Realistlikud robotkaaslased

vana hea klassika
Külaline

Realistlikud robotkaaslased

Postitus Postitas Külaline »

https://www.straitstimes.com/asia/east- ... oid-robots

22 900 dollariga saab nüüd päris kobeda rääkiva robotseltsilise endale.
Hetekel veel kodutöid ei tee ja intiimteenuseid ei paku, aga kui tihti inimesedki neid asju kooselus teevad :D
Kui need oskused lisanduvad, siis on vist ettetellimise numbrid ka natuke teised kui praegune 13 000.
Külaline

Mis sellega teed siis? Sama hea, kui koera asemele ostad mängukoera. Mis ma sellega tegema peaks.
Külaline

Ma mõistan, et meie seas on igasuguseid inimesi. Osade jaoks on robotitest mänguasi huvitav ja seltsi pakkuv, aga ma ise kuulun nende hulka, keda see absoluutselt ei huvita. Veelgi enam, ma usun, et tulevikus viivad nad meid hukatusse.

Üks asi on need igapäevaellu rakendatavad "kastitõstjad", kes teevad ära monotoonse töö, mida muidu keegi teha ei taha. Hoopis teine asi on aga robotid, kes haiglates/hooldekodudes inimestele toitu ette kannavad ja vanuritele seltsi pakuvad. Niigi on juba igasugune inimlik kontakt vähenenud, poed ja teenusasutused tihtipeale automatiseeritud. Kui nii edasi läheb, siis kaovad koolidest õpetajad, haigatest arstid ja muud ametikohad kus on oluline koht suhtlusel.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2026 11:15 Mis sellega teed siis? Sama hea, kui koera asemele ostad mängukoera. Mis ma sellega tegema peaks.
Paljud inimesed teevad oma virtuaalse koeraga tänapäeval rohkemgi asju kui päris koeraga. Koreas olid ka mingid tehisaruga pehmed nukud, kes on vanuritele seltsiks, peletavad igavust, tuletavad asju meelde ning monitoorivad tervist. Selliseid asju ehk umbes teevadki, sa ise viitsiksid 24/7 oma vanurist sugulasele sellist teenust pakkuda?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2026 11:56 Koreas olid ka mingid tehisaruga pehmed nukud, kes on vanuritele seltsiks, peletavad igavust, tuletavad asju meelde ning monitoorivad tervist. Selliseid asju ehk umbes teevadki, sa ise viitsiksid 24/7 oma vanurist sugulasele sellist teenust pakkuda?
Aastasadu on see ju nii olnud, inimesed on üksteisele toeks, aitavad nõu ja jõuga. Inimlik kontakt, mida mitte ükski robot- vahet pole, kui täiuslik- mitte kunagi inimesele pakkuda ei suuda. Ma pole robotite vastane, aga teatud elualadele neid juurutada ei tohiks.
Külaline

Paljud inimesed teevad oma virtuaalse koeraga tänapäeval rohkemgi asju kui päris koeraga.
Ei tea ühtki sellist veidrikku. Vanainimestel on ka selitsilised või nad jutustavad omavahel, mida nad selle pehme nukuga teevad. See ei asenda ju mitte kedagi ega midagi. Sama hea, kui ütles, et pole sul häda, et meest pole, võta dildo ja pleed kaissu. See ei asenda ju mitte kedagi ega midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2026 15:26
Paljud inimesed teevad oma virtuaalse koeraga tänapäeval rohkemgi asju kui päris koeraga.
Ei tea ühtki sellist veidrikku. Vanainimestel on ka selitsilised või nad jutustavad omavahel, mida nad selle pehme nukuga teevad. See ei asenda ju mitte kedagi ega midagi. Sama hea, kui ütles, et pole sul häda, et meest pole, võta dildo ja pleed kaissu. See ei asenda ju mitte kedagi ega midagi.
Kui isegi nii primitiivsel ja üsna magedal elusimulaator nagu Sims on 500 miljonit mängijat, siis vaevalt see päris probleemidele abiks olev tehiskaaslane vähem kasutust ja vestluspartnereid leiaks... Lääne ühiskond on lastetu ja vananev, juba praegu on ühest inimesest koosnevaid leibkondi ligi 40% (!). Keegi peab kasvõi kuhugi teatama, kui inimesega kodus midagi juhtub või ta hoopis ära sureb. Kõiki neid vanureid inimeste abil pidevalt assisteerida ja abistada pole füüsiliselt isegi võimalik, kui just suurt osa elanikkonda Aafrikast vm sisse pole plaan tuua. See Korea AI nukk oligi üheks võimalikuls leevenduseks sealselt suurele epideemilisele üksindusele ja vanurite suurele enesetappude arvule.
Külaline

Mina olen ilmselt liiga palju õudukaid vaadanud, aga mina sellise nukuga küll koos elada ei suudaks. Ma kardaksin teada. Kardaksin koju tulla ja õhtul magama minna, kui selline elukas mul toas passib.
Külaline

Kui kuskil infolauas, piletimüügiputkas, haigla registratuuris vms selline istuks ja küsimustele ja probleemisele sõbralikult vastaks, siis vaevalt keegi väga pahandaks, paljud oleksid
õnnelikud. Isegi neid pisikesi valgeid pakirobototeid “armatatatakse” ja aidatakse kordades enam, kui päris inimestest toidukullereid, kes käivad paljudele lausa närvidele erinevatel põhjustel.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 07:23 Kui kuskil infolauas, piletimüügiputkas, haigla registratuuris vms selline istuks ja küsimustele ja probleemisele sõbralikult vastaks, siis vaevalt keegi väga pahandaks, paljud oleksid
õnnelikud. Isegi neid pisikesi valgeid pakirobototeid “armatatatakse” ja aidatakse kordades enam, kui päris inimestest toidukullereid, kes käivad paljudele lausa närvidele erinevatel põhjustel.
Jaapanis on olemas hotelld, kus on ainult robotid ja null personali. Olen sellises ööbnud. See on teine asi, sest oodatakse, et ta teeb ära mingid ülesanded, mitte ta ei asenda seltsilist. Seltsi sellisest nukust pole mingisugust. Aga no ega ma sellest ka aru ei saa, kuidas mõni mees kumminukuga magab. Rõve minu arust.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 06:18 Mina olen ilmselt liiga palju õudukaid vaadanud, aga mina sellise nukuga küll koos elada ei suudaks. Ma kardaksin teada. Kardaksin koju tulla ja õhtul magama minna, kui selline elukas mul toas passib.
Ma otseselt ei kardaks, aga minu meelest on see lihtsalt eemaletõukav. Lisaks usun, et neid saab vajadusel häkkida ja panna tegema asju, mida omanik võibolla ei soovi, et robotnukk teeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 12:36Jaapanis on olemas hotelld, kus on ainult robotid ja null personali. Olen sellises ööbnud. See on teine asi, sest oodatakse, et ta teeb ära mingid ülesanded, mitte ta ei asenda seltsilist. Seltsi sellisest nukust pole mingisugust. Aga no ega ma sellest ka aru ei saa, kuidas mõni mees kumminukuga magab. Rõve minu arust.
Kui isegi hamstrist, koerast või kassist leiab mõni seltsilise või isegi eelistab neid inimeste seltskonnale, siis ma arvan et leidub hulgaliselt inimesi, kes leiavad täiusliku välimusega, vaimuka, informeeritud ja kõigis valdkondades pädeva vestluskaaslase päris huvitava. Ainult virtuaalsel kujul suhtlevad juba praegu umbes 50 miljonit inimest mingi AI “sõbra” või “kaaslasega” ja kasutajate nr aina kasvab. Ja erinevalt kassist või koerast ei hakka ta su laipa sööma vaid helistab spetsialistidele.
Mõned aastad tagasi oli R. Lõhmusest saade, kus lapsel/perel oli robotkoer. Jooksis maja peal ringi ja pakkus palju nalja.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 14:27
Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 12:36Jaapanis on olemas hotelld, kus on ainult robotid ja null personali. Olen sellises ööbnud. See on teine asi, sest oodatakse, et ta teeb ära mingid ülesanded, mitte ta ei asenda seltsilist. Seltsi sellisest nukust pole mingisugust. Aga no ega ma sellest ka aru ei saa, kuidas mõni mees kumminukuga magab. Rõve minu arust.
Kui isegi hamstrist, koerast või kassist leiab mõni seltsilise või isegi eelistab neid inimeste seltskonnale, siis ma arvan et leidub hulgaliselt inimesi, kes leiavad täiusliku välimusega, vaimuka, informeeritud ja kõigis valdkondades pädeva vestluskaaslase päris huvitava. Ainult virtuaalsel kujul suhtlevad juba praegu umbes 50 miljonit inimest mingi AI “sõbra” või “kaaslasega” ja kasutajate nr aina kasvab. Ja erinevalt kassist või koerast ei hakka ta su laipa sööma vaid helistab spetsialistidele.
Mõned aastad tagasi oli R. Lõhmusest saade, kus lapsel/perel oli robotkoer. Jooksis maja peal ringi ja pakkus palju nalja.
Hamster on igatahes parem seltsiline kui selline robotnukk. Kui tahad kellegagi vestleda, on AI selleks sobiv, milleks mingi õudne nukk koju. See robotkoer pakub palju nalja kaheks päevaks, hamster on midagi muud.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2026 07:23 Kui kuskil infolauas, piletimüügiputkas, haigla registratuuris vms selline istuks ja küsimustele ja probleemisele sõbralikult vastaks, siis vaevalt keegi väga pahandaks, paljud oleksid
Pisikesed valged pakirobotid on sada korda nunnumad kui mingid khmmm...'erinevatel põhjustel paljudele lausa närvidele käivad inimestest toidukullerid'. Pakirobotit aitan ma talvel kindlasti, inimesest toidukuller vaadaku ise, kuidas saab, ise teab, mida teeb ja miks teeb ja kuidas teeb.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 14:27Kui isegi hamstrist, koerast või kassist leiab mõni seltsilise või isegi eelistab neid inimeste seltskonnale, siis ma arvan et leidub hulgaliselt inimesi, kes leiavad täiusliku välimusega, vaimuka, informeeritud ja kõigis valdkondades pädeva vestluskaaslase päris huvitava. Ainult virtuaalsel kujul suhtlevad juba praegu umbes 50 miljonit inimest mingi AI “sõbra” või “kaaslasega” ja kasutajate nr aina kasvab. Ja erinevalt kassist või koerast ei hakka ta su laipa sööma vaid helistab spetsialistidele.
Minu pärast söögu mu loom minu laipa, mis mul enam sellest, või sul on selle tõttu kurb meel, kui su loom su laipa sööb? Minu eluajal mu loom mind ei söö.
Miljon korda enne koduloom kui mingi AI või kumminukk. Põhjus on lihtne: loom on elus. Et nagu päriselt elus, kui sa saad aru, mida ma mõtlen. Isegi pisikene hamstripoeg on rohkem elus kui mingi robot. Vestluskaaslaste jaoks on olemas internet.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:37Minu pärast söögu mu loom minu laipa, mis mul enam sellest, või sul on selle tõttu kurb meel, kui su loom su laipa sööb? Minu eluajal mu loom mind ei söö.
Mulle endale vist väga ei meeldiks, kui mid koduloomadele söödetaks, aga kellele sobib, siis neile võiks selle võimaluse muidugi anda … äkki peakski üksikutest inimestest ja tundmatutest surnukehadest näiteks kassi- või koeratoitu tegema, kui see neile loomadele niikunii niiväga maitseb.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:47
Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:37Minu pärast söögu mu loom minu laipa, mis mul enam sellest, või sul on selle tõttu kurb meel, kui su loom su laipa sööb? Minu eluajal mu loom mind ei söö.
Mulle endale vist väga ei meeldiks, kui mid koduloomadele söödetaks, aga kellele sobib, siis neile võiks selle võimaluse muidugi anda … äkki peakski üksikutest inimestest ja tundmatutest surnukehadest näiteks kassi- või koeratoitu tegema, kui see neile loomadele niikunii niiväga maitseb.
Kokkuhoiu mõttes poleks see väga vale. Kõik ringlusse, nii nagu toidujäätmed lähevad biodiisli tootmiseks. ♻️
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:31Pisikesed valged pakirobotid on sada korda nunnumad kui mingid khmmm...'erinevatel põhjustel paljudele lausa närvidele käivad inimestest toidukullerid'. Pakirobotit aitan ma talvel kindlasti, inimesest toidukuller vaadaku ise, kuidas saab, ise teab, mida teeb ja miks teeb ja kuidas teeb.
Sama - alati läheb tuju heaks, kui mõnda valget robotkullerit näen. Inimkuller on tihti aga umbkeelne, kihutab oma motikalaadse sõidukiga kõnniteel ja ei tekita mus ühtegi positiivset emotsiooni. Inimtaksojuhid võiks ära kaduda samal põhjusel- potentsiaalselt ebaturvalisemad ja umbkeelsed.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:47Mulle endale vist väga ei meeldiks, kui mid koduloomadele söödetaks,
Mis mõttes ei meeldiks, kuidas sa seda tead? Mina usun, et sul on absoluutselt savi, mis sinuga pärast sinu surma tehakse. Jutt käib ju sellest, et sured enne ära ja alles siis hakkab asju toimuma, mitte et teed mingi tahteavalduse, kas su loom sööb sind või mitte jne.
Külaline

Tiibetis on vana traditsioon surnute jätmine mägismaale, kus linnud need ära söövad. Minu meelest huvitav komme.

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist