Kas teie ka kardate

vana hea klassika
Külaline

Kas teie ka kardate

Postitus Postitas Külaline »

USA viib väed välja. USA luure hoiatab Balti riike ja Poolat olukorra eskaleerumise eest lähikuudel. Venemaa juhib inimesi tänavatelt värbamisse. Venemaa sulgeb piire ja valmistub ulatuslikuks mobilisatsiooniks.
Külaline

Ei karda. Ei raiska oma elu kartmisele. Mida mul ikka teha oleks?
Elu toob, mida toob.
Elasid mu esivanemad kõik sõjad ja küüditamised üle - läks hästi. Ehk läheb minu lähedastel kah, kui midagi peaks juhtuma.
Muideks, samal teemal kirjutatakse juba aastaid - kohe läheb jamaks...
Venemaa on vist juba kõik väärtuslikumad ära mobiliseerinud, keda võtta oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 00:43 USA viib väed välja. USA luure hoiatab Balti riike ja Poolat olukorra eskaleerumise eest lähikuudel. Venemaa juhib inimesi tänavatelt värbamisse. Venemaa sulgeb piire ja valmistub ulatuslikuks mobilisatsiooniks.
Miks pead vajalikuks seda hirmu edasi külvata? Ajakirjandust saavad kõik ise ka lugeda, ei pea ju paljundama.
Kui ise kardad, siis mis su plaan on?
Kas sul oli plaan ka sõja alguses, kui keegi veel ei kujutanud ettegi, mis juhtuma hakkab? On see muutunud?
Minu laste perede plaan muutus küll.
Külaline

See "eskaleerub lähikuudel" on juba samasugune muinasjutt nagu sellest poisist, kes muudkui hundiga hirmutas ja kui lõpuks hunt tuli, siis keegi ei uskunud enam. Aastaid juba räägitakse eskaleerumisest, kaua võib. Enam ei saa aru, millal on tõsi taga, millal kellegi luul.
Külaline

Ei karda. Olen veendunud, et see eskaleerumise jutt on relvamüüjate lobi, et Venemaaga piirnevaid riike hirmu all hoida ja neile võimalikult palju sõjatehnikat müüa. Mõnedele on kasulik see "venelane kohe tuleb" narratiiv elus hoida. Sõjaõhutamisest on saanud nagu omaette sport.
Külaline

Muidugi buutin tahab kallale tungida, aga ainult väiksematele kellest jõud üle käib.
Siin pole, et ei usu.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 07:51Olen veendunud, et see eskaleerumise jutt on relvamüüjate lobi, et Venemaaga piirnevaid riike hirmu all hoida ja neile võimalikult palju sõjatehnikat müüa.
Vaadake tõele näkku. Venemaa ei ole rahu armastav riik.
Seda riiki juhib bandiit. Selle riigi inimesed õigustavad ukraina ründamist.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 08:41
Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 07:51Olen veendunud, et see eskaleerumise jutt on relvamüüjate lobi, et Venemaaga piirnevaid riike hirmu all hoida ja neile võimalikult palju sõjatehnikat müüa.
Vaadake tõele näkku. Venemaa ei ole rahu armastav riik.
Seda riiki juhib bandiit. Selle riigi inimesed õigustavad ukraina ründamist.
Ei õigusta kõik. Seal on samuti igasuguseid ja loomulikult on ka neid, kes õigustavad, aga suurem osa ootab sõja lõppemist. Lääs seevastu hoiab Ukraina sõda toimimas. Iga kord, kui keegi iitsatab rahukõnelustest on kohe mõni Lääne "ekspert" sõna võtmas, et Venemaa kohe-kohe ründab.
Jälgi uudiseid, sealt tuleb see muster suurepäraselt esile.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 09:53Lääs seevastu hoiab Ukraina sõda toimimas.
Et kui lääs ei anna raha ja relvi, siis saaks venemaa bandiidid ukrainast võidu kiiremini kätte. Ja järgmised oleme meie jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 11:26
Et kui lääs ei anna raha ja relvi, siis saaks venemaa bandiidid ukrainast võidu kiiremini kätte. Ja järgmised oleme meie jne.
Jah, pumpame aga raha ja relvi Ukrainale, kus selle üdini korrumpeerunud valitsus "oma parema äranägemise järgi" kõrvale toimetab.
Ma ei usu enam ammu, et Ukraina valitsus on huvitatud sõja lõppemisest. Raha ju muudkui voolab ja neid, kes sõja arvelt rikastuvad, on palju.
Külaline

Kuni Ukrainas sõda käib seni pole Venemaal vabu ressursse mujal millegi suurema korraldamiseks. Mingeid väikseid provokatsioone võivad teha aga tõsisemaks eskalatsiooniks puudub jõud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 12:05
Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 11:26
Jah, pumpame aga raha ja relvi Ukrainale, kus selle üdini korrumpeerunud valitsus "oma parema äranägemise järgi" kõrvale toimetab.
Ma ei usu enam ammu, et Ukraina valitsus on huvitatud sõja lõppemisest. Raha ju muudkui voolab ja neid, kes sõja arvelt rikastuvad, on palju.
Isegi kui nii on, siis mul sellest suva. Peaasi, et bandiit buutini nafta põleb. Saab seda sõda mida korraldas ise tunda.
Minu jaoks on buutin fasist kes tuleb kõrvaldada.

Venemaalt tuleb meile ainult halba.
Külaline

Viimase 1000 aasta jooksul on meie territooriumil moel voi teisel umbes 40 korda tulnud idanaabriga voidelda. Vahe on pikaks lainud puhtstatistiliselt.
Ei oska karta. Nuudisaegne sojandus Ukraina naitel on taiesti ootamatu ja varasematest kogemustest saab ule votta vaid ühe - alati saab surma palju tsiviilelanikke ja tuleb teha ise enese aitamiseks voimalikult palju. Mina usun kindlalt, et ebastabiilsus suureneb ja meid pannakse proovile. Pigem usun aga siserahutuste tüüpi provokatsiooni nagu rohelised mehikesed vms idasuunal. Nato siin ei sekku ja keegi teine ka mitte. Sestap on idasuuna elanike hoidmine meie infovooska ülioluline. Usa vagede lahkumine on muudugi ebameeldiv ja kergesti tekib siin ka kuulujutte, Pevkuri umbmäärane jutt tagasitulekust ei aita. Tegelikult peaks Euroopa piire aga kaitsma Euroopa enese vaed.
Mida aga ma pariselt kardan on salajane mojuvoimude jaotus jaotus maailma suurte vahel, mida ajaloos oleme varemgi nainud ja praegused suurriikide juhid voiks sellise alatusega taas hakkama saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 00:43USA viib väed välja. USA luure hoiatab Balti riike ja Poolat olukorra eskaleerumise eest lähikuudel. Venemaa juhib inimesi tänavatelt värbamisse. Venemaa sulgeb piire ja valmistub ulatuslikuks mobilisatsiooniks.
Et kohe suurt, reaalse kaitsevõimega Poolat ründab :o
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 13:35 Mida aga ma pariselt kardan on salajane mojuvoimude jaotus jaotus maailma suurte vahel, mida ajaloos oleme varemgi nainud ja praegused suurriikide juhid voiks sellise alatusega taas hakkama saada.
See mõjuvõimude jaotus on salamisi käimas olnud juba pikka aega. Selleks ka neid "läheme kohalikele appi" stiilis sõdu peetaksegi, et hiljem on mugav seal omale sobiv nukuvalitsus paika panna ning seejärel riigi maavarad ning muud ressursid omale kahmata. Nii on USA ja Britid teinud mitmete Aafrika riikidega ja kindlasti tuleb ka Ukraina kord. Juba sõja algusest on USA suured korporatsioonid ostnud seal kokku viljakasvatuseks sobilikku maad ning muud kasulikku. Loomulikult mitte selleks, et ukrainlasi aidata. Sama teeb Hiina juba ammu Aafrikas, ehk et ostab maad kokku, et seeläbi riike oma kontrolli alla saada. Tulevikus peame ilmselt arvestama kolme suurvõimuga, Hiina, Venemaa ja USA.
Külaline

Aga mida on siin üldse teha kui venemaa kallale tuleb?
Elektrijaamad on vene piiri ääres. Raketil minut ka põmm. Ei jõua reageeridagi.
Paartuhat drooni siia saata. Sellest näiteks 200 jõuavad kohale põmm. Tapa ja Koperjanov ka minut ja põmm.
Tallinn niigi enamus venekeelseid kes aljosale lilli viivad. Need hõivavad mida vaja. Laamendavad nagu pronkssõduri ajal.

Ainus vastus oleks peterburi palju droone ja rakette. Aga neid ilmselt pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 15:06 Aga mida on siin üldse teha kui venemaa kallale tuleb?
Paartuhat drooni siia saata. Sellest näiteks 200 jõuavad kohale põmm. Tapa ja Koperjanov ka minut ja põmm.
Tallinn niigi enamus venekeelseid kes aljosale lilli viivad. Need hõivavad mida vaja. Laamendavad nagu pronkssõduri ajal.
Eks Putin mõtles 2022 ka sedasi, laseme Ukrainasse hunniku rakette sõjaväeosadesse ja põmm. Peale seda rullivad kolonnid võidukalt sisse ja suur osa kohalikke tervitab vabastajaid. Päris elu läks natuke teisiti ja nüüd juba viiendat aastat vaevleb seal.
Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 15:06 Ainus vastus oleks peterburi palju droone ja rakette. Aga neid ilmselt pole.
Rakette ja droone on hangitud ja hangitakse jätkuvalt. Kui küsida kas neid on hetkel juba piisavalt palju, siis tõenäoliselt mitte. Aga ei saa öelda et teemaga ei tegeletaks.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juul 2026 15:47
Rakette ja droone on hangitud ja hangitakse jätkuvalt. Kui küsida kas neid on hetkel juba piisavalt palju, siis tõenäoliselt mitte. Aga ei saa öelda et teemaga ei tegeletaks.
Mind pigem huvitab, kas meil neid ka ikka on, kes neid rakette ja droone välja lasevad või putkavad kõik kärmelt, kuhu saab. Kuidagi on jäänud mulje, et pole meil enam ammu võitlejaid mehi, saamatud ja hädised on kõik. Või vähemalt suurem osa.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2026 15:53Kuidagi on jäänud mulje, et pole meil enam ammu võitlejaid mehi, saamatud ja hädised on kõik. Või vähemalt suurem osa.
Jah, tean, et kaitseväes oli tähti pistikupesad seespoolt tolmust puhtaks saada, selmet vajalike asju õpetada.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juul 2026 15:06 Aga mida on siin üldse teha kui venemaa kallale tuleb?

Ainus vastus oleks peterburi palju droone ja rakette. Aga neid ilmselt pole.
Selleks ongi sul vaja ennast aidata - lihtsad vaikesed asjad nagu toidu valmistamine ilma elektrita, päikeselaadija mobiiltelefonile, sool ja suhkur, käsiajamiga raadio, alternatiivne kütteallikas kasvõi ühte ruumi. Maainimesed, kel elektrikatkestus sagedasem, on end varustanud generaatoriga.
Jah, kui saadetakse rakett, siis on see ebatäpne ja võib vabalt Kupi asemel keset Võru linna prantsatada. (Killud! Sh ka su enda aknaklaasi killud!
Mis aga puutub vene rahvusest inimestesse, ei usu ma, et nad hirmsasti vene võimu ootavad. Usu, et keskmine narvakas või keskmine kohtlajarvelane elab kordades paremini (ja ta teab seda) kui keskmine jaanilinlane. Praktilised teemad - odavam toit ja kütus viivad neid piiridt üle käima. Teisel pool on häda eelkõige rahaga - pensione ei maksta oigel ajal valja, majad on vanad jne.
Mis aga puutub hoivamisse, siis mina ei usu, et venemaa suudab oma linnu kaitsta - nii Pihkva kui Peterburi asuvad samamoodi Himarsi laskeulatuses ja Kaliningrad on enklaav. Mõtle nagu häkker, mitte nagu ohver!
Need, kes unistustes aga põheneda soovivad, siis sellesse ma ei usu - suuremad maanteed suletakse sojatehnika veiks, samamoodi on suletud õhuruum ja raudtee ei vii meil kuskile, sisuliselt Latti, kus sama probleem. Teoreetiliselt voib Laanemeri olla Nato sisemeri, aga selleks peaks liitlased appi tulema, sest meil arvestatavaid sojalaevu pole. Samuti on erinevalt 1944. Aastast iga meres ujuv kala ka radaril näha ja nii Hiiumaa kui ka Gotland strateegilised saared.
Seega - valmistu toimetulekuks. Seda saad enda ja pere jaoks teha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 14 külalist