Hambaid lihtne panna? Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada? On sul aimu ka, mida maksab terve suutäie korda tegemine? Lihtsat ei ole siin midagi ja seepärast need hambad edasi mädanevad, et inimesel ei käi jõud üle seda ravi maksta.
Miks naine sale peab olema?
-
Külaline
-
Külaline
Suuremal osal inimestest on asi ikka prioriteetides. Ma paneks kõige odavamad proteesid siis, igatahes parem, kui mädanevad köndid suus. Ma ei kujutaks ette, et käiks ringi nii, et osa hambaid puudu, teised ravimata, suu haiseb, hambad on pooleldi pruunid. See oleks täiesti välistatud. Ei pea tingimata panema implantaate, kui raha pole, panedki siis äravõetavad plastmassist proteesid. Ka see on tunduvalt esteetilisem variant kui käia mädanenud hammastega. Olen kohanud mehi, kellel on ilus auto tagumiku all, aga suus on hambaid puudu, on kaaries ja suu haiseb. Ei suuda sellistest lugu pidada. Silvial ka plastist hambad suus, kõik kiidavad, et nii ilus. Seega pole implantaadid ja tsirkoonkroonid ainuke variant, kuidas hambad korda saab.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 10:49Hambaid lihtne panna? Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada? On sul aimu ka, mida maksab terve suutäie korda tegemine? Lihtsat ei ole siin midagi ja seepärast need hambad edasi mädanevad, et inimesel ei käi jõud üle seda ravi maksta.
-
Külaline
Peaaegu kõigege on nii, et ära hoida on lihtsam kui pärast tagajärgedega tegeleda, kui ikka inimene aastaid ei viitsi hambaarsti juures käia-ja siis see pole nii kallis- ja asja hulluks laseb, niiet hiljem on kallis ja häbi ja valus jne, siis on asi pigem oma tervisest mittehoolimises, normaalne inimene ei lase ennast nii käest ära lihtsalt. Paljud ei pese hambaidki! Täpselt sama tekst käib ka paksuse kohta.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 10:49Hambaid lihtne panna? Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada? On sul aimu ka, mida maksab terve suutäie korda tegemine? Lihtsat ei ole siin midagi ja seepärast need hambad edasi mädanevad, et inimesel ei käi jõud üle seda ravi maksta.
1. Eestlased hoolitsevad oma hammaste eest kehvasti
Tõde. Umbes 80 protsenti eestlastest ja vaid pool meestest peseb hambaid kaks korda päevas ja ka siis liiga lühikest aega. Viiendikul üle 30-aastastest on hammastes vähemalt üks auk ja paljudel on igemehaigusi. Väga vähesed puhastavad hambaniidiga hammaste vahesid.
-
Külaline
Mida see täpsemalt tähendab? Arste on piisavalt valida ja saab järjekorda ka. Mis kiire sul sellega siis on, kui aastaid pole käinud ja siis pead näiteks kuu aega ootama. Mis siis? Ega see mingi riiklik eriarst ei ole, et aegu ei saa. Muidugi saab.Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada?
-
Külaline
Mina olen proovinud Rakveres ja Viljandis. Kui nimekirjas eelnevalt ei ole, siis saadetakse minema. Ajad täis. Päris igasse nurgatagusesse ka lähe ning Tallinnasse/Tartusse selleks sõitma ei hakka. Õnneks viimane kord, kui midagi parandada oli, oli 7 a tagasi ja üle-eelmisel aastal soodapuhastuses käies ühtegi auku ei tuvastatud. Igatahes jah, eelmisel aastal jäigi Viljandis käimata, sest ei saanud ühtegi normaalsesse kohta aega!Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:46Mida see täpsemalt tähendab? Arste on piisavalt valida ja saab järjekorda ka. Mis kiire sul sellega siis on, kui aastaid pole käinud ja siis pead näiteks kuu aega ootama. Mis siis? Ega see mingi riiklik eriarst ei ole, et aegu ei saa. Muidugi saab.Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada?
-
Külaline
Väga huvitav. Ma sõidaks isegi teise riiki, kui ei saaks koduriigis aega, mitte ei laseks suul ära mädaneda,Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:57Mina olen proovinud Rakveres ja Viljandis. Kui nimekirjas eelnevalt ei ole, siis saadetakse minema. Ajad täis. Päris igasse nurgatagusesse ka lähe ning Tallinnasse/Tartusse selleks sõitma ei hakka. Õnneks viimane kord, kui midagi parandada oli, oli 7 a tagasi ja üle-eelmisel aastal soodapuhastuses käies ühtegi auku ei tuvastatud. Igatahes jah, eelmisel aastal jäigi Viljandis käimata, sest ei saanud ühtegi normaalsesse kohta aega!Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:46Mida see täpsemalt tähendab? Arste on piisavalt valida ja saab järjekorda ka. Mis kiire sul sellega siis on, kui aastaid pole käinud ja siis pead näiteks kuu aega ootama. Mis siis? Ega see mingi riiklik eriarst ei ole, et aegu ei saa. Muidugi saab.Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada?
-
Külaline
Ainult aastatest ei piisa selliste köntide saavutamiseks, selleks on vaja ikka aastakümneid mitte arstil käia, mitte hambaid pesta ja valesti süüa. Paralleel paksusega ei ole tegelikult õige, mehhanismid on erinevad. Hambutu laseb lihtsalt minna. Paks kompenseerib söögiga oma dopamiinivajadust. Seega üks on minnalaskmine, teine pigem vale probleemilahendus.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:41Peaaegu kõigege on nii, et ära hoida on lihtsam kui pärast tagajärgedega tegeleda, kui ikka inimene aastaid ei viitsi hambaarsti juures käia-ja siis see pole nii kallis- ja asja hulluks laseb, niiet hiljem on kallis ja häbi ja valus jne, siis on asi pigem oma tervisest mittehoolimises, normaalne inimene ei lase ennast nii käest ära lihtsalt. Paljud ei pese hambaidki! Täpselt sama tekst käib ka paksuse kohta.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 10:49Hambaid lihtne panna? Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada? On sul aimu ka, mida maksab terve suutäie korda tegemine? Lihtsat ei ole siin midagi ja seepärast need hambad edasi mädanevad, et inimesel ei käi jõud üle seda ravi maksta.
Tõde. Umbes 80 protsenti eestlastest ja vaid pool meestest peseb hambaid kaks korda päevas ja ka siis liiga lühikest aega. Viiendikul üle 30-aastastest on hammastes vähemalt üks auk ja paljudel on igemehaigusi. Väga vähesed puhastavad hambaniidiga hammaste vahesid.
-
Külaline
See hambaniit on tõesti tüütu, mina võtsin hoopis vesipuhastuse kasutusele flush flow või midagi sellist, igal õhtul lasen selle veesurvega hambad üle, tugevust saab ise valida. Aga üldiselt saab see alguse kodust, soost sõltumata. Kui ikka kodus on kord, et kaks korda päevas peseb laps hambaid ja ema seal kõrval kontrollib, siis nii saab olema kogu ülejäänud elu. Mõistagi siis kogu pere peseb.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:41Peaaegu kõigege on nii, et ära hoida on lihtsam kui pärast tagajärgedega tegeleda, kui ikka inimene aastaid ei viitsi hambaarsti juures käia-ja siis see pole nii kallis- ja asja hulluks laseb, niiet hiljem on kallis ja häbi ja valus jne, siis on asi pigem oma tervisest mittehoolimises, normaalne inimene ei lase ennast nii käest ära lihtsalt. Paljud ei pese hambaidki! Täpselt sama tekst käib ka paksuse kohta.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 10:49Hambaid lihtne panna? Oled proovinud hambaarsti juurde üldse järjekorda saada? On sul aimu ka, mida maksab terve suutäie korda tegemine? Lihtsat ei ole siin midagi ja seepärast need hambad edasi mädanevad, et inimesel ei käi jõud üle seda ravi maksta.
Mul oli kord kogemus kolleegiga, kes töötas teeninduses, ees oli hammas puudu ja selle asemel ostis uue auto. Spetsiaalselt küsisin, et kas plaanib midagi ette võtta. Ei plaaninud, sest autovahetus oli tähtsam, kusjuures auto omamine polnud hädavajalik, linnaelu, ühistransport kattis kõik vajadused.
-
Külaline
Inimesel, kellel on võimalus lausa teise riiki hambaravile sõita, on tõenäoliselt hambad juba korda tehtud. Privilegeerituna ei peaks võtma sõna nende kohta, kellel puuduvad võimalused. Jah, alati on üksikuid erandeid, kus inimene saaks ravida, aga ta ei tee seda. Tunduvalt enam on siiski neid, kes lihtsalt ei saa seda endale lubada. Nii palju, kui tean selliseid inimesi, kellel on hambad korda tegemata, on ikkagi vaesusest tulnud ja keerulise eluga olnud.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 12:24Väga huvitav. Ma sõidaks isegi teise riiki, kui ei saaks koduriigis aega, mitte ei laseks suul ära mädaneda,Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:57Mina olen proovinud Rakveres ja Viljandis. Kui nimekirjas eelnevalt ei ole, siis saadetakse minema. Ajad täis. Päris igasse nurgatagusesse ka lähe ning Tallinnasse/Tartusse selleks sõitma ei hakka. Õnneks viimane kord, kui midagi parandada oli, oli 7 a tagasi ja üle-eelmisel aastal soodapuhastuses käies ühtegi auku ei tuvastatud. Igatahes jah, eelmisel aastal jäigi Viljandis käimata, sest ei saanud ühtegi normaalsesse kohta aega!Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:46
Mida see täpsemalt tähendab? Arste on piisavalt valida ja saab järjekorda ka. Mis kiire sul sellega siis on, kui aastaid pole käinud ja siis pead näiteks kuu aega ootama. Mis siis? Ega see mingi riiklik eriarst ei ole, et aegu ei saa. Muidugi saab.
-
Külaline
Sa saad ise ka tegelikult aru, et need on ainult mannetud vabandused, vabandused. Küsimus on ikka ja ainult prioriteetides.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 12:45Jah, alati on üksikuid erandeid, kus inimene saaks ravida, aga ta ei tee seda. Tunduvalt enam on siiski neid, kes lihtsalt ei saa seda endale lubada. Nii palju, kui tean selliseid inimesi, kellel on hambad korda tegemata, on ikkagi vaesusest tulnud ja keerulise eluga olnud.
-
Külaline
Mingit vahet pole ju, kas iga õhtu hambaniit või irrigaator (see on selle masina nimi, millest räägid). Ette võtmise ja harjumuse taha jääb. Kui sa masinat ei kasutaks, küllap kasutaksid hambaniiti ikka, lihtsalt oleks ebamugavam.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 12:44 See hambaniit on tõesti tüütu, mina võtsin hoopis vesipuhastuse kasutusele flush flow või midagi sellist, igal õhtul lasen selle veesurvega hambad üle, tugevust saab ise valida. Aga üldiselt saab see alguse kodust, soost sõltumata. Kui ikka kodus on kord, et kaks korda päevas peseb laps hambaid ja ema seal kõrval kontrollib, siis nii saab olema kogu ülejäänud elu. Mõistagi siis kogu pere peseb.
Mul oli kord kogemus kolleegiga, kes töötas teeninduses, ees oli hammas puudu ja selle asemel ostis uue auto. Spetsiaalselt küsisin, et kas plaanib midagi ette võtta. Ei plaaninud, sest autovahetus oli tähtsam, kusjuures auto omamine polnud hädavajalik, linnaelu, ühistransport kattis kõik vajadused.
Aga see ka ei vasta tõele, et mis lapsena sisse harjunud, see püsib kogu elu. Mina lapsena pesin alati 2 korda päevas hambaid. Elu käigus on sellest saanud 1 kord päevas, hommikul, ja vahepeal oli pikk periood, kus mul oli kõigest ükskõik, olin depressioonis ja loomulikult ei pesnud üldse ka hambaid. See polnud mingi kuu või kaks, vaid aastaid pikk periood. Nüüd taastan harjumust, 1 korra päevas pesemist olen saavutanud, aga 2 korrani läheb veel aega. Hambaniidini samuti.
-
Külaline
Vaesus võib seal taustaks olla, aga siiski mitte ühene põhjus. Vaesus on tekitanud neis pigem üldise minnalaskmise tunde ning nihutanud prioriteete. Kui neile raha anda, vaevalt nad kohe hambaid korrastama ruttaks. Ikka tähtsamad asjad kõigepealt - kõigepealt uus mobla, uued küüned ja uus auto, siis ehk ka kallale uus mobla ja uued tossud ja siis on ka veel tükk maad selleni, et hambaid korda teha. Ma tegelikult täiesti mõistan seda järjestust - vähema raha eest rohkem head enesetunnet, sest hea enesetunde osas on neil defitsiit.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 12:45Inimesel, kellel on võimalus lausa teise riiki hambaravile sõita, on tõenäoliselt hambad juba korda tehtud. Privilegeerituna ei peaks võtma sõna nende kohta, kellel puuduvad võimalused. Jah, alati on üksikuid erandeid, kus inimene saaks ravida, aga ta ei tee seda. Tunduvalt enam on siiski neid, kes lihtsalt ei saa seda endale lubada. Nii palju, kui tean selliseid inimesi, kellel on hambad korda tegemata, on ikkagi vaesusest tulnud ja keerulise eluga olnud.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 12:24Väga huvitav. Ma sõidaks isegi teise riiki, kui ei saaks koduriigis aega, mitte ei laseks suul ära mädaneda,Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 11:57
Mina olen proovinud Rakveres ja Viljandis. Kui nimekirjas eelnevalt ei ole, siis saadetakse minema. Ajad täis. Päris igasse nurgatagusesse ka lähe ning Tallinnasse/Tartusse selleks sõitma ei hakka. Õnneks viimane kord, kui midagi parandada oli, oli 7 a tagasi ja üle-eelmisel aastal soodapuhastuses käies ühtegi auku ei tuvastatud. Igatahes jah, eelmisel aastal jäigi Viljandis käimata, sest ei saanud ühtegi normaalsesse kohta aega!
-
Külaline
Meil on mõttes väga erinevad sihtgrupid. Kui inimene mõtleb juba uute vidinate soetamisele, siis ei ole ta päris vaesust tunda saanudki. Auto ostmine on kauge unistus, kui pole juhilubagi. Keda huvitavad küüned, kui toa seinad on sellised, et tuul puhub piltlikult öeldes läbi. Ega sa ise ka vist ei tea, mis see tegelik vaesus on.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 13:55Vaesus võib seal taustaks olla, aga siiski mitte ühene põhjus. Vaesus on tekitanud neis pigem üldise minnalaskmise tunde ning nihutanud prioriteete. Kui neile raha anda, vaevalt nad kohe hambaid korrastama ruttaks. Ikka tähtsamad asjad kõigepealt - kõigepealt uus mobla, uued küüned ja uus auto, siis ehk ka kallale uus mobla ja uued tossud ja siis on ka veel tükk maad selleni, et hambaid korda teha. Ma tegelikult täiesti mõistan seda järjestust - vähema raha eest rohkem head enesetunnet, sest hea enesetunde osas on neil defitsiit.
-
Külaline
Ise kogenud ei ole, aga tööga seoses olen vaesust näinud küll ja veel. Ja kinnitan, et inimesed, kes loevad sente söögirahaks ning elavad sotsiaalkorteris, kannavad kunstripsmeid, käivad regulaarselt spaades ja reisimas, samas hariduse täiendamiseks raha ei leia ning tervisele samuti.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 14:25Meil on mõttes väga erinevad sihtgrupid. Kui inimene mõtleb juba uute vidinate soetamisele, siis ei ole ta päris vaesust tunda saanudki. Auto ostmine on kauge unistus, kui pole juhilubagi. Keda huvitavad küüned, kui toa seinad on sellised, et tuul puhub piltlikult öeldes läbi. Ega sa ise ka vist ei tea, mis see tegelik vaesus on.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 13:55Vaesus võib seal taustaks olla, aga siiski mitte ühene põhjus. Vaesus on tekitanud neis pigem üldise minnalaskmise tunde ning nihutanud prioriteete. Kui neile raha anda, vaevalt nad kohe hambaid korrastama ruttaks. Ikka tähtsamad asjad kõigepealt - kõigepealt uus mobla, uued küüned ja uus auto, siis ehk ka kallale uus mobla ja uued tossud ja siis on ka veel tükk maad selleni, et hambaid korda teha. Ma tegelikult täiesti mõistan seda järjestust - vähema raha eest rohkem head enesetunnet, sest hea enesetunde osas on neil defitsiit.
-
Külaline
Kusjuures peab paika. Olen ka vaadanud töökaaslaste ja sugulaste osas, et kunstküüned peavad olema, perioodiliselt käiakse neid hooldamas, samas kui tegelikult tuleks jõusaali minna ja kaaluprobleemiga tegeleda. Neid näiteid olen palju kohanud, mida on raske mõista. Mis tähtsust omavad su küüned üldise ülekaalu, väljakasvanud juuste või loatakte riiete kõrval.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 16:09Ise kogenud ei ole, aga tööga seoses olen vaesust näinud küll ja veel. Ja kinnitan, et inimesed, kes loevad sente söögirahaks ning elavad sotsiaalkorteris, kannavad kunstripsmeid, käivad regulaarselt spaades ja reisimas, samas hariduse täiendamiseks raha ei leia ning tervisele samuti.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 14:25Meil on mõttes väga erinevad sihtgrupid. Kui inimene mõtleb juba uute vidinate soetamisele, siis ei ole ta päris vaesust tunda saanudki. Auto ostmine on kauge unistus, kui pole juhilubagi. Keda huvitavad küüned, kui toa seinad on sellised, et tuul puhub piltlikult öeldes läbi. Ega sa ise ka vist ei tea, mis see tegelik vaesus on.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 13:55Vaesus võib seal taustaks olla, aga siiski mitte ühene põhjus. Vaesus on tekitanud neis pigem üldise minnalaskmise tunde ning nihutanud prioriteete. Kui neile raha anda, vaevalt nad kohe hambaid korrastama ruttaks. Ikka tähtsamad asjad kõigepealt - kõigepealt uus mobla, uued küüned ja uus auto, siis ehk ka kallale uus mobla ja uued tossud ja siis on ka veel tükk maad selleni, et hambaid korda teha. Ma tegelikult täiesti mõistan seda järjestust - vähema raha eest rohkem head enesetunnet, sest hea enesetunde osas on neil defitsiit.
-
Külaline
Järelikult ju ei ole vaesust, kui teatakse, et küll kuskilt ikka saab. Mina oma poole koha palgaga (1100 br) ei saaks küll omale mingeid ripsmeid ja küüsi lubada.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 16:09Ise kogenud ei ole, aga tööga seoses olen vaesust näinud küll ja veel. Ja kinnitan, et inimesed, kes loevad sente söögirahaks ning elavad sotsiaalkorteris, kannavad kunstripsmeid, käivad regulaarselt spaades ja reisimas, samas hariduse täiendamiseks raha ei leia ning tervisele samuti.
-
Külaline
Ma arvan, et sinu arust kõik küüntes käijad panevad kuntsküüsi.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 16:53Kusjuures peab paika. Olen ka vaadanud töökaaslaste ja sugulaste osas, et kunstküüned peavad olema, perioodiliselt käiakse neid hooldamas, samas kui tegelikult tuleks jõusaali minna ja kaaluprobleemiga tegeleda. Neid näiteid olen palju kohanud, mida on raske mõista. Mis tähtsust omavad su küüned üldise ülekaalu, väljakasvanud juuste või loatakte riiete kõrval.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 16:09Ise kogenud ei ole, aga tööga seoses olen vaesust näinud küll ja veel. Ja kinnitan, et inimesed, kes loevad sente söögirahaks ning elavad sotsiaalkorteris, kannavad kunstripsmeid, käivad regulaarselt spaades ja reisimas, samas hariduse täiendamiseks raha ei leia ning tervisele samuti.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 14:25
Meil on mõttes väga erinevad sihtgrupid. Kui inimene mõtleb juba uute vidinate soetamisele, siis ei ole ta päris vaesust tunda saanudki. Auto ostmine on kauge unistus, kui pole juhilubagi. Keda huvitavad küüned, kui toa seinad on sellised, et tuul puhub piltlikult öeldes läbi. Ega sa ise ka vist ei tea, mis see tegelik vaesus on.
-
Külaline
Ja mina arvan, et pole vahet, kas sa käid "küüntes" kunstküüsi või loomulikke küüsi hooldamas. Kui sul on muud olulisemat, mida rahaga võiks teha, siis on mõlemad küünehooldused mõttetud ja raiskamine. Jääd ikka ellu küll, kui paar aastat oled loomulike küüntega, mida lõikad ise ja vajadusel ka lakid. Palju küünehooldus kuus on - mingi 50€ ikka vast? Pole õrna aimu.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 17:31Ma arvan, et sinu arust kõik küüntes käijad panevad kuntsküüsi.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 16:53Kusjuures peab paika. Olen ka vaadanud töökaaslaste ja sugulaste osas, et kunstküüned peavad olema, perioodiliselt käiakse neid hooldamas, samas kui tegelikult tuleks jõusaali minna ja kaaluprobleemiga tegeleda. Neid näiteid olen palju kohanud, mida on raske mõista. Mis tähtsust omavad su küüned üldise ülekaalu, väljakasvanud juuste või loatakte riiete kõrval.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 16:09 Ise kogenud ei ole, aga tööga seoses olen vaesust näinud küll ja veel. Ja kinnitan, et inimesed, kes loevad sente söögirahaks ning elavad sotsiaalkorteris, kannavad kunstripsmeid, käivad regulaarselt spaades ja reisimas, samas hariduse täiendamiseks raha ei leia ning tervisele samuti.
-
Külaline
Küüned on 45 ja varbad 55. Naise puhul elementaarne. Jah, kui raha poleks, siis loomulikult ei käiks.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 18:08Ja mina arvan, et pole vahet, kas sa käid "küüntes" kunstküüsi või loomulikke küüsi hooldamas. Kui sul on muud olulisemat, mida rahaga võiks teha, siis on mõlemad küünehooldused mõttetud ja raiskamine. Jääd ikka ellu küll, kui paar aastat oled loomulike küüntega, mida lõikad ise ja vajadusel ka lakid. Palju küünehooldus kuus on - mingi 50€ ikka vast? Pole õrna aimu.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2026 17:31Ma arvan, et sinu arust kõik küüntes käijad panevad kuntsküüsi.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 16:53
Kusjuures peab paika. Olen ka vaadanud töökaaslaste ja sugulaste osas, et kunstküüned peavad olema, perioodiliselt käiakse neid hooldamas, samas kui tegelikult tuleks jõusaali minna ja kaaluprobleemiga tegeleda. Neid näiteid olen palju kohanud, mida on raske mõista. Mis tähtsust omavad su küüned üldise ülekaalu, väljakasvanud juuste või loatakte riiete kõrval.
-
Külaline
Sellest me räägimegi, et võib olla elementaarne neile, kel pole põhjust ega vajadust seda raha millegi kasulikuma peale kulutada. Ei ole elementaarne, kui oleks põhjust midagi palju olulisemat sellega ette võtta. Minule ka näiteks ei ole elementaarne, kuigi rahas pole küsimus, ma ei viitsiks lihtsalt seda ette võtta, kui saan ise hakkama, samas iluravis käin iga kuu, sest sellega ei saa sama edukalt ise hakkama. Trennis ka ei käi, sest kodus kõik seadmed olemas. Paratamatult teed mingi valiku tähtsuse järjekorras.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 18:19Küüned on 45 ja varbad 55. Naise puhul elementaarne. Jah, kui raha poleks, siis loomulikult ei käiks.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2026 18:08Ja mina arvan, et pole vahet, kas sa käid "küüntes" kunstküüsi või loomulikke küüsi hooldamas. Kui sul on muud olulisemat, mida rahaga võiks teha, siis on mõlemad küünehooldused mõttetud ja raiskamine. Jääd ikka ellu küll, kui paar aastat oled loomulike küüntega, mida lõikad ise ja vajadusel ka lakid. Palju küünehooldus kuus on - mingi 50€ ikka vast? Pole õrna aimu.