Temus nüüd importmaks

Külaline

Temus nüüd importmaks

Postitus Postitas Külaline »

Asi selge - kui tellimus jääb alla 150 euro, siis iga eseme eest tuleb tasuda nn impordi maksu 3€. Tegin eile tellimuse, sai kokku summa 155 €. Aga kassas tasuma asudes näitas ikka seda impordimaksu ligi 60 €. Kas keegi on juba ka sellega kokku puutunud?
Külaline

See 150€ on juba aastaid tegelikult olnud piiriks selles mõttes, et üle 150 peaks lisanduma veel mingid tollimaksud lisaks. Alla 150€ seda ei ole.

Aga seaduse jargi peaks see uus maks +3€ lisanduma kaubagrupi eest, kuid kui ma praegu Temu ostukorvis linnukesi tegin erinevatel vaatluse all olevatel asjadel, siis Temu arvutused tundusid väga imelikud.

Nt
katse 1: kompostikotid, 2 eri tüüpi, 300l kandilised ja 500l ümmargused, eri müüjatelt, lisanduv maks 3.72 (miks ta 3€-le veel 24% KM otsa paneb, sellest ma aru ei saa)
katse 2: rõivaesemed, erinevad, 4 tk, lisanduv maks 14€ sentidega (miks KM ja miks 4x3, kui kõik on rõivad?)
katse 3: sügavkülmakarbid ja 2 identset riiulit, aga eri värvi, maks 11.16 (miks riiulite eest eraldi maks, kui need tegelikult samad on, aru ei saa, ja jälle see KM taas otsas)

Ok, ma saan ka edaspidi Temust kompostikotte tellida, aga rõivaste tellimisega pean vahet, kuni nad oma matemaatika korda teevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 16:57 See 150€ on juba aastaid tegelikult olnud piiriks selles mõttes, et üle 150 peaks lisanduma veel mingid tollimaksud lisaks. Alla 150€ seda ei ole.

Aga seaduse jargi peaks see uus maks +3€ lisanduma kaubagrupi eest, kuid kui ma praegu Temu ostukorvis linnukesi tegin erinevatel vaatluse all olevatel asjadel, siis Temu arvutused tundusid väga imelikud.

Nt
katse 1: kompostikotid, 2 eri tüüpi, 300l kandilised ja 500l ümmargused, eri müüjatelt, lisanduv maks 3.72 (miks ta 3€-le veel 24% KM otsa paneb, sellest ma aru ei saa)
katse 2: rõivaesemed, erinevad, 4 tk, lisanduv maks 14€ sentidega (miks KM ja miks 4x3, kui kõik on rõivad?)
katse 3: sügavkülmakarbid ja 2 identset riiulit, aga eri värvi, maks 11.16 (miks riiulite eest eraldi maks, kui need tegelikult samad on, aru ei saa, ja jälle see KM taas otsas)

Ok, ma saan ka edaspidi Temust kompostikotte tellida, aga rõivaste tellimisega pean vahet, kuni nad oma matemaatika korda teevad.
Rõivad ongi kõik erinevad, v.a. siis, kui tellid näiteks samu sokke 2 paari, siis on ikka 3 eurot. Kui tellid 5 erinevat huulepulka, maksad 15 eurot, kui sama tooni, siis maksad 5 eest 3 eurot.
Külaline

Aga kas nad siis kannavad mulle selle importmaksu tagasi, kui pakk kohal ja tollist läbi läinud? Sest ma tellisin üle 150 euro.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juul 2026 17:39 Aga kas nad siis kannavad mulle selle importmaksu tagasi, kui pakk kohal ja tollist läbi läinud? Sest ma tellisin üle 150 euro.
Ei kanna keegi midagi tagasi, tollimaksu maksad juurde veel.
Külaline

Mitte midagi ei saa aru. Kuni siiani tegin tellimusi vahwmikus 30-50 eurot ja ei tasunud midagi. Ei importmaksu ega tolli. Nyyd saan aru, et tellimustele, mis on alla 150 € liaansub see importmaks 3€ eseme eest. Tegin ekstra suur a tellimuse. See ju tähendaks justkui, et üle 150 € tellimusele ei lisanud impordimaksu. Miks nyyd siis tollimaks lisandub?
Külaline

Tollimaks on aastaid lisandunud, kui summa on üle 150 € ja kaup tuleb väljastpoolt ELi.
Külaline

Kui minu arve on 155 €, siis ei ole ju tollimaks ometi 66€ (see summa seisab seal maksu real). Seega ma eeldan, et ikka kantakse enamus tagasi.
Külaline

Tagasi ei saa midagi.

Enne
Alla 150€ ei maksnud tollimaksu
Üle 150€ maksid vastavad toote tollikoodi järgi. Deklareerisid või tegi selle saatja sinu eest.

Nüüd
Üle 150€ jääb nii nagu enne
Alla 150€ maksad vastavalt tootegrupile 3€ grupi kohta.

Mitte kummagi puhul midagi tagasi ei saa!
Külaline

150 x 1,24 km on 186 eur ostukorv, milleni on 3 euri juurde
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 19:44 Kui minu arve on 155 €, siis ei ole ju tollimaks ometi 66€ (see summa seisab seal maksu real). Seega ma eeldan, et ikka kantakse enamus tagasi.
See 66€ on sul see uus, 1.juulist lisanduv impordimaks+km ja vastavalt riikidevahelisele kokkuleppele kasseerib selle sult ostes juba Temu.
Üle 150€ pakkidel on eraldi tollimaks ja seda kasseerib maksuamet. Kui pakk jõuab omniva sorteerimiskeskusse, tuleb sulle teade, et pead deklareerima ja siis on sul valida, kas seda teeb sinu eest omniva, kui oled neile oma tellimuse dokumendid saatnud -sel juhul pead maksma lisaks tollimaksule ja omnivale deklareerimisteenuse eest - või teatad omnivale, et aitähh, aga oskan ise ka, sel juhul logid e-maksuametisse, täidad deklari, lisad juurde tellimuse andmed, maksad maksu ja pärast saadad makstud tollimaksu kohta dokumendi edasi omnivasse, kes siis paki sinuni toimetab
Ise olen seda 1x läbi teinud, ca 10a tagasi, kui 3d printeri ostsin. Kas km ka oli lisaks või ei, ei mäleta
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 13:36 Asi selge - kui tellimus jääb alla 150 euro, siis iga eseme eest tuleb tasuda nn impordi maksu 3€. Tegin eile tellimuse, sai kokku summa 155 €. Aga kassas tasuma asudes näitas ikka seda impordimaksu ligi 60 €. Kas keegi on juba ka sellega kokku puutunud?
Kas sul oli tellimus 155, pluss importmaks 60? Kokku siis 215?
Külaline

Jah, kokku 215. Arvel kirjas, et käibemaks on juba sees. 66 € ei saa ju olla tollimaks. Tollimaks tuleb ju selle summa pealt, mis on üle 150.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 20:21 Jah, kokku 215. Arvel kirjas, et käibemaks on juba sees. 66 € ei saa ju olla tollimaks. Tollimaks tuleb ju selle summa pealt, mis on üle 150.
Jah, see on tollimaks. Loen, et kui poes on see juba tasutud, siis rohkem maksma ei pea, ehket sul on tasutud ja Eestis ei pea rohkem midagi tegema.
Külaline

https://arileht.delfi.ee/artikkel/12059 ... llimaksust
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 20:01 150 x 1,24 km on 186 eur ostukorv, milleni on 3 euri juurde
Kordan.
Kuni 186 euri ostukorv. 150 on ilma käibemaksuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2026 00:05
Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 20:01 150 x 1,24 km on 186 eur ostukorv, milleni on 3 euri juurde
Kordan.
Kuni 186 euri ostukorv. 150 on ilma käibemaksuta.
Kordad jah, aga ilma selgituseta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2026 00:07Kordad jah, aga ilma selgituseta.
Ma temus lisasin üht kaupa ostukorvi kui 150 täis. Ikka oli 3 euri, täpsemalt 3,72. Kui kaup läks üle 186, siis tuli miski suurem summa.
Seal importtasude kirja järgi on küsimärk. Klikkige sellel. Seal väike selgitus.
Külaline

Mis mõttes ilma käibemaksuta? Ma olen aru saanud, et käibemaks tuleb ikka ja alati kogu ostusummalt tasuda. Et ei ole mingit piirmäära, millest alates seda ei tule. Jutt käib ju sellest, et alates 151 € tellimusestbei tohiks tulla seda 3 € importmaksu. Kui mu tellimus oli 155 €, siis ei tohiks ju tulla kaupadele juurde importmaksu. Jah, see 155 oli koos käibega. Kuskilt ei lugwnud välja, et oleks pidanud käibe maha vôtma ja siis selle 150+ täis saama. Aga kaa tollimaks on siis kogu summalt? Sain aru, et sellelt, mis ületab 150 €.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2026 07:19 Mis mõttes ilma käibemaksuta? Ma olen aru saanud, et käibemaks tuleb ikka ja alati kogu ostusummalt tasuda. Et ei ole mingit piirmäära, millest alates seda ei tule. Jutt käib ju sellest, et alates 151 € tellimusestbei tohiks tulla seda 3 € importmaksu. Kui mu tellimus oli 155 €, siis ei tohiks ju tulla kaupadele juurde importmaksu. Jah, see 155 oli koos käibega. Kuskilt ei lugwnud välja, et oleks pidanud käibe maha vôtma ja siis selle 150+ täis saama. Aga kaa tollimaks on siis kogu summalt? Sain aru, et sellelt, mis ületab 150 €.
Käibemaks arvestatakse kauba maksumuselt ja saatmiskuludelt.
Tollimaks arvestatakse kauba tolliväärtuse alusel. Tolliväärtus koosneb kauba maksumusest ja kauba importimisega seotud kuludest (nt paki saatmiskulust).
Kui kaubale rakendub ka tollimaks, siis arvestatakse käibemaks kauba väärtuse ja saatmiskulu ning tollimaksu pealt kokku.
Tellitud kauba maksustamine
Väärtus/sisaldus Maksud
0–150 eurot maksustatakse käibemaksu ja kindlasummalise 3 euro suuruse tollimaksuga
üle 150 euro maksustatakse käibemaksu ja tollimaksuga
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist