aiatiik
-
Külaline
aiatiik
Kellel on? Kui suur ja mida/keda seal kasvatate? Kuidas ja kas hooldate ja kas vetikaid ja muda on.
Meie kaevasime sel aastal ca 10x20 loigu. Enne oli va 5 ruudune, pooleldi vesiroosidega kaetud ja suurtest maakividest tehtud servad. Suur loik on saviliiva maal ja ma tegelen kallaste haljastamisega. Paar tuusti vesiroosi istutasin ka. Tiigid on läbivooluga - väikesesse läheb oja. Meil on puurkaev ja väike pump pumpab päikesepaneelidega suht pidevalt vett. Väikest loigust tegime suurde paekivitrepi ja seal voolab nüüd ka vesi. Kui üle hakkab ajama, jookseb vesi kraavi mööda ära.
Meie kaevasime sel aastal ca 10x20 loigu. Enne oli va 5 ruudune, pooleldi vesiroosidega kaetud ja suurtest maakividest tehtud servad. Suur loik on saviliiva maal ja ma tegelen kallaste haljastamisega. Paar tuusti vesiroosi istutasin ka. Tiigid on läbivooluga - väikesesse läheb oja. Meil on puurkaev ja väike pump pumpab päikesepaneelidega suht pidevalt vett. Väikest loigust tegime suurde paekivitrepi ja seal voolab nüüd ka vesi. Kui üle hakkab ajama, jookseb vesi kraavi mööda ära.
Mis ikka, tubli oled. Mul tiiki pole aga laste jaoks ajasin ujumisbasseini püsti, 5m diameetriga ja 1,2m sügav. Vetikad hoian eemal hüpokloriti ja liivafiltriga. Hüpokloriti järgi läksin oma kanistriga, küsiti, et ega seal hape sees polnud, muidu tuleks sealt välja I maailmasõjas kasutatud gaas.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2026 16:59 Kellel on? Kui suur ja mida/keda seal kasvatate? Kuidas ja kas hooldate ja kas vetikaid ja muda on.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Ma ei ole kunagi sellest aiatiikide pointist aru saanud. Tunduvad ohtlikud (keegi võib sisse kukkuda), lisaks kas need pole suurepärased sääskede kasvulavad? Iga kell eelistaks basseini.
-
Külaline
Tegelikult on nad ilusad ju...kui on korralikult ääristatud ja kaldal mõni lillepeenar või kiviktaimla. Purskkaev ja paar aiakuju...no kui ma oleksin "majainimene" siis sellist ma kindlasti tahaks, sellist retro stiilis.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 14:21 Ma ei ole kunagi sellest aiatiikide pointist aru saanud. Tunduvad ohtlikud (keegi võib sisse kukkuda), lisaks kas need pole suurepärased sääskede kasvulavad? Iga kell eelistaks basseini.
-
Külaline
kuldsäinad söövad sääsevastsed ära. basseini ei või sisse kukkuda?Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 14:21 Ma ei ole kunagi sellest aiatiikide pointist aru saanud. Tunduvad ohtlikud (keegi võib sisse kukkuda), lisaks kas need pole suurepärased sääskede kasvulavad? Iga kell eelistaks basseini.
-
Külaline
Portatiivsel basseinil on ca 1,2 meetri kõrgune äär. Väga raske on suvaliselt sisse kukkuda kusagile, kuhu ainult üle kõrge ääre ronides pääseb. Lisaks on seal läbipaistev vesi ja konkreetne sügavus. Need aiatiigid on enamasti sellised kahtlased mudase põhjaga augud, komistad ja kukud sisse.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 09:14kuldsäinad söövad sääsevastsed ära. basseini ei või sisse kukkuda?Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 14:21 Ma ei ole kunagi sellest aiatiikide pointist aru saanud. Tunduvad ohtlikud (keegi võib sisse kukkuda), lisaks kas need pole suurepärased sääskede kasvulavad? Iga kell eelistaks basseini.
-
Külaline
Samad mõtted.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 14:21 Ma ei ole kunagi sellest aiatiikide pointist aru saanud. Tunduvad ohtlikud (keegi võib sisse kukkuda), lisaks kas need pole suurepärased sääskede kasvulavad? Iga kell eelistaks basseini.
Ei saa isegi saunaskäigu vahele keha jahutama minna, mudane põhi ja tihti kaane täis.
-
Külaline
see on ju jõlekole losmakas. tiik käib ikka vesirooside ja kuldkaladega. loogelised liivased kaldad, kus kasvavad iirised ja lendavad kiilid. vulisev ojake kivises sängis käib ka asja juurde.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 11:01Portatiivsel basseinil on ca 1,2 meetri kõrgune äär. Väga raske on suvaliselt sisse kukkuda kusagile, kuhu ainult üle kõrge ääre ronides pääseb. Lisaks on seal läbipaistev vesi ja konkreetne sügavus. Need aiatiigid on enamasti sellised kahtlased mudase põhjaga augud, komistad ja kukud sisse.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 09:14kuldsäinad söövad sääsevastsed ära. basseini ei või sisse kukkuda?Guest kirjutas: ↑12 Juul 2026 14:21 Ma ei ole kunagi sellest aiatiikide pointist aru saanud. Tunduvad ohtlikud (keegi võib sisse kukkuda), lisaks kas need pole suurepärased sääskede kasvulavad? Iga kell eelistaks basseini.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kana, Roosad tulbid ja 11 külalist