Üks spaakülastus läheb üle 100 euro maksma, mul pole küll ükskõik see raha ära anda, mis sest, et teenin sinust oluliselt rohkem.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 13:02Minu palk on 3000 bruto? Ometi ma ei pea õigeks kuidad vaestele jääb kõige suurem koorem ja pauk kanda, tean seda tunnet, ei ole alati sellist palka saanud. Absurd. Mulle rohkem maksu on üks spaakülastus vähem, varasemale minule tühi külmkapp.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 12:43Loomulikult on. Tean mitmeid tutvusringkonnast. Sinu tees on, et kõik sinust rohkem teenijad on halvad ja neid peab karistama, et nad sinust rohkem teenivad. Aga sul on ju täpselt samamoodi kaks kätt ja pea nagu minul. Mis on sinu põhjendus, et kuu lõpus toiduga närutama pead? Kas sul ei olnud võimalik tasuta haridust omandada Eestis ja end üles töötada?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 12:00
Palju selliseid on))))))?????
Vaat natike imelik kui ühe maksukoorem sunnib kuulõpus näljapiiril toitainevaese toidu peal olema kuna teine ei taha vastavalt oma palgale maksu maksta mis teda näljapiirile ei viiks![]()
Kui halb inimene peab olema õigustamaks vaesuspiirile maksustamist aga rikastel peab uute teemantkõrvarõngaste jaoks raha ju jaguma?
Toidu hinnad tõusevad, kolm maksutõusu, tulumaks +4%
-
Külaline
-
Külaline
Kõigil ei olegi empaatiavõimet oma mätta otsast kaugemale vaadata. Suur uudis. Ma olen kindel selles, maailmas on inimesi kes vaataks nälgivat last ja ei raatsiks raha anda.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 14:30Üks spaakülastus läheb üle 100 euro maksma, mul pole küll ükskõik see raha ära anda, mis sest, et teenin sinust oluliselt rohkem.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 13:02Minu palk on 3000 bruto? Ometi ma ei pea õigeks kuidad vaestele jääb kõige suurem koorem ja pauk kanda, tean seda tunnet, ei ole alati sellist palka saanud. Absurd. Mulle rohkem maksu on üks spaakülastus vähem, varasemale minule tühi külmkapp.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 12:43
Loomulikult on. Tean mitmeid tutvusringkonnast. Sinu tees on, et kõik sinust rohkem teenijad on halvad ja neid peab karistama, et nad sinust rohkem teenivad. Aga sul on ju täpselt samamoodi kaks kätt ja pea nagu minul. Mis on sinu põhjendus, et kuu lõpus toiduga närutama pead? Kas sul ei olnud võimalik tasuta haridust omandada Eestis ja end üles töötada?
Kui halb inimene peab olema õigustamaks vaesuspiirile maksustamist aga rikastel peab uute teemantkõrvarõngaste jaoks raha ju jaguma?
-
Külaline
Mina raatsin küll. Ometi ei soovi ma Juustupi-suguseid üleval pidada, tehku ise ka tööd.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 14:33Kõigil ei olegi empaatiavõimet oma mätta otsast kaugemale vaadata. Suur uudis. Ma olen kindel selles, maailmas on inimesi kes vaataks nälgivat last ja ei raatsiks raha anda.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 14:30Üks spaakülastus läheb üle 100 euro maksma, mul pole küll ükskõik see raha ära anda, mis sest, et teenin sinust oluliselt rohkem.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 13:02
Minu palk on 3000 bruto? Ometi ma ei pea õigeks kuidad vaestele jääb kõige suurem koorem ja pauk kanda, tean seda tunnet, ei ole alati sellist palka saanud. Absurd. Mulle rohkem maksu on üks spaakülastus vähem, varasemale minule tühi külmkapp.
-
Külaline
Vladimir Iljits Lenin 1917 aastal mõtles sellise asja juba välja. Rikastelt võeti kõik ära ja vaesed hakkasid riiki valitsema. Bolshevikud. Mis sellest välja tuli, seda targemad inimesed teavad.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:13Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08Näri pisiasjase kallal. Tubli.
Ühesõnaga, miks rohkem ühiskonnalt kasu saavad ja teenivad inimesed ei maksa rohkem maksu kui vaesed? Vaeseid mõjutab maks palju rohkem kui miljardäri.
Sina paneksid jõuvõistlusel täismehe ja viieaastase samu raskuseid tõstma ja ei leiaks seal midagi imelikku?
Ja mul on s-ü-g-a-v-a-l-t poogen kas naabrimehel on parem auto pee all kui mul, asi pole kadeduses. Peab olema võrdsus. Ühed peavad kuu lõpus maksu pärast makarone sisse sööma nädalaid aga rikka jaoks on 20% peenraha. Miks tema maksumäär protsentuaalselt elukvaliteeti mõjutada ei tohi?
-
Külaline
Seetõttu ongi häbi, et nii rumalaid inimesi siin meie keskel liigub.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 14:54Vladimir Iljits Lenin 1917 aastal mõtles sellise asja juba välja. Rikastelt võeti kõik ära ja vaesed hakkasid riiki valitsema. Bolshevikud. Mis sellest välja tuli, seda targemad inimesed teavad.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:13Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08
Näri pisiasjase kallal. Tubli.
Ühesõnaga, miks rohkem ühiskonnalt kasu saavad ja teenivad inimesed ei maksa rohkem maksu kui vaesed? Vaeseid mõjutab maks palju rohkem kui miljardäri.
Sina paneksid jõuvõistlusel täismehe ja viieaastase samu raskuseid tõstma ja ei leiaks seal midagi imelikku?
Ja mul on s-ü-g-a-v-a-l-t poogen kas naabrimehel on parem auto pee all kui mul, asi pole kadeduses. Peab olema võrdsus. Ühed peavad kuu lõpus maksu pärast makarone sisse sööma nädalaid aga rikka jaoks on 20% peenraha. Miks tema maksumäär protsentuaalselt elukvaliteeti mõjutada ei tohi?
Neid on palju. Tänapäeval ei saa rikkaks mitte orjatööga ehk alamakstud töötajatega, vaid just targa palgapoliitikaga, kus töötaja teeb tööd heameelega ning on motiveeritud. Tule nüüd tänapäeva, mis sa istud seal 90-ndates.
-
Külaline
Keegi pole rääkinud sellest, et rikastelt peaks kõik ära võtma, vaid näiteks sellest, et arenenud riigis peaks baasvajadused olema siiski vähem maksustatud kui luksuskaubad näiteks. Näiteks oleks võinud toidukaubale teha erandi käibemaksu osas, paljudes riikides ongi see nii. Ka võiks alla 2000 eurose palgaga inimene saada veidi maksusoodustust, tema tulumaks ei peaks tõusma. Aga siin kooritakse vaesematelt rohkem kui rikkamatelt. Toidu hind ei mõjuta rikast mitte kuidagi, vaest mõjutab palju. Pangad siin mingeid makse maksma ei pea, kasumid on suuremad kui kuskil mujal maailmas, see pole päris normaalne, samas vaestelt kooritakse siin mitu nahka. Aga seda peaks isegi Eesti valitsus teadma ja nägema, et see lõputu maksude kruvimine viib sellele, et need vaesemad hakkavad mustalt töötama, sest ei suuda neid kõrgeid makse maksta, riigile lojaalsus väheneb just nende vaesemate hulgas ja lõppkokkuvõttes vähenevad nii ka rikaste sissetulekud. Ettevõtlus käib siin juba alla, väljas käiakse vähem söömas, kaupu ja teenuseid tarbitakse vähem, see kõik on kahjulik ka rikastele. Kõik on seotud. Ja laiemalt mõtlevad ettevõtjad ei ole sugugi rahul selle maksuralliga. Rahul on need riigi palgal elavad muidusöödikud, kellel on suur palk ja ettekujutus endast kui väga olulisest ja tähtsast isikust.
-
Külaline
Veidi kõrgema maksumäär = kõige ära võtmine? Tugev mõtlemisvõime, 5+Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 14:54Vladimir Iljits Lenin 1917 aastal mõtles sellise asja juba välja. Rikastelt võeti kõik ära ja vaesed hakkasid riiki valitsema. Bolshevikud. Mis sellest välja tuli, seda targemad inimesed teavad.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:13Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08
Näri pisiasjase kallal. Tubli.
