Kas teie ka kardate
-
Külaline
Korraks oli kampaania kortermajade keldrite varjumiseks ettevalmistamisest. Kas kuskil midagi tehtud ka sai?
-
Külaline
Miks ei võiks samamoodi humanitaarkoridoride kaudu hordidena või kasvõi aastaid hiljem põgeneda kuhugi turvalisse riiki, nagu seda on teinud 6 miljonit ukrainlast või ukraina venelast ja kes pole isegi Euroopa Liidus? Keegi pole neid selles kuidagi takistanud.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2026 16:57Need, kes unistustes aga põheneda soovivad, siis sellesse ma ei usu - suuremad maanteed suletakse sojatehnika veiks, samamoodi on suletud õhuruum ja raudtee ei vii meil kuskile, sisuliselt Latti, kus sama probleem. Teoreetiliselt voib Laanemeri olla Nato sisemeri, aga selleks peaks liitlased appi tulema, sest meil arvestatavaid sojalaevu pole. Samuti on erinevalt 1944. Aastast iga meres ujuv kala ka radaril näha ja nii Hiiumaa kui ka Gotland strateegilised saared.
Seega - valmistu toimetulekuks. Seda saad enda ja pere jaoks teha.
Miks venelane peaks tahtma eestlast siin üldse kinni hoidma?
Mina kindlasti suunduks kuhugi rahulikumasse riiki.
-
Külaline
Mismoodi oled ise valmistunud?Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2026 23:02Seega - valmistu toimetulekuks. Seda saad enda ja pere jaoks teha.
-
Külaline
Ehk vaatad korraks kaardile ja leiad Eesti/Ukraina asendi erinevused.
-
Külaline
Suurem osa välismaale põgenenud ukrainla meestest ostis ennast vabaks, kui sõda puhkes. Jutud käivad erinevatest summadest, aga minu tuttavad ukrainlased on rääkinud 3000- 10 000 dollari suurusest tasust, et riigist lahkuda. Praegu käib nii Ukrainas kui Venemaal sundvärbamine, kus mehi võetakse otse tänavalt sõtta.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2026 23:02 Miks ei võiks samamoodi humanitaarkoridoride kaudu hordidena või kasvõi aastaid hiljem põgeneda kuhugi turvalisse riiki, nagu seda on teinud 6 miljonit ukrainlast või ukraina venelast ja kes pole isegi Euroopa Liidus? Keegi pole neid selles kuidagi takistanud.
Miks venelane peaks tahtma eestlast siin üldse kinni hoidma?
Mina kindlasti suunduks kuhugi rahulikumasse riiki.
-
Külaline
Võtsin vastu Ukraina pere, ema ja noore neiu, kel oli kaasas kaks käsipagasikohvrit ja kass. Nende olukorrast rabatuna tegin evakuatsiooninimekirja ja pakkisin selle kohaselt proovi kohvri. Evakuatsiooninimekirja alusel arvasin, et saan vajadusel kiiresti ja labimoeldult lahkuda.
See koik juhtus aga enne kui riiklikul õppusel osalesin ja aru sain, et tuleb valmistuda üleelamiseks. Mul on nuud isikliku nimekirja alusel varu, olen läbi mõelnud varjumise, toiduvalmistamise, vee hankimise, kütuse ja muu lühikeseks
kriisiajaks, mil KOV ega riik ei aita, vajaliku. Midagi erakordset ega kodust lao tegemist ei ole, lihtsalt igapaevaravimeid on alati paar varupakki, auto kütusepaak pooltäis, kuuris on väike puuvaru juhuks kui pean küttekamina majja tooma (30min installatsiooni), toiduvaru igapaevastest toiduainetest on veidi suurem ja matkapliiti kasutame niikuinii matkamas käies.
Sireenide testimisega seoses rääkisin oma teismelistega labi, mida teha kui on päris-oht ja nad on kodust eemal, nt koolis. Eesmärk oleks ikkagi pere koos hoida. Kuna nuud on mitu aastat juba möödas minu “harjutamise” algusest, siis on “varu hoidmine” saanud harjumuspäraseks ja igapäevaselt ma sellele enam ei mõtle. Aga ma päriselt loodan, et swda kunagi vaja ei ole…
PS. Tanase AK all olevas tekstiuudises olinlause, et Moskva levitab infot, et Baltimaad hakkavad venekeelseid valja saatma. Venekeelsete kaitsmise narratiiv on uks ohtlikke jutupunkte alati olnud.
-
Külaline
Hiljuti võeti venemaal vastu mingi seadus väljaspool venemaad elavate venelaste kaitseks sõjaliselt.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2026 23:37Tanase AK all olevas tekstiuudises olinlause, et Moskva levitab infot, et Baltimaad hakkavad venekeelseid valja saatma. Venekeelsete kaitsmise narratiiv on uks ohtlikke jutupunkte alati olnud.
-
Külaline
Mina ei karda. Minul on selge plaan olemas...ainus mis mulle muret teeb on mu koduloomade saatus...võimalik et ma võtan nad kaasa, kuid kahtlane, et nad selle matka vastu peavad. Samas hooletult hüljata ma neid ka ei suudaks...las olla lõpuni koos minuga.
-
Külaline
Samas, väikerahvaste puhul nagu Baltiriigid, võib suurriik valida vabalt ka genotsiidi tee. Kõigepealt paar suuremat pommitamist mõnes suuremas linnas, siis lased 100 000 sõdurit riiki , igaüks tapab 7-8 tsiviilisikut ja plats ongi rahvast praktiliselt puhas. Võibolla veel paar aastat varem smuugeldad veel 20-30000 “põgenikku” veel ka, siis juba paras kogus infotmatsiooni jagavat kohalikke agenti ka ees olemas.
-
Külaline
Mina ei lähe ilma oma koerata küll mitte kuskile. Ma ei saaks iial enam peeglisse vaadata, kui teaksin, et olen looma siia surema jätnud.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2026 14:22 Mina ei karda. Minul on selge plaan olemas...ainus mis mulle muret teeb on mu koduloomade saatus...võimalik et ma võtan nad kaasa, kuid kahtlane, et nad selle matka vastu peavad. Samas hooletult hüljata ma neid ka ei suudaks...las olla lõpuni koos minuga.
-
Külaline
Sa ikka saad aru, et sa istud keset NATO riiki. NATO on juba öelnud, mis siis saaks, kui Venemaale tuleks kasvõi mõte siiapoole vaadata.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2026 14:43 Samas, väikerahvaste puhul nagu Baltiriigid, võib suurriik valida vabalt ka genotsiidi tee. Kõigepealt paar suuremat pommitamist mõnes suuremas linnas, siis lased 100 000 sõdurit riiki , igaüks tapab 7-8 tsiviilisikut ja plats ongi rahvast praktiliselt puhas. Võibolla veel paar aastat varem smuugeldad veel 20-30000 “põgenikku” veel ka, siis juba paras kogus infotmatsiooni jagavat kohalikke agenti ka ees olemas.
Kui Venemaa peaks otsustama rünnata ükskõik millist NATO liikmesriiki, siis oleks Saksamaa valmis momentaanselt vastutegevust alustama ja ründama sihtmärke Venemaa territooriumil, ütles Saksa õhujõudude ülem ülem Holger Neumann.
"Kui konflikt peaks puhkema – loodetavasti ei juhtu see mitte kunagi –, siis kaitseme me oma territooriumi iga sentimeetrit. Arvan, et see on oluline sõnum eriti põhjapoolsetele piirkondadele ja meie Balti liitlastele," ütles kindralleitnant Neumann.
Ta hoiatas Moskvat, et NATO-s ei ole erinevaid julgeolekutsoone, mis tähendab, et rünnak Eestile kutsuks esile sama reaktsiooni kui õhurünnak Londonile.
https://www.err.ee/1610056180/saksa-ohu ... vitamatult
-
Külaline
Just, sama, ainult mul on rotid ja nemad ei pruugi pikemat matka vastu pidada oma transpordipuurides mitmeid nädalaid... Aga parem olgu nad lõpuni minuga koos, kui et kuskil üksinda suremas!Guest kirjutas: ↑08 Juul 2026 16:11Mina ei lähe ilma oma koerata küll mitte kuskile. Ma ei saaks iial enam peeglisse vaadata, kui teaksin, et olen looma siia surema jätnud.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2026 14:22 Mina ei karda. Minul on selge plaan olemas...ainus mis mulle muret teeb on mu koduloomade saatus...võimalik et ma võtan nad kaasa, kuid kahtlane, et nad selle matka vastu peavad. Samas hooletult hüljata ma neid ka ei suudaks...las olla lõpuni koos minuga.
-
Külaline
Võivad ju rünnata, aga kaitsta tuhandete droonide eest ei saa.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2026 20:11Kui Venemaa peaks otsustama rünnata ükskõik millist NATO liikmesriiki,
-
Külaline
Võibolla mingeid droone või laskemoona antaks vasturünnakuks, aga lääneriikidelt mingit inimkoosseisu kohe kindlasti poleks samas suurusjärgus oodata. Ühte tänavaküsitlust nägin (UK oma vist), kus küsiti noorte meeste käest, kas nad oleksid nõus omaenda riigi eest eluga riskima ja sõtta minema.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2026 20:11 Ta hoiatas Moskvat, et NATO-s ei ole erinevaid julgeolekutsoone, mis tähendab, et rünnak Eestile kutsuks esile sama reaktsiooni kui õhurünnak Londonile
Valdav enamus ütles, et nad on apoliitilised, neid selline asi ei huvita ja sõjategevuses nad ei oleks nõus osalema jne. Kindlasti ei oleks nad massidena nõus ka mingit eastoniat kaitsma tulema. USAs pooled inimesed isegi ei tea, et selline riik eksisteerib. Palgasõdurite abil sellist sõda ei võidaks. Sa ise oleksid nõus minema või poja saatma näiteks Montenegro (mis on kah NATO riik) kaitseks sõtta?
-
Külaline
Hull oled või, et sellised mõttedki pähe tulevad?!Guest kirjutas: ↑08 Juul 2026 20:55 Sa ise oleksid nõus minema või poja saatma näiteks Montenegro (mis on kah NATO riik) kaitseks sõtta?
-
Külaline
NATO viimane tippkohtumine,”mis kinnitas NATO jätkuvat pikaajalist sõjalist ja poliitilist toetust Ukrainale” ja mis toimus irooniliselt venelaste tipptoetajast riigis Türgis. Riigis, mis aastatel 2024-2025 ostis erinevaid tooteid venelastelt 30 miljardi dollari eest. Samal ajal toetas terve EU Ukrainat 17 miljardiga. Ainuüksi see fakt illustreerib NATO riikide motivatsioone ja tahet suurepäraselt. Suurtest riikidest teeb kriisiolukorras igaüks ikka nii nagu endale kasulik on.
-
Külaline
Kas sa arvad, et rünnaku korral hakatakse väeüksustes arvamusküsitlusi tegema? Otsus tehakse NATO peakorteris ja otsus on juba tehtud. See ründaja ja tema tagala on maapealt pühitud enne, kui ta üldse aru saab, mis teda tabas.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2026 20:55Võibolla mingeid droone või laskemoona antaks vasturünnakuks, aga lääneriikidelt mingit inimkoosseisu kohe kindlasti poleks samas suurusjärgus oodata. Ühte tänavaküsitlust nägin (UK oma vist), kus küsiti noorte meeste käest, kas nad oleksid nõus omaenda riigi eest eluga riskima ja sõtta minema.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2026 20:11 Ta hoiatas Moskvat, et NATO-s ei ole erinevaid julgeolekutsoone, mis tähendab, et rünnak Eestile kutsuks esile sama reaktsiooni kui õhurünnak Londonile
Valdav enamus ütles, et nad on apoliitilised, neid selline asi ei huvita ja sõjategevuses nad ei oleks nõus osalema jne. Kindlasti ei oleks nad massidena nõus ka mingit eastoniat kaitsma tulema. USAs pooled inimesed isegi ei tea, et selline riik eksisteerib. Palgasõdurite abil sellist sõda ei võidaks. Sa ise oleksid nõus minema või poja saatma näiteks Montenegro (mis on kah NATO riik) kaitseks sõtta?
-
Külaline
Arvamusküsitlusi mitte, kuid mine mottes tagasi koroona aja algusesse, mil Euroopas oli paanika. Kõikvõimalikud uhiskaubanduslepped jm kaotasid sekundiga aktuaalsuse, Poola sulges piirid, maske hankis iga riik kust sai jne Kui ühte Nato liikmesriiki rünnataks, olgu see nt Läti ja allianss otsustab rakendada artiklit, siis on hetkega sõtta haaratud kogu Euroopa. Mis sa arvad, kas hispaanlased selle üle rõõmustavad? Kuidas see mõjub sekkumise heaks kiitmine nt Portugali valitsuse populaarsusele jms. Tõtt öelda ma einusu, et sekkutakse. Nt Iraani ründama (õnneks) ei mindud, kuigi pidanuks (ok, seal muu taust ka).Guest kirjutas: ↑09 Juul 2026 11:34Kas sa arvad, et rünnaku korral hakatakse väeüksustes arvamusküsitlusi tegema? Otsus tehakse NATO peakorteris ja otsus on juba tehtud. See ründaja ja tema tagala on maapealt pühitud enne, kui ta üldse aru saab, mis teda tabas.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2026 20:55Võibolla mingeid droone või laskemoona antaks vasturünnakuks, aga lääneriikidelt mingit inimkoosseisu kohe kindlasti poleks samas suurusjärgus oodata. Ühte tänavaküsitlust nägin (UK oma vist), kus küsiti noorte meeste käest, kas nad oleksid nõus omaenda riigi eest eluga riskima ja sõtta minema.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2026 20:11 Ta hoiatas Moskvat, et NATO-s ei ole erinevaid julgeolekutsoone, mis tähendab, et rünnak Eestile kutsuks esile sama reaktsiooni kui õhurünnak Londonile
See, et praegu hävitajad piiririkkumise puhul õhku tõusevad, on tillinäitus selle kõrval kui päriselt rünnata tuleb. Kui kaks poolakat raketi tõttu surma said mone aasta eest, oli mil hirm. Õnneks ei eskaleeritud. Keegi ei taha sõda ju (peale VP)
-
Külaline
Mingit päris sõda küll ei karda, kuid mingi väiksem huiamine ja üldise stressitaseme tekitamine kõlab tõenäoliselt.Guest kirjutas: ↑07 Juul 2026 00:43 USA viib väed välja. USA luure hoiatab Balti riike ja Poolat olukorra eskaleerumise eest lähikuudel. Venemaa juhib inimesi tänavatelt värbamisse. Venemaa sulgeb piire ja valmistub ulatuslikuks mobilisatsiooniks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Baidu [Spider] ja 6 külalist