Seguhakkliha ja hakklihasegu ning muud toiduõudused

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 08 Juul 2026 11:56 See taimne kiudaine koosneb 100% looduslikust bambusest (täpsemalt bambusetaime puitunud vartest), millest on mehaanilise puhastamise ja jahvatamise teel eraldatud puhas tselluloos ehk kiudaine.
Hakklihasegudes kasutatakse bambuskiudainet sageli just selleks, et kompenseerida väiksemat lihasisaldust ja hoida toote hinda madalamana, tagades samal ajal, et mass jääks pannil mahlane.
AI
toidulaua rikastamine :lol: :lol:
Ilmselt see bambuse kiudaine seob vett ka, st kogu tootele saab rõõmsalt hulga vett sisse pumbata ja koos peedimahlaga paistabki lõpuks kena mahlane hakkliha pakk
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juul 2026 23:13 Hakklihasegu
Minu jaoks oleks juba see sõna "hakklihaSEGU" ise alarmeeriv. Kui ma tahan hakklihakastet teha nt, siis ostan 700g veisehakkliha ja 400g seahakkliha.Veel parem, kui on delikatesshakkliha. Siis on kindel, et on ikka liha seal paki sees.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juul 2026 01:09 Eestlastel on isegi hästi läinud. Soomes on sellistes perehakkliha jmt tüüpi segudes hernejahu. Kui tahad normaalset hakkliha saada, mis ainult liha sisaldab, tuleb delikatessversioon osta. See on ka muidugi kõvasti kallim. See, mis vanasti oli norm, on nüüd midagi erilist.

Meil on ka päris paljud lihatooted hernejahu täis viimasel ajal topitud. Üldse on igasuguste töödeldud lihatoodete kvaliteet väga alla läinud, kui varem võis leida tooteid, kus 100 grammis oli alla 1 g süsivesikuid (aeg-ajalt ostsin neid, kui vorstitooteid soovisin), siis nüüd on suur osa vorste minimaalselt 3 g süsivesikuid 100 g peale, tihti 6-8 g. Ja kui täpsemalt koostist hakata lugema, hakkab päris õudne. Hea põhjus loobuda selle sodi söömisest :).

Aga mis on veel ebameeldivaks muutunud - ka kvaliteetse värske liha valik on väga väikseks jäänud. Teen tihti nädala toidupoe tellimuse e-poest ja aeg-ajalt ostan siis ka värsket liha. Väga hoolikalt tuleb jälgida liha päritolu - Läti, Hispaania vms lihatükid on tihti sellised, et kolmandik lihatükist on pekk või puhas rasv. Mitte et ma hirmsasti tahan osta sellise päritoluga liha, aga aeg ajalt on hind ahvatlev (jaa ma tean, siis ei peaks vinguma kvaliteedi üle) või lihtsalt ei olegi poes muud alternatiivi. Veel olen täheldanud, et Läti jms päritolu kanatiivad, koivad jms (kui ei ole Kekava tooted) on korralikult sulgedest puhastamata ning tükeldatud valedest kohtadest, st kui Talleggil on kenasti luude vahekohtadest tükeldatud, siis lõuna poolt pärit tiibadel jms on küljes suled ning tükeldatud nii, et teravad kondiotsad turritavad vastu. On küll esimese maailma probleem, aga häiriv ikkagi. Kümmet kana ka ei hakka ostma, et ise puhastada ja tükeldada, kui õhtul perele tiibu tahaks valmistada :)
Külaline

Mind häirib, et tasapisi hakatakse meie toidu sisse putukatest tehtud jahu toppima. Touduvärvis on neid juba ammu kasutatud (karmiinpunane) ja seetõttu ei osta ma enam ühe teatud oranži pakendiga komme.
Seda putukajahu topitkse kahjuks ka mujale, näiteks šokokaadi ja snäkkide ja isegi pasta sisse. No ei taha ma selliseid tooteud osta ega süüa.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist