast ja on suguvõsasid ja sõpruskondi, kus on kombeks olla truu. Seega see, kui sina näed enda ümber vohamas petmist ja truudusetust, ei tähenda, et see on kõigis peredes nii.
Üks playboy tiirleb reeglina ümber kümnete naiste, seega vallaliste naiste ümber tiirlevate meeste arvu ei saa kindlasti kokku liita - need on harilikult ühed ja samad sellid.
Miks sa nii kitsalt oma pereringist räägid ja "sarnane tõmbab sarnast". Keegi ei käsitle siin pereliikmete petmislugusid. Astu samm oma pere ja sõprade seast väljapoole ja saad vast aru, et laiemasse tutvusringkonda võib kuuluda väga erineva tausta ja moraalsete tõekspidamisega inimesi. Ja inimesed ju ometigi räägivad omavahel ja uudised ka levivad.
-
Külaline
Ma ei räägigi oma pereringist. Räägin, et see, mis sulle tundub tavaline, võib teisele inimesele tunduda ulme - ja et ühiskonna keskmine tulemus tuleb kokku nende kahe vahele ehk siis mitte sinu pilt pole keskmine ega ka see teine pilt, vaid neist kahest kokku tekib uus pilt. Selles pildis ei peteta nii palju kui sina näed ega nii vähe kui see teine näeb, vaid vahepealselt, mis tulebki mitte 60%, vaid ehk 30%.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 12:09 See on teadatuntud fenomen, et sotsiaalseid tabuteemasid on raske usaldusväärselt mõõta, sest inimesed ei kipu ausalt tunnistama.
Miks sa nii kitsalt oma pereringist räägid ja "sarnane tõmbab sarnast". Keegi ei käsitle siin pereliikmete petmislugusid. Astu samm oma pere ja sõprade seast väljapoole ja saad vast aru, et laiemasse tutvusringkonda võib kuuluda väga erineva tausta ja moraalsete tõekspidamisega inimesi. Ja inimesed ju ometigi räägivad omavahel ja uudised ka levivad.
Huvitav, et sa alustad oma postitust tõdemisega, kuidas tabuteemadest ausalt ei räägita - ja lõpetad infoga, et kõik ju nii avalikult muudkui räägivad petmistest. See on üks ja seesama nähtus, kes ei räägi petmisest anonüümses küsitluses, see ei latra sellest ka sõpradele-tuttavatele. Seega kui sinu tutvuskonnas on pidevalt juttu petmistest ja kõrvalepanekutest, siis need inimesed ilmselt ka küsitlustes ei karda sama infot välja anda.
-
Külaline
Tundub, et sa oled naiivselt kindel, et sinu mees ei peta. Muidu ei oleks sa oma arvamuses nii jäik. Tõenäoliselt oled sa kindel, et su sõpruskonna mehed ka ei peta, eks, naistest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 12:56Ma ei räägigi oma pereringist. Räägin, et see, mis sulle tundub tavaline, võib teisele inimesele tunduda ulme - ja et ühiskonna keskmine tulemus tuleb kokku nende kahe vahele ehk siis mitte sinu pilt pole keskmine ega ka see teine pilt, vaid neist kahest kokku tekib uus pilt. Selles pildis ei peteta nii palju kui sina näed ega nii vähe kui see teine näeb, vaid vahepealselt, mis tulebki mitte 60%, vaid ehk 30%.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 12:09 See on teadatuntud fenomen, et sotsiaalseid tabuteemasid on raske usaldusväärselt mõõta, sest inimesed ei kipu ausalt tunnistama.
Huvitav, et sa alustad oma postitust tõdemisega, kuidas tabuteemadest ausalt ei räägita - ja lõpetad infoga, et kõik ju nii avalikult muudkui räägivad petmistest. See on üks ja seesama nähtus, kes ei räägi petmisest anonüümses küsitluses, see ei latra sellest ka sõpradele-tuttavatele. Seega kui sinu tutvuskonnas on pidevalt juttu petmistest ja kõrvalepanekutest, siis need inimesed ilmselt ka küsitlustes ei karda sama infot välja anda.
Kas oleksid üllatunud, kui tuleb välja midagi hoopis vastupidist?
-
Külaline
Ma pole sõnagi rääkinud iseendast ega kavatse seda ka teha.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:00Tundub, et sa oled naiivselt kindel, et sinu mees ei peta. Muidu ei oleks sa oma arvamuses nii jäik. Tõenäoliselt oled sa kindel, et su sõpruskonna mehed ka ei peta, eks, naistest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 12:56Ma ei räägigi oma pereringist. Räägin, et see, mis sulle tundub tavaline, võib teisele inimesele tunduda ulme - ja et ühiskonna keskmine tulemus tuleb kokku nende kahe vahele ehk siis mitte sinu pilt pole keskmine ega ka see teine pilt, vaid neist kahest kokku tekib uus pilt. Selles pildis ei peteta nii palju kui sina näed ega nii vähe kui see teine näeb, vaid vahepealselt, mis tulebki mitte 60%, vaid ehk 30%.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 12:09 See on teadatuntud fenomen, et sotsiaalseid tabuteemasid on raske usaldusväärselt mõõta, sest inimesed ei kipu ausalt tunnistama.
Mina rääkisin sellest, et minu tutvuskonnas ei ole petmine midagi harilikku ja igapäevast. Muidugi tuleb seda ette, aga see pole norm ning neis ringkondades, kus mina liigun, ei käi ka mingit pidudel külge löömist, tööl armukeste pidamist ega Tinderis istumist. Kordan, et loomulikult ei tea ma kõigi oma tuttavate salaelu, kuid sina väidad, et sa näed lausa oma silmaga kogu aeg mingit petmist ja tagaaajamist. Mina midagi sellist ei näe, seega usun pigem protsentidena 10-15%. Sind ümbritseb igal pool petmine ja hooramine, saan aru, seega sina oled kindel, et petetakse 60% või rohkematelgi juhtudel. Tegelikkus pole nii madal kui mina näen ega nii kõrge kui sina näed.
-
Külaline
Ma olen sinuga väga nõus.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:23Ma pole sõnagi rääkinud iseendast ega kavatse seda ka teha.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:00Tundub, et sa oled naiivselt kindel, et sinu mees ei peta. Muidu ei oleks sa oma arvamuses nii jäik. Tõenäoliselt oled sa kindel, et su sõpruskonna mehed ka ei peta, eks, naistest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 12:56 Ma ei räägigi oma pereringist. Räägin, et see, mis sulle tundub tavaline, võib teisele inimesele tunduda ulme - ja et ühiskonna keskmine tulemus tuleb kokku nende kahe vahele ehk siis mitte sinu pilt pole keskmine ega ka see teine pilt, vaid neist kahest kokku tekib uus pilt. Selles pildis ei peteta nii palju kui sina näed ega nii vähe kui see teine näeb, vaid vahepealselt, mis tulebki mitte 60%, vaid ehk 30%.
Mina rääkisin sellest, et minu tutvuskonnas ei ole petmine midagi harilikku ja igapäevast. Muidugi tuleb seda ette, aga see pole norm ning neis ringkondades, kus mina liigun, ei käi ka mingit pidudel külge löömist, tööl armukeste pidamist ega Tinderis istumist. Kordan, et loomulikult ei tea ma kõigi oma tuttavate salaelu, kuid sina väidad, et sa näed lausa oma silmaga kogu aeg mingit petmist ja tagaaajamist. Mina midagi sellist ei näe, seega usun pigem protsentidena 10-15%. Sind ümbritseb igal pool petmine ja hooramine, saan aru, seega sina oled kindel, et petetakse 60% või rohkematelgi juhtudel. Tegelikkus pole nii madal kui mina näen ega nii kõrge kui sina näed.
AGA tead petjad on nii salakavalad, et nendest ei iial ootagi seda. Petmiseks ei pea üldse pidutsema ega tinderdama.
Täitsa korralikud pereinimesed elavad vahel räiget topeltelu.
-
Külaline
Jah, vahel tõesti. Aga mitte 60% juhtudest.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:23 Ma olen sinuga väga nõus.
AGA tead petjad on nii salakavalad, et nendest ei iial ootagi seda. Petmiseks ei pea üldse pidutsema ega tinderdama.
-
Külaline
Aga vaat kui inimesed sellest kõva häälega ei räägi, siis ei tea ka. Ma ei ole ka kunagi oma eksmehe kohta öelnud, et ta pettis.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:31Jah, vahel tõesti. Aga mitte 60% juhtudest.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:23 Ma olen sinuga väga nõus.
