Inimesed, kes kunagi külla ei kutsu aga ise külas käivad

vana hea klassika
Külaline

Inimesed, kes kunagi külla ei kutsu aga ise külas käivad

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas suhtuda inimestesse, kes ise pidevalt tulevad teistele külla, sh paluvad mitu korda aastas ka ööbimisvõimalust pooltuttavate juures, kui on võõras linnas mingil üritusel või koolitusel, aga ise mitte kunagi oma võõrustajaid vastukülaskäigule ei kutsu?
Käisime just ühel kokkutulekul teises Eesti otsas ning tee sinna viis läbi ühe väikelinna, kus selline tuttav elab.
Tema käib meil Tallinnas külas mingi keskmiselt 8-10 korda aastas, samuti küsib meilt öömaja 2-3 korda aastas ja nii juba viimased 15a jutti. Aga mina pole mitte kordagi elus tema juures külas käinud.
Alati, kui sinnakanti satume, leiab mingi x põhjuse, miks talle just sel päeval või kellaajal läbitulek ei sobi. Seekord ma lausa helistasin talle mitu päeva ette, et meil on vot selline reis, tuleme sinu linnast mööda, kuidas oleks väikese kohvitamisega. Telefonis vastas, et peaks sobima küll, et täpsustame siis üle. Aga reaalsuses ei sobinud talle kohtuda ei seda ega teistpidi läbisõites.
No ma ei saa aru, miks mina pean talle aastaid hotelliteenuseid omas kodus pakkuma, aga talle ei sobi vastutasuks isegi 15min ohverdada, et kohvi või teed pakkuda.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 13:13
No ma ei saa aru, miks mina pean talle aastaid hotelliteenuseid omas kodus pakkuma, aga talle ei sobi vastutasuks isegi 15min ohverdada, et kohvi või teed pakkuda.
Loodetavasti küsisid seda ka sellelt inimeselt, mitte ei vingu ainult foorumis. Meie tema käest ju nagunii küsima ei lähe.
Külaline

Ammu oleksid pidanud selle tasuta lõbustamis- ja majutusteenuse ära lõpetama. Kuidas suhtuda ja mida arvata - tal on mugav ja kasutab sind ära. Järgmine kord kui ta end sulle külla üritab sokutada siis ütled, et ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 13:13
Ma ei saa aru, selle jaoks on ometi hotellid olemas. Ise ei paku kunagi majutust ega majutu ka teiste juures. Liigume palju ringi ning ööbime alati hotellis või rendime mingi maja. Eesti on majutusasutusi täis, ainult vali välja.
Külaline

Äkki on koduhäbi? Segadus, mida on raske ära koristada?
Külaline

Äkki on koduhäbi? Segadus, mida on raske ära koristada?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 13:47 Äkki on koduhäbi? Segadus, mida on raske ära koristada?
Praegu on suvi. Tal on aiaga eramaja. Võib ju aias külalistele kohvi pakkuda, kui toad segamini.
Aed peaks ju korras olema, kui ta pidevalt teistele räägib, kui usinalt ta jälle hiljuti muru niitis või lillepeenraid rohis.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 13:13No ma ei saa aru, miks mina pean talle aastaid hotelliteenuseid omas kodus pakkuma, aga talle ei sobi vastutasuks isegi 15min ohverdada, et kohvi või teed pakkuda
Aga ei pea ju. Leiuta ka siis x põhjus välja, kui nii tüütu on.
Külaline

Ma ei saa sinu pretensioonist aru. Ära siis kutsu ega lase teda külla, kui see sind häirib või kui tundub, et selle eest vastuteenet vaja on. Küsija suu pihta ei lööda, see on minu arust igati õige printsiip. Tema küsib, sina nõustud. Kui sa ei nõustuks, siis ta leiaks muu viisi.
Minule ka ei meeldi, kui mul külas käiakse, see pole koduhäbi, see on minu jaoks kuidagi ahistav, sest ma ei juhi olukorda, ma ei saa külalisest lahti, kui ära väsin - ja kuna olen suur introvert, siis väsin kiiresti. Täiesti minu vaimne kiiks, aga mis teha siis nüüd. Ise teistel külas käia pole mul probleem, siis olen ma oma aja peremees ja ega ma neid ka kunagi kuritarvita, vähemalt enda arust - küsin alati mitu korda luba, eeldan, et kui inimene ei soovi, et ma külla tulen, siis ta mitte ei kannata vaikselt vandudes, vaid ütleb normaalselt, et ta ei soovi - ja ma ei solvu, loomulikult.
Pole muidugi võimatu, et tegemist on nahaaliga, kes sinda ära kasutab - aga pole ka võimatu, et midagi sellist ei ole.
Räägi inimesega.
Külaline

teemaalgataja olen.
Miks ma selle teema tegin? Olen hetkel solvunud. Tunnen, et mind on aastaid ära kasutatud.
Ma ei satu eriti tihti sinnakanti, kus see tuttav elab. Aga lihtsalt seekord viis juhus sinna, üle aastate.
Tema käib pealinnas oluliselt tihedamini ja paljudel kordadel peab endastmõistetavaks, et kui tal hakkab mingi üritus väga vara või tuleb näiteks vastu ööd lennuki pealt, et siis saab meie juures ööbida.
Jah, järgmisel korral, kui ta pealinna satub, olen ma 100% tõenäosusega parasjagu "reisil", "sünnipäeval" või "suvilas", aga lihtsalt jube nõme tunne jäi hinge.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 13:51
Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 13:47 Äkki on koduhäbi? Segadus, mida on raske ära koristada?
Praegu on suvi. Tal on aiaga eramaja. Võib ju aias külalistele kohvi pakkuda, kui toad segamini.
Aed peaks ju korras olema, kui ta pidevalt teistele räägib, kui usinalt ta jälle hiljuti muru niitis või lillepeenraid rohis.
Täitsa endale mõeldes pakkusin selle koduhäbi välja. Mulle on koristamine ja korra hoidmine nii raske. Ma ei taha isegi sel põhjusel sünnipäevi pidada, sest see tähendaks nädalast koristust. Aga ma pean siiski ja koristangi nädala. Aeda, maja. Sest ükski sünnipäev mis on aias meil, ei jää ainult aeda. Wc on vaja käia. Külm on hakanud. Ikka tahavad külalised tuppa. See et sa mõtled, ma jooks vaid aias kohvi, pole minu kogemusejärgi kunagi see- oleks vaid aias.
Mis ei vähenda muidugi sinuvsolvumist.
Ja külalised on mul olnud kriitilised. Aiapidajad õpetavad mida aias peaks teisiti tegema. Ja ega toaski jäeta tögamata mu elustiili. Nii et mina ei taha ka külalisi.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 13:13 Kuidas suhtuda inimestesse, kes ise pidevalt tulevad teistele külla, sh paluvad mitu korda aastas ka ööbimisvõimalust pooltuttavate juures, kui on võõras linnas mingil üritusel või koolitusel, aga ise mitte kunagi oma võõrustajaid vastukülaskäigule ei kutsu?
Kuidas suhtuda inimestesse, kes on oma kodust mingi läbisõiduhoovi teinud ja siis eeldavad, et kõik teised peaksid samasugused olema?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 14:37
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 13:51
Täitsa endale mõeldes pakkusin selle koduhäbi välja. Mulle on koristamine ja korra hoidmine nii raske. Ma ei taha isegi sel põhjusel sünnipäevi pidada, sest see tähendaks nädalast koristust. Aga ma pean siiski ja koristangi nädala. Aeda, maja. Sest ükski sünnipäev mis on aias meil, ei jää ainult aeda. Wc on vaja käia. Külm on hakanud. Ikka tahavad külalised tuppa. See et sa mõtled, ma jooks vaid aias kohvi, pole minu kogemusejärgi kunagi see- oleks vaid aias.
Mis ei vähenda muidugi sinuvsolvumist.
Ja külalised on mul olnud kriitilised. Aiapidajad õpetavad mida aias peaks teisiti tegema. Ja ega toaski jäeta tögamata mu elustiili. Nii et mina ei taha ka külalisi.
Mida on nädal aega koristada? Mul on suur maja ja enne sünnipäeva, kui teen põhjalikumalt, läheb 3h.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 14:56 Mida on nädal aega koristada? Mul on suur maja ja enne sünnipäeva, kui teen põhjalikumalt, läheb 3h.
Kõik inimesed ei oska koristada. ATH inimestest mõni suudab üldse ainult suure surmaga hädavajalikku koristada. Mõnel on selg haige ja ta ei räägi sellest ja välja ka ei paista. Jne. Põhjuseid võib olla mitmeid.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 15:01
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 14:56 Mida on nädal aega koristada? Mul on suur maja ja enne sünnipäeva, kui teen põhjalikumalt, läheb 3h.
Kõik inimesed ei oska koristada. ATH inimestest mõni suudab üldse ainult suure surmaga hädavajalikku koristada. Mõnel on selg haige ja ta ei räägi sellest ja välja ka ei paista. Jne. Põhjuseid võib olla mitmeid.
Siis on võimalik tellida koristaja, kes teeb selle töö kenasti ära. Ise ssab seni aias puhata.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 15:07
Siis on võimalik tellida koristaja, kes teeb selle töö kenasti ära. Ise ssab seni aias puhata.
Kõigil pole raha. Kõik ei ole sellised organisaatorid, kes oskavad asju ära korraldada. Nagu ütlesin, põhjusi võib olla mitmeid.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 15:11
Kõigil pole raha. Kõik ei ole sellised organisaatorid, kes oskavad asju ära korraldada. Nagu ütlesin, põhjusi võib olla mitmeid.
Ei ole inimesed nii saamatud ja hädised ühtegi, et midagi ei saa ja midagi ei oska. Kui on ikka vaja, siis on vaja ja tehakse ära. Kui eriti nagu vaja ei ole, siis jah, ei oska ja ei saa...
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 15:11
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 15:07
Kuidagi suutis see saamatu inimene ju endale maja soetada?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 15:14
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 15:11
Ei ole inimesed nii saamatud ja hädised ühtegi, et midagi ei saa ja midagi ei oska. Kui on ikka vaja, siis on vaja ja tehakse ära. Kui eriti nagu vaja ei ole, siis jah, ei oska ja ei saa...
Järelikult ei ole vaja, ongi kõik.
Külaline

No näed. Seda ma ei tahagi et hakatakse arvustama- kuidagi suutis see saamatu inimene.... kõik teavad kuidas peaks ja oleks jne. Mida on koristada terve nädal, muna teen 3 tunniga. Vastik targutamine :( Lihtsam on elada külalisteta. Ei ole vaatamist, võrdlemist, mõtisklemist kellegi poolt. Palju pingevabam on nii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dmy ja 6 külalist