Kas olen ma ikka päris pangas
-
Külaline
Kas olen ma ikka päris pangas
mul LHV-s selline veider teade:
Raha küsimine nüüd ka internetipangas
Nüüd saad ka internetipangas luua makselingi või QR-koodi ning küsida raha LHV ja teiste pankade klientidelt.
Nüüd saad ka internetipangas luua makselingi või QR-koodi ning küsida raha LHV ja teiste pankade klientidelt.
-
Külaline
Miks see veider on?Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 17:57 mul LHV-s selline veider teade:
-
Külaline
Swedbankis sai kogu aeg lingi luua, millega küsid raha, LHV siis nüüd alles teinud.
-
Külaline
Sa ei peagi küsima.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
-
Külaline
Näiteks ostate kamba peale kellelegi kingi ja kogute selleks raha. Siis on hea mugav variant saata selline rahaküsimine. Või müüd kellelegi midagi ja tal pole sularaha või eelistad raha kontole. Jällegi, selle asemel et kontonumbrit ja värki edastada, teed rahaküsimise lingi.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
-
Külaline
Näiteks maksan juuksurile, töömehele, lapsele, õpetajale klassiraha, vanemale, kes kogub õpetaja kingi jaoks, ostame sõbrannadega teisele sõbrannale kingi, töö juures ühine üritus, keegi kogub raha, klassikokkutulek, keegi kogub selleks raha. Jne, jne, jne.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
-
Külaline
Või petturile, kes tahab kogu su raha pihta panna...Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:39Näiteks maksan juuksurile, töömehele, lapsele, õpetajale klassiraha, vanemale, kes kogub õpetaja kingi jaoks, ostame sõbrannadega teisele sõbrannale kingi, töö juures ühine üritus, keegi kogub raha, klassikokkutulek, keegi kogub selleks raha. Jne, jne, jne.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
Mitte kunagi ei maksa sellise otselingiga. Kui nt ajalehe tellimise korral või kindlustuse pikendamise korral selline link saadetakse, võtan arvelt nende kontonumbri ja teen makse internetipangas, sel juhul kontrollib pank kontonumbri ja selle omaniku nime vastavust ning ka ise näeb summat, mis arvelt maha läheb. Linkide korral ei pruugi see nii olla.
-
Külaline
Eks peab ikka vaatama jah, mis lingiga tegemist on. Kui kahtled, et kas sinu pea võimaldab vahet teha, siis muidugi kopeeri ikka arvelt kontonumber jne, jne. Eks saab veel keerulisemalt ka teha.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:46Või petturile, kes tahab kogu su raha pihta panna...Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:39Näiteks maksan juuksurile, töömehele, lapsele, õpetajale klassiraha, vanemale, kes kogub õpetaja kingi jaoks, ostame sõbrannadega teisele sõbrannale kingi, töö juures ühine üritus, keegi kogub raha, klassikokkutulek, keegi kogub selleks raha. Jne, jne, jne.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
Mitte kunagi ei maksa sellise otselingiga. Kui nt ajalehe tellimise korral või kindlustuse pikendamise korral selline link saadetakse, võtan arvelt nende kontonumbri ja teen makse internetipangas, sel juhul kontrollib pank kontonumbri ja selle omaniku nime vastavust ning ka ise näeb summat, mis arvelt maha läheb. Linkide korral ei pruugi see nii olla.
Nt tegid kellelegi lõuna välja, kuna tal endal jäi rahakott koju? Siis on ju mugav talle lihtsalt makselink saata, selle asemel et pangakontot otsida ja teisel sisse toksida lasta.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
-
Külaline
Nagu päriselt?! Ma ei ole sellise asja pealegi tulnud. Koguaeg kasutan "küsi raha" süsteemi. See on väga mugav ja kiire. Kui sõbranna Mari küsib mult raha teatripileti eest, mis ta mulle ostis, siis kuidas saab sealt see raha ometi petturitele minna?Guest kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:46Või petturile, kes tahab kogu su raha pihta panna...Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:39Näiteks maksan juuksurile, töömehele, lapsele, õpetajale klassiraha, vanemale, kes kogub õpetaja kingi jaoks, ostame sõbrannadega teisele sõbrannale kingi, töö juures ühine üritus, keegi kogub raha, klassikokkutulek, keegi kogub selleks raha. Jne, jne, jne.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
-
Külaline
Kui sõbranna ütleb, et teeb sulle summas 100 eur rahaküsimise, siis sa seda ei maksa, sest äkki on hoopis pettur, eks. Mis sest et sõbranna nimi ja summa ja selgitus on õiged. Onju.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:46Või petturile, kes tahab kogu su raha pihta panna...Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:39Näiteks maksan juuksurile, töömehele, lapsele, õpetajale klassiraha, vanemale, kes kogub õpetaja kingi jaoks, ostame sõbrannadega teisele sõbrannale kingi, töö juures ühine üritus, keegi kogub raha, klassikokkutulek, keegi kogub selleks raha. Jne, jne, jne.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:12 Miks ma peaksin raha küsima?
-
Külaline
Ma arvan, et see inimene ei saa poindile pihta. Ta ei saa aru, kuidas see süsteem töötab.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 16:43Kui sõbranna ütleb, et teeb sulle summas 100 eur rahaküsimise, siis sa seda ei maksa, sest äkki on hoopis pettur, eks. Mis sest et sõbranna nimi ja summa ja selgitus on õiged. Onju.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:46Või petturile, kes tahab kogu su raha pihta panna...Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:39
Näiteks maksan juuksurile, töömehele, lapsele, õpetajale klassiraha, vanemale, kes kogub õpetaja kingi jaoks, ostame sõbrannadega teisele sõbrannale kingi, töö juures ühine üritus, keegi kogub raha, klassikokkutulek, keegi kogub selleks raha. Jne, jne, jne.
-
Külaline
Ilmselt ta ei saa aru jah. Mul on ka üks tuttava selline. Käisime koosolekul kohvikus ja üks maksis ära, saatis igaühele sõnumi, et saad lingiga maksta 20 eurot. Ja üks osaline ütleb, et tema ei ava igasugu linke, kuigi inimene ju ise oli juures, kui see teine inimene talle selle lingi saatis. Kuidas saab see pettur olla. Kust pettur peaks teadma, et sellenimeline inimene saatis sulle sellises summas rahaküsimise, ka nimi ja pangaarve on õiged. Ei, tema ei usalda, kirjutage talle paberi peale arveldusarve number, tema hakkab ise seda siis toksima ja sisustab sellega järgmised pool tundi. No kes saab keelata.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2026 17:09Ma arvan, et see inimene ei saa poindile pihta. Ta ei saa aru, kuidas see süsteem töötab.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 16:43Kui sõbranna ütleb, et teeb sulle summas 100 eur rahaküsimise, siis sa seda ei maksa, sest äkki on hoopis pettur, eks. Mis sest et sõbranna nimi ja summa ja selgitus on õiged. Onju.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 21:46
Või petturile, kes tahab kogu su raha pihta panna...
-
Külaline
-
Külaline
Sama kui tavapostiga. KilplaslikGuest kirjutas: ↑12 Juul 2026 18:49 Kas meiliga pangakonto nr saatmine raske?
-
Külaline
Milleks see? Saadad konto, teine logib panka ja hakkab mingit maksekat täitma. Lihtsam on ju maksta kohe lingile klikatesKülaline kirjutas: ↑12 Juul 2026 18:49 Kas meiliga pangakonto nr saatmine raske?
Inimesed on vahest ikka nii imelikud.
-
Külaline
Ära ikka usalda meili ega ka panka. Äkki saab pettur ligi. Nõua kõik on võlad sularahas sisse. Ai kuram siis võid ju ka valeraha osta sattuda. Raske on sul.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2026 18:49 Kas meiliga pangakonto nr saatmine raske?
-
Külaline
Niisuguse kilkamisega ja liigenesekindla alavääristamisega võid vabalt petturi otsa joosta, tehnikat pimesi usaldav naiivik.
-
Külaline
Meil on ju täiesti ebaturvaline valik, kuidas sa sellega julged midagi saata üldse.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2026 18:49 Kas meiliga pangakonto nr saatmine raske?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kana, Roosad tulbid ja 11 külalist