Lahkumineku põhjuse olen lihtsalt öelnud, et ei sobinud kokku. Aga ta pettis ka.
-
Külaline
Mina näiteks ei ole oma sõbrannale öelnud, et mõlemad tema mehed tahtsid minuga magada.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 22:04Aga vaat kui inimesed sellest kõva häälega ei räägi, siis ei tea ka. Ma ei ole ka kunagi oma eksmehe kohta öelnud, et ta pettis.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:31Jah, vahel tõesti. Aga mitte 60% juhtudest.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:23 Ma olen sinuga väga nõus.
Lahkumineku põhjuse olen lihtsalt öelnud, et ei sobinud kokku. Aga ta pettis ka.
-
Külaline
Nii tulebki kokku 20-30% petjaid keskmiselt. Loe veelkord, mida kirjutasin.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 22:04Aga vaat kui inimesed sellest kõva häälega ei räägi, siis ei tea ka. Ma ei ole ka kunagi oma eksmehe kohta öelnud, et ta pettis.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:31Jah, vahel tõesti. Aga mitte 60% juhtudest.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:23 Ma olen sinuga väga nõus.
-
Külaline
20-30% võib tõesti tulla, kui räägime käesolevas suhtes olemisest. 50-60% tuleb rahulikult sellest, kas inimene on oma elu jooksul vähemalt korra oma kedagi kaaslastest petnud.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 00:46Nii tulebki kokku 20-30% petjaid keskmiselt. Loe veelkord, mida kirjutasin.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 22:04Aga vaat kui inimesed sellest kõva häälega ei räägi, siis ei tea ka. Ma ei ole ka kunagi oma eksmehe kohta öelnud, et ta pettis.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 21:31 Jah, vahel tõesti. Aga mitte 60% juhtudest.
-
Külaline
Jah, sellega olen nõus - mis toetab ka mu mõtet, et mõni tõesti petabki ühe korra ja õpib vigadest, see üks petmine võis olla ka aastal 1970, näiteks. Siin aga püütakse jätta muljet, et kõik petjad on saripetjad, oled korra petnud, siis petadki mõnuga terve ülejäänud elu ja igal pool, kuhu enda ümber vaatad, vohab petmine, petmine, petmine.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2026 07:2620-30% võib tõesti tulla, kui räägime käesolevas suhtes olemisest. 50-60% tuleb rahulikult sellest, kas inimene on oma elu jooksul vähemalt korra oma kedagi kaaslastest petnud.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 00:46Nii tulebki kokku 20-30% petjaid keskmiselt. Loe veelkord, mida kirjutasin.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2026 22:04
Aga vaat kui inimesed sellest kõva häälega ei räägi, siis ei tea ka. Ma ei ole ka kunagi oma eksmehe kohta öelnud, et ta pettis.
-
Külaline
See on hea vastus. Oleneb mida valetada, aga fundamentaalseid valesid on tõesti raske andestada. Ka petta võib kui sellele on aus põhjendus, sest kõik me oleme inimesed ja suhe ei ole mingi vangla. Aga teadlik ja tahtlik valetamine on kõige suurem usalduskriis üldse.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 16:55 Kõige rohkem vist põlgan valetajaid. Valetamist oleks keeruline andestada ja veelgi keerulisem oleks seda inimest kuidagi edaspidi austada või usaldada.
-
Külaline
Ma ei saanud aru - kui valetatud ei ole, siis polegi ju petmist. Petmisega kaasneb alati vale ju?Guest kirjutas: ↑03 Juul 2026 16:40See on hea vastus. Oleneb mida valetada, aga fundamentaalseid valesid on tõesti raske andestada. Ka petta võib kui sellele on aus põhjendus, sest kõik me oleme inimesed ja suhe ei ole mingi vangla. Aga teadlik ja tahtlik valetamine on kõige suurem usalduskriis üldse.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 16:55 Kõige rohkem vist põlgan valetajaid. Valetamist oleks keeruline andestada ja veelgi keerulisem oleks seda inimest kuidagi edaspidi austada või usaldada.
-
Külaline
-
Külaline
Saada siis ilma petmiseta peesse. Miks kannatad.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 18:32 Midagi ei andestaks. Niigi kõriauguni temast.
-
Külaline
No ei saa ju. Ei jõua muidu seda tema suguvõsa kaagutamist ära kannatada. Ikka konkreetset põhjust on vaja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist