Hortensia

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Hortensia

Postitus Postitas Külaline »

Mida hortensia istutamisel silmas pidada? Ostsin poest hortensia mulda ja väetist. Kas väetist peaks kohe panema?
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Guest kirjutas: 11 Juul 2026 14:55 Mida hortensia istutamisel silmas pidada? Ostsin poest hortensia mulda ja väetist. Kas väetist peaks kohe panema?
hortensia armastab rammusat ja niisket pinnast. võib olla veidi happeline. esimesel aastal peale istutamist mina väetist ei pane. kasta hoolega.
Külaline

https://gardest.ee/blogi/hortensia-hool ... 2UQAvD_BwE
Siin on põhjalik õpetus ja seletus, mis vahe on aed- ja puishortensial, kuidas hooldada.
Minule kingiti aedhortensia sünnipäevaks, torkasin maha suvalisse kohta, lauspäike, muld savine, kastis ainult vihm. Õitses 2 aastat rikkalikult täiesti hooldamata.
3. talvel sattus kogemata mu ajavoogu video tagasilõikamisest. Tegin õpetuse järgi, ilmselt sai õigesti, õitseb ikka.
Minu oma läheb tumelillaks, väga äge.
Puishortensia on ka, jälle sünnipäevaks saadud, see on veel potis. Sügisel istutan maha.
Külaline

Kui sul on hoopis suureleheline hortensia, siis tema on nõudlikum taim ja ei pruugi meie talve üle elada. Kui elab, ei pruugi õitseda.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Missugune hortensia?? Need tahavad eraldi tingimusi päikese ja talvekaitse suhtes, muld ja väetis küll sobib vast kõigile: https://aiasober.ee/hortensia/
Kui laialehine hortensia, siis tema ei kannata suurt päikest ja talve meil tihti üle ei ela. "lumepallipõõsas" ehk puishortensia ja tammelehine on kõige leplikumad.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juul 2026 20:09 https://gardest.ee/blogi/hortensia-hool ... 2UQAvD_BwE
Siin on põhjalik õpetus ja seletus, mis vahe on aed- ja puishortensial, kuidas hooldada.
Minule kingiti aedhortensia sünnipäevaks, torkasin maha suvalisse kohta, lauspäike, muld savine, kastis ainult vihm. Õitses 2 aastat rikkalikult täiesti hooldamata.
3. talvel sattus kogemata mu ajavoogu video tagasilõikamisest. Tegin õpetuse järgi, ilmselt sai õigesti, õitseb ikka.
Minu oma läheb tumelillaks, väga äge.
Puishortensia on ka, jälle sünnipäevaks saadud, see on veel potis. Sügisel istutan maha.
Savine muld sobibki hortensiale väga hästi, sest hpoiab niiskust rohkem kinni :)
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2026 11:30Savine muld sobibki hortensiale väga hästi, sest hpoiab niiskust rohkem kinni :)
Niiskus on hea jah, aga vajavad kohevat ja vett hästi läbilaskvat mulda. Savi sees vesi seisab, juured võivad ära mädaneda.
Savise maa puhul soovitatakse sügavam auk kaevata ja täita osaliselt kruusa või killustikuga.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Guest kirjutas: 12 Juul 2026 11:49
Külaline kirjutas: 12 Juul 2026 11:30Savine muld sobibki hortensiale väga hästi, sest hpoiab niiskust rohkem kinni :)
Niiskus on hea jah, aga vajavad kohevat ja vett hästi läbilaskvat mulda. Savi sees vesi seisab, juured võivad ära mädaneda.
Savise maa puhul soovitatakse sügavam auk kaevata ja täita osaliselt kruusa või killustikuga.
Istutusauku muidugi ka õiget happelist rodomulda, aga kui juured kaugemale ajab, saab savimullast niiskust kätte. Hortensiale sobib väga hästi raskem muld, me ei räägi siin ju puhtast savist.
Külaline

Barbara kirjutas: 12 Juul 2026 11:29 Missugune hortensia?? Need tahavad eraldi tingimusi päikese ja talvekaitse suhtes, muld ja väetis küll sobib vast kõigile: https://aiasober.ee/hortensia/
Kui laialehine hortensia, siis tema ei kannata suurt päikest ja talve meil tihti üle ei ela. "lumepallipõõsas" ehk puishortensia ja tammelehine on kõige leplikumad.
Kolm erinevat:

Aedhortensia Skyfall taim C3

Aedhortensia Diamant Rouge taim C3

ja Aedhortensia "Vanille Fraise" tüvel.
Külaline

Barbara kirjutas: 12 Juul 2026 11:29"lumepallipõõsas" ehk puishortensia ja tammelehine on kõige leplikumad.
Mida meil kutsutakse lumepallipõõsaks, ei ole hortensia vaid harilik lodjapuu.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 19:50
Barbara kirjutas: 12 Juul 2026 11:29"lumepallipõõsas" ehk puishortensia ja tammelehine on kõige leplikumad.
Mida meil kutsutakse lumepallipõõsaks, ei ole hortensia vaid harilik lodjapuu.
Puishortensia Annabelle on see kõige klassikalisem aedade lumepallipõõsas ja vana sort, ära aja palun jama. "Meil" jälle kutsutakse nii just hortensiat.
Pilt
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See pole põõsas, see on lill seal pildi peal. Lumepallipõõsas ongi põõsas, millel on väikesed valged pallid küljes, ma ise lapsena nägin neid. Mingeid õisikuid seal küll polnud, nagu sinu pildil. Kui teil kutsutakse hortensiat lumepallipõõsaks, siis see on teie kõnepruuk lihtsalt.
Tolmukübe
Kontakt:

Siin on jah, ma internetist leidsin, lodjapuud nimetatakse lumepallipõõsaks, aga sellel on ka õisikud peal. Nii et ma ei tea selle põõsa botaanilist nimetust, mida ma lapsepõlvest mäletan. Lumepall teatavasti õisikutest ei koosne, sellel olidki väikesed valged pallid, ja meie nimetasime seda lumepallipõõsaks.

Lodjapuu lumepall – Arli puukool | Viljapuud ja -põõsad, ...
Arli puukool
https://arlipuukool.ee › ilupuud-ilupoosad-okaspuud › l...
Lodjapuu lumepall kasvab 2- 4 m kõrguseks. Õitseb mais, juunis. Õied asetsevad suurtes kerajates õisikutes. Nad on täiesti steriilsed.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 08:14Puishortensia Annabelle on see kõige klassikalisem aedade lumepallipõõsas ja vana sort, ära aja palun jama. "Meil" jälle kutsutakse nii just hortensiat.
Guugelda ometi. Kui teil kutsutakse lumepalliks hortensiat, siis ülejäänud Eestis mitte. Vaata pilte ja ladinakeelset nimetust.
Kui otsid puukoolidest nii puishortensiat kui ka lumepalli, jõuad erinevate taimedeni.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 19:40
Barbara kirjutas: 12 Juul 2026 11:29 Missugune hortensia?? Need tahavad eraldi tingimusi päikese ja talvekaitse suhtes, muld ja väetis küll sobib vast kõigile: https://aiasober.ee/hortensia/
Kolm erinevat:

Aedhortensia Skyfall taim C3

Aedhortensia Diamant Rouge taim C3

ja Aedhortensia "Vanille Fraise" tüvel.
Ma olen teemaalgataja. Olen siiralt üllatunud, et seda minu kommentaari on laidetud. Miks? Tegin vale valiku? Või hoopis solvasin kedagi oma kommentaariga?
Tolmukübe
Kontakt:

Mina enam juba ammu ei imesta miinustaja üle. See on õnnetu inimene, kellel polegi midagi muud teha. Siin tulevadki miinused sinna, kus polegi midagi miinustada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist