Miks loomad nii jäledalt ei haise nagu pomsikud

vana hea klassika
Külaline

Miks loomad nii jäledalt ei haise nagu pomsikud

Postitus Postitas Külaline »

Sõitsin trammiga ja peale tuli kaks vana naist pudelikottidega. Neist leviv hais oli kirjeldamatult õudne, iiveldama ajav. Loomad ju ka ennast ei pese, miks nemad nii ei haise?
Külaline

Loomade nahk on kohastunud. Õigemini inimene on oma kohastumuse ära hävitanud - ega koopainimesed ka ei pesnud, aga tõenäoliselt ka ei haisenud loomadest rohkem.
Külaline

Inimene võib ühe päevaga ka haisema hakata.
kui deodranti ei kasuta
Külaline

Kas neil nahk seljas mädaneb või mis haiseb?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juul 2026 22:00 Inimene võib ühe päevaga ka haisema hakata.
kui deodranti ei kasuta
Ma pole elu sees deodoranti kasutanud ja ei haise. Isegi ei pese iga päev, pigem üle päeva.
Külaline

Vanasti maakad käisid korra nädalas saunas, talvel veel harvem ja ei haisenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 22:09
kui deodranti ei kasuta
Ma pole elu sees deodoranti kasutanud ja ei haise. Isegi ei pese iga päev, pigem üle päeva.
Siis ilmselt ikka haised küll, aga ise ei tunne.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juul 2026 22:18
kui deodranti ei kasuta
Siis ilmselt ikka haised küll, aga ise ei tunne.
Ega ikka ei haise küll.
Külaline

Loomad haisevad küll ja vägagi. Sigalas oled käinud? Kui seal töötada, ei saa seda haisu riietelt ka pestes ära.
Lehm haiseb, kui elab süvaallapanul ja püsib laudas. Ja kuidas veel sokk haiseb! Kohutav.
Hobuse kusi ja higi haisevad päris tugevalt.
Sa lihtsalt ei puutu nendega nii lähedalt kokku, et seda tunda.
Külaline

Isegi õuekoerad haisevad. Ja päris korralikult. Eriti on seda tunda, kui kasukas märjaks saab.
Külaline

Lamba pügamisel on ka päris tugevat haisu tunda.
Ilmselt haisevad ka kõik metsloomad, kui sa nendega koos väikesesse ruumi satuks.
Inimene haiseks ilmselt vähem, kui ta oleks paljas. Põhiline hais tuleb pesemata riietest, mitte kehast endast.
Külaline

Kunagi olid loomaaias metssead, no kus see piirkond ikka haises.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 21:46 Sõitsin trammiga ja peale tuli kaks vana naist pudelikottidega. Neist leviv hais oli kirjeldamatult õudne, iiveldama ajav. Loomad ju ka ennast ei pese, miks nemad nii ei haise?
Mis sul eluheidikute vastu on? Nad on ju täpselt samasugused inimesed nagu sina ja mina, lihtsalt elu hammasrataste vahele jäänud. Natuke rohkem mõistmist ja kaastunnet teiste suhtes ei teeks paha.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 22:00 Inimene võib ühe päevaga ka haisema hakata.
kui deodranti ei kasuta
deodorandist hakkab haisema.
Külaline

Ikka on loomadel ka hais. Enamasti tekib see hais, mis on kaugele tuntav nende väljaheidetest. Laudalõhn.
Eluheidikud kannavad oma haisu riietes kaasas, mis püksi on tulnud.
Külaline

Ikka on loomadel ka hais. Enamasti tekib see hais, mis on kaugele tuntav nende väljaheidetest. Laudalõhn.
Eluheidikud kannavad oma haisu riietes kaasas, mis püksi on tulnud.
Külaline

kui deodranti ei kasuta
Kuidas on ilma deodorandita elu võimalik? Kas sa oled kaenla alt 24/7 värske lõhnaga?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2026 10:44
kui deodranti ei kasuta
Kuidas on ilma deodorandita elu võimalik? Kas sa oled kaenla alt 24/7 värske lõhnaga?
Eks ta ikka haiseb küll, kui ka peseb harva. Aga ise seda ei tunne, ega need bomsid ka ei tunne enda haisu. Kui kõik on pesemata, siis ka ei tunne haisu. Kunagi käisin mingil suusamatkal, kus ei saanud väga pesta. Kaenla alt natuke mingite salvrättidega jne. Alguses naised proovisid seal vett soojendada ja siis üleni ennast pesta, aga no see oli nii vaevarikas, et juba kolmandal päeval polnud mingit jaksu selleks. Ma küll ei tundnud, et keegi oleks haisenud või mina oleks haisenud. Aga kui koju tulin, siis tundsin, et oi kui värskelt siin kõik lõhnab. Käisin pesemas ja panin puhtad riided, tundsin, et kogu maailm lõhnab nii hästi. Ja kui hakkasin neid matkaasju siis pesema ja sorteerima, siis oli kogu kotis ikka täielik lebra.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2026 11:05 /.../Aga kui koju tulin, siis tundsin, et oi kui värskelt siin kõik lõhnab. Käisin pesemas ja panin puhtad riided, tundsin, et kogu maailm lõhnab nii hästi. Ja kui hakkasin neid matkaasju siis pesema ja sorteerima, siis oli kogu kotis ikka täielik lebra.
Minu meelest see käibki matkaelu juurde, et tuleb osata ennast pesta ja värskendada oludele vastavalt. Kunagi matkasin päris palju ja ikka tuli ette päevi, kus ennast pesta ei saanud ja kui siis veekogu lähedale said, oli rõõm suur.
Niisked salvrätikud ajavad mõnda aega asja ära, aga nädal aega ainult nende toel läheb "huvitavaks". Peamine murekoht on aga hoopis jalatsid, sest kuigi tänapäevased matkasaapad on heast materjalist ja hästihingavad, siis mingi hais tekib paraku ikka.
Külaline

kui siis veekogu lähedale said, oli rõõm suur.
Kui tähele panid, oli tegemist suusamatkaga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist