Igavus tänapäeval

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Igavus tänapäeval

Postitus Postitas Külaline »

1. Ühelt poolt - kui on igav, ma võtan telefoni ja igav enam pole.
2. Teiselt poolt -kui on igav, ära võta telefoni. Mõtle, vaatle, igavle.
Kumma väite poolt te olete?
Külaline

Ma ei oska küsimusele vastata, et kumma poolt.

Aga aeg-ajalt teen meelega nö. vanamoodsaid ja igavaid tegevusi - ja mulle isegi meeldib. Näiteks lähen jalgsi poodi (ettekäändega osta mõni väike, igapäevane asi) ja tulen tagasi. Ühistranspordiga sõites vaatan terve sõidu aknast välja ja mõtlen omi mõtteid, ei loe midagi.

Kui aga on diivanile istumise hetked (ei taha parasjagu ringi rabeleda ja midagi teha), saab määravaks sageli see, et lõputult ainult istuda ei taha ja muud igavusepeletajat pole käepärast. Vanasti oleks haaranud sellsiel hetkel laualt ajalehe. Aga lehed on tänapäeval netist loetavad (see tundub mõistlikum, ei taha paberihunnikut koju), seega - tulebki mängu ekraan ja siis vaatan netist igasugu muid asju ka.

Aitab see, et juba enne endale midagi koju varuda. Näiteks käin raamatukogust läbi ja võtan paar-kolm raamatut. Siis on need mul käepärast ja loen maha istudes raamatut ning ekraani ei ava.
Külaline

Kuulsin eile juhuslikku kõnelust haiglas. Noor mees, 20ndate alguses oli üksikpalatis, parem käsi sidemes. Ta rääkis õdede postis, et on päris hirmus, igasugused veidrad mõttes kippuvat ligi.
Arvan, et infokülluse ajastul ei oska inimesed enam toime tulla üksinduse ja igavusega. Aju ootab pidevat stimulatsiooni.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2026 18:21 Kuulsin eile juhuslikku kõnelust haiglas. Noor mees, 20ndate alguses oli üksikpalatis, parem käsi sidemes. Ta rääkis õdede postis, et on päris hirmus, igasugused veidrad mõttes kippuvat ligi.
Arvan, et infokülluse ajastul ei oska inimesed enam toime tulla üksinduse ja igavusega. Aju ootab pidevat stimulatsiooni.
Kui vasak käsi oli terve, siis saab ju sellega telefonis edasi skrollida? Ekraanilt filmi vaadata, raamatut hoida.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2026 19:21
Guest kirjutas: 30 Juun 2026 18:21 Kuulsin eile juhuslikku kõnelust haiglas. Noor mees, 20ndate alguses oli üksikpalatis, parem käsi sidemes. Ta rääkis õdede postis, et on päris hirmus, igasugused veidrad mõttes kippuvat ligi.
Kui vasak käsi oli terve, siis saab ju sellega telefonis edasi skrollida? Ekraanilt filmi vaadata, raamatut hoida.
Ju siis ei saanud.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2026 20:06
Ju siis ei saanud.
No kui ühe terve käega midagi tehtud ei saa, siis on õige ka, kui hirmus olla on. See pole mees, vaid s.tahäda.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2026 19:21Kui vasak käsi oli terve, siis saab ju sellega telefonis edasi skrollida? Ekraanilt filmi vaadata, raamatut hoida.
Ma pakun, et parema käe sõrmejälg avas tal telefoni.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2026 06:27
Telefoni avamiseks on ALATI mitu moodust, tavapäraselt sõrmejälg ja PIN-kood.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2026 07:24
Ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:26
Guest kirjutas: 03 Juul 2026 07:24
Ei ole.
On ikka küll. Üldiselt kaasaegsetel telefonidel on näotuvastus.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:27On ikka küll. Üldiselt kaasaegsetel telefonidel on näotuvastus.
See on nii, nagu ise seadistad. Võib olla ka ainult sõrmejälg, kui inimene on niimoodi seadistanud. Näotuvastus jne on võimalused, aga omanik ise seadistab, kuidas tahab.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 20:14
Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 15:27On ikka küll. Üldiselt kaasaegsetel telefonidel on näotuvastus.
See on nii, nagu ise seadistad. Võib olla ka ainult sõrmejälg, kui inimene on niimoodi seadistanud. Näotuvastus jne on võimalused, aga omanik ise seadistab, kuidas tahab.
Variante on kolm. Sõrmejälg(muideks väga mugav), näotuvastus või pin kood.
Ma aastaid kadutasin pin koodi. Nüüd uuele telefonile tegin selle boimeetria(ehk siis sõrmejäljelugeja asja). Miks ma seda varem ei teinud, ei teagi. Jube mugav on :D
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2026 15:26
Ei ole.
Muidugi on. Või sa arvad, et kui sõrm on katki, siis telefoni enne kasutada ei saa, kui ära paraneb? :lol:
Külaline

Ja sisestada saab mitu sõrmejälge. Mul seadistatud 2 ühelt käelt ja 1 teiselt. Lisaks pin.
Imelik tundub, et kui oled paarkümmend korda sõrmejälega avanud, siis korra küsib pini. Turvalisuse huvides peaks ju vastupidi olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 21:32Imelik tundub, et kui oled paarkümmend korda sõrmejälega avanud, siis korra küsib pini
Mul küll nii ei küsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 22:53
Külaline kirjutas: 03 Juul 2026 21:32Imelik tundub, et kui oled paarkümmend korda sõrmejälega avanud, siis korra küsib pini
Mul küll nii ei küsi.
Eks see sõltub tarkvarast. Ongi väga erinevad ju.
Külaline

Ma siis ei saakski tel lahti. Käisin id-kaarti taotlemas ja automaadis minu sõrmed jälge ei jätnud, ametniku laua ääres jamasime ka tükk aega enne kui tehtud said. Ehk olen tulnukas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 15 külalist