Nagu laps kes karjub poes kommipakki mitte saades kuidas kõik teda vihkavad
-
Külaline
Nii et sinu meelest kehtin selline meelsus ainult vaesemate hulgas? Aga kui jõukamaid maksustada, siis nemad lasevad lahkelt ennast koorida? Või peaks ehk siiski püüdlema vähemalt protsentuaalse võrdsuse poole, mh?Aga seda peaks isegi Eesti valitsus teadma ja nägema, et see lõputu maksude kruvimine viib sellele, et need vaesemad hakkavad mustalt töötama, sest ei suuda neid kõrgeid makse maksta, riigile lojaalsus väheneb just nende vaesemate hulgas
-
Külaline
Need jõukad, kes Eesti riigile ka mingit kasu toovad, ei ole kõrgepalgalised, nad ei ole üldse palgatöötajad. Suurepalgalised on siin igasugu riigipalgalised, kelle palk tuleb riigieelarvest ehk maksudest. Neid tõesti ei tapa mitte kuidagi, kui paar protsenti rohkem oma palgast ära annavad. Aga isegi see pole oluline, madalapalgalistele peaks tegema maksusoodustust, pensionäridelt mitte tulumaksu koorima jne.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:09Nii et sinu meelest kehtin selline meelsus ainult vaesemate hulgas? Aga kui jõukamaid maksustada, siis nemad lasevad lahkelt ennast koorida? Või peaks ehk siiski püüdlema vähemalt protsentuaalse võrdsuse poole, mh?Aga seda peaks isegi Eesti valitsus teadma ja nägema, et see lõputu maksude kruvimine viib sellele, et need vaesemad hakkavad mustalt töötama, sest ei suuda neid kõrgeid makse maksta, riigile lojaalsus väheneb just nende vaesemate hulgas
-
Külaline
No täpselt. Üks kaine mõistuse hääl siia sattunud.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:04 Keegi pole rääkinud sellest, et rikastelt peaks kõik ära võtma, vaid näiteks sellest, et arenenud riigis peaks baasvajadused olema siiski vähem maksustatud kui luksuskaubad näiteks. Näiteks oleks võinud toidukaubale teha erandi käibemaksu osas, paljudes riikides ongi see nii. Ka võiks alla 2000 eurose palgaga inimene saada veidi maksusoodustust, tema tulumaks ei peaks tõusma. Aga siin kooritakse vaesematelt rohkem kui rikkamatelt. Toidu hind ei mõjuta rikast mitte kuidagi, vaest mõjutab palju. Pangad siin mingeid makse maksma ei pea, kasumid on suuremad kui kuskil mujal maailmas, see pole päris normaalne, samas vaestelt kooritakse siin mitu nahka. Aga seda peaks isegi Eesti valitsus teadma ja nägema, et see lõputu maksude kruvimine viib sellele, et need vaesemad hakkavad mustalt töötama, sest ei suuda neid kõrgeid makse maksta, riigile lojaalsus väheneb just nende vaesemate hulgas ja lõppkokkuvõttes vähenevad nii ka rikaste sissetulekud. Ettevõtlus käib siin juba alla, väljas käiakse vähem söömas, kaupu ja teenuseid tarbitakse vähem, see kõik on kahjulik ka rikastele. Kõik on seotud. Ja laiemalt mõtlevad ettevõtjad ei ole sugugi rahul selle maksuralliga. Rahul on need riigi palgal elavad muidusöödikud, kellel on suur palk ja ettekujutus endast kui väga olulisest ja tähtsast isikust.
Lõpeta juba nende äärmuslike näidete toomine. Ütle sina, miks peaks rikas oma palgast toetama täisjõus meest, kes ei viitsi õppida ning seetõttu on hariduse ning tööta? Miks ta peaks loobuma välja teenitud puhkusereisist, sest mõne proua arust oli 20-ndates oluline pidutseda ja chillida, mitte koolis käia?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 13:02 Kui halb inimene peab olema õigustamaks vaesuspiirile maksustamist aga rikastel peab uute teemantkõrvarõngaste jaoks raha ju jaguma?
Misasja. On sul mingit ettekujutust, millised käärid on riigipalgaliste ehk ministeeriumi töötajate ning vastavat ametit erasektoris pidavate inimeste palkade vahel? Need käärid pole sugugi riigitöötajate kasuks - keskmiselt saab ametnik 11% vähem, tippametnik aga lausa 22% vähem kui vastava ala töötaja erasektoris.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:13 Need jõukad, kes Eesti riigile ka mingit kasu toovad, ei ole kõrgepalgalised, nad ei ole üldse palgatöötajad. Suurepalgalised on siin igasugu riigipalgalised, kelle palk tuleb riigieelarvest ehk maksudest. Neid tõesti ei tapa mitte kuidagi, kui paar protsenti rohkem oma palgast ära annavad. Aga isegi see pole oluline, madalapalgalistele peaks tegema maksusoodustust, pensionäridelt mitte tulumaksu koorima jne.
"Rahandusministeeriumi teatel jääb 35 protsendi ametnike brutopalk alla 2000 euro, 65 protsendi ametnike palk on alla 2500 euro. Üle 4000 euro suurust palka saab 6 protsenti ametnikest.
Ministeeriumi kinnitusel on siis, kui võrrelda avaliku teenistuses ja tööturul tehtavaid sama keerukusega töid, mahajäämus avaliku teenistuse palgas keskmiselt 11 protsenti, tippspetsialistide ja -juhtide puhul 22 protsenti.
Kokku töötas eelmisel aastal riigi ja kohalike omavalitsuste asutustes 19 430 ametnikku, sellest 16 462 riigiasutustes ja 2 968 omavalitsustes. "
https://www.err.ee/1609329552/riigiamet ... n-ria-juht
-
Külaline
Ei viitsi vaielda kitsa silmaringiga inimestega. Väga naiivne maailmapilt elust. Haridus ei garanteeri sulle kõrget palka. Isegi mitte tugev ja nõutud eriala.km70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:27Lõpeta juba nende äärmuslike näidete toomine. Ütle sina, miks peaks rikas oma palgast toetama täisjõus meest, kes ei viitsi õppida ning seetõttu on hariduse ning tööta? Miks ta peaks loobuma välja teenitud puhkusereisist, sest mõne proua arust oli 20-ndates oluline pidutseda ja chillida, mitte koolis käia?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 13:02 Kui halb inimene peab olema õigustamaks vaesuspiirile maksustamist aga rikastel peab uute teemantkõrvarõngaste jaoks raha ju jaguma?
-
Külaline
Väga hea vastus!Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:04 Keegi pole rääkinud sellest, et rikastelt peaks kõik ära võtma, vaid näiteks sellest, et arenenud riigis peaks baasvajadused olema siiski vähem maksustatud kui luksuskaubad näiteks. Näiteks oleks võinud toidukaubale teha erandi käibemaksu osas, paljudes riikides ongi see nii. Ka võiks alla 2000 eurose palgaga inimene saada veidi maksusoodustust, tema tulumaks ei peaks tõusma. Aga siin kooritakse vaesematelt rohkem kui rikkamatelt. Toidu hind ei mõjuta rikast mitte kuidagi, vaest mõjutab palju. Pangad siin mingeid makse maksma ei pea, kasumid on suuremad kui kuskil mujal maailmas, see pole päris normaalne, samas vaestelt kooritakse siin mitu nahka. Aga seda peaks isegi Eesti valitsus teadma ja nägema, et see lõputu maksude kruvimine viib sellele, et need vaesemad hakkavad mustalt töötama, sest ei suuda neid kõrgeid makse maksta, riigile lojaalsus väheneb just nende vaesemate hulgas ja lõppkokkuvõttes vähenevad nii ka rikaste sissetulekud. Ettevõtlus käib siin juba alla, väljas käiakse vähem söömas, kaupu ja teenuseid tarbitakse vähem, see kõik on kahjulik ka rikastele. Kõik on seotud. Ja laiemalt mõtlevad ettevõtjad ei ole sugugi rahul selle maksuralliga. Rahul on need riigi palgal elavad muidusöödikud, kellel on suur palk ja ettekujutus endast kui väga olulisest ja tähtsast isikust.
Kusjuures mina olen üldse maksutõusude vastu. Vähendatagu toetusi, aga ärge tõstke makse.
Mulle ei meeldi see lambakarjatamine, et alguses korjame teilt raha ära ja siis “toetame” teid.
Ametnike armeed peaks samuti oluliselt vähendama. Eraettevõtluses oleks neist inimestest palju rohkem kasu. Ja päris paljud ametnikud lihtsalt “teevad” tegemise pärast.
(A la see liiklusrõvedus, mis Otepääle nyyd üles pandi. Reaalselt kõigil oleks parem kui seda seal ei oleks. Miks seda ametikohta on vaja, kus inimene sellist asja teeb? Ei olegi. Ja see on ainult üks näide)
Aga kui maksud tõusevad, siis tõesti, krt ära võta inimese viimast kartulit käest ära.
Aga miks seda tehakse - sest vaestel pole väga valikut. Nad lihtsalt maksavad. Rikkad oskavad kõrvale hiilida. Ei, mitte maksupettust teha, seaduslikult ikka. Kõik on jokk
-
Külaline
Haridus + vähenegi ettevõtlikkus Eestis tegelikult ikka garanteerib küll.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:39Ei viitsi vaielda kitsa silmaringiga inimestega. Väga naiivne maailmapilt elust. Haridus ei garanteeri sulle kõrget palka. Isegi mitte tugev ja nõutud eriala.km70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:27Lõpeta juba nende äärmuslike näidete toomine. Ütle sina, miks peaks rikas oma palgast toetama täisjõus meest, kes ei viitsi õppida ning seetõttu on hariduse ning tööta? Miks ta peaks loobuma välja teenitud puhkusereisist, sest mõne proua arust oli 20-ndates oluline pidutseda ja chillida, mitte koolis käia?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 13:02 Kui halb inimene peab olema õigustamaks vaesuspiirile maksustamist aga rikastel peab uute teemantkõrvarõngaste jaoks raha ju jaguma?
-
Külaline
Notmaalne! Erasektorist on riigile reaalselt kasu. Riigitöö on puhas parasiitlus ja raha ühest taskust teise tõstmine. Pooled neist töökohtadest võiks lihtsalt ära kaotada ja oleks kõigil parem.km70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:32Misasja. On sul mingit ettekujutust, millised käärid on riigipalgaliste ehk ministeeriumi töötajate ning vastavat ametit erasektoris pidavate inimeste palkade vahel? Need käärid pole sugugi riigitöötajate kasuks - keskmiselt saab ametnik 11% vähem, tippametnik aga lausa 22% vähem kui vastava ala töötaja erasektoris.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:13 Need jõukad, kes Eesti riigile ka mingit kasu toovad, ei ole kõrgepalgalised, nad ei ole üldse palgatöötajad. Suurepalgalised on siin igasugu riigipalgalised, kelle palk tuleb riigieelarvest ehk maksudest. Neid tõesti ei tapa mitte kuidagi, kui paar protsenti rohkem oma palgast ära annavad. Aga isegi see pole oluline, madalapalgalistele peaks tegema maksusoodustust, pensionäridelt mitte tulumaksu koorima jne.
"Rahandusministeeriumi teatel jääb 35 protsendi ametnike brutopalk alla 2000 euro, 65 protsendi ametnike palk on alla 2500 euro. Üle 4000 euro suurust palka saab 6 protsenti ametnikest.
Ministeeriumi kinnitusel on siis, kui võrrelda avaliku teenistuses ja tööturul tehtavaid sama keerukusega töid, mahajäämus avaliku teenistuse palgas keskmiselt 11 protsenti, tippspetsialistide ja -juhtide puhul 22 protsenti.
Kokku töötas eelmisel aastal riigi ja kohalike omavalitsuste asutustes 19 430 ametnikku, sellest 16 462 riigiasutustes ja 2 968 omavalitsustes. "
https://www.err.ee/1609329552/riigiamet ... n-ria-juht
(Ilmselgelt räägin ametnikest, mitte õpetajatest ja päästjatest)
-
Külaline
Survivor bias. Sul garanteeris, teistel ei pruugi. Proovi avaramat maailmavaadet omada, tuleks sulle kasuksKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:45Haridus + vähenegi ettevõtlikkus Eestis tegelikult ikka garanteerib küll.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:39Ei viitsi vaielda kitsa silmaringiga inimestega. Väga naiivne maailmapilt elust. Haridus ei garanteeri sulle kõrget palka. Isegi mitte tugev ja nõutud eriala.km70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:27 Lõpeta juba nende äärmuslike näidete toomine. Ütle sina, miks peaks rikas oma palgast toetama täisjõus meest, kes ei viitsi õppida ning seetõttu on hariduse ning tööta? Miks ta peaks loobuma välja teenitud puhkusereisist, sest mõne proua arust oli 20-ndates oluline pidutseda ja chillida, mitte koolis käia?
Elus polegi garantiisid. Sinu valikud kas suurendavad su edukuse tõenäosust või vähendavad seda. Naiivsusest on asi kaugel, need on elu põhitõed. Keegi ei alusta samast stardipunktist, kõigile on loodus andnud omad nõrkused ja tugevused. Võrdsust ei ole olemas.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:39 Ei viitsi vaielda kitsa silmaringiga inimestega. Väga naiivne maailmapilt elust. Haridus ei garanteeri sulle kõrget palka. Isegi mitte tugev ja nõutud eriala.
-
Külaline
Haridus üksi mitte. Sellega olen nõus, aga koos ettevõtlikkusega. Ja eeldusel muidugi et me räägime Eestist, mitte mingitst Nigeeria külast - jah, garanteerib küll. Praktiliselt kõigil. Praktiliselt sellepärast, et alati on mõned, kellel lihtsalt ei õnnestu- no jäävad hammasrataste vahele - aga neid on väga vähe.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:52Survivor bias. Sul garanteeris, teistel ei pruugi. Proovi avaramat maailmavaadet omada, tuleks sulle kasuksKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:45Haridus + vähenegi ettevõtlikkus Eestis tegelikult ikka garanteerib küll.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:39
Ei viitsi vaielda kitsa silmaringiga inimestega. Väga naiivne maailmapilt elust. Haridus ei garanteeri sulle kõrget palka. Isegi mitte tugev ja nõutud eriala.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], rucola ja 6 külalist