Võimlemispidu vs tantsupidu
-
Külaline
Võimlemispidu vs tantsupidu
Avastasin, et Tallinnas toimub täna mingi suurüritus nime all võimlemispidu. Guugeldasin ja tuleb välja, et toimub juba 7. korda ja tänavuse nimi on "Maaelu võlu". Toimub sealsamas Kalevi staadionil nagu tantsupidu. Kodukal voimlemispidu.ee on pilte ka, piltidel lapsed rahvariietes jne. Video pealt näeb välja nagu tantsupidu. https://www.youtube.com/watch?v=1ulCwTcK3yg
Kas keegi oskab öelda, mis neilt vahet on ja miks neid eraldi korraldatakse?
Kas keegi oskab öelda, mis neilt vahet on ja miks neid eraldi korraldatakse?
-
Külaline
Vaatasin hommikul pileteid ja tundus, et mõned üksikud kohad olid müüdud, nüüd paistab ikka pealtvaatajaid ka olema.
-
Külaline
Võimlemispeol on rõhk ikkagi võimlejatel, kuigi üha enam on ka tantsijaid.
-
Külaline
Mina tahtsin vaadata Sandhamni mõrvasid, aga mingisugune võimlemispidu ilma igasuguse etteteatamiseta. Mind ei huvita see pidu, miks Kanal 2 peaks seda näitama, ei saa aru.
-
Külaline
reklaami on küll haledalt vähe sellel üritusel - ma täna avastasin ja täitsa oleks läinud, kui oleks varem teadnud. homme ei saa minna
-
Külaline
See pidu on nendele mutikestele, kes tantsupeole ei saa. Täiesti mõttetu minu arvates, aga las siis kargavad.
-
Külaline
No selle video peal, mis ma leidsin, olid küll pigem lapsed ja noored. Veider on see, et ma elan ise Tallinnas, aga pole eales varem kuulnud sellises sündmusest. Või siis olen kuulnud, aga olen arvanud, et see "võimlemispidu" on lihtsalt tantsupeo sünonüüm. Aga ikkagi tundub imelik, umbes sama hea, kui keegi hakkaks lauluväljakul tegema sündmust nimega "kooripidu".Guest kirjutas: ↑04 Juul 2026 22:11 See pidu on nendele mutikestele, kes tantsupeole ei saa. Täiesti mõttetu minu arvates, aga las siis kargavad.
-
Külaline
Minu laps on võimlemispeol esinenud. Aga tookord oli see ikka võimas üritus - palju uhkem kui sel aastal.
Plats oli tõesti võimlejaid täis, uhked kavad olid, sai ka ilusaid mustreid näha. Ja nad tõesti näitasid oma võimlemisoskusi, mitte ei liikunud niisama muusika saatel.
Ja publikut oli palju! Tribüünid täis ja muru kah. Ehk oli Kalev 100?
Nüüd oli reklaam kahjuks olematu, publikut vähe, aga kommentaatorid räägivad "suurüritusest", tohutust ettevalmistusest ja ülirõõmsast peost. No loota jääb, et osaletajale ikka pakkus mingi emotsiooni.
Telekast vaadates küll mingit suure peo muljet ei jäänud.
Plats oli tõesti võimlejaid täis, uhked kavad olid, sai ka ilusaid mustreid näha. Ja nad tõesti näitasid oma võimlemisoskusi, mitte ei liikunud niisama muusika saatel.
Ja publikut oli palju! Tribüünid täis ja muru kah. Ehk oli Kalev 100?
Nüüd oli reklaam kahjuks olematu, publikut vähe, aga kommentaatorid räägivad "suurüritusest", tohutust ettevalmistusest ja ülirõõmsast peost. No loota jääb, et osaletajale ikka pakkus mingi emotsiooni.
Telekast vaadates küll mingit suure peo muljet ei jäänud.
-
Külaline
Nii kõva pidu, et lausa esimest korda kuulen sellest.
-
Külaline
Mind paneb imestama, et leidub üldse kedagi, kes seal laadaalal müüvad...seal oli kohamaks 240 euri pluss käibemaks kahe päeva eest ja müügil pidi olema AINULT kohalik toodang. Huvitav , läheks lausa vaatama seda "kohalikku"- kes see nii loll on ,et sellise kohamaksuga läks :O Aga kuskil pole kirjas, kas laadaala on tasuta, või peab sinna minekuks ka pileti ostma ?
-
Külaline
Ei ole seal midagi hämarat. Mina tean juba kevadest saati.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2026 13:55 Ühesõnaga - hämar üritus.
Kalevi spordiseltsi suur juubel ju.
Inimesed, kes ainult Tiktokis ja instas elavad, ei tea loomulikult, mis nende ümber tegelikult toimub.
-
Külaline
Võimlemispidu oli kunagi suur ja äge, nüüd on kuidagi ära vajunud.
Selle järgi, et maakad bussis ja trammis karjuvad, on aru saada, et midagi toimub, küllap siis võimlemispidu.
Selle järgi, et maakad bussis ja trammis karjuvad, on aru saada, et midagi toimub, küllap siis võimlemispidu.
-
Külaline
Aitäh sildistamast. Ma olen laulupdidudel ja tantsupidudel käinud aastakümneid. Võimlemispeost kuulsin tänavu esmakordselt.
-
Külaline
Mida sildistada? Esinejaid on tuhandetes, samuti pealtvaatajaid. Reklaami oli ka. Muidugi ongi alati neid, kellest info lihtsalt mööda läheb.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2026 16:58Aitäh sildistamast. Ma olen laulupdidudel ja tantsupidudel käinud aastakümneid. Võimlemispeost kuulsin tänavu esmakordselt.
Võimlemispeod on muide vanemad kui tantsupeod.
-
Külaline
No tegelikult on nad täitsa üks ja sama asi, esimesel Idla võimlemispeol olid ka tantsijad. Sel ajal kandis see kõik võimlemise nime.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2026 17:26Mida sildistada? Esinejaid on tuhandetes, samuti pealtvaatajaid. Reklaami oli ka. Muidugi ongi alati neid, kellest info lihtsalt mööda läheb.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2026 16:58Aitäh sildistamast. Ma olen laulupdidudel ja tantsupidudel käinud aastakümneid. Võimlemispeost kuulsin tänavu esmakordselt.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2026 16:10
Ei ole seal midagi hämarat. Mina tean juba kevadest saati.
Kalevi spordiseltsi suur juubel ju.
Inimesed, kes ainult Tiktokis ja instas elavad, ei tea loomulikult, mis nende ümber tegelikult toimub.
Võimlemispeod on muide vanemad kui tantsupeod.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Seebitükike ja 5 külalist