Mis irw? Mul on ka auto, loogiline ju. Nagu ütlesin, ei kujuta meest ilma lubadeta ette. Ega siis mina pole mingi autojuht, seega maksku autojuhule või taksole, daa tõesti.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 20:32irw. auto on minul. mehel pole lubegiGuest kirjutas: ↑11 Juul 2026 20:27 Ilma autota meest on võimatu tõsiselt võtta. Mehel peab olema nii auto kui load. Kui neid ei ole, siis autojuht või maksku absull kõik sõidud taksoga kinni. Mingi ratas ja ühistransport unustagu äraja mind ei ole vaja vedada ega taksotada. daaaa-aaaah.
Autoga või autota?
-
Külaline
-
Külaline
Loomulikult on mul auto. Ma ei tea ühtki naist, kel poleks. Ma ei ole autojuht, mees oma poolt ei tee, siis palgaku autojuht või maksku takso eest.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 21:02Kuidas sa seda mõtlesid - et sul endal autot pole, aga mees peab sind sõidutama? Soovid endale autojuhti, mitte head kaaslast? Palka endale ise ometi.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 20:27 Ilma autota meest on võimatu tõsiselt võtta. Mehel peab olema nii auto kui load. Kui neid ei ole, siis autojuht või maksku absull kõik sõidud taksoga kinni. Mingi ratas ja ühistransport unustagu ära
-
Külaline
Ja miks ei võiks naistel olla juhiluba ja auto. Ei pea mehest sõltuv ja ülalpeetav olema.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 21:42Nagu ütlesin, ei kujuta meest ilma lubadeta ette.
-
Külaline
-
Külaline
Naisel on nagunii juhiluba ja auto. Mis sõltuv ja ülalpeetav? Naine on siis mingi pere autojuht su arust või?
-
Külaline
mille eest ta veel maksma peab? sinu uute "küünide"? sellise suhtumise puhul ei ole tõesti omale meest mõtet hankida.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2026 21:42Mis irw? Mul on ka auto, loogiline ju. Nagu ütlesin, ei kujuta meest ilma lubadeta ette. Ega siis mina pole mingi autojuht, seega maksku autojuhule või taksole, daa tõesti.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 20:32irw. auto on minul. mehel pole lubegiGuest kirjutas: ↑11 Juul 2026 20:27 Ilma autota meest on võimatu tõsiselt võtta. Mehel peab olema nii auto kui load. Kui neid ei ole, siis autojuht või maksku absull kõik sõidud taksoga kinni. Mingi ratas ja ühistransport unustagu äraja mind ei ole vaja vedada ega taksotada. daaaa-aaaah.
-
Külaline
Mees peab olema pere autujuht või?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 22:06Naisel on nagunii juhiluba ja auto. Mis sõltuv ja ülalpeetav? Naine on siis mingi pere autojuht su arust või?
Igaüks sõitku ise ja ostku ise endale auto.
-
Külaline
Hakkan selle mehega mingi rattaga sõitma või trammiga? Ma ei tea, mis küünid sul on, mingi maavärk vist. Ma eeldan, et mu mees on minimaalselt minuga võrdne, soovituslikult üle.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 22:19mille eest ta veel maksma peab? sinu uute "küünide"? sellise suhtumise puhul ei ole tõesti omale meest mõtet hankida.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2026 21:42Mis irw? Mul on ka auto, loogiline ju. Nagu ütlesin, ei kujuta meest ilma lubadeta ette. Ega siis mina pole mingi autojuht, seega maksku autojuhule või taksole, daa tõesti.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 20:32
irw. auto on minul. mehel pole lubegija mind ei ole vaja vedada ega taksotada. daaaa-aaaah.
-
Külaline
Naine sõidab oma Porschega ringi ja mees samal ajal trammiga? Selline töll ei paku ei huvi ega eruta. Las sõidab oma jalgrattaga edasi ja vaatab mingeid koledaid ökomutte, kellele enda väimus üldse korda ei lähe. Igale oma.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 22:54Mees peab olema pere autujuht või?
Igaüks sõitku ise ja ostku ise endale auto.
-
Külaline
Väga nõmedaks mölaks kisub.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 23:10Naine sõidab oma Porschega ringi ja mees samal ajal trammiga? Selline töll ei paku ei huvi ega eruta. Las sõidab oma jalgrattaga edasi ja vaatab mingeid koledaid ökomutte, kellele enda väimus üldse korda ei lähe. Igale oma.
Mis probleem sul üldse on? Ei leia sobivat meest või milles mure?
-
Külaline
See on nii vana uudis, et inimesed alahindavad oma kulusid autole umbes poole võrra. Eestikeelsed artiklid on enamsti tasulised, nii et neid lisada ei saa, aga siin on näiteks üks ette juhtunud inglisekeelne autokulu analüüsGuest kirjutas: ↑11 Juul 2026 21:16Palun tee detailen ülevaade, kuidas sa sellise numbri kokku said.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 18:15Paistab, et keegi teist ei oska auto tegelikke kulusid (auto väärtuse langus, liisinguintress, kindlustus, automaksud, parkimine, ülevaatus, remont, pesu, hooldus, rehvivahetus, garaaži hind jne) kokku arvutada, kui sellisele toredale järeldusele jõudsite. Auto reaalsed kulud aastas on Eesti leibkonnal keskmiselt 5000-8000 eurot. Selle eest saaks juba palju huvitamatesse kohtadesse sõita.
Ja auto väärtuse langus mind isiklikult kohe üldse ei huvita, mul on auto kasutamiseks, mitte investeeringuks. Tänu autole võidetud aeg on minu jaoks kordades väärtuslikum kui auto väärtuse langusele kulunud raha. Ja ma muide kasutan niipalju ühistransporti kui võimalik, aga paljudesse huvitavatesse kohtadesse on ühistranspordiga ülimalt keeruline või üldse võimatu pääseda.
https://www.navit.com/blog/car-owners-u ... -inclusive
Siin jagavad Eesti inimesed oma kulusid autole, kroonides küll, aga kui kümnega jagada, siis suurusjärgud väga pole muutunud.
https://www.rahakool.ee/pere_eelarve/ka ... amise-kulu
Endal on üsna normaalse kütuseluluga suur auto, ilma liisingita, aga näen küll selgelt, kui mõttetult kallis see tegelikult kokkuvõttes on. Suht kallis, seisab suurema osa ajast ja kaotab iga päevaga väärtist. Sõidan sellega kord või paar päevas, kui sedagi.
Eestlased kulutavad liiga suure osa oma sissetulekust isiklikule autole ja selle hooldamisele, endal pole väidetavalt raha, et pere luua või kasvõi hambaid ravida. Hambaid, mida nad kasutaksid 24/7. Ja ei käi nad iga päev mingites huvitavates kohtades väga midagi.
-
Külaline
Mul ei ole üldse probleemi ja meest ei otsi ka.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 23:18Väga nõmedaks mölaks kisub.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 23:10Naine sõidab oma Porschega ringi ja mees samal ajal trammiga? Selline töll ei paku ei huvi ega eruta. Las sõidab oma jalgrattaga edasi ja vaatab mingeid koledaid ökomutte, kellele enda väimus üldse korda ei lähe. Igale oma.
Mis probleem sul üldse on? Ei leia sobivat meest või milles mure?
Mis sinu probleemiks on? Autota mees on so cute, et viid teda ise taksoga igale poole? Nii alla lased end?
-
Külaline
Aga miks sa siis omad midagi, mis väärtust kaotab iga päevaga?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2026 00:05Endal on üsna normaalse kütuseluluga suur auto, ilma liisingita, aga näen küll selgelt, kui mõttetult kallis see tegelikult kokkuvõttes on. Suht kallis, seisab suurema osa ajast ja kaotab iga päevaga väärtist. Sõidan sellega kord või paar päevas, kui sedagi.
Eestlased kulutavad liiga suure osa oma sissetulekust isiklikule autole ja selle hooldamisele, endal pole väidetavalt raha, et pere luua või kasvõi hambaid ravida. Hambaid, mida nad kasutaksid 24/7. Ja ei käi nad iga päev mingites huvitavates kohtades väga midagi.
Mina ei mõtle nt. üldse oma auto jääkväärtusele. Ega ka oma elukoha väärtusele. Mõlemad on mul sel põhjusel, et mul on vaja. Mõlemad said ostetud uuena. Ei ostnud kõige suuremat ja võimsamat ja kallimat autot, ostsin auto, mis vastab mu vajadustele.
Need kohad, kuhu ilma autota minna on raske ei peagi huvitavad olema. Piisab sellest, et inimesel on seal vaja regulaarselt käia.
Üht linki vaatasin, mu jaoks on see arvutus jama. Jah, autot kasutades kulub kütust ja auto eest peab hoolitsema ja nüüdseks on ka automaks. Aga seal tpuudub võrdlus kui palju tal ilma autota oleks kulunud, nii rahaliselt kui ajaliselt.
-
Külaline
Minu jaoks on auto eluliselt vajalik, kuigi sõidan ka paar korda päevas ehk ja töötan kodus. Auto on minu jaoks aga vabadus - tuleb mõte, sõidan poodi kasvõi teise Tallinna otsa. Tahan, sõidan Narva. Ma ei sõltu kellestki, liigun kui tahan ja kuhu tahan. Auto kulub nii sõites kui seistes, ma olen sellega arvestanud - aga elu autota ei ole sama kvaliteediga.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 00:05 Endal on üsna normaalse kütuseluluga suur auto, ilma liisingita, aga näen küll selgelt, kui mõttetult kallis see tegelikult kokkuvõttes on. Suht kallis, seisab suurema osa ajast ja kaotab iga päevaga väärtist. Sõidan sellega kord või paar päevas, kui sedagi.
-
Külaline
Mina ei kujuta elu ilma autota enam ettegi. Sõidan iga päev tööle ja koju. Jah, bussid käivad ka, aga buss läheb kindlal kellajal ja sa pead täpselt selleks ajaks peatuses olema, ei ole nii, et söön veel selle võileiva või teen veel need asjad ära, siis hakkan minema. Samuti käin mitu korda nädalas koeraga looduses, sõidan temaga metsa või mere äärde, bussiga ei tuleks see kõne allagi.
-
Külaline
sinust ei ole ilmselt raske "üle" ollaGuest kirjutas: ↑11 Juul 2026 23:08Hakkan selle mehega mingi rattaga sõitma või trammiga? Ma ei tea, mis küünid sul on, mingi maavärk vist. Ma eeldan, et mu mees on minimaalselt minuga võrdne, soovituslikult üle.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 22:19mille eest ta veel maksma peab? sinu uute "küünide"? sellise suhtumise puhul ei ole tõesti omale meest mõtet hankida.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2026 21:42
Mis irw? Mul on ka auto, loogiline ju. Nagu ütlesin, ei kujuta meest ilma lubadeta ette. Ega siis mina pole mingi autojuht, seega maksku autojuhule või taksole, daa tõesti.
-
Külaline
Paistab, et mehed - autoga või ilma, pole ka kuigi erutatud olnud ka mõningatest “oma välimusest huvitatud automuttidest” …Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 23:10Naine sõidab oma Porschega ringi ja mees samal ajal trammiga? Selline töll ei paku ei huvi ega eruta. Las sõidab oma jalgrattaga edasi ja vaatab mingeid koledaid ökomutte, kellele enda väimus üldse korda ei lähe. Igale oma.
-
Külaline
On siis ka sellist.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2026 09:58Naine sõidab oma Porschega
Naine oma ostetud porscega.
Olen näinud ainult mehi.
Heal juhul võib näha, et naine sõidab, aga mees kõrval.
Mitte, et sellist naist poleks kel oma selline auto.
-
Külaline
Miks sa arvad, et kõik inimesed ostavad auto laenu või liisinguga? Mina ostsin omavahenditega uue auto.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2026 18:15Paistab, et keegi teist ei oska auto tegelikke kulusid (auto väärtuse langus, liisinguintress, kindlustus, automaksud, parkimine, ülevaatus, remont, pesu, hooldus, rehvivahetus, garaaži hind jne) kokku arvutada, kui sellisele toredale järeldusele jõudsite. Auto reaalsed kulud aastas on Eesti leibkonnal keskmiselt 5000-8000 eurot. Selle eest saaks juba palju huvitamatesse kohtadesse sõita.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2026 14:29Niisiis, ta leidis, et tuleb auto osta. Ostiski! Ja meie väga suureks üllatuseks selgus, et autoga liiklemine tuleb odavam kui bussiga reisida. Ma isegi ei olnud selle peale varem mõelnud, sest koguaeg tiksus teadmine, et ühiskondlik transport on alati odavam. Aga tuleb välja, et ei olegi!
Selge see, et auto pidamisel on veel terve rida kõrvalkulusid (kindlustus, remont jne), aga see millise mugavuse ja vabaduse auto annab, on seda kõike väärt.
Minu teemaalgatus keskendus hetkel siiski võrdlusele bensiini kulu ja hind vs ühikondliku transpordi piletihind.
-
Külaline
Teemaalgataja olen. Ma olin kindel, et mingi selline kommentaar tuleb.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2026 20:27 Ilma autota meest on võimatu tõsiselt võtta. Mehel peab olema nii auto kui load. Kui neid ei ole, siis autojuht või maksku absull kõik sõidud taksoga kinni. Mingi ratas ja ühistransport unustagu ära
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 15 külalist